Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jistě, ten také, ale v úvodu byl dotaz, v kterých novinách již rekatoři studují - primárně tedy šlo o novináře.

• Hezký večer. 🙂

• Byla v tom samozřejmě ironie, ne zloba. Ale to jste evidentně dobře pochopil. 

V těchto vodách se my pohybovat nemusíme.

Já nemám čisté svědomí - protože ho často používám.😛

Hezký večer. 

• Vážený příteli Jindřichu, nikdy jsem se politikou neživil a tak mám čisté svědomí. A že všechno vím? To je velký omyl. Dospěl jsem k závěru, že Sókrates měl pravdu, když tvrdil "Vím, že nic nevím." 😍

• Vážený pane redaktore, jen jsem konstatoval svou nechuť k vládě nekontrolovaným davem. K tomu, aby bylo zjištěno, zda se stal trestný čin - máme policii a žalobce, aby byl vyměřen spravedlivý trest v případě viny - k tomu máme soudce. 

Ne tisk, ne "veřejnost." Informovat se má podle platných pravidel. Nad zákonem nestojí ani novináři s dobrými úmysly. 

Pokud pan Babiš spáchal trestný čin, jistě bude po zásluze potrestán. Možná naivně, ale věřím tomu. 

Máte pravdu, trochu se nám téma posunulo k otázce, co je víc, jestli zákon nebo právo na informaci. Obávám se, že my dva to nevyřešíme. 

Hezký večer. 

• Pavel.Jegl

Nerozumím. Copak na Babiše někdo chystá gilotinu?

Má snad být přidělování dotací, v nichž jsou peníze daňových poplatníků, státním tajemstvím? Má snad být vyšetřování státním tajemstvím?

Copak se proti Babišovi spikla, policie, státní zastupitelství i soudy?

Copak vyzývám k trestu? Notabene k trestu smrti?

Mimochodem, tenhle článek je o dočista jiném tématu. 

Takže se další debaty o Čapím hnízdě prozatím vzdávám.

• Souhlasím. 

• Pane redaktore, při veškerém respektu k veřejnému mínění jsem přesvědčen, že i toto má mít svá pravidla.

Jinak by nemusela existovat státní služba, služební tajemství atd. Zrušíme to a budeme soudit koho se nám namane na náměstích.

Vive la Republica a gillotina.......

Kdepak končí dobré úmysly? 😐

• Nechtěl by jste si vážený Občane přivydělat jako šéf jeho volební kampaně? Všechno tak dobře víte.

Nebo to zkuste u ČSSD, TOP09 - tam to jistě také ocení.😛

• vanhorne

" takže by měl jít "od válu"  = od koryta..."

Daleko drive odejde hladovy pes od valu= od sunkove kosti, nez se vzda moci vas trestne stihany Bures. Nikdy neodstoupim! Pamatujte si to, NIKDY!

• No hlavně když rozdá koblihy slíbí, že bude líp. A pak si může nakrást třeba na čapí hnízdo a ovcím to nebude vadit, protože všici kradnú.

• mun.go

Mistr Babiš je hlavně politik. A tomu přizpůsobuje své chování.

Pokud nebude mít výsledky, můžete mu to spočítat při volbách.

• Fakt je ten, že Babiš je oddaným lokajem amerických Židů. A když oni řeknou Babišovi ať skočí, on se ještě zeptá jak vysoko.

• Vy jste byl u výslechu na StB? Jako vyslýchaný, nebo na opačné straně stolu?

• Já ne!

• Kloním se k názoru, že neměli. 

Dosavadní soudy s Davidem Rathem a jeho komplici byly s vyloučením veřejnosti a rozsudky jsou tajné?

Je zcela lhostejné, co si který doktor nesl, v čem a kam. Co není lhostejné je, zda se nechal uplatit, kým, proč a zač.

Dotaci na stavbu areálu Čapí hnízdo dostala akciová společnost, která má své statutární zástupce a ti o dotaci požádali a získali ji, pokud mimo zákonný rámec a věděli to, kdo je k tomu přinutil a zač.

Ten, kdo dotaci přiděloval, měl rozhodovací pravomoc a odpovědnost. Otázkou je, zda ho někdo přiměl nezákonně rozhodnout, proč a zač - opravdu nechápete, že právě a jedině tam je jádro pudla?

Debata s vámi začíná být hodně, ale opravdu hodně, nepřínosná. 

• Novinář nemá být potrestán! Pokud tedy zveřejňuje pravdivou informaci a ne nějaký fake news. Potrestán má být ten, kdo porušuje zákon, tedy ten, kdo informace nezákonně pouští ven.

• Maximální souhlas. Chce to, aby se toho ujal konečně Grebeníček. Prostě aby to šlo s naší republikou zase nahoru.

• Pavel.Jegl

Ufff. Podle téhle interpretace bychom dodnes neměli vědět
    ani to, že dr. Rath nesl v krabic od
    vína tři mega a dalších sedm měl doma pod podlahou. Jednoduše proto, protože dosud nebyl pravomocně odsouzen.

Čapí hnízdo je kauzou veřejných peněz od chvíle, kdy je Babišovci dostali od státu.

• Ekologický právní service není organizace, kterou bych byl ochoten obecně brát v potaz, nicméně je v odkaze napsáno: Veřejný zájem je tzv. neurčitý právní pojem. To znamená, že jeho obsah není výslovně vymezen a zahrnuje jevy nebo skutečnosti, které nelze obecně definovat. Obsah tohoto pojmu musí případ od případu posuzovat sám správní orgán. 

Váš odkaz se týká správního řízení a policie, státní zastupitelství, ani soud nejsou správními orgány, vizte výše: ...předala spis...státnímu zástupci s návrhem poslat jeho aktéry k soudu.

Zcela pomíjíte, že "kauzou veřejných peněz", jak píšete, bude Čapí hnízdo až v případě kladného rozsudku příslušného soudu. Pokud novinář informaci vámi předpokládaného typu zveřejní, má být potrestán podle zákona, protože jde o nepřípustné ovlivňování soudu. Ale to jistě víte, tato skutečnost byla v tuzemských médiích(!) publikována mnohokrát, i když hlavně v devadesátých letech. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit