Přejít na výpis diskuzí
Nevděčným uprchlíkům nebyl život v Česku dost dobrý. Ale stejně je chceme zpátky!
5.4.2016 | Dalibor Olšanský
96 příspěvků
-
Omlovám se, ale já ten článek nepochopil. Proti čemu nebo komu je zaměřen? Proti občanům ČR, kterým se ta kauza nelíbí? Nebo proti Chovancovi, který řekl, že odchod do Německa byl nelegální? A byl nebo nebyl autore článku?
Autor píše, že je to šílené, ale já opět nic šíleného nevidím.
A jestli by se nám líbilo mít média s kamerou doma? No tady, kde bydlíme jistě ne, ale pokud mně nabídne pomoc jiná země a dá mě bydlení a dávky, tak ano, pak budu mít pocit, že musím leccos strpět. Že mám povinnost, alespoň tu morální to strpět.
Autorovi se nelíbí, že lidé sledují, jak se s jejich pomocí zachází? Jak reagují "obdarovaní", jestli pomoc splňuje to, co by měla?
Jasně že by se azylantům více líbilo, kdyby dostali velkometrážní byt v centru Prahy, jehož nájem by platila nějaká neziskovka a na člena takové rodiny by připadaly dávky ve výši třeba 50 tis. korun. Ještě by mohli dostat auto, aby mohli vozit své dětičky do školy atd. Jasně že by se toho dalo vymyslet spousta. Ale jak to vše zní úsměvně v kontextu, když se vrátíme k podstatě věci, o které píše i autor. Oni, alespoň údajně, utíkají před válkou, před přímým ohrožením života. -
Nikdo neřekne, že uprchlík v Německu má daleko lepší životní vyhlídky. Když v české republice člověk nastoupí do práce tak co dostane? 9 900 Kč. 58 70 Kč hrubého kolik je čistá mzda? Kolem 45 Kč. za hodinu. Tuto žebračenku ať si vláda nechá, za toto sed nedá vyžít. Důchod dostane pracující podnikatel 5 700 Kč za měsíc.
Kolik mají, lidi co dělají zprávy v ČT. ať sdělí své měsíční příjmy, nebo taky pracují za minimální mzdu? Co nám říká vláda? Vláda se vždy chová zodpovědně, to jsou řeči přihlouplých ministrů. Poslanci si odhlasovali nárůst o 7 000 Kč/měs.
V Německu má dělník na stavbě min. 11,10 Euro - 14 Euro. 300 - 380 Kč. hod. To je snad rozdíl mít 45 Kč nebo 300 Kč. Já bych v tomto státě taky nebydlel.
Naše vláda je vláda gaunerů lumpů, zlodějů a co justice, samozřejmě justiční mafie. -
-
... jsi absolutní krypl :)))
-
A kdo vás tady drží? Jste přece občanem EU, tak můžete jí klidně pracovat do toho Německa. *3*
-
-
Já tam dělám. Jak můžeš psát abych tam šel pracovat, nechápu. Každému říkám jdi do světa jdi aby si poznal jak se jinde žije a ne poslouchat politické lži pánů Sobotků, Babišů a jim podobní.
-
-
-
zahráli moc pěkné divadlo.Ale ten n a h o ř e to všechno viděl a dnes rozhodl jinak. Předně si banda myslela, že už se tady nikdy nevrátí.I začali dnes pohotově házet špínu na zdejší pomoc.Prý se vše kupovalo ve slevách, voda byla ta nejlevnější a skromné bydlení až ve třetím patře! Takto to dnes nahlásili německým mediím! Ale zasáhla vyšší moc - a němci rozhodli, že je přeci jen vrátí! Panečku tak to bude radosti.Ti budou skučet a spílat systému.Ti budou nadávat! A my všichni s obrovským zadostiučiněním se budeme chlámat, chechtat prstem ukazovat.Protože TOTO se hostitelské zemi nedělá. Všichni přivandrovalci jsou nositelé potíží.A takto je třeba se k nim po celou dobu jejich zpackaného pobytu stavět!
-
-
... neptej se, jak je třeba stavět se k totálním zdegenerovancům tvého kalibru :)))
-
-
jejda to byl dnes nářez, zase mi moji zparchantělou matku vykopali z Kaufladu.Tak se nedivte mám zlost a kopu bezmocně okolo sebe.....
-
-
... s primitivy nediskutuji, s tebou na prvním místě, tvá tupost je bezkonkurenční :)))
-
-
jo jo takto mi lidi venku říkají - primitiv, tupec, blbeček! Kdy už to skončí? Mam zparchantělé rodiče, ale za ně nemůžu.
-
-
-
-
-
Jediné řešení vidím v tom. Ano, pokud je někdo ohrožený na životě vlivem okolností, které si nepřivodil sám nebo příslušností k nějaké specifické skupině lidí, jsem pro poskytnutí pomoci nebo podpory. Ale s tím, že pokud okolnosti jejich ohrožení pominou, vrátí se zpět. Proč mladíci, kteří se vydávají za "ohrožené" sami ohrožují pořádek a občany zemí, kde utíkají a tyto své ambice nevyužívají v zemi, odkud "prchají"??? Když budu utíkat proto, že mi jde o život, budu si vážit všeho, co mi umožní přežít ve zdraví. Kdo má dojem, že tito lidé utíkají ze strachu o život???? Proti výrobě a distribuci drog systém, byť ne zcela účinně, funguje. Převaděčství je momentálně daleko výnosnější. Takže já to vidím tak, že převaděči inkasují obrovské peníze, převážejí lidi na plavidlech absolutně neodpovídajících všem normám, a co dělají naše bezpečnostní složky? Tím "naše" myslím Evropské, Evropské unie a v jistých okolnostech bych řekl i složky NATO, neboť se jedná o ohrožení bezpečnosti v rámci Evropy. Nebo NATO jako prodloužená ruka USA v rámci Evropy nemá zájem na aktivním řešení této situace neboť oslabení ekonomiky evropských států je v jejich zájmu. Za koho tedy v rámci NATO kopeme???? Nebo koho vlastně podkopáváme??? Vidím to tak, že sami sebe. Dejme imigrantům ne "německý" ale "americký" sen o životě v blahobytu........
-
Kdo je chce zpátky? Já se bez nich docela obejdu! Budete jim podstrojovat a oni si toho neváží! Také mne rozčiluje srovnávání s emigrací po r.68 a i později. Ti se s nimi nes.ali. Traiskirchen a režim pomalu jak na vojně...
-
-
O tom něco vím a chci upozornit po roce 1945,1948,1968 odcházela od nás inteligence a ne sebranka,ale to musí důrazně a nahlas říkat naše vláda a lehkoživky zastupující nás v EU.
-
-
A co Vás vede k tvrzení, že tomu je jinak u Iráčanů... dle hodně kritizovaného výzkumu bylo naměřeno že průměrný iq v čechách 98 a v Iráku 87...
https://iq-research.org/en/page/average-iq-by-country
Takže opravdu to co k nám přichází může být jejich inteligence ;)
-
-
Lidskoprávní neziskovky potřebují začleňovací materiál aby potvrdily svou nepostradatelnost. Dostaly nedávno přes půl miliardy korun a je třeba ty prachy na něčem vyúčtovat. Když nebude na čem, tak dotace můžou příště být menší. Byznys s pašováním lidí se musí hýbat.
-
-
Tady vidím dva atributy. Zneužívají "křesťanští" imigranti nabídky naší organizace na možnost azylu v ČR nebo tato organizace "cucá" penízky ze všech možných zdrojů a těm, které do ČR posléze v rámci své "činnosti" dopravuje, lže nebo kulantněji řečeno nemluví celou pravdu a oni teprve v ČR zjišťují, že situace je jiná, než která jim byla nabízena???!!! Pak se nedivím jejich reakci, že si pomáhají do "vysněných rájů", tedy Německa. Předpokládám, že organizace která je dopravila do ČR převezme i následky svého jednání a bude financovat i jejich cestu domů, resp. odkud je k nám přivezla. A poslední myšlenka nebo spíše dotaz? Kdo konkrétně za takovými aktivitami stojí a kdo to financuje????? Pokud jsou financováni ze státních zdrojů, tedy z peněz všech daňových poplatníků, navrhoval bych kolektivní žalobu. Vždyť každý daňový poplatník pokud nezaplatí daně, je okamžitě sankcionován. Myslím si, že stejně by měli být sankcionováni všichni, kdo tyto prostředky zpronevěří nebo použijí jinak, než ve prospěch jejich plátců. Toto kdyby fungovalo, v parlamentu by bylo mooooc prázdných míst.........
-
-
Právě jste mi vzal podobný názor jako máte Vy.Chci tedy doplnit,co je to za dopravce,který jim dal autobus a jak jsem viděl ,byl nový a zaneřáděný.Nechápu brekot těch šoferů a nedivím se Němcům,že je považovali za převaděče. Té organizaci ,která je sem tahá bych udělal hloubkovou kontrolu zda nemá nějaký kriminální podíl na tahání těchto cizinců do republiky.Připomínky toho Iráčana bych nebral na lehkou váhu,protože na každém šprochu je pravdy trochu.Stejně jako ministr bych zarazil této neziskové organizaci ?Dovoz těchto lidí.Je tady moc otázek co to je za divadlo.A že nás u Němců pomluvili jsem přesvědčen na 150%Ovčani přestaňte skákat na tento typ lidí.Každý Arab si s Evropanem vytře záda to psal již Karel May.To jsou velice neseriozní lidi.Myslím,že Babiš by mohl vyprávět jako pracovník PZO.
-
-
Nedostali hned vily (jen byt v paneláku (kdo z čechů ho hned dostane, máme 50000 bezdomovců)),), mercedesy, 10.000 Eček/měsíčně tak šli s vidinou "za lepším" *1* *1*
-
Tihle a nejen tito., tu přišli většinou a hlavně z parazitní vychcanosti, která jak se zdá, není cizí ani křesťanům..Tohle je skandální drzost a sprostota, za to ještě citově vydírat a urážet ty., co chtěli pomoci, přivezli je sem..opravdu, jako s cestovkou..i s vědomím, že když tedy "utíkají před válkou", je potřeba jim pomoci..a bez poukázání na to, že by tedy měli správně zůstat hned v první bezpečné zemi a ne jít jen tam, kde se jim to hodí, či nehodí..Není vůbec pravda, že si nemá hostitelská země dávat podmínky, naopak má, kdo říká, že nemá, či dokonce nesmí..! Tohle citové i jiné vydírání už přestává lidi dojímat a strkání děcek, před kamery a různé jiné komedie také..Stát se macešsky nestará o vlastní občany, bezdomovce, matky s našimi dětmi, důchodce i nemocné, ale umí se o to více starat o úplně cizí.. a to právě a zcela absurdně na úkor a dokonce i za peníze vlastních občanů..S takovým vydíráním, obrácenou diskriminací, šikanováním a málem už i vyhrožováním..ať jde každý "aktivista a sluníčkář " , včetně "neziskovek" ,co se stejně starají akorát o cizí a jiné..doslova do "zadku" !
-
-
... jenom primitiv přiblble opakuje pojem "sluníčkář" apod. :)))
-
-
jo jo takto se mi všichni posmívají! Prej primitive! Ale copak já můžu za to že mi mamu poskákal nějaký orangutan?
-
-
-
ony to spíš byly vychcané vyžírky které toužily podívat se do světa. Za cizí peníze.A když už byli tady tak vyčuraně vyfičeli do DDR.Taky dobře.Nicméně je to brutální ponaučení, že přivandrovalce je třeba hnát od Evropy.Nemá to vychování je to neskonale drzé, sprosté a neponaučitelné,Místo této bandy je výhradně v Africe.Tam začali - tam musí skončit.Tady není místo pro expedimenty bubáků!
-
-
... bláboly trapáky, který má pravopis osmiletého děcka, nelze číst a brát vážně :)))
-
-
Uprchlik utika ve vetsine pripadu s holou pldeli.Uprchlik-turista tahne 3 kufry za pldeli .
-
-
uprchlík turista se z ničím netáhne,všechno zahodí do škarpy,protože ví,že další noc znovu dostane výbavu a žrádlo
-