Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Člověk by si na důchod klidně našetřil, kdyby nebyla inflace, podle ekonomů je to nutné pro růst, nevím čeho.
    Kdyby neplatil tak nehorázné daně, a nemusel živit ten rozežraný politický aparát a kdejaké nemakačenka.
    Navíc každý důchodce uvolní své místo,(ušetří různé dávky) zrovna pro ty mladé, kteří jim ten důchod závidí.
    Asi se jim makat nechce.
    Lepší je být na podpoře, což je také jistý druh důchodu.
    Ať makaj staří a blbí.
  • Pan ministr perlí je mu 72 let a dle svého naturelu přemýšlí o důchodech a jiných hloupostech. Při současné inflaci pane ministře si nikdo pořádně na důchod nenaspoří neb mu naspořené prostředky sežere inflace. Na to jste tak nějak zapomněl a jako ministr jste se moc neuvedl spíše jako mamlas.
    • Zato vy jste se uvedl jako naprostý hlupák. Za poslední tři roky byla průměrná míra inflace
      0.4 procenta. *14*
      Jestli vám vaše "naspořené prostředky" někdo sežral, tak to určitě nebyla inflace.
      *14* *14*
      • Jenže kolik byla inflace posledních 28let.
        • Odpovídal jsem na diskusní příspěvek, kde se píše o SOUČASNÉ míře inflace.
          Za Klause byla samozřejmě inflace daleko vyšší, ale taky byly vyšší úroky v bankách.
          Pokud si někdo střádá doma do prasátka je to jeho chyba. *14*
          Každý si mohl třeba v roce 2009 koupit podílové listy ERSTE STOCK za 0,5 Kč a o šest let
          později prodat za 2,5 Kč. Kolik je to procent? *14*
  • Pan Pilný je politický omyl ale chápu že vzhledem k tomu že je těsně před volbami byl asi vzhledem ke svým názorům pro křiváka Sobotku asi ten nejpřijatelnější aby se v klidu dospělo k volbám,ted už v podstatě žádný ministr nic nestihne natož dogmatik Pilný.Je to starý nerudný pán bez racionálního myšlení.At se vrátí kam patří,to je soukromá sféra,tam snad ještě něco málo prospěšného udělat může a žvanění mu také nikdo vyčítat nebude.
    • No ne že by sobotka byl in ale považovat guru bureše za rovnák tak to chce víru že by tě i staroj Job záviděl a připadal si jako bezvěrec *1*
  • *12* A to jsem byl presvedceny ze Pilny je jeden z mala normalnich v ANU... Ovsem jak je videt s Pilnym se ritime do anusu... *16*
    • Mi taky tak přišel ale pak nechci vidět ty nenormální.
  • Důchodce v USA si maže na chleba howno.
    Jde kolem Donald Trump a říká: "Panebože tady máš 100 dolarů a běž se najíst, snad na tom nejsme tak špatně."
    Důchodce v Rusku stejně tak, ale jde kolem Putin a říká: "To není možný, tady máš stravenky na celej měsíc a jdi se najíst, tak špatně na tom nejsme!"
    Český důchodce sedí, taky maže howno na chleba a kolem jde Sobotka.
    Podívá se zblízka a říká: "Ty vole takovou vrstvu?!!!"
    • Co to placate? Social Security se zaslouzila o to, ze mezi duchdci se chudoba, v jedine skupine, snizila velmi razantne.
      Je to take jedina skupina s dostupnou lekarskou peci.

A to ani nezminuji o zajistenych penzich statnich a mestkych pracovniku,ktere prevysuji platy.
  • kacs
    Co to má znamenat je normální on sedí na tom svém zadku celej život a jen si poslanci a ti ostatní vrtaji v nose zato berou nehorázné peníze na ně důchod sto pro bude
  • Před rokem 1989, i po něm, až dodnes, jsou důchody financovány státem, ze státního rozpočtu. Důchodový systém fungoval a funguje na tzv. průběžném principu – důchody jsou hrazeny ze státního rozpočtu a od roku 1993, kdy bylo uzákoněno pojistné, jsou příjmy z pojistného odváděny do státního rozpočtu. Nedochází tedy k tomu, že by byly prostředky shromažďovány v nějakém fondu, z něhož by mohly být nějakým způsobem použity na něco jiného nebo zneužity. Výdaje na důchody jsou mandatorní výdaj, tedy ten, na nějž je zákonný nárok a výplata všech důchodů musí být ze státního rozpočtu pokryta. Takže, pokud stát bude prosperovat a bude vytvářet příjmy do státního rozpočtu, mohly by být dostatečné rezervy na výplatu důchodů. Pokud však stát dovolí,aby zisky a dividendy zahraničních firem odcházely do zahraničí,pak tyto peníze budou v rozpočtu chybět. Pokud čeští občané pracují v zahraničních firmách, měly by tyto zahraniční firmy ponechávat výnosy v ČR.
  • ...zajímavé je, že nám z té evropské šablony utíkají Poláci. Je tomu cca měsíc, co vrátili odchod do důchodu zpět na 60 let. Jako jediná země v EU udrželi pohřebné, přitom jsou ve všech ukazatelích za námi...
    • V 60-ti letech chodí v Polsku do důchodu jen ženy,muži v 65 letech,vy jste totální debilové a píšete a schvalujete svými hlasy bludy a bláboly pitomci.
      • Miluju doktory, co tam jezdí na tržnici a mají přehled o ceně brambor. Ten zákon prošel parlamentem a začne platit od července...
        • Ty cvoku,já mám hranici s Polskem 300 m od svého domu.S lidmi jako jsi ty je zbytečné ztrácet čas.
      • všichni jsou debilové a pitomci, nu prostě doktor z ano a jeho vybrané vyjadřování hodné univerzitního vzdělání.Dobře si se se učil u Bureše také je to ovado když nikde neni kamera.Toto je osobní zkušenost z promo akce tak před 11 lety ale to ještě hovoril len poslovensky a bylo mu rozumět asi tolko slušných slov ako je krestanov Islamském státě. *1* Nečudujem sa ?Ale kurnik já jsem v Čechách a ne v ČSLA 50 let.
    • Jezdím do Polska minimálně pětkrát ročně na delší dobu a mohu ti říct,že bydlet by jsi tam určitě nechtěl.Nemají téměř žádné sociální dávky,ženy při narození dítěte dostanou jednorázově 1000 zlotých což je cca 6000 kč a tím to hasne atd.A pokud by jsi měl přehled,věděl by jsi že jejich ekonomika v tomto období roste rychleji procentuálně než u nás.To je zhruba vše,takže z toho vyplývá,že se tam vyplatí jít jen zemřít a jejich výši důchodu vzhledem k cenám bydlení atd by jsi asi nechtěl ani v 60-ti letech.Vůbec nevíš o čem píšeš ale nejsi sám,takových co vypíchnou jen jednu až dvě výhody je tady spoustu.
      • Jezdím do Polska minimálně 3x týdně a vím jak to tam chodí Poučovat nepotřebuji. Nikoho tam také neposílám. Napsal jsem, že nejedou podle šablony EU a vrátili hranici důchodů na 60 let. Měl jsem dosti do činění s jejich důchodovým zabezpečením, tak jsem si dovolil napsat, že poskytují pohřebné, dokonce jako jediní v EU. Stačilo si přečíst pořádně.moji reakci a ušetřil bys čas....
  • Pan Pilny , at si pracuje dokdy chce. Mel by si uvedomit, ze mnoho fabrik co prevazne vlastni clenove ANO, ODS a TOP , ktere dostali za hubicku museli postavit nynejsi duchodci.
  • Jeden ekonom (už si nepamatuji jeho jméno) to předpověděl už těsně po roce 89. V 90 letech se ve velkém rozkrádal státní majetek. Po roce 2000 už nebylo co krást a tak se nenažraná vrchnost vrhla na okrádání lidí (vyšší daně a zdanění každé hlouposti, DPH, suprhrubá mzda, exekutorská mafie apod). Poslední možností pro nenažranou vrchnost, kde lze přijít na opravdu velké peníze je okrást důchodce, buď skrz privatizace anebo úplným zrušením důchodů a počítám, že v příštích letech se vrchnost upne na vymýšlení kliček, jak důchodcům jejich penze sebrat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit