Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • redaktore článku, pomoc a sponzorovani iráckých turistů je sakra rozdíl. Kolik penez nás stála tato neziskovka?? Tady je videt jak se chudáci boji té války u nás chudackove. Nechal bych to zodpovědné zaplatit
    • ... touto dobou za hodinu tolik hlasů, evidentně je v tom dobrej kokůtek :)))
      • jejda to byl zas nářez.Jdeme s mojí zparchantělou matkou ulicí a nějací křiklouni se do nás pustili.Jejda to bolelo!Ale budu dál prasit.Nemám kamarády.
        • Zparchantělá matka porodila parchanta, to je novina.
          • vanhorne
            Splachla ho do zachodu, ale on diky kanalovym krysam ktere ho odkojily prezil.
    • ... jsi telátko boží jako on, blahopřeji oběma ke spokojenému naivnímu životu :)))
  • Pane Olšanský, kde jste to slyšel, že chceme uprchlíky zpátky? Ano ministr Chovanec žádá po Německu vysvětlení. Pokud by totiž uprchlíky nevrátilo, porušilo by tím zákon o azylu.
    Proto žádal od Německa vysvětlení, to ale neznamená, že je chceme zpátky!
    Uprchlíci požádali o azyl v ČR a nikde jinde už o azyl žádat nemohou.
    Jelikož azylové řízení sami přerušili existuje pro ně jediná cesta a to cesta zpět do Iráku.
    *14*
    Jde jenom o to, kdo jim koupí letenky.
    Většina lidí to pochopit dokáže, jenom některým novinářům to prostě nemyslí a vymýšlejí
    šílené nesmysly. *3*
    • Sluníčka kašlou na dodržování platných zákonů. To už sledujeme rok.
      Oni si připadají nad zákony a bohužel jim to naše, ani evropské právo neztěžuje.
  • Pane Olšanský, sluníčko naše, nač ta manipulace?

    Migranti byli pozváni do České republiky, podmínky, které jim zajistily bezpečí jim byly málo, tak šli do lepších ekonomických podmínek v Německu, které jim možná udělí asyl. Tečka.
    Nikdo po migrantech nechtěl nějakou vděčnost - proč tohle v článku podsouváte. Možná vděčnost očekávala Generace 21 - to ovšem kromě nich a migrantů nikdo neví. Ale ti "zaprdění Čecháčci" rozhodně nečekali jak píšete, že tu bude někdo "padat na kolena".

    A proč žádá ministr vnitra ČR vysvětlení? Protože byla porušena pravidla pro přijímání uprchlíků, podle nichž asyl uděluje první bezpečná země. Tedy v daném případě Česká republika.

    Německo samo odmítá možnost, že by si uprchlíci mohli svévolně vybírat zemi, kde chtějí trávit svůj asyl.

