Přejít na výpis diskuzí
Státní důchod bude almužna. Chcete víc? A víte, jak na to?
21.2.2016 | Pavel Jégl
205 příspěvků
-
Selským rozumem. Chodím do práce, platím zdravotní, sociální, nemarodil jsem 25 let ani jeden den jsem nevynechal. Ještě si mam platit na důchod? Já si platím na důchod teď ze sociálního a potom bych neměl na důchod pomalu nárok? To bych tu vládu poslal k čertu. Tvrdí se, že teď vydělávám na důchodce, to ti lidé co pobírají důchod si neplatily na důchod v produktivním věku? Musel bych se stydět aby moje děti se o mne měli starat, to může napadnout jedině blba. Pokud stát není schopen se postarat o lidi v důchodovém věku, kteří celý život poctivě pracovaly, tak proč bych měl teď odvádět nějaké daně státu. Když stát na mne kašle, tak já udělám to samé, odstěhuji se do Něměcka či jiného státu a měj se hezky Babiši.
-
-
Ti co si v minulosti platili na důchody o tyto peníze přišli díky maskotu České televize Kalouskovi,který tyto peníze prošustroval.Místo aby tento podvodník a zloděj už dávno seděl v kriminále,tak denně tlachá v České televizi nesmysly a je předsedou TOP 09.
-
Andrej něco vymyslí..já na něho spoléhám
-
-
Proč mají například rakouští důchodci svůj důchod dostatečný...?
Proč máme málo dětí? A když je toto tak podstatný parametr, co s tím dělá stát, že to nefunguje...? Kde je nějaká motivace, aby se toto změnilo? Stát (neschopní politici) ukazuje, že to neumí sladit do smysluplného systému.
Nelíbí se mi ty reklamy a chytrolíni, kteří podsouvají všem, aby si již od kojeneckého věku "šetřili na důchody".
Vše se stále zdražuje, uměle drženými kursy měny.
Honba za mamonem, nebo "snaha" o jakousi falešnou výjimečnost a lá hollywood, je taky k ničemu, nejsme v USA. Co vlastně dnešní člověk chce od života? Nový dům na hypotéku, drahé auto, aby soused záviděl a zahraniční dovolenou u moře 2x ročně? Dárky na Vánoce na půčku? To je to, co chceme? Jenže to znamená zadlužit se na celý život a bez záruky, že mne zítra šéf nevykopne z práce, nebo, že se mi něco nestane...
Utrácení státu za kraviny už tady někdo zmínil.... *16* -
slušného důchodu je zastavit odliv státních prostředků různým příchozím strukturám.Britský premier to řekl na setkání trefně "chtějí něco za nic".Toto je klíčová věta i pro nás.Tady není místo vůle ani chuť přijímat a pečovat o nějaké skučící vandráky.O hordy mohamedánů kteří se u břehu EU zbaví dokladů a pak předstírají převeliké příkoří a útisk.Pro takové je místo výhradně ve stanovém čekacím městečku.Tam ať čekají až bude líp!Ale bez nás!
-
Na starý kolena je na co se těšit - bez zubů, bez peněz, skrznaskrz prolezlí chorobama...ale budeme mít mobily s velikejma tlačítkama....mě ty .urvy přidaly čtyři roky hákování...
-
-
Pokud jsi zdravotně v pořádku ta si po revoluci podej žádost o práci katovského mistra.Podle toho jak máš zde šestadvacet roků vládnoucí lumpy rád by jsi katovské řemeslo dělal s opravdovou láskou.
-
-
Hlavním viníkem je kmotr Václav Klaus. Jen se musíme vrátit zpět do roku 1993.
Klaus připravil důchodce o 333 miliard
Psal se rok 1993. Tehdejší ministr financí Václav Klaus – později prezident republiky (v neblahé paměti) přišel na „geniální“ nápad. Dlouho mu ležel v žaludku fakt, že existoval důchodový fond v celkové výši přes 330 miliard korun – tedy fond pro důchody lidí, kteří celý život pracovali a poctivě si tyto peníze ve státní kase nastřádali, aby na stará kolena měli z čeho žít. To bychom neznali Klause, kdybychom si mysleli, že to nechá jen tak být. Kdepak!
Klaus tento důchodový fond zrušil spojením se státním rozpočtem. Peníze pro důchodce, naráz – jako mávnutím kouzelným proutkem, zmizely… A cesta k jejich vytunelování byla otevřena… Už tu byla rezerva pro různé pokoutníky-lobisty, hochštaplery, tuneláře, tedy budoucí miliardáře tuzemské i zahraniční provenience! -
-
Ten konfident StB a ruský agent napáchal tolik zla a kdyby v této bývalé ruské kolonii vládlo právo tak by seděl v kriminále a ne v paláci kde prezentuje své zločinecké ego. Taky pochází z té zločinecké komunistické líhně Prognostického ústavu. Soudruzi věděli, že ruská koloniální správa nebude na věčné časy a nikdy jinak a že rusismus-komunismus chcípne. A tak si to "vyprognózovali" tak, aby si mohli nahrabat sami pro sebe. A to se jim a jejich kamarádíčkům podařilo. A teď chtějí řídit stát jako podnik. "Nejsme jako oni", to byla velká chyba. Protože ti "oni" považují odpuštění za slabost a patřičně toho využili a využívají. Ale "žádný strom neroste do nebe" nebo "na každou sv*ni se vaří voda" a tak i on budou stát před Nejvyšší Spravedlností, ať si pod tím představujeme cokoli.
-
-
A kdy se navrátí ukradené peníze z penzijního fondu. Proč se tedy počítají důchody při odchodu do důchodu, když výše peněz odváděných do fondu nemá na výši důchodu vliv!
Takto tedy je na tom nejlíp ten, kdo fondu nedá ani korunu, celý život nepracuje a jen saje na dávkách stát a pak se mu důchod vypočítá z průměrného platu! Proto to dělají Ti nepřizpůsobivý všech barev pleti! Mohu jen konstatovat, že tento systém je silně nespravedlivý k těm co celý život dřou a jsou šikanovaný různými platbami, příkazy, zákazy a pokutami při nesplnění !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A netáhla se jen smějí! Takže sečteno a podtrženo - STÁTE JDI DO HAJZLU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Solder-omyl-brali výsluhy i důchody současně a po odsloužení 20 let a v 55 letech odchod do starobního důchodu ne jak píšeš po 35 letech onanování ve službě,nic jinýho tam nedělali a nedělají. Pokud to ti láskyplní a přející kapitalistickozlodějské vlády od dob mírumilovného humanitárního bombometčíka změnili,že buď výsluhu nebo důchod na věci nemění fakt,že většina jich stejně leží v kancelářích !!! A nemáš pravdu,že každý měl možnost být policajtem nebo vojákem-kdo by je živil a je fuk jestli za komančů nebo vlezrektálistů nyní!!! Ostatně dřív záklaďáci museli jezdit sbirat brambory,na žně,na stavby atd. zato dnes si živíme z daní soldatesku žoldáků pro cizí zájmy i proti sobě !!!! A když cheš dělat terč pro kulomet-klidně si jdi,ale za SVÝ !!!!!!!!!
-
Bude? Ona není?
-
HDP roste, produktivita roste, počet obyvatel klesá.... tak kam mizí ty obrovské celospolečenské zisky?že nebude na důchody? shrabují si je megazloději?
-
-
Já jsem 50 let pracovala jako uklízečka. Nyní jsem spokojená 87 letá stará babka
v pamperskách,
-
-
Včera jsem si o památku Vency Havla otřel boty. Musím říct, že se ty lavičky docela povedly, velmi dobře plní svůj účel. Dokonce i našemu psovi se na ni dobře chčije *3*
-
-
:)))
-
Záslužný čin.
-
Jak je vidět, komunistická psychopatická zrůda se nezastaví před ničím. Ukradne nick a píše sprosté výplody jeho StBáckého mozečku.
-
-
Naprostý souhlas. Havloidi jsou vředem společnosti, kteří jen poštvávají lidi proti sobě. Naštěstí už vymírají.
-
-