Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mimochodem, pekna nabidka za 10790, nova PS4 2015, 1 TB, Assassin Syndicate, Uncharted Collection a Watchdogs. https://www.mironet.cz/akce-sony-playstation-4-1tb-cuh1216b-assassins-creed-syndicate-watchdogs-uncharted-nathan-drake-collection+dp250916/
  • Jack1947
    Doufám že se tu promazávala, protože někdo se holt moc chovat neumí... vláčí sem ty stokrát omleté bláboly Konzole vs pc blah blah, blah. Snad jediné články kde to i schvaluji. *3*
  • Keyz
    Jestli budou levnější i hry na konzole... *3*
    • Tak "levné" je relativní.
      V devadesátých letech, když bylo něco za 500, bylo to šíleně levné, za 300 jsme to brali, ať to bylo cokoliv (na PC). Outcast za 299,- pár měsíců po vydání, na ten šok na I.P., když jsem si toho všiml, si dodnes vzpomínám v živých barvách.
      Dnes je pro mě 300 hranice, co jsem ochoten dát, málokdy 500, když je to opravdu dobrý titul. A pak jsou výjimky, jako třeba včera, kdy jsem koupil Bloodborne za 900, ale to jen z toho důvodu, že dítě je na cestě, čas tedy kvapí. A to se bavím o PS3 a PS4. Přes 1000 mě stála akorát NHL13, dražší hru jsem na konzoli nikdy nekupoval a už ani nebudu. Ono taky proč, když na PS3, PS4 a Vitě mám v kombinaci s Pluskem z mého pohledu šílených 300 titulů. A to nemluvím o PC, tam je toho nepočítaně, všechny ty Levely, humbly, gogy a jiné mory. Na x dalších životů toho je. Tak proč dávat za něco víc než 1000, když nás omezuje hlavně čas. Nic nikam neuteče, navíc se to časem opatchuje.
      • Psychotic
        Pár důvodů by se asi našlo... jsi-li na multiplayer, pak se vyplatí začínat brzo. Jsi-li fanoušek fotbalu, tak kupovat si letos FIFA 14, abys ušetřil, není to pravé ořechové. Pokud jsou hry velká část tvého života, sleduješ o nich pořady a internetové show, tak být s nimi o rok pozadu je k vzteku, protože si toho dost nechtěně vyspoiluješ (nelze čekat, že si budou lidé dávat pozor na spoilery rok po vydání hry).

        Pochopitelně, pokud ti nic z toho nevadí, pak není důvod dávat za hry velké prachy.

        Řekls to přesně: "Levné je relativní"
  • Bloodborne
  • Fakt by mě zajímalo, kde berou zdejší experti informace, že hry na konzolích jedou v 720p? Na Play Stationu 4 konkrétně jedou všechny hry, i ty multiplatformní ve Full HD (až na pár vyjímek u her v 900p na Frostbite Enginu jako je Battlefield nebo her od Ubisoftu - Watch Dogs a Unity), což je standard na dnešní dobu pro TV i monitory. V 720p je pouze pár launchových her na Xboxu One (+ taktéž hry od DICE nebo třeba od Konami), ale jinak i u téhle konzole již převažují nové hry v 1080p, max v 900p v 30% případů asi. Tak jaké pak 720p?
    • U 22 fps ve Witcherovi ti je fakt jedno jestli mas 720p nebo 1080.
  • MARTASLJ19
    Tak tu je zase nablito *11*
  • Konzole? PC? Ani jedno ... Mac, pratele;)
    • MAC je PC.....................................
    • No to je jen jinak pojmenované PC.
      • to dneska uz i konzole :)
        • Ono co se hardware tyče tak ano.
          Ale Mac má k PC daleko blíže než konzole. Stejně jako PC je i on určen na práci i hry a konzole je čistě multimediálním strojem.
  • Osviceny
    Jacku, Jacku.... Víš proč upředňostňuje PC ? Protože na pc přece můžeš pirátit, takže opravdu nevím o čem se tu bavíte... To je jediný důvod, proč jedeš PC. Víš co mne opravdu zaráží ??? Říkáš že máš na 4K monitor, ale přitom si pořád stěžuješ, že nemáš na "předražené" hry, to mi opravdu do hlavy nejde, jak je toto možné. Já sám přiznávám, na 4K monitor nemám, jednak v tom totiž nevidím smysl a hlavně hry nejsou můj jediný zájem a smysl života, jako pro tebe, ale na hry peníze mám a žádnou nemám upirátěnou...
    • Jack1947
      To snad nemá smysl ani komentovat. *7*
    • Troubo, víš proč na PS/XBOXu nemůžeš momentálně pirátit? Ptže ty vaše topinkovače jsou uzavřená platforma. Nám kdyby někdo diktátorsky upravil systém tak, že se dostaneme pouze a jenom do Steamu/Originu/jiného klienta, tak mají piráti taky smůlu. Je to jenom o morálce a vychování. Když nemáš prachy, nekoupíš a nekradeš - easy.
      Naštěstí my PC useři máme naší milovanou platformu volnou, tudíž si hezky hry můžeme např. modovat. Máme je podstateně levnější a pokud se nejedná o zprasený konzolový port, jsou i technicky kvalitnější. Pokud chceme nextgen, pořídíme příslušnou hw součástku a nedostaneme sociální fíčury, jak se chápe nextgen na těch vašich lowendových chytačích prachu k tv. Btw architekturou jsou to jen lowendová pecka, u kterých si vyměníš snad akorát tak HDD. Užijte si je *5*
      • Uf... Tady má někdo hoodně velký mindráky *9*
      • Zrzzek
        Začínat příspěvek oslovením troubo? Svým prvním napsaným slovem ses pasoval do role špatného trolla, což se nakonec potvrdilo.

        Pokud si myslíš, že svět je rozdělen na PCčkáře a konzolisty, je mi tě líto, protože to je názor hodný chytrolína na prvním stupni základní školy. XONE/PS4 koupíš za něco málo pod 10 tisíc. Vydrží ti několik let a můžeš si být jistý, že ti na tom půjde vše. Ano, hry na PC jsou technicky dál, ale kolik to pak stojí. Navíc ten rozdíl není moc markantní.

        Hraju na PC i na konzoli. Oba stroje mají něco do sebe. Tímto se s tebou loučím a přeji ti brzké procitnutí z černobílého pohledu na svět.
  • PS4 je hardwarove na urovni notebooku za 10t takze epic fail od Sony *9* Skoda ze konzole tak ku..rvi vyvoj her, protoze PC masiny by utahly fakt bozi grafiku.
    • ZvacA
      Konzolové herní systémy tu byly vždycky a jejich údajné "brždění" PC scény je pouze krásným současným populismem, ve kterém se bohužel velmi jednoduše subjektivně ráda vidí řada nedopečených mozků. Je vlastně srandovní, že zatímco na jednom místě a v jednu chvíli se tu vykřikuje, jak konzole brání PC v jeho rozvoji, se stejně tak o kus dál tvrdí, jak vlastně je na PC tolik lepších a dobře vypadajících her. Tak brzdí nebo nebrzdí? O absurdnosti těchto vašich tvrzení svědčí už jen tahle nedomyšlenost v celém názoru. Takže konzole má na svědomí fungování PC scény a přitom se za několik dní můžeme třeba dozvědět, jak je ten takový Star citizen potenciálem zářící výkladní skříní PC krásy, která zadupává vše okolo. Jakým vlivem zasáhly třeba jiné platformy Vávru v jeho práci a myšlence a prezentování Kingdom come, zůstává také záhadou. Jaký vliv mají na žánr grand strategií jako je série Total war a hry od Paradoxu? Tady vidíme, že jediná rozepře, která mezi těmito platformami je, zůstává jen v hlavách jakýchsi o tom svém vlastním chybně přesvědčených hlupáků.

      Ta chudák PC scéna tak strašně závislá opravdu není a tyhle vaše breky jsou mimo. Na PC se stále vytváří exkluzivní záležitosti, co zcela využivají možnosti počítačů, takže žádný brždění se nekoná. Stačí si jen nesedět se zaujatou hlavou v zadku. Závěřem je nutný taky říct, že vaše představa, jak by PC mohlo být ještě více nadupanější a nezávislější nebýt konzole, dostává přes hubu při uvědomění si, pro koho by se to tak asi dělalo a kde je záruka, že by to mohlo za takového stavu dlouhodobě fungovat. Přestože takové hry existují a pořád se na PC vyvíjí, ona ta představa například té vyhradní boží grafiky tu naráží na ekonomický pragmatismus a toho, že ne každý má chuť se zákonitě vozit v čele technologie a být nucen kvůli tomu pořád přizpůsobovat stroj, což by se s něčím takovým ze strany produkce prostě počítalo. Jak by mě někdo donutil, abych si kvůli něčemu takovému musel nutně pořídit nové komponenty a tím finančně i technologicky uspokojivě podpořit takovou hru, to mi jasné moc není.
      • nightborne
        Interesantní myšlenka. Jenom, a to neber jako provokaci, mě krom toho tebou zmíněného Star Citizena, u kterého ani nevíme jak dopadne a kdy jako hodlá vyjít, nenapadá hra, která by potenciál současných PC technologií opravdu využívala... pouč mě =).

        (bez ironie, rád se dozvím o hře/hrách, které jsem třeba přehlédl)
        • ZvacA
          Přesto to podle tvé místní diskuse provokace je. Každopádně nevím, co všechno si představuješ pod "potenciálem současných PC technologií" ty sám. Já to vztahuju především k současným ekluzivním PC hrám, které podle patříčných sestav, z toho čerpají zejména graficky, ale i možnostmi. SC je příklad, který podle toho, co kolem sebe nakecal, budí dojem projektu, který jakoby byl vytvářen s úmyslem z PC plaformy (nebo alespoň pomocí ní) všechno vycucat. Zapadá tu pro mě ale i KC od Warhorse, Arma série, letecké simulátory (Sturmovik), série zmíněných strategií a tenhle žánr zejména obecně. Tohle jsou hry, které vypadají velmi dobře a těží z platformy, na které se nacházejí. Jsou to příklady, které rozhodně nepodporují myšlenku, že je PC scéna něčím bržděna a že se nemůže samovolně vyvíjet. Pokud na ni chce někdo tvořit a zaměřit se výhradně, příležitost má a fungovat může.
          • nightborne
            Provokace? Vůbec, nikdy jsem se provokovat nesnažil, jenom někteří diskutéři nedokážou z nějakého důvodu přenést přes srdce mé osobní herní preference =).

            Nicméně - to jsem měl na mysli, nějakou hru, která by, stejně jako onen SC, měla za cíl vycucat z výkonového potenciálu PC platformy vše. Jiná mě nenapadá - Kingdom Come, jak říkáš, možná. Se strategiemi máš pochopitelně pravdu, ale tam bych tu příčinu nehledal v čistě technologické stránce, ale spíš v pragmatickém faktu, že se zkrátka hrají lépe na myši =).
            • nightborne
              Plně s tebou souhlasím. To byla taky pointa mého dotazu - zda jsem nepřehlédl něco, co by mělo potenciál nechat i high-end mašiny v potu =). Zkrátka proto, že se takové hry nedělají. Jelikož by si je, ano, mohl málokdo dovolit. Nabízí se, jak říkáš, onen SC, ale opět, bůh ví, kdy a jak vyjde a co z toho nakonec bude, takže je mi trochu proti srsti se na něj dívat jak na spasitele =).
            • Zrzzek
              Drtivé většině tvůrců se prostě nevyplatí dělat hru, kterou by si zahrálo "horních deset tisíc". Potenciál PC je veliký, ale kolik lidí doma vlastní mašinu za 40-50 tisíc Kč? A kolik z těch lidí, kteří opravdu takový stroj mají si koupí moji hru? Sem tam se objeví hra, která prožene i drahé stroje (jako například již zmíněný Star Citizen). Je jich ale málo.

              Nakonec se ukáže, že technologický pokrok u her by byl stejný i bez konzolí, protože by se muselo myslet na tu "střední třídu", která dejme tomu odpovídá výkonem dnešním konzolím. Toť můj názor.
    • Ja nevim ze porad nekdo pronasi takovy ptakoviny. Mam jen PC, Xbox jsem prodal a soucasny konzole me moc nelakaji, cekal jsem vetsi pokrok. Ale stejne nebyt konzoli tak na PC nemame skoro co hrat a klasicky AAA hry by skoro nevychazeli, protoze by se to proste nevyplatilo. Tak to proste je...
    • TheGGG
      že ani ty pc exklusivity nemají tak cool boží grafiku jak tu pořád proklamujete, jestli ono to nebude tím, že zdaleka ne každý pcčkář má doma pc od papánka za 50 000,-.
    • Dej link na takovy notebook s GDDR pameti. Ja si ted poridil za 18 litru pracovni desktop a ten je na hry slabsi nez PS4 temer za polovinu.

      A tady jeste odkaz pro ty, kdo si mysli, ze konzole maji jen 3 exkluzivity: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_game_exclusives_(eighth_generation)
    • BangMeInBangladesh
      A oni ji diky konzolim jako neutahnou, nebo co? Co je tohle za retardovany vystik do tmy?
      • tohle není zadny nesmysl, vyvojari primarne vyviji hry na konzole tzn na jejich HW a tedy vykon a nikdo potom nezacne kompletne vyvoj od nuly na PC, ale jen poupravy a optimalizuji nezbytnosti pro PC, ale grafiku nebo engine nikdo primarne pro PC uz neupravuje, takze opravdu graficky hry na PC, ktere jsou vyvijeny multipltaforne uz par let stagnuji, staci se podivat na ovladani jake se na PC objevuje v AAA hrach, ruzne rotacni, soupaci menu, inventare jsou listove a nikoliv jiz ikonove atd....
        • up_er
          bez konzoli by se vam kazdej vysral udelat drahou hru, protoze by to kazdej z vasi PC master race ukradl, takze bud rad ze ti aspon nekdo udela port na tvoje PC...nazor, ze konzole brzdi vyvoj her je totalne mimo, protoze diky konzolim mate aspon nejaky hry.... a to s tou bozi grafikou je taky kravina, kazdej vi, jak je to s optimalizaci only PC her...at zijou zlodeji... *7*
          • Aha takže protože vlastním PC jsem automaticky zloděj.
            Vlastním i boty to znamená co up_ere? Že jsem třeba vrah?
            • Štve mě ono máš PC seš zloděj, protože znám spoustu lidí co mají PC jen jako pracovní nástroj a nestáhly pirátsky nikdy nic.
              Ono jak člověk začne pracovat tak zjistí, že na ty hry, které chce peníze jsou a jako bonus zjistí, že na ně nemá čas.
            • Takže nestahuješ pirátské kopie?
        • Jeste si poloz otazku, proc se hry primarne delaji pro konzole a ne pro pc. Zvlaste kdyz se tvori na pc a ne na konzolich.
        • Souhlas. A prave proto nechapu, proc da nekdo v dnesni dobe 20 a vic tisic korun za herni PC, kdyz ve finale jedine, co si na tom zahraje, jsou nepodarene porty z konzoli. Proste PC jako herni platforma je zajimave z pohlesu f2p, mmo, apod.

          Kdo chce hrat "velke" AAA hry s vysokym rozpoctem, spickovou grafikou, animacemi, profesionalnim dabingem, atp., kupuje konzoli.
          • jn.. 30fps filmový zážitek *11* *1*
            • protoze jsi asi nikdy nevidel nic poradneho ve 60 a vice fps. Kazdy kdo zazil G-Sync a proadne FPS by se z 20 fps zblaznil a dobrovolne by se k tomu nevratil. Kdo nezazil, tezko uveri, ale ten rozdil je proste brutalni. *8*
            • Zrovna nechápu, co je na 30 fps špatného. Zaklínače jsem odehrál na svý již dost velký PC šunce v 720p s 30fps zámkem (a rozhodně to někdy nejelo ani těch 30) a frame rate opravdu nebyla věc, co by mě na hře vadila.
  • del0
    "superjemne" rozliseni 4K je na 24" monitoru je ze vzdalenosti pul metru uplne stejne jemne, jako 720p na 40" TV z 2,5 metru."

    Nominace na retarda roku pro True Jejdaska.
    • TheGGG
      snad si tu Botu a další p2w kreslený garbage v tom 4K rozlišení pořádně užíváš
    • Myslel jsem si, ze to pro prumerne inteligentniho cloveka bude snadne pochopit. Neni to nic tezkeho ani sloziteho, jen je potreba se nad tim zamyslet a prekínat stereotypni mysleni. Takze se to muze ukazat jako dobry test inteligence, ty jsi neprosel :-). Zkus se nad tim zamyslet znova.
      • del0
        Zamýšlet se nad tímhle blábolem způsobuje akorát bolehlav.
        • Ani na podruhe jsi neprosel timto testem inteligence. Ale tak je prirozene, ze ne kazdemu je s hury dano a dokaze to pochopit. Zkus jeste zabojovat.
        • To je mi tedy líto, že když nad něčím přemýšlíš, tak tě bolí hlava. Co takhle zkusit s tím zajít za doktorem?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit