Přejít na výpis diskuzí
Ruský rubl zažívá nejhorší pád od konce 90. let. Intervence nepomohla
16.12.2014 | var
98 příspěvků
-
Zdejším hysterickým rusofobům přeji ať si užívají euforie, ale z dlouhodobě strategického hlediska bych štěstím neskákal. Zjednodušeně lze říct známé "Co tě nezabije, to tě posílí".
A Rusko teď není v situaci, že by úplně padlo na kolena. Uvědomte si, že všechny ty serepetičky kolem měn a akcií jsou ryze virtuální záležitostí, mají pramálo společné se skutečnými hodnotami. Rusové byli líní, místo toho aby investovali do vlastních technologií, do vlastního průmyslu i zemědělství, nechali se ukolébat pohodlností. Prodávat suroviny a válet si šunky, nechat své oligarchy čarovat na finančních trzích, pořádat megalomanské akce jako Olympiáda, sponzorovat předmajdanskou Ukrajinu, to všechno v klídku souběžně se stoupající životní úrovní. Co se děje teď je pořádný políček, ale určitě ne KO. Státní dluh je minimální, Rusové utáhnou opasky jako kolikrát předtím a konečně začnou něco dělat, v podstatě už začali. Budování alternativního finančního trhu BRICS, přípravy pro zlatem krytý rubl, to je už v běhu. Amerika spoléhá, že propad rublu rozleptá Rusko zevnitř. Já si to nemyslím. Vyleze z toho za pár let posíleno a hlavně odolné vůči virtuálním houpačkám západního finančního systému. Taky se můžu mýlit, jistě. Počkáme a uvidíme. *3* -
Uvažájemi tavárišči, právě jsem vydal rozkaz, aby ruští občané podpořili kurz rublu darováním zubního zlata našemu silnému státu. Takže, kdybyste třeba nějakému ruskému občanu nerozuměli (příkaz se týká i věrchovnovo sovětu), tak, ač se vám může zdát, že jenom zase lže, skutečnost je jiná - chybí mu třeba jedničky vlevo a vpravo nahoře.
-
Zopakuj si tzv. vybraná slova po L.
-
Soudruzi,klikáte,klikáte ale vidět vás tu moc není,no statečností bolševik nikdy moc neoplýval,to si říkáte proletáři ? že se nestydíte
-
Pusinku mám zrovna v pelechu, moc jsem se jí líbil, že prej jsem inteligentní a chytrej ( *1* *1* *1* ), musela, chudinka, po cestě platit jen doláčema. Za 10 USD z česka až do kremlu. Teď ale už je na cestě domů, za chvíli nastoupí do služby na tiscali. Myslela si, bláhová, že ho mám většího, než filip, ale mýlila se mám ho ještě menšího. *2* *2* *2*
-
Zajímalo by mě kde schůzuje místní parta rudý khmerů k dané situaci.
-
Peppone nekecej, nebo ti zkrátim gáži!!!
-
Váš text přímo koresponduje s fotografií vašeho profilu a nebojte rusa to nebolí,on je přímo nadšen že si za výplatu koupí jen tři litry vodky,místo šesti.
-
Už jsem to sem dával, ale opakování matka moudrosti... http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/1369-putinova-zlata-past-had-pozira-svuj-vlastni-ocas-zlikviduje-rusko-a-cina-petrodolar-umele-snizeni-cen-je-sebevrazedne-a-co-se-stane-az-zapad-nebude-mit-cim-platit.htm .. Princip téhle "megasměny" je tu popsán docela dobře, USsraeli prostě aktuálně nic jiného nezbývá. Řadového občana RF toto přirozeně zabolí, nicméně ho to, na rozdíl od plánované nadvlády fašizoidních židobolševiků z USSraeli, neohrožuje na životě. Reálné pokračování politicko-ekonomického života na naší stále ještě krásné planetě se IMHO jmenuje BRICS... *5*
-
*1* *1* *1*
-
*15*
-
*1*
-
Pane,že jste byl nejdál v Brně není můj problém.
-
CIA má taky politruky - političekije trudovniki? *15*
-
Кремль открыт! Добро пожаловать! Как это возможно, он был закрыт? *6*
-
Nenechte se mýlit,jedná se o geniální tah prezidenta Putina,bankovky budou použity do hry Sázky a dostihy a poté začne razit zlaté mince,proto si jeho přítel ministr Lavrov založil síť továren na kožené měšce.
-
Možná kdyby začali prodávat ty dvojíté hajzlíky co nechal Puňťa vybudovat v Soči, s ruským ho.nem uvnitř by to mohli prodávat jako suvenýry. *1*
-
Hmm,tak řekněte ruským ženám, že dolar je podložen dluhopisy, když jdou ráno koupit vodku plus chleba a řípu pro děti,že zbude jen chlast.Poženou vás vidlema.
-
Tak nakupujte. Proděláte kalhoty.
-
Ty si srovnej dějepis,mě na dálnici obtěžoval Rumun ne Rus a nabízel mi mosaz leštěný za zlato.Byla to D1 před Brnem.