Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Větší je lepší - i JZD a agropodniky. Ať to financují akciemi, když je to tak ztrátové, jak stále tvrdí. Já nevím, že na ně stále bereme ohledy, je to 1% populace a vůbec nemusí podnikat, když je to nebaví.
    1) Založíme Stranu vlastníků půdy (+jednoduše kontrolovatelná kritéria pro vstup do strany). Konečně bude lobing proti agroprůmyslu a libovůli orgánů státu = zákony.
    2) Založíme akciovku Půda ČR, jako akciový podnik vlastníků půdy (s účastí státu?) a budeme každý rok na 1/10 výměry dělat nájemní tendry na 10 let. (Model: Lesy ČR na těžbu 1/5 na 5 let).
    3) Vlastnictví půdy právnickou osobou bude zákonné jen tehdy, budou-li transparentními vlastníky občané ČR. Fyzické osoby cizince dovedeme vytěsnit jako jsme to udělali s malými akcionáři.
    4) A pro zastavěnou půdu a stavby na ni doporučíme shodnou politiku - jedině propachtovat od osob, státu, resp. z majetku občanů ČR. Žádně dividendy do daňových rájů nebo ciziny.
    5) To by v tom byl čert, abysme na post ministra zemědělství nedostali svého straníka...
    => To bude ta správná mafiánská hra na kapitalisty podle bolševických pravidel (a s mimikry demokratických voleb pro loutkový režim politiků nominovaných "zásluhami" a z nich neodvolatelně zvolených zákonodárců bez kvalifikace do parlamentu). Se soudci a prokurátory na uzdě pomocí bulváru, s marketingovým průzkumem o drogové situaci zadarmo ze zpráv BIS či statistického úřadu a jedinou funkční armádou ÚOOZ pod přímým velením. Jenom s již zavedenými mediálními mafiemi bude trochu problém...
  • Rozhodně nechci, aby půdu (v kterémkoliv státě) vlastnil cizinec - to je přeci základní ochranná historická funkce a význam státu: Prevence agrese za účelem získání území, moci a zdroje statků (daní, surovin). To musí být zajištěno nejdřív, a teprve potom jde o to, aby půdu vlastnili ti, kdo odvádí daň z přidané hodnoty, tzn. prodávají produkty a nějakou hodnotu přidávají. Jenom hňup potom prodá půdu, když mu z ní stát (a pacht) zajistí rentu. No a vlastnictví i převod půdy jsou už zdaněny, takže poho. Jen nevím, co ti zemědělci stále frflají přesto, že půdu si kupovat nemusí - při těch pachtech by se jim to asi nerentovalo, že: Odpočet ze základu daně mají víc jak 3/4, z toho mála co zbude platí směšnou sazbu daně, a ještě dostávají dotace (a víme, že je snadné vykazovat ztrátu-neúrodu, takže záporná daň). Je jich méně než 4% homosexuálů, kteří nemají volbu jako zemědělci. Agroprůmyslnící to prostě nemusí dělat (stále ovšem platí věta a podmínka první). Ale oni už něco vymyslí, třeba prosadí zdanění dědictví půdy tak, že to pro dědice nebude únosné a stát bude vesel prodávat odúmrtě. S vytěsněním minoritních akcionářů to taky šlo jako po másle, ani Žlutý pes neštěknul.
  • "Čechy krásné, Čechy mé,
    duše má se touhou pne.
    Kde ty vaše hor jsou,
    zasnoubené s oblohou?"

    To jsme zpívali ve škole.
  • toto měla být reakce...prosím smazat sory
  • Kam komunista šlápl, tam sto let nic neroste!
  • Nebylo by to třeba, kdyby společnost více vnímala a respektovala práva vlastníků, kterým je za situace, když fakticky žádná práva nemají, celkem logicky jedno, co se s jejich majetkem děje...Oni tu půdu chtěli, aby sní mohli kšeftovat!! prodávat ji na stavbu mešit, benzinek,skladišť či překladišť, výstavbu pro milionáře,...,aby chtěli ta svá políčka o velikosti jako když vrána srazí paty, sami obhospodařovat, takl to ani náhodou, protože to chce práci a oni, většinou pražáci mají ploutvovou nemoc,nefachčenka:-)))
  • Karol Polák si dovolil v televizi to, co u nás není možné. Ale pravda je pravda , pusťte si to od 21.minuty.

    https://www.youtube.com/watch?v=iQlQ5At16ag
  • Stalingrad
    Táák,tady se ukazuje,jak je potřebné aby se žebráci,dělníci,daňoví poplatníci skládali na milionové dotace miliardářům-místo aby dotace dostávali ti drobní zemědělci,záhumenkáři,zahrádkáři.Ale místo toho se dá tzv.zelená nafta těm bohatým aby se lépe ničila půda jednostranným pěstováním jen řepky,soje atd.,co je dotováno jako ekopaliva atd.Na pole se rvou tuny chemikálíí, na polích se ženou váhou tanky na kolechjak po prériích,mizí pastevní chovy dobytka,vlna se nevykupuje,vepřové se dováží....,kácí se lesy jak při hurikánech a drobné zvěře není -na zajíce,baženta,koroptev už téměř nenarazíš....,lesy se nevysazují a když tak se tam narve smrčina místo zdejších původních listnatých či smíšených Myslivci -manageři ,bezzemci z měst atd.si střílí na soukromých pozemcích,v zahradách bez souhlasu majitelů,houby čemu rozumí a ještě jim to nestačí,tak vymýšlí další omezení soukromých vlastníků pozemků-"ABY SVÉVOLNĚ BEZ JEJICH SOUHLASU NEHOSPODAŘILI"....zkráceně řečeno.
    Jedinné řešení je TVRDÉ HÁJENÍ SOUKROMÉHO VLASTNICTVÍ a podpora těch drobných zemědělců ne těch odklaněčů,mystifikátorů *12* *12* *12*
  • Chce to krutou revoluci a v Česku začít dělat tvrdý levicový ordunk.
    • Ten prave muze za to v jakem bidnem stavu je krajina jelikoz tam byl dycky nejaky politicky myslici chytrolin. Je totiz potreba i stromy a lesy, ktere byli za socializmu bud ruseny nebo uplne spatne vysazovany, tak je ted pozira kurovec
  • My havloidi máme jasno. Za všechno může CCCP a komunisti. Platí to i 25 let po převratu. A budeme to na ně svádět i za 50 let.
    • Toho zmetka Havla mi nepřipomínejte. Nechal rozkrást a zplundrovat republiku! Teď už nám tu nepatří nic, ani ta pole. Jezdili pražští famfuláci, chtěli koupit pozemky. Vytáhl sem na ně vidle. Pak to zkoušeli, že prý to zabaví stát, povede tudy dálnice a stejně o to přijdu. Byla to ta banda z OF. Hnus.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit