Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Většina pisálků zde si nedovede představit jaké to je probouzet se v nějakém lágru na prknech bez pořádné stravy a s vidinou, že třeba dnes na něj přijde řada. Vidět umírat kolem sebe kostry potažené kůží. Najděte si knihu "Továrna na smrt" a snad Vás přejde chuť jakýmkoliv způsobem znevažovat ty hrůzy, které se v koncentráku děly. A to samé patří i o vojácích tehdejšího CCCP. Ať to byli Rusové, Gruzínci, Ukrajinci, Bělorusové či Litevci. Tenkrát to byl jeden stát a společně se bránil neskutečné agresi. Na jednu rotu německé armády padly dvě až tři roty Rudé armády. Válka to jsou jatka. Bohužel se násilnickým způsobem chovaly jak německé jednotky, tak i vojáci Rudé armády. Znásilňování,loupeže, násilí. Přesto sovětských vojáků a civilistů padlo okolo dvaceti miliónů, Němců něco kolem 10 miliónů, samozřejmě Poláci, Jugoslávci Italové Francouzi, Řekové Češi a Slováci, Finové, Norové a jiní v Africe či Japonsku. Sami bychom se neubránili a jako Slované, bylo pro nás rezervováno místo na Sibiři. Nevadí mi, že Zeman zve Putina a ostatní prezidenty či premiéra Británie. Je to něco jiného než hlouposti, které provádí EU či média u nás v rámci 25. výročí, nebo nešťastné Ukrajiny.
    • Tak jest.
    • dobře napsáno
  • V pořádku, souhlasím a děkuji panu prezidentovi.
    • Vy jste jeden z mála rozumných lidí tady.Mám tentýž názor.
  • Prosím všechny aby se alespon ted zdrželi nemístných komentářů,toto je pietní akt a těch několik umučených milionů lidí si zaslouží trošku úcty bez ohledu na politickou a osobní nenávist.Prosím,zamyslete se.Nechovejte se jako chrapouni.
    • Viděli jsme, Ty rudá zemanovská troubop, jak se choval Zeman, kterého museli dvakrát
      napájet, aby vydržel! Nepoučuj, jak se máme chovagt, rudý uchcávači!
  • Je to naprosto logické s absolutním a posvátným právem zástupců těchto vítězných zemí se tohoto zúčastnit, včetně i Američanů a jiných..a dokonce i zástupců Německa jejichž občané rovněž zaplatili krutou daň za "něčí" fanatismus a "nadrasovost" v lidech své země, kterých se často nikdo na nic neptal, jestli chtějí umírat či být mrzačeni v zimě a strachu za "vůdce" či ne.., bez toho, aby se do téhle světové tragédie se strašlivými následky pro desítky milionů lidí v tu danou chvíli.. motalo cokoliv jiného.. s pokornou úctou k mrtvým těchto zemí, kde představitelé by měli stát v hluboké pokoře a úkloně za tyto oběti a v hrobové chvíli ticha s tím, že mnozí z nás by dnes nežili a nemohli by tu ani již "demokraticky" krákat hovadiny v poznání i moudrosti života našich předků, jak málo někdy stačí, aby se nemohlo zas něco takového stát znovu, jako varování k dnešní době a opětovném růstu hlouposti i stálé nepoučitelnosti některých vychytralých darebáků co by chtěli zase ne sebe,..ale opět ty ostatní, obyčejné lidi zas posílat na smrt za nenažranost po cizím a pro své zisky !!!
    • Velice výstižné, souhlas.
  • Dobrý den,
    právě potvrdil v ČT24 pan Tomáš Kraus, představitel židovských obcí v ČR toto:
    - jednání o uspořádání této akce proběhla od jara, pozvání odešla celkem 47 prezidentům
    a předsedům vlád; akci jako takovou organizuje celoevropská instituce sdružující židovské obce;Terezín byl pro tuto oficiální část vzpomínek na 70-té výročí osvobození Osvětimi vybrán proto, že sloužil jako deportační místo pro vyhlazovací tábor.
    - v samotné Osvětimi bude vzpomínka s účastí přeživších a to by s oficialitami neladilo; pozvánky posílalal hlava Českého státu ( všem) a spolupodepisoval ten Evropský činitel.Takže jde o protokolární věc. Pokud by to bylo jako v Normandii, pak za podobné účasti.

    Tolik oficielní vyjádření zasvěcené osoby. Je smutné jak se toho chytla česká "pavlač" včetně sdělovadel, asi si ten včerejší červený papundekl (pardon - "kartu") sami zaměnili za červený hadr. /To byly teda oslavy, viďte paní Pajerová/. Ti kdo žvaní o nevhodném načasování jsou úplně mimo.
    A česká televize by měla své hlasatele a hlasatelky poučit, že tam nejsou od toho, aby ukazovali (-ly) jak moc si zaslouží tu svoji ohlodanou kost. JE TO TRAPNÁ BLAMÁŽ - ZASE!!!!
    • Nevím mám dojem , že si myslí, že jejich úkolem je ukazovat něco jiného a sloužit bohatým pánům. Blamáž neblamáž je zajímají korunky a fizické vztahy,.
    • absolutní souhlas.
    • Český novinář je jen takové blbé a závistivé stvoření, jak by řekl prezident Zeman. Takové novinářské stvoření vytrhne z kontextu větu nebo slovo, a na tom točí své většinou lživé teorie se záměrem poštvat lidi proti sobě a sám na tom profitovat slávou nebo ziskem.
  • Podle některých pisatelů se udály dějiny okolo Osvětimi asi takto: Hrdinná Fašistická armáda vedená Hitlerem osvobodila vězně v koncentračním táboře, kde je věznila Sovětská armáda pod velením jejich generálů.
    Měli by si uvědomit, že nebýt sovětů (Rusko neexistovalo!), tak by se tito pisálkové ani možná vůbec nenarodili! A to, že se po válce tady dostali komouši k moci, můžeme poděkovat západu. Který nás před válkou i během války prodal do rukou fašistů a poté do rukou bolševika, protože nepotřeboval konkurenci. Proto také ke konci války rozbil co se dalo, aby neměli konkurenci a mohli na tom vydělávat pouze oni.
    Tomu se říká demokracie. Rozbít a pak se podílet na výstavbě!
    • Ne bylo to jinak , rusové se zastavili před Waršavou a nechali němce až ji totálně zlikvidují ,,,,
  • Mám pocit,že všetšina zde píšících,kteří nevědí o tom co vůbec slintají má IQ na úrovni houpacího koně.Asi jako Ti,kteří se včera představovali na manifestacích.Urážky,hulvátství a hlavně nevědomost.Možná kdyby jim celá rodina zůstala v lágru,tak by se chovali jinak. *16* *1*
  • no není divu, vždyť SSSR a Rusko v něm vyhráli druhou světovou *15* *15* *15*
    • Nejen SSSR - vítězné mocnosti byly 4, to je historie. Nevím, na základě čeho zastupuje pozvané Rusko všechny bývalé svazové republiky SSSR. Má od nich pověření anebo souhlas ? Takže prosím - ať Zeman pozve prezidenta RF, ale současně také prezidenty Ukrajiny, Běloruska, Pobalstkých republik, Kavkazských republik a Středoasijských republik (snad jsem na nikoho nezapomněl). Potom to teprve bude objektivní a slušné - a kdo nepřijede, jeho chyba.
      • kdybyste se trochu zajímal, věděl byste, že Rusko bylo mezinárodními dohodami uznáno za nástupnický stát SSSR a to se vším všudy, s vítězstvími i dluhy. Podle toho se , velmi správně, i chová.
        Ty ostatní "vítězné mocnosti" v Evropě vstoupili reálně do války, až bylo jasné, že jinak se Rudá armáda zastaví až na francouzské Riviéře. No a Osvětim naši hrdinní západní letci nikdy ani nebombardovali a mohli aspoň příjezdové koleje, protože co se tam děje, to se už vědělo. Museli šetřit bomby na zničení infrastruktury v zemích, které osvobodí SSSR určitě,
        • Skutečně ? Ale nepovídejte. Jmenujte mi ty mezinárodní dohody - a konkrétní ujednání, že už ne SSSR, ale pouze Rusko "vyhrálo" válku (WW2) ! Těch různých smluv atd. po rozpadu SSSR a vzniku SNS bylo povícero. Např. Budapešťský protokol o nástupnických jaderných velmocech, kdy se konkrétně Ukrajina tohoto statusu vzdala za garance, jenž nyní Rusko nedodržuje ! Takže znovu opakuji - bylo by slušností pozvat představitele VŠECH bývalých svazových republik SSSR !
          Netuším o kterých vítězných mocnostech tady "znalecky" melete, ale je zcela jasné, že např. Velká Británie "vstoupila reálně" do války v r. 1939 a v létě r.1940 UŽ naplno válčila s Německem !!! Víte, kdy začala válka Německo-SSSR ? Tak raději nemelte tendenční hlouposti, je to trapné ...
          • staří se mrknout, Rusko je jediný nástupnický stát, převzal závazky a samozřejmě i vše ostatní.Ono je také stálým členem RB OSN právě za SSSR. Sundejte si své nenávistné brýle, vadí rozhledu.

            Británie s Hitlerem bojovala jen hubou a pomoc zahraničních vojáků, i těch našich, si nechala zaplatit zlatem, takže za ni bojovali a ještě jí platili.
            A že právě vy mluvíte o slušnosti - třeba Banderu opěvující Ukrajince, to by bylo na místě, no ale pokud je židovské organizace budou chtít pozvat, jistě je i pozvou,. s vámi se asi radit nebudou.

            Jen si říkejte - Sověti jim dal na frak, Sověti nás zachránili a z nich bylo nejvíce Rusů, jsme jejich dlužníci navždy. *16* *16* *16* *16*
      • Jo, to by šlo.
        Alespoň Ukrajina a Bělorusko jsou i zakládajícími zeměmi OSN v roce 1945.
        U těch ostatních nevím, ale třeba si jen pan prezident Zeman netroufl to vzít hned takto šmahem.
        Jenomže je to prý jakási štafeta, pokaždé jinde, teď to padlo na Terezín. Tak tam asi budou nějaké zvyklosti.
  • Zde není co řešit!

    Bez Ruské armády by tu dnes náš národ nebyl. Dřel by pro Německé pány na Sibiři
    nebo by šel rovnou do plynu.
    Hitlerova armáda nadlidí byla zničena na Východní a ne na Západní frontě.

    Pane Putine jste srdečně zván a na knížecí ve volbách poražené socky se neohlížejte. *15*
    • Tak jedině, že si ho vezmeš domu ty. Musí přijít v noci a nahej, aby si náhodou nevzal sebou nějaký rudoarmějce na dovolený. A chraň ho Bůh, aby šlápnul na můj pozemek. *1*
  • Je to jedině správná věc. Naše sdělovací prostředky vždy budou okecávat a ohřívat svoji nenávistnou polívčičku. Asi těm kráskám a ušmudlaným redaktorům nedojde, že nebýt Ruska, tak by makali pro naše přátele Němce někde v lágru na Sibiři. To co předvedla banda blbečků, ožralých a nadrogovaných socek v pondělí, to nemá opodstatnění a je vidět, že jsme národ drbanů, kteří si zaslouží jenom aby nad nimi někdo práskal bičem. Pokud takové živly budou modroptáčkové a Topáci podporovat tak si budeme ve světě pouze dělat ostudu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit