Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Šestadvacet roků vedou zde vládnoucí bandy Česko směle do zádele,taže uvedený stav se dal čekat.
    • a hradní Ovar se připojil k tradici
  • Česká zelenina a ovoce byly zničeny v Rostově na Donu
    Pracovníci Rosselchoznadzoru zničili v Rostově na Donu 2,5 tisíce kilogramů zeleniny a ovoce z České republiky.

„Během společných akcí s pracovníky Dopravní policie byl na dálnici M-4 Don zastaven dopravní prostředek, devítitunový kamion, převážející produkci ovoce a zeleniny. Podle dokumentů byla jako odesílatel uvedena firma Vesna (Jaro) z Moskevské oblasti. Automobil jel na Krym. Při prohlídce vozu bylo nalezeno 450 kg sladké papriky, země původu — Česká republika. A doslova za několik dní byl zadržen druhý kamion, také z Moskvy. Tentokrát k příjemci v Rostově na Donu s baklažány, paprikou, salátem, borůvkami a broskvemi vypěstovanými v České republice. Jakými záhadnými cestami se k nám dostalo (a Rostov na Donu se nachází ve vzdálenosti tisíc kilometrů od Moskvy) ovoce a zelenina, které se nesmějí dovážet do Ruska, to je záhada. Ačkoliv vše bylo výborné kvality, muselo být ovoce i zelenina zničeno na polygonu tvrdého odpadu. Jestli nám nebylo líto to ničit? Samozřejmě, bylo nám to líto, ale nedá se nic udělat, platí prezidentský výnos a zákon je zákon", řekl pan Sergej Šapovalov, vedoucí kontrolní služby Správy Rosselchoznadzoru pro Rostovskou a Volgogradskou oblast a Kalmyckou republiku.

Agrární komora ČR: S protiruskými sankcemi je třeba skoncovat
    Nejsou to první české ztráty v RF. V srpnu loňského roku se pokoušeli nezákonně převézt přes Kaliningradskou oblast na ruský trh 20 tun českých rajčat.

„Je to všechno smutné", řekl Sputniku mluvčí Ovocnářské unie České republiky Roman Chaloupka.
    „Česká republika bolestivě pociťuje ruské embargo, ačkoliv my jsme nevyváželi na váš trh velké množství ovoce a zeleniny. Ale následkem celkové nadvýroby v rámci EU (a v loňském roce byl to milion tun jablek!) prudce klesly ceny, prakticky o třetinu. Zemědělští výrobci, nejlepší z nich, kteří investovali do výroby podle výpočtů z původní ceny, se ocitli tváří v tvář velkému problému se splácením dluhů. Není to normální situace, trpí především malí a střední podnikatelé. Je třeba co nejdříve otevřít hranice, aby se produkce mohla volně přemísťovat do Ruska a zpátky. Všem už je jasné, že sankce škodí oběma stranám", řekl Chaloupka.
    • 2,5 tisíce kg zeleniny sklidí moje babička za léto *7*
    • Naopak v sankcích je potřeba přitvrdit dokud sami Rusové nezaženou tu fašistickou kremelskou smečku na Sibiř.
  • Tiscali do plynu! raus Raus vy proruské swině co porušujete zákony ČR
  • Dáte si z brambory placky, šťouchaný nebo si ji vezmete v celku? *3*
  • Už mě nebavíš šašku. Páá a hodně štěstí zítra v akci. *14*
    • Jediný obecní šašek a blb je tu tvůj ožralý ulhaný hlupák Miloš Zeman *1* *1*

Já jsem americká demokratka a jsem ráda že jsem s tebou zase argumentačně vytřela tiscali podlahu ruský teplouši AVF *1* *1*
  • Je třeba začít v Česku dělat pořádek ve stávajícím kapitalistickém svinčíku.Je třeba udělat větší ordunk než dělali komunisté v padesátých letech.
    • Myslíš ten paskvil a bordel který tu budují vaši komouši v tržním pravicovém převleku?
      Tak ten nemá se západním fungujícím modelem tržní společnosti nic společného.

Stačí se podívat na seznam členů vlád za ODS ČSSD a ANO po roce 1993 a snadno každý zjistí že tu vládnou vaši komouši a ne kaputalisté
    • chtělo by to jedno zásadní věc a to jsou katovské mučírny *3*
  • ruské hospodářství zrychlilo v dubnu propad na 4,2%. S tak černým scénářem žádný odborník nepočítal. Je to důkaz toho, že kremelská říše je kolos na hliněných nohou a jen tak se to nezmění.

A bude ještě hůře, experti ze Světové banky předpovídají Rusku vleklou recesi. Kde hledat příčinu? Svoji roli jistě hrají i ekonomické sankce Západu kvůli ruské okupaci Krymu a podněcování konfliktu na východní Ukrajině. Ale hlavním důvodem je pokles cen surovin, na jejichž exportu je Rusko existenčně závislé – ropy a plynu.

Za to, že černé zlato je levnější než v loni v tuto dobu, může jeden z předních světových hráčů v oboru - Saudská Arábie, které se ovšem povedlo kouzlo nechtěného. Jako v té moravské lidové písni, kde myslivec střelil na lišku, ale trefil Maryšku. V tomto případě myslivec Saud vystřelil levnější cenou ropy na lišku- americké těžaře z břidlic, které chtěl zničit. Jenomže ve skutečnosti trefil Rusa Maryšku, která už téměř leží na bříšku. A Saudové hodlají nadále cenu ropy na světových trzích dále držet na současných kolem 65 dolarů za barel.

To je ovšem pro Rusko, které by potřebovalo, aby se tato suma vyšplhala nad sto dolarů, zoufale málo. Tato krutá pravda dosvědčuje, že ruská ekonomika je silně závislá na vývozu surovin. Takto ovšem nevypadá hospodářství vyspělých zemí, ale těch rozvojových, ke kterým má Rusko blíž, než si jeho fanklub dokáže připustit. Ovšem nemohou s tím nic dělat.
    Současné ruské hospodářské potíže jsou jasným důkazem toho, že tamní ekonomika vyrábí nekonkurenceschopné zboží, které nemá na to, aby uspělo na vyspělých světových trzích.
  • Je obecné známou skutečností, že v Rusku dosahuje korupce tragických rozměrů, justice soudí podle příkazů mocných a právní ochrana podnikatelského prostředí de iure neexistuje. Pokud člověk nemá v kremelské říši za sebou starosty, gubernátory či šéfy místní policie, pak je jeho podnikání stejně rizikové, jako hrání si se sirkami na benzínové pumpě.

Doložil jsem více příkladů, kdy lidé v Rusku přišli o své firmy, protože stáli v cestě mafiím. Krásně to uvedl server Patria Online, že současné Rusko je v podstatě zločineckým syndikátem, který se schovává za stát.

Proto vzory pro podnikání a ekonomickou svobodu hledejme jinde, v Asii, v USA a zemích Evropské unie. Tam všude jsou na tom v tomto ohledu lépe než v Putinově carstv
  • 3.3.07 se konala protiputinovská demonstrace v Petrohradu za účasti asi 5.000 lidí, 50 vybraných organizátorů bylo zatčeno ( šéfové trojkoalice Jiné Rusko – expremiér Michail Kasjanov, bolševik Eduard Limonov, a Jednotná národní fronta Garry Kasparova) …

Významná novinářka Irina Voroběvová z Russkoje Rádio, které její šéfové nedovolili demonstraci pokrývat, o této demonstraci referovala na konkurenčním moskevském rádiu Echo, takže byla propuštěna ( vzhledem k vraždě novináře Ivana Šafronova z listu Kommersant týden před demonstrací, jenž psal reportáž o Putinově gigantickém zbrojním kontraktu uzavřeném s Kaddáfím a Asádem, který Putin popřel, a podle oficiální verze FSB „vypadl z okna „ , měla ještě štěstí, navíc FSB běžně zavírá odpůrce svého režimu na psychiatrické kliniky, tak jak to činila pod svým pravým jménem KGB ) …

25.3.07 za nasazení pořádkové policie důstojníci FSB pozatýkali zhruba 30 organizátorů demonstrace ( Oxana Čelyčeva, Garry Kasparov, ex premiér Michail Kasjanov, nezávislý poslanec a šéf Občanského fóra Vladimír Ryžkov, včetně několika novinářů ) na Gorkého náměstí v Nižním Novgorodu (400 km od MOW) , kteří zde požadovali nezávislé vyšetřování vraždy Anny Politkovské …
  • Korunuji Tě na vrchního blba Tiscali, potažmo ČR. To se hned tak nevidí...

Tak už pa socko. *5*
    • Já jsem ta holka. vadí ti to? Jdi se léčit ruský teplouši. *1* *1*
      ČR už korunovaného Wola má. Jmenuje se Miloš Ožralý Lhář Zeman *1* *1*
      • Ty jsi čéče odolný jak šváb. Už aby byly volby. *3*
        • Já jsem holka takže TA.
          Doplň si vzdělání a pak se vrať na debatu ruský vandráku *15* *15* *15*

Narodila jsem se v roce 1990 a jsem finančně zajištěná.
          a jsem ráda že se užíráte vzteky i závistí ruské špinavé socky *1* *1*
        • Příští rok jim zkrouhnou důchod tak pude. Plevelu se je potřeba zbavit.*5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit