Přejít na výpis diskuzí
Zrušme důchody, ať penzisté pracují až do smrti nebo živoří?
9.6.2017 | Jaroslav Bican
197 příspěvků
-
Pan ministr by se měl dle svého přesvědčení zařadit k extrémistické straně a nikoliv patřit do vládního hnutí. Jeho názor na důchodce je stejně nebezpečný jako někdejší názor komunistů "každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb". Dovolí si říct více než Drábek s Kalouskem, ovšem ti seděli ve vládě během hospodářské krize! Dovolí si víc než Mládek ve své řeči o podnikatelích! Skoro to zní jako že důchodce je parazit! On rezignoval na udržení systému, přitom má v popisu práce ho vylepšovat. On ví, jak to dopadne a na reformy nevěří! Nevěří ani na spravedlnost, jak jsou lidé za práci odměňováni, ani na solidaritu, když má spočítáno, kdy se mu vrátí obnos, který do systému dal. Patrně je přesvědčen, že odměnu za svou práci si minimálně v současné míře zaslouží. Přitom je to jenom člen "stáda" z parlamentu, kde se prací nikdo nepředře!
-
Panu Pilnému bych dala lopatu do ruky až mu bude těch 70 a chtěla bych vidět jak by se mu kopalo. *16* *16* *16* *16*
-
-
Podle fotky by mi nevadilo i kdyby tou lopatou kopala *14*
-
Jede zchátralý pětašedesátiletý řidič tramvaje a já mu říkám s vámi nejedu počkám na další a on na to že jako další jede jeho starší brácha
-
Pan Pilný má děvenko 72 let a jistě by jste mu nestačila, nevypadá, že by ji neudržel v ruce.
-
Panu Pilnému je 72 a fyzicky je na tom velmi dobře. *14*
Jenom by mě zajímalo, jestli jste tu lopatu někdy měla v ruce Vy. *3*
Podle toho jak se vyjadřujete tak určitě ne, protože s lopatou se nekope. *14*
Kope se s krumpáčem nebo s motykou. -
-
je mu dobře znrd...dovi, protože tu lopatu v životě nedržel v ruce. ale souhlasim takže bych zavedl povine v 65 každemu krumpač do ruky a podme kopat všichni. včetně takových vyje.bancu jako je pan pilný. uvidi se kolik vydrží a co potom bude říkat.
-
-
-
Není problém, šetřit si na důchod - ALE bez všech těch odvodů, pokud by bylo u stát. banky umožněno otevřít si "penzijní" účet, solidní úrok a garance nezcizitelnosti, atd., proč ne?
Ale ne aby se člověk klepal hrůzou, že dojde k inflaci, tunelování atd.
To, co říká min. financí jsou panské rady státního úředníka s platem, o kterém spousta lidí nemá ani tušení... ubohé, a hlavně egoistické...
Opravdu ukázka toho ANO, bude líp (ALE POUZE PRO MNE!!!! PRO TY, CO JSOU MÝMI ZAMĚSTNANCI - stát jako firma, ha ha ha.. -
Vážení diskutující. Člověk nejvíce křičí, když má plné břicho a dostatek peněz. To jsou pro něj všichni lenoši a nefachčenkové. Nicméně lidé, kteří zde dožijí až do důchodového věku mají za sebou život. Buď pracovali, nebo vychovávali děti nebo obojí. Nikdo na zemi neprožije celý život jen jako flákač. Musíte být moudří, lidé v minulosti platili vlastním životem, aby jsme věděli že je Země kulatá, platili životem i za kratší pracovní dobu, za vše co dnes máme lidé bojovali a umírali. A mi dnes s těmito výhodami zacházíme velmi lehkomyslně. Ale pozor o vše přijdete velmi snadno, ale návrat zpět k lepšímu životu tvrdě zaplatíte. Tak prosím myslete než něco uděláte. Chcete li poznat budoucnost dívejte se do minulosti.
-
-
"Chcete li poznat budoucnost dívejte se do minulosti."
V minulosti duchody nebyly.☺ -
-
Ne, v minulosti misto duchodu byly otrokarny pod nazvem chudobince.
-
-
-
Ono by byl jiný pohled na důchody, kdyby do důchodového fondu vrátili peníze ti, kteří tyto miliardy "odklonili" ve prospěch zlodějů!!!!!
Pokud se týče ministra Pilného tak jsem na vážkách, jestli to jsou jeho výroky nebo se jen jedná o snahu další diskreditace hnutí ANO ze strachu, že by mohlo uspět ve volbách včetně lídra tohoto hnutí!!!! -
-
Pilný je mírně na hlavičku,už jeho předešlé výroky a celkové chování tomu nasvědčovaly.Je mu přes 70 let a jeho kognitivní stav je velmi na pováženou včetně mentální způsobilosti.ANO v jeho osobě udělalo velkou chybu.Ten člověk nemá v politice vůbec co dělat.Spíše se kloním ke stavu,že kope latentně za nějakou konkurenční stranu a nechci spekulovat za kterou,od toho tady máme spoustu jiných žvanilů.
-
-
Já bych měl jít do důchodu za současného stavu v 70 letech (s tím jak se to neustále prodlužuje bych řekl že to za pár let doškrábe i k těm 80), tak nějak pochybuji že se toho vůbec dožiju :D. Mi z práce odnesou na prkně nohama napřed ale pro stát ideální stav :D
-
Nejlépe po dosažení "důchodového věku" odstřelit ne??? *16*
-
Po roce 89 nám strkali pod nos vějičku jménem Občanské Fórum (OF). Měli to tehdy hezky vymyšlené. Většina lidí šla "demokraticky svrhávat" komouše ale za zády těchto lidí si tím organizátoři vítězného listopadu 89 legalizovali privatizační zločiny. Dneska nám strkají pod nos novou vějičku jménem ANO. A zase zdá se se najde dost nepoučitelných, kteří si od ANO slibují kde co. Za těch 25 let budování vyspělé kapitalistické společnosti v této zemi je to již na pováženou. Pan Pilný a dtto. ostatní z ANO by snad mělo být dostatečné varování, aby jsme z naivity neopakovali staré chyby. Jaký je rozdíl mezi ČSSD, KDU, ODS, ANO a celým tím tzv. politickým spolkem? Pro mně žádný, neboť drtivá většina lidí co se cpou do politiky tam rozhodně nejde z " lásky k bližním". A také to tak podle toho vypadá. Takže za mně ANO - rozhodně NE.
-
-
Občanské fórum - viz James Krapfl, "Revolution with a human face. Politics, Culture and Community in Czechoslovakia, 1989-1992" a komentáře Josefa Mrázka:
---
Zdá se, že to je poprvé, kdy je správně pochopena zásadní odlišnost Občanského fóra rostoucího jako výraz stavu společnosti a Občanského fóra, které potřebovaly „elity“ pro mocenské záměry.
Na jedné straně zde bylo lidové OF, koncipované jako služba občanům, na druhé straně byl zájem „elit“, mít své místo v hierarchické mocenské struktuře.
Koordinační centrum OF a jeho Rada (nejvyšší orgán OF) sídlily ve Špalíčku – mezi Národní třídou a Václavským náměstím. Lidé z KCOF a někteří z šestnáctičlenné Rady tvrdě pracovali. Disidentská „elita“ zde téměř nebyla vidět, žila jinde. Ta dvojkolejnost byla více než zřejmá, ale podařilo se nám schválit docela dobré Stanovy OF, a tak jsme doufali, že se kolem nich všechno spojí, stačilo je dodržovat.
Mezitím Václav Klaus objížděl okresy a vysvětloval placeným „manažerům“, jak dobře na tom budou, až on udělá z OF pevnou stranu. Byli to najmutí nevolení lidé, ale okresy je v rozporu se stanovami posílaly na Sněmy do Prahy jako delegáty, protože Sněmy byly časté (více než jeden za měsíc) a volené, normálně zaměstnané zástupce okresů ježdění unavovalo. Tak se stalo, že byl překvapivě předsedou OF zvolen Klaus a okamžitě přikročil k jeho likvidaci. Skoncoval s demokracií i Stanovami, zmocnil se aparátu i majetku
OF a měl hotovou ODS.
--- -
Smím teda vědět která strana je pro tebe přijatelná?Zůstavají mi jen komouši a Okamura,ostatní už šanci na 5% nemají.Koho teda chceš volit?Kalouska nebo jiného politika který dával bohatým více zbohatnout a chudým jedinou naději že schudnou ještě víc?Tím se nezastávám hnutí ANO jen se ptám.
-
-
Správná věcná otázka. V 90 roce se lidé také tak ptali. Koho volit? Odpověď je jasná. Toho koho mně svědomí dovolí. A nejsem fanda žádné partaje ani hnutí, ale fakt je, že čím dál tím víc ty jmenované jsou nejméně zapletené do machinací tzv. demokratizačního procesu po roce 89. A z hlediska svědomí nevidím vůbec žádný důvod rozlišovat mezi ODS, TOP, ODA, KDU, ČSSD a ANO.
-
-
Souhlas, ale pak si slepej a někdy mě připadá že jsou všichni politici na výplatní pásce Agrofertu aby byl po tom bordelu důvod k nástupu neofašisty bureše
-
-
Pokud o tom něco vím, tak musím přiznat, že to " připadání si že jsou všichni politici na výplatní pásce..." je hnedle trefa do černého. Akorát ta páska a místo je jinde a týká se pouze vybraných jedinců. Jenom pro připomenutí- sestavování a jednání o současné vládě po volbách v roce 2013. Se sestavováním vlády se tehdy čekelo, až se p. Bělobrádek ( s kterým se před volbami příliš nepočítalo) vrátí z USA, kam odjel po volbách bez ohledu na to jaká byla tehdy situace. A všichni poslušně čekali. Doporučuji přečíst ( http://zpravy.idnes.cz/belobradek-chce-mit-jasno-o-vlade-jeste-pred-cestou-do-usa-pe5-/domaci.aspx?c=A131202_115317_domaci_kop ) a ( https://zpravy.aktualne.cz/domaci/politika/tajemstvi-zmizeni-belobradka-do-usa-miri-pro-kontakty/r~e4752bcc5c5d11e39b9b002590604f2e/ ). Myslím, že si závěr jak to tady chodí utvoří každý sám.
-
-
-
-
-
máme hole v ruce....
-
Dejme důchody jen těm co pracovali!!!
A důchody těch co se ho nedožili příbuzným.