    Očekávám, že to všechno na těchto stránkách uvedete na pravou míru. *4*
  • Nu milý autore článku a ona ta naše pomoc snad nebyla nezištná? Ona jádro pudla bude asi někde jinde, že? Bude asi v tom, jak jsme neustále masírování obrázky nebohých dětiček prchajících před válkou. Realita je zřejmě trošku jiná. Ti skutečně postižení válkou zůstávají doma, protože na zaplacení cesty do Evropy nemají prostě prostředky. Naopak, za sladkým nicneděláním v Evropě, která pro všechny migranty ovšem představuje Německo, míří ti majetnější a mnohdy z oblastí, kde je relativní klid. Že to nejsou chudáci, kteří přišli o střechu nad hlavou ja nakonec vidět z jejich zjevu, oblečení, zavazadel, používané techniky. Další sorta do Evropy proudících a obávám se, že ta početnější, jsou v podstatě problémoví mladí muži, z kterých se velice snadno mohou stát vojáci-dobyvatelé, kteří budou svoji víru šířit "ohněm i mečem". Bohužel zrádců a přisluhovačů mají v našich řadách mnoho.
  • smečka zvaná Amnesty international a sekunduje jí Uřad vysokého komisaře OSN. Tyhle dvě partičky do nekonečna omílají naši všeobecnou povinnost přivandrovalcům pomáhat. Nabídnou státní a dokonce firemní peníze.Jo panečku kdysi to bývaly instituce.Nyní úsměvné party bezmozků. Takže kluci sluníčkoví: našim primárním úkolem je hnát bandu cizokrajných vtěrek od EU a zejména od česka. Těm kterým se podařilo vniknout znepříjemnit zdejší parazitování natolik, aby co nejříve vyfičeli! Takto jsou definovány naše vzájemné úkoly.
  • Co to máme za debilní vládu. Natáhne sem několik desítek slimáků a ještě si naivně si myslí, že nám budou vděční. Houby s octem. Vždyť to jsou všechno vychcaní šmejdi pro které jsme byly pouze dobrá přestupní stanice a naše vláda stádo užitečných idiotů. Ať si je tam Němci nechají, když mají takových šmejdů stále málo. Pokud by je vrátili, tak ihned odlifrovat zpět do jejich vlasti.
    A blbí lidi, dávejte peníze různým organizacím. Tady alespoň vidíte co se za ty peníze uskuteční. Zase sem jenom dotáhnou opět nějaké vychcané slimáky.
    • tato vláda je plná vlastizrádců
      • ... si debílek, známá to věc :)))
  • Pane Olšanský-autore článku, co nám tady podsouváte? Chcete vyvolat lítost nad skupinou nevděčných darebáků? My nejsme cestovka zadarmo. Pokud chtěli do Německa tak si to měli zařídit v Iráku a ne zadarmo letět do Česka a zadarmo tady jíst a bydlet. Já jsem rád že jsou pryč. Ono jim bude v německém uprchlickém táboře jistě lépe.
    • Dostanou tam novej stan nebo kontejner. Možná i ten přestavěnej kravín. *2* *2* *1*
  • Naši trotlové jim ušetřili 100.000 Eur, co by jinak museli dát převozníkům! *1* *1* *1*
    Dělají jim zdarma cestovní kancelář. Ti se jim teď smějí, až se za břicha popadají! *6* *16* *1*
    • Musím se zastat p.Chovance,který toto tušil a několikrát řekl,že nebude dělat cestovku.Myslím si,že proto je Němci vracejí a věřím,že je naše orgány poženou za jejich peníze šupity presto zpět do Iráku.
  • Česko pro ně bylo jen taková nouzová zastávka. U nás se jim nelíbí, touží od začátku jen a jen po Německu. Německo je přijalo s otevřenou náručí, tak to vnímám jako fakt a víc to neřeším. Kdyby to byli skuteční chudáci prchající před válkou, tak vezmou za vděk každou zemí, kde mohou složit hlavu!!! Tím celému trochu myslícímu světu říkají o sobě, že jsou jen notně v.y.c.h.c.a.n.á verbež, pro kterou bych nedal ani 1,--Kč. Pro mne za mne, ať třeba pochcípají, s verbeží nemám slitování. A může tady v Česku nějaký magor vymyslet sbírku na tyto "chudáky", a může za mnou někdo s něčím takovým přijít a otravovat, poženu ho svinským krokem od vrat!!!
    • tak trochu humorneji....Iracani utíkají před válkou, válku tam začali americani, kteří napadli irák a svrhli vladu. Načež se snažili vycvicit nové, svoje ozbrojené složky z těch co předtím nemakali (bývalí vojaci to být nemohli a ti co měli před válkou co dělat Měli co dělat i po osvobození....) a dosadit vlastní vladu, a kdyz si rekli, že dál už toho vycvicili , ponicili, rozestvali dost a že se to tam bude prát i bez jejich angažmá, tak se rozloučili a.... A .... S humanitou tohle politické divadlo nemá nic společného... Jenom jsme zbytečně vyhodili prachy za blbosti.. Kdybychom naložili 25 humanitárních pracovníků a převezli je pomáhat do oblasti kde jsou tisíce uprchlíků toužících po pomoci s varenim, uklizenim, stavbou pristresku... Nebo já nevím co jim tam chybí... Tak třeba se stavbou silnic, výběrem daní, mítneho a podobně, s vytvářením schodkoveho rozpočtu, školskeho systému kde je důležitý počet žáků a ne co se naučí... Myslím že i v uprchlickem táboře lze zasit zrnko naseho evropského blahobytu.... Jistě by to bylo jednak levnější, jednak efektivnější a jednak až tam uvidí jak super systém to to je, a uvědomí si , že zatímco my musíme řepku vypestovat, rafinovat, dotovat a pak vysvětlovat ze to sice jede hur, ale zase o to více to stoji, jim teče ropa ze země sama... No a když je navíc naučíme co je kulaté razítko, to by v tom byl čert aby se tím ta jejich válka nevyřešila...
  • Redaktore urážíš občany ČR: Nepodsouvej nám vinu za neúspěch ekonomických parazitů
    Nikdo z nich nechce dělat oroky ani je nenutí klečet. Jen musejí respektovat naše zvyky.

    Ale pokud někdo žvaní o tom že se mu stýská po Iráku a pak zmizí jako zloděj do Německa
    tak je jasné že je to vychcánek který chce pouze za lepším korytem. Ekonomická situace není a nikdy nebyla důvodem k udělení azylu. Takže deportovat pryč.

    Mezinárodní právo říká že uprchlík má zůstat v prvním neválčicím státě a ne cestovat přes půlku světa do Británie nebo do Německa kvůli lepší hospodářské situaci. Pokud nechtějí zůstat v česku ani v Rumunsku kde se neválčí tak jsou to jen ekonomičtí parazité.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit