Přejít na výpis diskuzí
Zrušme důchody, ať penzisté pracují až do smrti nebo živoří?
9.6.2017 | Jaroslav Bican
197 příspěvků
-
Na dávky pro nemakačenka, 21 OOO pro uprchlíky na to máme, ale kdo pracoval 40 a více let na ty nezbývá.
-
Co je to pořád za absurdní kecy, o tom jak nebude na důchody?
Produktivita práce neustále vzrůstá, je neuvěřitelné, kolik práce se dá dnes vymačkat z jednoho človíčka, kterému stojí za zadkem dobře motivovaný poháněč...
Nikde ani slůvko o tom, kolik lidí se penze vůbec nedožije, a to samozřejmě desítky let do Systému přispívali.
Problém je v neustále narůstajícím počtu parazitů, kteří zasouvají svoje choboty do společného koryta, aniž by ovšem nějak přispěli k jeho naplnění.
Mě nezajímají nějaké kecy o "demografickém vývoji", jsem ztahanej jako byli ti přede mnou, a to mi přihodili čtyři roky.
Je třeba zahnat do práce cikány, kterých pracuje příliš malé procento.
Neuvěřitelný je také zákon o tom, že kdo nemá dokončenou základní školu, nemůže být přijat do pracovního poměru...a řidičák dostat může?!? -
-
Průmysl 4.0 žádný ekonom nebere na vědomí, a to mají všichni vysoké školy. Pořád počítají jako v době prvobytně pospolné. Děti prý mají pracovat na své rodiče. Já bych chtěla, aby na mne makal nějaký robot. Dost už jsem na něho svou práci přispěla.
Práce nebude.
-
-
p.Pilný se asi zbláznil,měl by vyhledat pomoc,jak toto může říct politik.Neuvěřitelné.Měl by si sám vyzkoušet život z české výplaty.
-
Zrušme důchody, ať penzisté pracují až do smrti nebo živoří......
A což takhle prosadit:
Zrušme placené nejvyšší státní úředníky. Ať státní funkce vykonávaj jako čestné (po zvolení) a jinak ať pracují v normálním výrobním a pracovním procesu. To i za totalitních komoušů museli poslanci federálu (stejně jako předsedové městských a obecních úřadů i sportovci), mít trvalý pracovní poměr a na zasedání a schůze sněmovny byli uvolňováni. A světe div se, na chod republiky to nemělo žádný vliv.A onen "nepořádek" ve státním řízení nebyl nijak horší, než ten dnešní. Mnohdy (pokud jde o produkci ČESKÉHO průmyslu) spíše naopak. -
-
Ono by stačilo jim v referendu zakázat to neustálé bohaté zvyšování platů. To se nedělá, křičet, že nejsou peníze pro národ a sobě sypat bohatě do peněženky. Hajzlové.
-
-
Pan ministr Pilný by měl za ty ostré nehumánní výroky okamžitě odstoupit. Nemůže si dovolit vypouštět z úst , co mu přijde na jazyk. .....Lidé plaťte důchodové pojištění a my vám nic na stáří nedáme - to je okradení starých lidí a obohacení státu. Takového hulváckého necitlivého ministra kdo chce? Jak máme jistotu, že něco podobného neprovede jinde? Pane Zemane odvolejte ho, nemá na tom místě, co dělat a být placen z peněz daňových poplatníků. Ať jde ke kravám a může jim sdělovat nesmysly.
-
-
Je to především urážka starých lidí. A urážka dnešních pracujících. Pracujte, my vám za to na stará kolena nakašleme a pošleme vás pod most. Hajzl zrovna jako ti ostatní. Nevolte takovou stranu, je to také hnus jako ty ostatní.
-
-
Peníze lidem berou, nic jim dávat nechtějí. A ještě ve své neskonalé blbosti se domnívají, že tupé české ženy jim budou rodit další blbé otroky. Do háje s nimi. Stranu ANO bych nevolila ani v pomatenosti. Hajzlové.
-
-
Do čela Prahy ANO strčilo Slovenku, takže jsme se zastavili na několik let a kdyby tato strana zvítězila, tak nám vládnou slováci i premiér by byl Slovák, to si pište. My si neumíme vládnout, to nám musí vládnout cizinci ?
Vládneme my snad slovenským financím nebo Bratislavě ?? -
-
-
-
Ovšem sami neodstoupí. A pokud bude občan - volič stále stejně hloupý a naivní, tak to brzy pozná na vlastní kůži.
-
-
Celej život mi stát strhává nemalé daně a pak řekne že na důchod nemá??? klidně si našetřím sám! Ale ať mi stát vrátí co mi a mému zaměstnavateli na daních vzal a přestane mi a mému zaměstnavateli strhávat sociální pojištění!!! NEMÁM STÍM PAK SEBEMENŠÍ PROBLÉM! a SAMO kdo nikdy nepracoval žádný důchod ať nedostane a ne ten velice nadstandartní vypočítaný z průměrného platu jako TED!!!!
-
-
Pleteš si sociální pojištění s důchodovým takže vůbec nevíš o čem píšeš,je to jen blábol.
-
-
No ty si fakt blb kterej ani neví co tlachá 34 %asociál .Jo von vlastě ten Pilný neví o čem je řeč tak prominte pitomci z Asociace Neofašistických Oberzmr.ů za diskuzi na téma důchody.
-
-
Ty jsi veliký myslitel,umíš i něco jiného než tu svou kravinu s neofašistama troubo?
-
-
Na vyplatnici mate Socialni pojisteni zadne duchodove tam neni!!!
tak klid
Ale v jake mnozstvi vam stat ze socialniho pojisteni odklada na duchod je druha vec(tedy vypocet) -
-
-
-
S překvapivým postojem přichází na ministerstvo financí jeho nový šéf, třiasedmdesátiletý Ivan Pilný. Podle něj by si lidé měli našetřit sami na důchod, nebo ještě lépe: pracovat až do smrti. Ovšem ve stáří by podle něj nemohli vykonávat zodpovědné funkce, třeba řídit autobus. „Určitě sedmdesátiletý člověk nebude řídit autobus, ale může sekat v parku trávu,“ řekl v rozhovoru pro Právo Ivan Pilný.
Z jeho vyjádření však logicky vyplývá otázka, zda by on ve svém věku měl ještě řídit ministerstvo.
Proč nejdou sekat trávu cikáni, kteří nemají odpracovaný ani rok a třeba těch 40 let pobírají jenom sociální dávky?
Proč jim je nesebere a nedá jim do ruky kosu a ať se s ní jdou do parků ohánět?
Důchodci by se mohli složit na bazárovou kosu a slavnostně mu ji předat za přítomnosti sdělovacích prostředků. Pilný by potom mohl sekat paseky, co nadělal jako ministr financí ČR. -
Takže Pilný, ty jako penzista (71) let bereš doufám důchod 10 000 Kč měsíčně, jako většina důchodců, proto pracuješ pořád a dokonce i tu trávu budeš sekačkou sekat po práci, aby sis ten důchod zasloužil.
Který nemyslící tvor, ho navrhl za ministra? Ten by se hodil do ODS, TOP 09, nebo ČSSD, asociálních stran a ne k Babišovi. *10* -
-
kdyby se k Babišovi nehodil, tak Pilný v ANO není. Pilný si vybral ANO a Babiš si zase vybral Pilného do funkce ministra. Tak to prostě je. To nepřekroutíte. Vrána k vráně sedá.
-
-
Pane Pilny, pokud se vubec duchodoveho veku dozijem, aniz by nas nekdo rozctvrtil, nebo podrezal, pripadne nas schvatily civilizacni choroby, kdyz jablko bylo povazovano za nejzdravejsi ovoce a psavalo se, ze kazdy den jedno jablko a budem zdravi jako turin, dnes se slavnymi postriky presunulo na opacnou hranici coby nejnebezpecnejsi, nebot ten sajrajt z toho nejde vymyt, tudiz si koledujeme o rakovinu, tak neni tolik pozic, kde bychom sedeli v kresle pos_rance, brali nehorazny plat a plkali o tom, at lidi vychazeji z fabrik nohama napred!!! Jak je mozne, ze za komunistu jsme byli samostatny suverenni stat, nepovazovali nas za rozvojovou zemi, statni pokladna si mlaskala? Ted si mlaska par ceskych radoby miliardaru, ale nejsou to nic nez zlodeji, kteri vyuzili der v zakonech. Proc po "slavne" podelane revoluci ze slovniku zmizelo slovo lichva? Kdyz se nad tim zamyslim selskym rozumem, proc bych nechtel zpet komunismus? Mladi meli bezurocne pujcky na bydleni, ktere uspesne splatili! Nepujcovali se miliony na ksicht atd. atd. Meli jsme pevne hranice a zadna verbez nam sem nemohla!!! Vychodiskem je komunismus, znarodneni nakradenych miliard, zavedeni pevnych hranic. Pak se nebudeme bat ani o duchod, ale hlavne ani o zivot!!!
-
-
Plkáte nesmysly. Ten Váš slavný komunismus tu půl světa budovalo půl století a nějak se to nepovedlo, jen přibylo obětí. Ovšem, teď by přišla ta supervzdělaná a prý samostatně myslící internetová generace, která však, ku podivu, skáče na lep starým levičáckým šíbrům (Corbyn) a ta (už pokolikáté?) rozhází nahromaděný majetek, v rámci šťastných zítřků, viz např. Venezuela. *3*
-
-
Atˇsi soudruh ministr všimne průměrného DĚLNICKÉHO platu a potom mele píčoviny!!!!!!!!!!!!!!