Přejít na výpis diskuzí
Naivita, lenost, povrchnost, výmluvy... Protikorupčníci spílají nevoličům
21.10.2012 | Sebastian Kantor
56 příspěvků
-
Co tím chcete říci. U nás je to sdružení loupežníků a spodiny společnosti. tak k čemu to je dobré____????
-
Senat je posledni pojistka proti nahlym zvratum v politice. Prece jen to maji mafiani o nepatrny kousek komplikovanejsi. My, obesni lidi, bychom tedy meli zvazovat koho do senatu posilame.
-
třetí komora. to by byla "stabilita a demogracyje". tříkomorový parlament a když by politických trafikantů a vysloužilců přibývalo založili bychom čtvrtou a pátou komoru a_ť se na každého dostane koryto. a nakonec by byla celá republika složená pouze z komor parlamentu. A BYLI BYCHOM KONEČNĚ U PŘÍMÉ DEMOKRACIE KDY BY VŠICHNI LIDÉ BYLI V KOMORÁCH PARLAMENTU. jsem rád Pišto žes dospěl sice oklikou ale přece jen ke stejným závěrům jako zbytek naší země, že dvoukomorový systém je na houno. čím víc komor-tím víc demokracie. celá republika budou komory jednoho parlamentu
-
Parlament = poslanecká sněmovna (dolní komora) + senát (horní komora),
Kdo někdy něco slyšel o ústavním právu, tak ví, že dvoukomorový parlament je výhodnější pro stabilitu a záruku demokracie. Otázkou je, jestli je potřeba 200 poslanců, když senátorů je 81. -
To je ono. Kdyby volby něco dokázaly změnit, tak už dávno jsou zakázané, ať je u moci kdokoliv.
-
Pane Jan za co má Nečas dostat dík. Správně má být Nečas vypadni, vrať peníze, které jsi pobral za svoji " zodpovědnost " a které byly za tvé vlády rozkradeny a jdi se zodpovídat do basy.
-
Pro Honik.Já jsem za komunistů také chodil za plentu a komunisty škrtal.Bylo nás asi vždy půl procenta.Také se mně za uvedené nic nestalo.Takže musím konstatovat,že za komunistů vládlo to,co si národ většinově zvolil.Za lenost,nebo zbabělost jednotlivých voličů,za tu komunisté nemohli.
-
Výsledky krajských a senátních voleb ukázaly,že zde stále kraluje obyčejný český blb.Cesta ke státnímu bankrotu bude tedy pokračovat.Dokavad bída nenaordinuje obyčejnému českému blbovi důchodového věku takovou dietu,jakou neměli ani vězńové za nebožtíka Hitlera v koncentráku,tak pořád bude volit lumpy.
-
Těch chyb tám máš jako vždycky více soudružko. senát není žádná pojistka protože PS ho vždy přehlasuje když chce. Senát může zákony jenom brzdit ale né jim zabránit.
Je to zcela zbytečná instituce. -
To není lenost. To je odpor proti senátu! Nikdo ho nechce. To je vše. Je to příliš drahý špás
-
Musíte se zamyslet? Čím byste to dělali, soudruzi?
-
Senát skoro nikdo neuznává a hlavně ho nechce. Je to příliš drahý přepych
-
Podle mne je lenost lidi v tomto state nezanedbatelnehou pricinou soucasneho stavu. Vzdyt je to tak jednoduche nechat no na nekom tam nahore v nadeji ze vse zaridi ve verejnem prospechu! Prdlacky, nic nezaridi, pokud nebudou pod kontrolou budou myslet jen na svuj prospech! Nekolik generaci vsak bylo vychovavano v presvedceni, ze vzdorovat nepravostem (okupantum, komunistum, pak obojim dohromady) nelze. Dnes vsak v zijeme v systemu, kdy pracovat aktivne v nejake strane neni hambou a presto se tam nikdo nehrne. Lidi by se meli angazovat v nejake strane, jejiz ideologie je jim blizka (ano, jen nejaka rozumna idea by mela byt to, k cemu se lze nazorove priklanet), pracovat ve strane ve jmenu teto ideje, ziskat dost priznivcu, volit tuto stranu, byt kriticky k vykonu funkce predstavitelu a mit moznost je idvolat. Ano, je to idealni stav, ale princip demokracie lezi prave v moznosti aktivniho zapojeni obyvatelstva. Ano dnesni stav je tomuto idealu na hony vzdalen, avsak prave proto, ze ruzni hochstapleri dostali prilezitost dostat se ke korytu.
Jina cesta, nez prevzeti zodpovednosti za vlastni budoucnost vsak neni.
Nastesti vznikaji ostruvky pozitivnich anomalii, kdy se nekteri lide pokouseji pracovat pro tento stat. Je treba se rozhlizet kolem sebe a pridat se k nim. Muzeme je najit v nekterych mensich stranach i mimo strany.
Mejte odvahu neco delat a ne jen nadavat!
Pavel J, Brno -
Lidé jsou zhnusení politikou neschopného Nečase,vládnutím této vlady a schvalováním diskriminujících zákonů koalici v parlamentu.Je mrzuté,že aby to dali najevo tím,že zvolí svůj hlas jiné straně,taději k volbám nejdou.Musíme se zamyslet nad tím,že tak neschopní lidé ještě nikdy v této zemi nevládli.Pane Nečasi děkujeme odejděte.
-
.... ještě více paroubků a antiparoubků co začnou stavět mešity ... *1* *1* *1* *1* *1*
-
dejme tomu tři profi hráči s balíkem cinknutých karet a vyzvou mne abych s nimi hrál o vše a nejsou ochotni akceptovat můj požadavek na nové karty a férovou hru, tak prostě s nimi hrát nebudu, protože bych jejich podvod svým souhlasem zlegalizoval. takto si "výhru" rozdělí bez mého svolení a proti mé vůli a já mám morální právo proti jejich podvodu kdykoli zakročit. KDYŽ TO NEJDE JINAK......je to jejich problém
-
Správně. A vůbec by měl někdo, kdo má přehled, evidovat, kdo a co vůbec zafremačil, levně rozprodal do ciziny a t. d. padni komu padni. Byla by to zajímavá studie.....
Zatím se teho bohužel nachytila žádná strana, ani komouši ani sládkovci, ani pan Cibulka..... -
Nojo. Ovšem to se už ví pěknejch pár let. Ale proč je křik až když modráci projeli volby?. Qui bonum?
-
Správně. Ovšem to zatím většina lidí nechápe. Např. systém odvolávání zákonodárců a poslanců politiky má jenom pan Cibulka a zatím nikdo nereagoval. Pokud nebude tvrdej postih zákonodárců za ony průšvihy, adresnost a žádný peníze do stran, tak se nic nezmění. S tím ovšem souvisí financování vyvolenejch bafuňáři, ktarý by muselo bejt zakázaný.....
-
Autor příspěvku se šeredně mýlí. Pravda je zcela jiná. Demokratický volební systém na stranickém principu vyhovuje pouze partajím a ne lidem a už vůbec ne republice. Takové volby nemohou nikdy nic změnit. Kdyby totiž náš volební systém mohl cokoliv změnit, stal by se nebezpečným pro samotné poslance, a už dávno by ho parlament poslal do politického smetiště dějin s takovou razancí, s jakou se naši poslanci brání odhlasovat odnětí poslanecké imunity i když před volbami to skoro všichni ovčanům kdysi slibovali. Jenom adresný volební systém na účetním principu může něco změnit. Nepomůže nic jiného, než úplná personální adresnost a zpětná vazebnost volebního systému na voliče...