Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bobo, zde si stále řada přispěvatelů zaměňuje Rusko za SSSR, včetně Vás. Rusko je docela dynamicky se rozvíjející stát. Nesmíte věřit všemu, co je Vám podstrčeno médii. Použít vlastní hlavu. Například obchody se nezastavily. Všechny řetězce dál obchodují s evropským zbožím. Téměř přes noc změnili dodavatele. Obchody jedou přes Turecko a Švýcarsko. Takže se nic nezměnilo. Ruské sankce se totiž netýkají zboží jako takového,ale země původu. Putin tak zabil dvě mouchy jednou ranou. Potrestal EU za její sankce proti Rusku, ale zároveň nechal otevřené dvířka pro dovoz zboží přes prostředníky. Ruští obchodníci založili své filiálky v těchto zemích a nakupují zboží z Evropy za stejné původní ceny od výrobců. Takže nevěř tomu, čím by tě sdělovací prostředky rády nakrmily a to tím, jak Rusko trpí.
  • cože je NATO? společenství civilizovaných zemí?to jsi mne ale upřímně rozesmál. v tomto agresorském a agresivním sdružení žádný civilizovaný stát není. to si jen ty státy (SS - spojené státy)o sobě jenom myslí a vykřikují to jako svoji pravdu. 100x opakovaná lež se stává pravdou - to už říkal i Goebless v Německu 30-tých let
  • KIMCID
    kdo má rozum jukne se na burzovní stránky a zjistí že tyhle lži nemají nejmenší reálný základ
  • Hlavně, že Lery je nepochybně znalý problematiky a už se všechno naučil, naučil, naučil. Já si počkám na realitu, co skutečně bude dělat BRICS, jak se uchytí zlatý standard u ruského rublu apod. Ono něco jen tak ad hoc zavést ještě nemusí automaticky znamenat, že to bude "globálně" fungovat.
    Jen jeden argument.
    Největší výrobce, obecně čehokoliv, je dnes bezpochyby Čína. Průmyslová špionáž, masová výroba kopií značek, levná produkce, výrazně aktivní saldo v obchodě. Vše za jisté situace a jistou "cenu". Ale komu bude svoji ohromnou produkci prodávat, když USA a EU řeknou - my už to od vás nechceme ? Výhradně Rusku ? To asi těžko. Západ jim řekne - vy jste součástí jistého spolku, my se izolujeme, restrikce dovozu, zavedení cla atd. (to už tady v minulosti bylo !), znovuobnovení vlastního západního průmyslu. Tzv. sami sobě, cizímu ani fenik, bude jen třeba provést odklon od všelijakých finančních spekulací - znova k práci a produkci !
    A čínské peníze/investice takto utopené ve zboží na skladech jim budou víte na co !
    Rusko také musí vyvážet ropu a suroviny, co by jinak dělalo se svým hospodářstvím, státem a občany ? Lidé v Rusku a Číně si přičichli k určité životní úrovni a kvalitě zásobování - a teď jim jako někdo řekne, že se mají uskrovnit na úroveň r. 1950 !? To chci vidět.
    Ano, věci skutečně nejsou černobílé !!!
  • Skutečně brilantní - jaké máte IQ?
  • vyndal si ruku z nočníku a marně hledám na mapě jakési SSSR....a také hledám důkazy o ciivilizovanosti zločinného seskupení NATO....možná je to tím, že jsem si nešlehl perník a tak nemám halucinace, takže nemůžu zmíněné skutečnosti jaksi nalézt....jeden z nás dvou je tu hlupák....OVŠEM JÁ TO NEJSEM!!!!!!!! *6*
  • Přesná charakteristika.
  • Kteří v Rusku už v blízkém budoucnu budou možná stát frontu i na chleba, jako za Chruščovova tzv. blahobytu. Ten chtěl také zničit Západ ... *3*
  • Pane, vyndejte si ruku z nočníku a přestaňte žvanit nesmysly, už jste jako ten rusofilní gauner z pražského hradu.
    NATO je společenství civilizovaných zemí s lidmi, ne SSSR s mizerně přemalovanou firmou na jakési Rusko, v čele s komoušskou zrůdou - KGB-ckým zmrdský skřetem putinem.
  • Jen tak dobře - rusák neroumí ničemu jinému než brutální síle, tak ať ji má.
    Konečně padnou na držku, pořádně vyhladoví a dají nějaký čas pokoj. Nic jiného si ty rudé bestie nezaslouží, jen ať ryjou těmi svými komoušskými rypáky v zemi. Když mají na podporu války na Ukrajině, když měli na obsazení Krymu, když mají na to "dělat zbrojní svaly" na civilizovaný svět, tak ať jim ten jejich zmrdský kremelský skřet putin objasní jak to vede až budou chcípat hlady po tisících jak za masového komoušského vraha stalina.
  • Německo bylo už v roce 1923 vědecky, technicky a průmyslově vyspělá země, Němci byli vzdělaní a pracovití. Rusko je stále zaostalá rozvojová země závislá na vývozu surovin. Rusové jsou líní, zvyklí žít z nájezdů a loupeží.
  • Stát se jistě může cokoliv. Takže já si klidně počkám na ten tzv. zlatý standard v Rusku. To už zavedli bolševici po říjnové revoluci 1917. Vydávali za NEPu krásné mince ve stříbře (poltiniky atd.) i zlatě (červonce), konkrétně obšlehli původní formát carských platidel, ale bez orlice. Ale za chvíli (myslím r.1927) je všechny stáhli z oběhu a zavedli měnu rubl v provedení "papír, mosaz a nikl", kterou mají dodnes. Takže opravdu jsem takříkajích v očekávání, co udělají ! Rusko samozřejmě může vyžadovat za ropu a suroviny, popř. moderní zbraně (protože jinak nic zvláštního ve velkém neprodukuje !) platbu "ve zlatě", ale VŠICHNI kolem Ruska mohou za své zboží toto vyžadovat taktéž. Anebo čistě výměnný obchod, jako za doby kamenné. Kdoví, jak dlouho tohle Rusko ustojí ? Rusko totiž dovoz potřebuje, jedno odkud ! Jisté je, že když jej zredukuje, tak to životní úrovní atd. odskáčou obyčejní Rusové, zbude jim tuzemská vodka, pečivo a machorka ... *3*
  • Finanční analytik Jim Willie (viz.USAWATCHDOG - pokud umíte po amerikánsku), provedl naprosto šokující prohlášení. Německo plánuje vstup do BRICS. (Najděte si na webu) . To byl důvod proč USA začaly odposlouchávat Merkelovou. Analytik pokračuje : "Německo bezprecedentně chce asistovat Rusku ve vykopnutí print - dolaru (rozuměj - tištěných dolarů) ze světových trhů. Německo v současnosti hledá prostor, jak se ke skupině BRICS přidat. Tržní potenciál celého sdružení je připravený na obrovský růst. Všichni členové BRICS představují gigantické nenasycené trhy, které jsou hladové po nových technologiích, jsou to trhy,které jsou nerozvinuty ve vybraných oblastech, jsou to země, které mají obrovský hlad po nových investicích. To je přesně to, co Německo potřebuje pro svůj udržitelný ekonomický růst. A pozor, Německo je lídr, za Německem půjde celá Evropa. Víc sem nechci psát, ale pro představu - BRICS je Rusko, Čína, Brazílie,India a JAR. Takže VY, neznalí problematiky najděte si web:AENEWS a studujte,učit se,učit se,učit se. Nic není černobílé.
  • včera bylo pozdě...jistě bude to chvíli bolet...léčba bolí.....ale ten vřed se musí rozříznout a vyčistit, než nás ta rakovina úplně zahubí....
  • co nesoudruzi? Ti musí být dle tebe diskriminováni? Omezuješ naši svobodu.....to si rozmysli diktátore....
  • NATO tlačí na své členy aby navyšovali své vojenské rozpočty a rozčiluje se, když se jim do toho nechce....a když Rusko navyšuje svůj vojenský rozpočet, místo aby z něj NATO mělo radost a dávalo jej svým členům za příklad jak se správně chovat, vzteká se......
  • Řeknu vám jenom jedno. Racionálnější než infantilní radost z pádu rublu jsou určitě obavy z uměle nafouknuté hodnoty dolaru. O tom se ale moc nemluví. A když bublina praskne, padne to úplně na každého z nás. Nemalujte si, že to postihne jenom toho, kdo má dolary. To vám do smíchu moc nebude. *3*
  • Bohužel srovnáváte nesrovnatelné - hyperinflaci v Německu po 1.sv.válce s pádem rublu v současném Rusku, v době míru. Neplést jabka s hruškama, prosím ... *3*
  • A co, ušla ? Copak pijete za pivko ?
  • Už jsem si koupil bilionek od Karla, moc mu věřím, zaplatil jsem za něj stovku, původně mi ho chtěl dát zadara, ale bylo mi ho líto.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit