Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Gorobilypes

ach

• Tý voe...

• Nemyslím, že bych chtěl obhajovat svůj názor. Vojáci plnili rozkazy, suďte politiky a ne nástroje jejich zvůle. Do vězení neposadíte sekeru, protože s ní někdo zabil člověka. 

Jen jsem upozornil na fakt, že šlo o společnou akci více zemí. Další analýzy jsem nepřipojil. 

• Diskuse starců o milion let starých věcech, které dneska krotí rukama už jen aktivistům v domovech důchodců. 

To Vás nezajímá, co je dnes a co bude zítra? Pořád jste (a ne hloupými) hlavami v minulosti. 

A poučky o tom, že kdo nezná minulost.......... už jsem slyšel 100x. 

Svět se nevyvíjí - je prostě jiný, má jiné problémy a jiné priority, než pitvat minulost.

• Novináři předhazují témata a tetelí se, když se zvedají emoce. Zeptejte se 100 mladých lidí v Rusku, co si myslí o památníků ROA v Řeporyjích. Vyvalí oči a nebudou vědět o čem mluvíte. 

Je to jen těšítko psychopata na radnici v téhle metropoli světa. A vyhřívá své panděro ve světle pozornosti médií. 

Jako jsou lidé v Dumě lhostejní nám, jsme stejně lhostejní my jim. 

• Mě se líbí jak naše média vždy vyjádření jednoho politika z dumy ,považuji za názor všech 400 + názor celého národa. Běžným Rusům je to totálně u zadku stejně jako památníky v Řeporyjích. A názory pár komunistů v dumě, neposlouchá nikdo.

• V rámci řešení havarijní situace v průběhu zimního cvičení v osmdesátých letech jsme potřebovali dočasnou krátkodobou dislokaci roty v nejbližší posádce, nicméně velitel divize musel o souhlas žádat hodně vysoko. 

Jak vypadá jednotka na cvičení vím - naše byla právě tehdy na cvičení, jehož součástí byl zimní přesun Libavá - Mimoň - Libavá. Součinnost s vojsky spřátelených armád se odehrávala pouze na mapách.

• Pavel.Jegl

A nebyli to, Filie, čtyři z tanku a pes (Šaryk)? 🙂

Omlouvám za špetku ironie, ale nedalo mi to ...

Z historických pramenů:

... Na rozdíl od jednotek sovětských, které u nás zůstaly přes 20 let se poslední polští vojáci vrátili domů už v říjnu roku 1968. 

(Patrně nějaká jednotka, která tady byla na cvičení)

• Oni TI Rusaci...

... nudil, nebo nutil ...? :-)

• Po pravde - je mi u zadku, co je ruskym komunistum trnem v oku...

• Nikoliv. Minimálně polská okupační jednotka zde zůstala, v osmdesátých letech jsem onu posádku  navšívil, jakkoli náhodou a na rozkaz.

• Pavel.Jegl

Jindřichu, hlas z fanatické a hysterické mašinérie:

Invazi podnikla některá vojska Varšavské smlouvy. 

Zdaleka největší podíl v invazních jednotkách měl Sovětský svaz. Ostatní státy dělaly jen stafáž mimo klíčových míst - tam, kde se nepředpokládaly problémy.

Československo okupovala pouze Sovětská armáda. Ostatní odtud rychle zmizely.

• Na Sputniku psali vlevo dole, že ožralec z Hradu  prý tuto událost chodí inkognito slavit na ruskou ambasádu,  převlečený za ruskou prostitutku....inu howado.
  • mun.go

Nechci nikoho omlouvat - ale to, co popisujete, se může stát s kterýmkoliv ožralým vojákem, ba i se střízlivým muslimem.

• mun.go

Nepíšu nikde "většina". Píšu "někteří" - pokud reagujete na můj příspěvek.

• Tovarišči z Ruské fererace mohou poděkovat tehdejšímu sovětskému vedení v čele s tovariščem L.I.Brežněvem. Právě senilní Leonid Iljič Brežněv byl stále víc mimo realitu. Právě invazí do ČSSR učinili sovětští tovarišči významný krok k rozpadu SSSR....21. srpen 68 odstartoval konečnou fázi existence Sovětského svazu. 
  • Všichni okupanti jsou stejný dobytek a je jedno, zdali jsou z Varšavské smlouvy nebo z Německa - v Československu anebo třeba američani v Sýrii, Iráku, Afganistánu anebo v Japonsku. Domácí obyvatelstvo je nenávidí tak jako tak.

• Pan poslanec Grospič je má zajímavé jméno jen bych přidal k němu ještě a on si to zaslouží za ty názory na srpen 68.

• Čím to asi bude, že většina těch obětí byli účastníky dopravní nehody. To opravdu chcete tyto oběti přisuzovat obsazení Československa?

• Jen tak mimochodem. Oni ty Rusáci museli mít magické možnosti, když donutili ty Čechy naskákat před jejich vozidla. Nebo je nudil někdo jiný?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit