Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79567 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • C-BEAM

uz mi nejde psat do vlákna, tak zde Metro je prý nejnáročnější http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/26988-metro-last-light-kraska-s-extremnimi-naroky?start=8 něco na tom je
    • C-BEAM
      Metro je na CPU pomerne nenáročné.
      • Psal jsi ze ta 770 je moc na in3, at se podivam na jakou hru chci, staci a rozhoduje dycky grafika, sorry, verim predatorovi
        • C-BEAM
          s kombináciou i3 + 770 si zahráš a vo väčšine hier aj pri vysokom framerate ale nevyužiješ plný potenciál karty. Ideálne je otestovať zostavu cez afterburner a pozrieť si ako máš vyťažený GPU. Predator písal, že rozdiel medzi i3/i5 a i7 je žiadny, čo nie je pravda (ani na CPU nenáročnom Metre).
          • ;)Benefity co za svou cenu přinese i5 dneska jsou opravdu minimální a to tu čekáme na skutečné mnohavláknové zpracování už přes čtyři roky ... a kde nic tu nic . Díky konzolím se snad příští rok začne optimalizovat na víc než dvoujádro. V každém případě ti to píši jako vlastník i3 , který přes den dělá s i7 duálnígrafikou a 16GB RAM. Dneska se za i3 stydět nemusíš a s přehledem ti na hry bude ještě nějaký čas stačit .
            • No já sleduju , že spíš hra která by v poslední době za takový hardware skutečně stála jaksi nevychází .... Shadowrun takový HW nepotřebuje , War Thunder taky ne , Arma 3 se dala na drobení , GTA V běhá i na PS3 a nový COD , Battlefield a Crysis ? ROFL .... tak skvělé hry , že dřív než ti spadne sanice je proběhneš a ... zase prázdno po pěšině .
              Samozřejmě za rok to bude snad jiné .... i když herně asi stále to samé .
            • C-BEAM
              ale sú a bude ich čím ďalej tým viac, doteraz i3 stačila ale kupovať ju dnes nemá zmysel. A ono sa môže zdať, že to za to nestojí ale potom sa ľudia čudujú, že majú v hrách časté prepady a trhanie obrazu i keď framerate je porovnatelné s lepšími procesormi.
            • Her které smysluplně vytíží čtyřjádro je prozatím a již několik let .... naprosté minimum :/ .
            • C-BEAM
              za ten cenový rozdiel to určite nestojí a to že i3 stačí je jasné. Čo sa optimalizácie na viac jadier tak moderné hry dokážu vyťažiť štvorjadro na cca 75% čo je velmi slušné.
  • MidnighT91
    Dobrá takže než něco řeknete, aby se to vešlo do 15k tak jsem trošku stáhnul zdroj abych tam mohl dát i5, ale pc už by z toho byl slušnej. Tak co říkáte? Návrhy, připomínky???

Mobo: MSI Z87-G45 GAMING - Intel Z87
    Proc.: Intel Core i5-4440
    Paměti: Kingston HyperX black 4GB DDR3 1600
    Graf.: Sapphire HD 7790 DUAL-X OC 1GB GDDR5
    Chladič procesoru: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 (později může být lepší)
    HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 500GB
    Zdroj: Evolveo Pulse 450W (neukamenujte mě) :)
    • Řeknu ti to asi takhle. Zdroj za pade tě může "překvapivě" vyjít na 15 tisíc + 15 tisíc za další komp pokud teda náhodou něco nepřežije z toho starého. Kvalitní Seasonic není zase tak drahá záležitost. Ale to bys musel trošku pohnout prdelí a trošku pohledat na HW stránkách!
    • Je to hloupé , ale když na to nemáš , tak nekupuj polovinu šuntů . Šetři nebo si kup konzoli , pokud ti jde jen o hraní . Na tvém místě bych teď nekupoval nic Evolveo ,Seagate,Arctic, RAM ...
      • Predátor ti navrhl adekvátní sestavu za tvých 15 000. To že dvěma třetinám tu nejde pod fousy je pak už jen fakt ignorace reality a omezenosti financí které nemusí čelit .
      • MidnighT91
        Díky, díky. takovouhle diskuzi jsem si původně představoval tady jsou upravené komponenty sry je to zpřeházené

Kingston HyperX black 4GB DDR3 1600
        Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
        Seagate Barracuda 7200.14 - 500GB
        MSI Z77A-G43 - Intel Z77
        Intel Core i5-3350P
        Fortron HEXA 500W
        GIGABYTE GTX 660 Ultra Durable 2GB
        Teď jsem dal pro změnu přednost grafice před další ramkou
        • Jack1947
          Jinak asi souhlas s Predatorem i kdyz ma vetsinou zcestne nazory a diky hateu atp...
          Tentokrat neni uplnej blbec, asi vazne nema smysl cokoli radit cloveku co je ho naroky jsou asi -
          "15Fps pokud se hra da dohrat jsou v pohode" I kdyz se treba tolik uz za leta nevyznam vim ze to fakt uz je moc i na mne, ja bych treba nesel pod min 25Fps Ramka se da preci dokoupit i kdyz 4gb jsou fakt minimum. Zameril bych se na grafiku, s procakem v tehle cene asi clovek nic moc neudela ty jsoiu fakt drahe ledva alternativa levnejsi AMD. Zdroj tak stacil by do tech 600ghz sam mam 700 a mam na tom 5disku bylo 6( jeden 2 oddilovy svazek) . ( a zvladl by i sli) *3*
        • Radioaktivni_surikata
          A na kolik tě to vyjde? Sry za lenost, ale jsem línej to někam zadávat a počítat :) Každopádně vyhoď chladič CPU, protože dostaneš ten Intaláckej spolu s procesorem v sadě, a ten ti bude stačit, a kup další 4 GB Ramek. Nezapomeň na to ale dát 64bit operační systém, jinak tu druhou ramku hoď rovnou z okna.

4GB skutečně stačí, Windows se umí smršťovat, ale když mu nabídneš 8, tak se rozplácne a funguje pak o něco rychlejch. Nemluvím teď přímo o frameratu ve hře, ale o práci ve windowsech a probouzení některejch úloh. Já mám teď zaplněno 3,5 GB a když zapnu BF4, tak si další 2,2 spolkne.
          • Ne, ramka je ted šíleně drahá, 4 jsou ok. Renderovat na tom snad nebude. Až pak dá časem další 4 do dualu, pomůže mu to víc, než 1600Mhz.
            S tím fanem souhlas, ten arctic co jsem psal je skoro zadarmo a ten box strčí do kapsy.
        • Dotáhnu tady ten topic do konce už jenom z nějaké slušnosti, přestože jsi ***. 500 HDD je nesmysl, je vidět, že nečteš, co píšu, přidáš 2 stovky a máš 1TB. G43 nemá chlazenou kaskádu, velká chyba, tady nešetři opět nějakou stovku. Kde ušetři je CPU, 3350P je k hov*nu. Ten Fotron nebrat, proč jednoduše nedáš ten Seasonic, když nevěříš mně, psali ti to tu další 2 lidi. 660 budiž, ale Gigabyte je fail skrz WF.

Vůbec nic o tom nevíš, ale názory lidí, kteří jsou 10x chytřejší než ty, ignoruješ. Jsi vážně blázen.
          • Psal jsem to já, kolega předtím použil xko, jedeme přes stejnou IP a hapruje to trochu. Píšu to pro jistotu aby jsi to pochopil, protože u exotů jako jsi ty nikdo neví.
    • Radioaktivni_surikata
      Ta grafická karta je plečka. Základní deska je možná až zbytečně moc. Obzvlášť při komponentech za 15 tisíc. Já mám starou dobrou Gigabyte P67-D3-B3 rev. 1, stála kolem dvou tisíc, a šlape přes dva roky stabilně bez jedinýho problému, a běžej na ní větší žrouti než to, co jsi vybral. Úplnou srágoru ne, ale slevit by se dalo.

Zdroj bych bral alespoň 500 W, nebo nějakej s garantovanou účinností. Těch 450 W není výkon, ale příkon a zároveň je vhodný mít vždycky nějakou rezervu. Zdroj se pak tolik nezahřívá, je tišší, má delší životnost a zároveň by se nemělo zapomínat na stabilitu. Seasonic SS-500ET, T3 500W je podle mě mnohem lepší volba.

Z grafik bych doporučil buď MSI R9 270X GAMING 2G, nebo MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming. Twin Frozr IV mám na svým hawkovi a je to neskutečně tichej a přitom hodně účinnej chladič. Nikdy nemusí jet víc jak na půl plynu a slyšitelnej začíná bejt až někde od 70 % otáček. Každopádně u herního PC je grafická karta alfa a omega, a tys na ní šetřil pomalu víc, jak na základovce ;)

EDIT: Na chladič CPU se vykašli. Pokud nebudeš taktovat, tak seťák od Intelu stačí. Já s ním fungoval 2 roky na 3,6 ghz naprosto v pohodě, v zátěži to nešlo přes 70 stupňů. Kdybych netaktoval a nechal to na základních 3,3 ghz, tak jsem byl na 65. Vyhozený peníze, až bude chtít taktovat, může vždycky dokoupit. To není problém.
      • Ucho mi nejspíš nadá, ale konečně 2 normální lidi přišli. V podstatě s Ronoxem píšete co jsem psal já. Ten člověk je imbec*l Neváží si rad a ještě nadává, nechte ho ať si koupí nějaký šrot, věděl jsem, když jsem odepisoval, že toho budu litovat už podle těch jeho řečí ohledně fps.

On je totálně mimo, mě pobavil ten HDD 500, když +200kč máš 1TB, a hlavněže tam má 4jádro, který je na jádru pomalejší než ta i3 :)))

Ideální zátěž zdroje je 50-60 procent, proto jsem volil ten Seasonic, který má mnohem větší učínnost a hlavně neshoří celé PC jak papír časem. A už vážně mizím, čaute.
        • ucho
          Nemám ti za co nadat, jen v mých očích klesneš ještě víc, když si neumíš ani stát za tím, co tady prohlásíš. A tím, že ani nenapíšeš teď už svůj nick to nezměníš...
          Seasonic je dobrej zdroj. Ten dotyčný tomu zjevně moc nerozumí a tak si holt přišel pro radu. Kvůli tomu mu nemusíš nadávat, stačilo mu dát návrhy, ne jen jedno možné řešení... 500GB disk je samozřejmě nesmysl.
        • MidnighT91
          ...
    • Ronox
      Ten zdroj je fakt naprd a ikdyž jste Predátora ukamenovali, tak měl v tomhle pravdu. Hlavně co se týče CPU, tak pokud se podíváte na testy na zahraničních webech, tak doopravdy rozdíl mezi i3 a i5 je v dnešní době minimální a tak si může v budoucnu pořídit tu i5ku .. vem i3 a lepší zdroj .. taky možná popřemýšlej o GPU od nVidiee, protože ikdyž AMD těžce protlačuje svou značku na herní scéně, tak nvidie stále odvádějí o pár procent lepší výkon + má lepší správu ovladačů a pro lajky automatický nastavovaní grafiky hry.
      • ucho
        tak tak. a na zdroji se opravdu neoplatí šetřit. to riziko, že blafne a vezme s sebou i desku nebo něco jiného, tam je. mně samotnému se to před lety stalo.
    • Tomu říkáš "trošku" stáhnout zdroj ? Eurocase "Big smoked area" hadra :/
      • MidnighT91
        Tak bud tam bude 6gb ram a lepší zdroj kterej je teď tragickej (oboje se dá ale levně koupit později) a nebo tam bude horší grafika bo procesor...
    • Už jen ta 4 gb ram mě bije do očí..
    • *1* no comment
  • YEAH

Ať si připíšu achivement u Ježíška, tak sem dávám pro někoho Battlefield 4 Battlepack Gold (LEVEL 236) – kód: B3XY-8NR4-KX5D-ANRS .
  • Batman

http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/28326-batman-arkham-origins-directx-11-a-physx-v-akci?start=6
  • Já tomu teda tolik nerozumim ale podival jsem se na ty stranky a ma pravdu

http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/26363-crysis-3-test-naroku-nejkrasnejsi-hry-soucasnosti?start=7
  • Jsme se tu s kolegy dobře zasmáli, tohle vážně nemá cenu, Odcházím z games. Mějte se tu :)
    • Jack1947
      Celkem skoda, kam pujdes na Eurogaymer? Nebo doupe nebo bonusweb. *7*
      • Jsem asi jeden z mála, co tě bere jaký jsi, tka odpovím, bratránek chodi na spoustu webu a na jednom hw dělá moderátora, skládá pc, mužu ti jen říct, že ví, o čem mluví, hádat přesvědčovat tu nikoho nebudu. Čekal jsem, že to tu zabalí brzy :)
        • ucho
          aha, takže Predator teď bude Mad Max (a mně ten zastávající se koment smrděl). no jo, to byly silácký řeči o posledním příspěvku.
          • Míníš špatně.
    • MidnighT91
      Sbohem a šáteček...
    • ucho
      hurá. tak schválně, jestli jsi chlap a umíš držet slovo :)
      • Toto je můj poslední příspěvek, mezi místníma debilama (omlouvám se pár normálním) už mě to unavuje. Chudák, který tu píše nesmysly a považuje 15fps za hratelné, to jako vážně? Ne díky, trpělivost došla, tento web je vážně odpad. Sbohem.
        • ucho
          tak se opatruj. a snad nezačneš psát pod jiným nickem :D udělal jsi mi dnes ohromnou radost. včera zavedení skriptu, dnes toto. jako by Vánoce dorazily o něco dřív.
          • nekromant33
            za chvíli tady z toho bude opravdu hippiezáckej web, kde se všichni budou mít rádi a nikdo nebude dostávat mínuska *1*
  • Tak to je síla. Děcka na games, borec tady přijde s totálníma bludama, člověk se mu snaží poradit a ještě tu dostane vynadáno at nedělá chytrého.

Ok, končím, zapomen co jsem psal ty idiote :)
    • Ano ať to raději zapomene, co kdokoliv psal na games a jde se poradit jinam. Nechat si radit od Tebe, člověka tak zaslepeného, to by opravdu nebylo nikterak dobré.
      • Člověče, blbosti tu plácáš akorát ty.
  • Tady máš příklad normální sestavy

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_19FW0118BF011KXK011U24011XQE011PF40111ZX011ZSU01

Je to litr nad limit, pokud je 15 strop, dej tam AMD 270X grafiku (což je přeznačená 7870OC), osobně bych ale volil nV.

Teď se ti jednoduše pokusím vysvětlit, proč takové komponenty (pokud ti někdo z místních trolů bude tvrdit něco jiného, neposlouochej). Rozpočet máš dost omezený, tohle je maximum výkonu, co můžeš chtít za ty peníze, ale zahraješ si s tím všechy nové hry, většinou na vysoké detaily. Níže se dozvíš proč.

Základní deska se nejmenuje základní jen tak pro srandu, tahle má třeba i chlazenou napájecí kaskádu !, na desce nešetři, tohle není kdovíjaké dělo, ale dobrý základ, cokoliv nižšího nemá smysl do herního pc. Ano u těch levnějších máš napsanou podporu třeba i7, ale ta deska s tím vydrží třeba rok, problémy se stabilitou určitě nechceš. Procesor je i3, to, že je to dvoujádro (HT simuluje 4 jádro) není důležité, v drtivé většině her bude mít stejný výkon jako i5, jelikož hry neumí zatím využít více jader, jde především o frekvenci. Časem ta deska v pohodě snese i5, kterou navíc můžeš popohnat když koupíš "K" verzi s odemčeným násobičem. Proto je to taky navrženo na platformě Ivy Bridge. Můžeš to postavit na Haswellu, budeš mít trošku menší spotřebu, ale MB+CPU vyjde o cca 1000 víc a zavřeš si tím dveře k taktování, jiný rozdíl tam prakticky není. Paměťi 4GB, jelikož jsou teď extrémě drahé a víc, než 4GB stejně nevyužiješ, později dokoupíš 4GB do dualchannelu až bude potřeba. Zdroj (nikdy nepodceňovat a hlavně nekupovat levné šmejdy typu Evolveo, EC apod. nebo si připrav 30 tisíc na výjezd hasičů jednou) je Seasonic 500W, což ti postačí i na mírný upgrade. To zásadní na konec. Pamatuj si, že alfa omega herního PC je GPU (grafická karta), tam je 80 procent výkonu. Můžeš mít i7 5Ghz, 32 RAM ale pokud k tomu dáš slabou kartu za 3 tisíce, nezahraješ si nic. GPU by mělo tvořit minimálně ! třetinu ceny herního PC. 760 je mainstream a níž bych nešel. Nějakou chvíli ti vydrží na hodně slušné hraní. Verze od MSI proto, protože poměr cena/výkon/hlučnost/spolehlivost je momentálně nejlepší. Má špičkový TF4 chladič. Nejnovější whql ovladače najdeš na nvidia.com. A to se bavím o FHD rozlišení, čili u menšího tam máš ještě trošku rezervu, případně pokud kamarád poskočí na dnešní standart, což FHD je, nemusí se bát, že by mu to nestíhalo.

PC si nech zadarmo sestavit např. u CZC, případně se domluv v Alfě nebo TS nebo si najdi někoho, kdo není lama. A skříň je tohle použitelné minimum.
    PS: Pokud to chceš na AMDčku, hledej jinde, to bych si sám nekoupil, proto nebudu doporučovat. Apoděkuj ČNB o cca 12 procentní připlatek oproti řekněme říjnovým cenám.
    • Jo a ještě něco. By mě zajímalo, jak by jsi hrál třeba takové Metro: Last Light se 4 GB paměti, když hra při maximálním nastavení žere od 2 do 3,8 GB z RAM....
      • Tak ještě něco, on ale nehraje ve FHD a když nebude zapínat AA, tak mu 4 postačí v pohodě. Uvědomi si, že to je PC za 15 tisíc ty hlupáku, když koupí 8 RAM (což mu aktuálně bude k ničemu) tak tu tisícovku někde bude muset ubrat ...

Vážně, nevyjadřuj se k věcem, kterým nerozumíš, na to je tu Jack.
    • Aha. Prej neposlocuhej ostatní, já jsem nejchytřejší. Aha, Predátor, už vím, kde jsem......Pán nejchytřejší.

Cpát i3 do henrího pc je naprostý nesmysl, pokud nechce za 2 roky znova investovat do procesoru. Raději si připlatit 800 a mít rovnou vyšší řadu i5. A pameť 4 GB? Vážně? Proč kupovat předraženou 4 GB, když si může koupit 8 GB, co bude mít vyšší propustnost a frekvenci? To mi teda vysvětli ty "odborníku". grafickou kartu vyměnit za novější MSI R9 270X Gaming 2G, která tu tvoj poráží ve výkonu i v ceně. A to nemluvím o verzi Toxic, která stojí stejně jako ta tvoje, ale výkonostně je zcela někde jinde. Ať si raději nechá poradit někde u odborníka, nikoliv od nás, protože jde vidět, že každý bude cpát ty svoje moudra a mít je za svá nejlepší a to je největší hovadina.
      • Přesně kvůli tady takovým jsem to psal. Proč i3? Protože rozpočet, 5500 na dobrou i5 teď nemá, navíc pokud nehraje online, tak ten procesor je stejně rychlý, mrkni třeba na PCTuning jaký je u Crysis 3 nebo Metra rozdíl mezi i3/i5 nebo i7, žádný. To každý normální člověk, co mu rukama prošlo pár počítačů ví. 4GB za 900 je předražená, ale 8GB za 2k je ok ? Opět, finanční limit. Když postavíš stejné PC se 4 a 8 GB, fps se nehne. Ale to by jsi musel vytáhnout hlavu ze zadku a mít reálné zkušenosti. 270X je výkonem +- stejně ano, ale to je tak všechno a Toxic verzi si dá do takového PC blázen, TDP ti nic asi neříká, že.

Jak jsem psal, budu litovat toho, že jsem tu vůbec psal :) Ale s tím jsem počítal, že se zde ozve pár podobných.

Mimochodem aktuálně mám i3 3220+770 a Crysis 3, AC4 plynule vč. náročného MSAA ve FHD, kamarád má i5 +680 a má řádově o několik fps míň.. chytráku.

Zalez zpátky do díry, vem si svoje pluska a mínuska a nešiř tu bludy.
        • C-BEAM
          i3 ku GTX 770 je v moderných hrách bottleneck.
          • http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/28326-batman-arkham-origins-directx-11-a-physx-v-akci?start=6

780 je lepší ne
            • C-BEAM
              http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/26363-crysis-3-test-naroku-nejkrasnejsi-hry-soucasnosti?start=6

ak chceš vyššie framerate i3 je málo. Konzolový port Batmana ktorý vyzerá ako hra zpred 5 rokov tu nehrá žiadnu rolu, v moderných graficky a CPU náročných hrách i3 nestačí a lepšia karta ako 770 ti pôjdena 70-80% výkonu.
        • Toxic si dá jenom blázen? Ano a proto patří mezi nejlépe hodnocené karty na trhu *7* A není rozdíl mezi i3 i5 a i7? To opravdu myslíš vážně?A slušná 8 GB stojí okolo 1400-1600 a pořád lepší než 4 GB za 900 Kč.... *7* A nebude to tím, že 680 je poněkud slabší karta než 770 hlupáku? *7*
      • MidnighT91
        Jo predátore ty tu nedělej chytrého sám výš ho*no a číst neumíš. Ja hry v 15 fps nehraju ale považuju za hratelné, ty sestavy jsem nevybral já ale on a já z nich měl vybrat jednu, což mi ze zjevných důvodů přišlo nemožné a tak jsem se zeptal. Urazil jsi mě takže ignore, nejsem ku*va amatér...
        Btw. Děkuji ale pc si radši složím sám, než aby se mi v tom vrtaly lamy z czc, už jsem viděl několik jejich poskládanejch sestav *11*
        • C-BEAM
          15 fps je hratelné framerate ? to ľuďom za tie roky až tak poklesly nároky ? niekedy sa nestačím čudovať.
          • mu nic nepokleslo, nějaký děcko co bylo vždycky hloupé
  • michelangelocz

PS+ story

Nedavno byla nejaka akce na mesic PS+ zdarma. Tu jsem vyuzil a mesic jsem mel PS+. Jenze po vyprseni te doby se PS+ automaticky predplatil na dalsi mesic – cekal bych nejaky upozorneni typu "vyprsel vam free PS+, muzete v clenstvi pokracovat v ramci nasich cenovych nabidek, nebo se muzete vratit do puvodniho stavu, tedy obycejny ucet bez PS+".

JENZE on se Vam PS+ automaticky predplati na dalsi mesic a jediny info, ktere o tom dostaneje, je to, ze vam prijde mail informujici o strzeni 180,- z vaseho uctu za predplatny dalsiho mesice. To se da vypnout HLUBOKO v meny nastaveni uctu (Account management>Transaction Management>Services List>PlayStation Plus>PlayStation Plus [Subscription] - Cancel Automatic Renewal.).

Tahle politika me trochu nasrala, ale co uz, tak mam dalsi mesic PS+ aniz bych se o to prosil – ja muzu jen doufat, ze se v ramci Prosincoveho, vanocniho PS+ dockam neceho zajimanyho. Jasne jde jen o dve kila, ale me jde zase o princip – taky mi mohlo naskocit automaticky clenstvi na rok...

Kazdopadne v ramci toho free mesice jsem PS+ vyhody skoro nevyuzil – stahl jsem si LittleBigPlanet Karting (zabavny blbnuti, mnou stazeny hlavne proto, abych mel na playstejsne neco, co bude mozny pustit malym bratrancum, az se u me zase obejvi) a Call of Chuarez (coz je fakt super) zlevneny ze dvou, pro normalni ucet na kilo pro uzivatele s ps+ , jinak me tam nic nezaujalo.
    • ringmancz
      ono stačí ty podmínky jenom proletět, je to zmíněný na začátku. já sám jsem měl dvakrát měsíc zadarmo a později jsem si koupil tříměsíční
      http://cz.playstation.com/legal/detail/item540097/30DENN%C3%8D-ZKU%C5%A0EBN%C3%8D-VERZE-SLU%C5%BDBY-PLAYSTATION%C2%AEPLUS/
    • Radioaktivni_surikata
      Tak ono jsou s těmahle věcma vůbec problémy. Např. automatický ukládání informací o platební kartě na PS store. Bratránek takhle odčerpal z účtu snad 8 tisíc. Můžete nadávat strejdovi do pitomců, ale on je hrama nedotčenej a má spoustu vlastních starostí, než studování všech funkcí hraček, co klukům koupí, takže to prostě nečekal. Vita ho na to neupozornila, což by zatraceně měla.

Otázka je, jak vypadá PS+ na PS3 a 4. Protože ty hry, co slibovaly, jsem na Vitě už dlouho neviděl. Už je tam snad půl roku Uncharted a občas se tam objeví nějaká blbinka za pár stovek, ale ten výběr je dost chabej a z velký části neměnnej. Ze začátku to šlo, snažili se nalákat, ale teď na to pěkně kálej.
      • Miserius
        Ucho má pravdu, zakladni hry (7-8?) jsou vždy rok stejný...první várka bylo LBP2,inFamous 2 atd, soucasnej balicek tam je tak pul roku a mesicne se meni jen ty 2-3
      • ucho
        základní balík je neměnnej a každý měsíc přidají jednu hru. po roce vymění zřejmě i ten základní balík.
        • Radioaktivni_surikata
          Tak to je podobný. Abych Sony nekřivdil, tak jsem přehlídnul Sonic & All star racing, což se prodává za tisícovku, takže jo, jednu velkou hru tam dali. Ale moc často se mi do vkusu netrefují, bohužel.
    • Jasně to je v podmínkách daný a musí Ti byt jasný, ze nic není zadarmo když už někam pises údaje o kreditce.
      Já jsem si třeba díky teto možnosti PS+ zdarma jel asi 8 měsíců zadarmo.
    • Miserius
      Jsi z těch 10 her stáhnul jednu? V prosinci hry přidaj až na konci, teď maximálně budou nějaky slevy... A hry co jsou zdarma diky PS+ stejne po vyprseni hrat nemužeš...
      • ucho
        vím, že jsem to někde četl, ale teď to nevidím. tuším i sony posílalo nějaký mail. ale až mi skončí roční předplatné, automaticky se mi zase prodlouží o rok? nebo o měsíc? já jen jestli nebude lepší koupit tu kartu a prodloužit si to ručně.
        • Miserius
          Hale to nevim, já si koupil 90 dní a před pár dnama končilo a samo to koupilo dalších 90 dní, takže to asi kupuje to co máš aktivovaný
          • ucho
            já právě jen vím, že mi přišel mail, nebo odkaz na sony, kde se psalo, že se to automaticky strhne na další dobu. ale teď to nemůžu najít a nejsem si jistej, jestli tam psali ten rok :)
      • michelangelocz
        Takze kdyz mas na rok koupeny ps+ a potom si uz clenstvi nepredplatis, tak uz nebudes moct hrat hry, ktery sis "zdarma" v ramci toho rocniho ps+ postahoval?
        • Miserius
          No jasne že ne, to by bylo jednoduchý, zaplatit si 180kč na měsíc a postahovat 10 her v hodnotě pár tisíc... Ale pokud teda rok sbiras hry, pak rok nebudes ps+ a po dalsim roce zase jo tak samozrejme mas pristup i k tem co jsi si "nakoupil" předtim
          • michelangelocz
            No tak to nevidim duvod si PS+ predplacet. Jinak na zlevneny hry koupeny v ramci toho docasneho PS+ se snad nemoznost hrani v budoucnu, bez PS+, nevztahuje ne? Koupil jsem si totiz Call of Juarez.
            • michelangelocz
              Miserius: Nevim proc mas pocit, ze format co vyhovuje tobe, musi bejt logicky vyhodnej i pro ostatni. Nemusi a neni. Ja za rok hraju a koupim tak dve "velky" hry – a kdyz rikam velky tak myslim s cenovkou okolo 1500 Kc – a nejaky mensi, nize rozpoctove dimenzovany a levnejsi hry. A ty co koupim se v akcich PS+ jen tak neobjevi (rozhodne ne v dobe, kdy mam chut je hrat), tudiz mi PS+ nema mnoho co nabidnout.
            • Miserius
              Ty koupeny ve sleve ti zustanou... Co se ti na tom nezda? Normalne ti pujcujou hry dokud jsi předplatitelem, kdyz uz nejsi tak si je zase vezmou, ted tam je 14 dni trial, takze by jako kazdymu rozdali 10 her? Nekterym lidem by se fakt nezavdecili ani kdyby se rozkrajeli....I kdybys měl jen měsíc, ty hry dohraješ a co pak s nima? Máš stovku měsíčně (pokud teda nekupuješ 180kč měsíčne) a vyzkousis si 2-3 hry
    • No jo tyhle zmrdoviny mi taky vadí, vévodí tomu naše trojka operátorů. Klasika, jakmile chceš něco aktivovat tak to můžeš klidně i po sms a trvá to 2 vteřiny, ale jak chceš něco zrušit tak to jsou obstrukce neskutečný...
      • ucho
        to samé je VOYO, taky zkušební verze na měsíc zdarma...
    • ucho
      já ti nevím, ale tohle se tam přeci někde píše v podmínkách. já tedy vždy věděl, že se to automaticky prodlužuje...
      • michelangelocz
        Kdo cte podminky? Nikdo a s tim se pocita. Na kazdej pad i kdyz uz vis, ze chces automaticky predplatny vypnout, tak to proste nikde vyditelne v nastavenich konzole nenajdes. To se musis sebrat a vygooglit si diskuze, kde se tohle dozvis – a protoze tech diskuzi neni malo, tak s tim ma evidentne problem vic lidi.
        • ucho
          já neříkám, že je to tak dobře a že to schvaluju. ale neseš na tom spoluvinu.
          • michelangelocz
            Jeste abys to schvaloval :) Ale je prece jasny, ze kdyz si aktivuju casove omezenou (mesic) free ps+, tak by tam po jejim vyprseni mela byt vyzva, jestli v dane sluzbe chci pokracovat. Podle me je naprosta kravina, aby se mesicni free automaticky v nasledujicim mesici prehouplo v placeni, i kdyby na zaklade jednoho z mnoha radku v uvodnich podminkach.

Pointa mesicniho free ps+ je snad prave moznost si ps+ vyzkouset a teprve na zaklade pripadny spokojenosti, naplneni ocekavani se rozhodnout, jestli mi za placeni stoji, nebo treba taky ne.

Nevim jestli je v tech podminkach zminena i cesta jak automaticky predplatny zrusit, paklize je, tak alespon neco – ale idealni to stejne neni.
      • Veskoslav
        No to píše, ale třeba u SW ToR mi přišel tři dny před koncem mail s upozorněním, že se mi automaticky prodlužuje předplatné a pak nabídka, kde to zrušit. To samé WoW.
        • ucho
          já myslím, že je to pro něj cenná a levná lekce toho, že si má pozorně číst podmínky služeb, které si aktivuje...
    • jen dve poznamky

delas jako bys nikdy podobnej ojeb jeste nezazil (tohle je bezna, nikoliv mravna praktika loupezniku) a navic delas, jako bys dobrovolne nepouzival zarizeni jednoho z nejsystematictejsich loupezniku *6*
      • michelangelocz
        To ale podobny chovani nelegitimizuje, sorry. Na kazdej pad, paklize s timhle nebude souhlasit vice lidi a daji-li o tom SONY vedet, tak je tu moznost, ze do budoucna tam nejaky upozorneni daji .)
        • ja to nezkousim legitimizovat, ja jen upozornuju na fakt, ze strkat hlavu hladovymu lvu do tlamy a pak se divit, ze zkousnul, je naivni *5*
      • Jack1947
        To mas neco podobneho jako.., " RWE : Kdyz si snizime zalohy bude nizsi konecna cena za plyn"
        a hle nedoplatek 11k... tady aspon jen 2kila necele, s n mimoradne souhlas dneska vsude samej ojeb. *3*
  • Just Cause 2 multi na Steamu

http://store.steampowered.com/app/259080

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit