Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • škoda, že se to nestalo nejméně o dvacet let dříve...

• Pan president Václav Havel, byl už dlouho znám ve světě 

jako skvělý dramatik -  i v zahraničí. Ještě za té "totality" 

byly), uveáděli jeho skvělé hry - např-. „Audience“ 

a „Vernisáž“  v  Theatre  de   lˇIlle-Saint-Louis - Paul  Rey,  

společností  La Compagnie du Tourtour a měly vysokou 

návštěvnost... Viděl jsem též pamětní desky s jeho jménem 

(stejně jako  pamětní desky T.G.Masaryka a J. Masaryka, 

ale i E. Beneše) v mnoha veřejných budovách celé Francie...

• a není vám divné, že ty jeho senzační hry, které prý bpouraly návštěvnost a umožnili tak Halovi posílat dost úpeněz, jsou nyní nedívatelné?  

ano, panstvu se podobný symbol jako byl Havel hodí i pro jiné než české oslíky...chválit  cizí agresivní války a žvatlat o všeobecnmém dobru... kéž by na to lidé skákali jako dříve...myslím ale, že lavičky  BUSTY TO NEVYTRHNOU...

• A v Rumunsku byla manželka Nicolae Ceaușescu skvělá spisovatelka, doktorka ....přesný zrcadlový obraz zvráceného kultu osobnosti, který se aplikuje na onou stranách barikády. A že už se od pána toho moc nehraje.....

• Omyl! Václav Havel je naším nejpřekládanějším spisovatelem! Překládá se ze skladiště do skladiště...

• Jasan! A Veš Krnová zaslouží oskara za roli pvní dámy 😂

• Marcelskrc

🤣🤣🤣🤣

• To vše je opravdu za vaší hlavy ???

• Zvolení pana Václava Havla presidentem Československa patří vlastně do kategorie zázraků. Byl to zázrak - dodnes nedoceněný - to už ale zázraky často bývají. 

Hlavou státu se stal totiž někdo, kdo byl normálním člověkem. 

Pochopitelně, že pan Havel měl (jako každý z nás) své lidské chyby i lidské slabosti. 

Měl je - ale měl také odvahu žít podle sebe, jak říkal ruský spisovatel A. Solženicyn:      „...nežít ve lži...“. 

Každý, kdo si někdy vyzkoušel nežít ve lži, ví, jak tšžké to je -ale přesto už nechce žít jinak. Je to často hodně drsné - někdy člověk platí cenou nejvyšší - jindy třeba „jen“ prožije několikaleté vězením. 

Odměnou je mu jen a pouze 

- SEBEÚCTA 

- RADOST Z TAKTO PROŽITÉHO ŽIVOTA...

• felix.julec

Fantazie vám nechybí.

• Když chcete politickému kšeftu říkat zázrak, tak dobrá.

Vy tu dobu pamatujete lépe, já byl jen dítě, ale s odstupem času bych tomu, že komunisti zvolili Havla prezidentem zázrak asi neříkal.

Technologie moci. 

• Je to  Váš  názor - Váš  pohled  na  věc.

Jsem dalek toho,  abych Vám ho bral...

• Děkuji a nápodobně. 

• Mně Havel   10 let nechybí a nechyběl mně ani předtím.Ale chybí mně majetek, který tady byl po hadráku rozkraden, rozprodán a země zadlužena a rozdělena. Je to podstatně víc .

• Zaostalost Československa před rokem 1989 byla úděsná - to viděli i experti,

co byli vysláni do rozvojových zemí...

Zabrzděn byl rozvoj kybernetiky, automatisace průmyslu, uplatnění pokroku

v zemědělství a v dopravě (např. jediná dálnice končila u Benešova a to byla

stavěna na podkladu, vytvořeném za první republiky před okupací Němci)...

Je pochopitelné, že při nerozvinutí v Československu musely být pokrokové

technologie nakoupeny v cizině - a za drahý peníz...

• s T.G. Masarykem největší osobnost dějin našeho státu, takhle to říkám studentkám..

• Mladým dámám by se nemělo lhát. Co když tomu ty naivnější nakonec uvěří? 

• Ale s panem presidentem T. G. Masyrykem opravdu odešla největší osobnost 

Československa, na jehož vzniku se tento pan profesor významně podílel...

• ses divoki satan !!! ses nic nerikej nikam !!!

• Ty bejt správná blbec.

• Kak govorila Tvoja Vasilisa...

• felix.julec

......a nejen bojovník proti komunistům, včera jsem taky četl, že světoznámý dramatik. 

• Vážně jako? Dneska lidi napíšou ale věci. 

• HEZKÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOC

PF 2022 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit