Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Morraw

Hudbu pro Divinity Original Sin 2 bude skládat Borislav Slavov

Trochu mi tu chybí článek o tom, že hudbu pro D:OS2 bude skládat Borislav Slavov. Upřímně herní skladatele skoro neznám, takže jméno mi nic neřeklo, ale seznam her mluví za vše:
    Knights of Honor, Two Worlds II, WorldShift, Gothic 3, Crysis 2, Crysis 3 a Ryse: Son of Rome.
    A tady pro mě jasně svítí jedno jméno. Knights of Honor. Vynikající strategie s absolutně vynikající středověkou hudbou, která rozhodně patří mezi mých Top10. No posudťe sami.

https://www.youtube.com/watch?v=8RXQXT_SlHo

Kirill Pokrovsky udělal z her od Larianu díky své hudbě něco skvělého, ale nepochybuji, že tento člověk ho dokáže v následujích letech adekvátně nahradit.
    • MidnighT91
      Jako hudba dobrá, ale středověkou hudbu to vidělo maximálně z letadla. Tady máš hardcore party mix https://www.youtube.com/watch?v=xaRNvJLKP1E
  • Sir Clive Sinclair založil crowdfundingovou kampaň pro handheld ZX Spectrum Vega+, který nabídne 1000 nainstalovaných a 13000 stažitelných her zdarma.

Pěkné ... ale neí už emulátor NES a Gameboye na PSP ? Limitování mi vadí :/
  • Lukyz

Sega na Steamu rozdává hry zdarma

Sega dala zdarma ke stažení Make War Not Love 3 bundle, který obsahuje: Set Radio, Hell Yeah!, Golden Axe a SEGA Genesis & Mega Drive Classics *3*

EDIT: Bleskař byl tentokrát rychlejší *1* Já bohužel nemám možnost komentář smazat, tak bych pro jednou poprosil svého kamaráda cenzora *15*
    • Morraw
      Ty konstantní slevy jsou šílené. Nový Rok, Čínský Nový Rok, Valentýn. Za chvíli jarní výprodej, Velikonoční výprodej..
      Dneska nekoupit hru ve slevě je fakt kumšt. A to ještě nepočítám ty stránky s levnými klíči.
      • Cena her nehraje roli. Utratím tolik co dřív za 5 her, ale teď jich mám 30. 15 z toho ani nehraju a jen mi visí na Steamu. Utratím ročně stejně jako dřív, vývojáři dostanou stejně jako dřív, protože si hru za tu cenu koupí daleko víc lidí. Herní trh každý rok roste, takže vše funguje tak jak má.
        • Morraw
          Já už tohle nedělám právě díky těm konstantním slevám. Když vím, že hru nebudu okamžitě nebo během následujícího týdne hrát, tak ji nekupuju ani když je tam velká sleva. Ptže vím, že až na ni dostanu chuť, tak ji někde v té slevě zase najdu.
          Na steamu mám jen něco málo přes 200 her. Hlavně díky bundlům. Ale minimálně polovinu jsem hrál a dohrál.
        • jen to člověka občas mrzí, že třeba 60 % her, který jsem koupil s tím, že se na ně těším, v životě nezahraju, protože prostě není kdy :D pokud chci kromě práce a hraní ještě taky nějak žít, není šance... a to ještě ani nemám děcka :P
          • Je to tak. To už je na každým z nás, jestli být asociál typu Jack a zahrát si všechno co vyjde a nebo žít normální život... *3*
            • Jack hraje i hry, který ho nebavěj... tolik volnýho času jsem měl možná na prvním stupni :D
  • Morraw

Na čem se pracuje v Creative Assembly

Objevil se oficiální článek o budoucích a stávajích projektech (Nápověda: Ano, pracuje se na dalším historickém Total Waru)

https://forums.totalwar.com/discussion/168257/what-are-the-total-war-teams-working-on

Upřímně jsem rád, že se CA dostali k licenci Warhammeru a moc se těším. Ikdyž nové TW vycházejí vždy s odstupem pár let, tak série začínala už být trochu vyčpělá. A Rome 2 mě moc nenadchnul.
    Kdyby to měl být jen další historický díl, tak chci ME3. Ale osobně doufám v nějakou zásadní změnu konceptu v celé sérii.
    • Další medieval má určitou šanci, ale nebyla by od věci i jiná ještě neuvedená období. Takové 16-17. by mohlo něco nabídnout a osobně bych i věřil, že zvládnout by se z vojenského a globálního hlediska dalo i přelom 19.-20. století. Ale uvidíme s čím přijdou.

Koncept by bylo určitě potřeba ho mnohem lépe a zároveň komplexněji pořešit. Total war série by si měla už zasloužit především větší a hlavně fungující možnosti na světové mapě po vzoru konkurence a ne jen pořád lákat na dobře vypadající bitvy v cinematic modu. Představoval bych asi, aby hra se uměla rozvíjet a fungovat i v mírových podmínkách a netlačila otevřeně na hráče jen v podobě hratelnosti neustálého válčení, kterému je nutno podřídit vše, včetně zábavy a z toho plynoucí výzvy. Ocenil bych větší důraz na zahraniční i domácí politiku, hospodářské záležitosti a událostí z toho vyplývající a s možnostmi většího a viditelnějšího rozvíjení svých říší.
  • Ahoj, promiňte za OT, ale třeba to někomu pomůže. Znáte někdo nějaký dobrý bezplatný program na úpravu fotek? Používal jsem Picasu, ale ta teď končí a sháním něco jednoduchého (nic profi, žádné pokročilé úpravy atp.). Jde mi i základní úpravy, sem tam si pohrát s nějakými přednastavenými filtry... Hlavně žádný webový alba a aplikace, nemám zájem někam svoje fotky nahrávat. Díky
    • Draken69CZ
      Zoner Photo Studio má free verzi
    • Rozhodně vyzkoušej Paint.net, který je něco mezi malováním a Gimpem (zbytečně robustní). Paint.net podporuje i vrstvy a jde jednoduše rozšiřovat o chybějící funkce stažením konkrétních pluginů. Navíc je freeware. http://www.getpaint.net/index.html
    • WhySoSad
      Gimp
    • iSpirit
      OS X nebo Windows? V OS X na základ stačí Photos či iPhoto. Na Windows FastStone Image Viewer.
    • tak program bude fungovat pořád ne když si ho neodinstaluješ, jenom prostě startí podporu od Google
  • MickeyMutant

Spekulace: Bethesda pracuje na HD remaku hry Fallout 3 pro PS4 a Xbox One.

"Vše, co se dá vyvinout, už bylo vyvinuto, proto rušíme oddělení vývoje a pracovní síly převádíme do oddělení HD remaků našeho kompletního portfolia. Do roku 2018 jsou plánovány nové verze Skyrimu, Oblivionu, Morrowindu, Daggerfallu, Areny a Terminátora. S nástupem další hardwarové generace kolem roku 2018 nás čeká práce na remodernizované verzi hry Doom 2016 a opět Skyrim, Oblivion, Morrowind atd. Nová politika firmy tímto krokem odstraní největší výdaj, jímž se podle interního auditu ukázal být předimenzovaný vývoj, a zároveň přinese aktuální verze osvědčených klasik, za které se naši fanoušci nebudou muset stydět ani na nejnovějších generacích videoherního hardwaru."

Zdroj: tisková konference Bethesdy 2016 pořádaná na počest Charlese H. Duella
    • pripadny remake F3 bude urcite iba novinka do poctu na e3 podobne ako vlani dishonored
    • Jen skoda ze HD verze Falloutu a TES udelali moderi uz pred nekolika lety *1*
      • MickeyMutant
        Ty Bethesda teď pro jistotu zažaluje, aby se to pak nepletlo s jejich HD verzema.
  • Jack1947

Chris Schlerf (hlavní scénárista Mass Effect Andromeda) přešel z Bioware do Bungie.

To je teda zrádce! *16* *16* *10*

Hádám že Mrkváč mu zaplatí víc...
    • MickeyMutant
      Taky to nechápu, tyhle přestupy. Tak sakra kopu za svůj tým a neskáču hned po lépe placenym fleku, když zrovna ve firmě nemám pár let do čeho píchnout, ne?
      • No nevim, pokud je scenar hotovy, nebo treba mashe domalovane, tak se tihle lide vetsinou propousteji, nebo udrzuji na mizive vyplate, protoze pro ne neni prace. Takze proc neprejit jinam ?
        • Něco mi říká, že jeho komentář byl myšlen ironicky.
      • Jack1947
        Já už jsem ztratil víru, v nějakej sen o loajalitě vůči podniku dávno natož v herní společnosti jako takové... takhle je to snad ještě v japonsku jinak je to běžná součást. Dojedu svoji práci a odejdu na nějaké týmy se podobně jako ve fotbae dáávno nehraje.
        • Kdyby si žil reálný život a třeba občas i pracoval, tak víš, že na nějakou loajalitu se nehraje :) Zaměstnavateli je úplně jedno jestli tam pracuješ rok, 5 let nebo celý život. Takoví ti, co tam pracujou 20 let v jedné práci, pak brečí před pracákem, že nemají práci a že pracovali celý život v jedné společnosti a oni si je dovolili vyhodit. Strašně naivní přístup *5* Dát mi někdo lepší podmínky, tak hned zítra pracuju jinde. Nějaká loajalita mi barák, účty, jídlo a auta nezaplatí. Takže se prober
          • Pokud jde o čistě herní společnosti, tak pak se nemůžeme divit že hry jsou takové jaké jsou když mají tolik přeběhlíků co ani nedělají svoji hloupou práci pořádně. Globál si strč do zadního otvoru.
          • Navic u scenaristy vubec nemusi jit vylozene o penize. Pro takovy lidi muze hrat velkou roli i to jak moc maji svobody pri tvorbe scenare.
            • To máš rozhodně pravdu. Já to bral tak nějak globálně.
        • MickeyMutant
          No jo, srdíčko chybí.
          • Jack1947
            Přesně, měli by si vzít příklad z našich chlapců na GAMES - děláme to srdíčkem, děláme to především pro vás!

( Mickey , nerad bych tě urazil ale já to myslím vážně stejně jako 99% mých příspěvků pokud ty ne - tak to moc v pořádku není).
            • MickeyMutant
              Přijde mi, žes to trefil, taky to dělají srdcem, i když tady třeba nemají do čeho píchnout. Myslím to upřímně.

(Moc nad tím nedumej a věz, že já jsem jeden z posledních, kterej tě tu pravidelně na potkání pluskuje.)
    • Kozy
      Spíš už pro něj neni práce, ne?
      • Jack1947
        Ale jo vždycky se něco najde, třeba DLC atak dále...
  • Vogon

13:00 Zakoupením Dark Souls III získáte zpětně kompatibilní Xbox One verzi Dark Souls zdarma.

Pozor, toto platí jen pro digitalní verzi. A pokud máte Dark Souls pro X360, tak vám půjde na Xbonu po vydání Dark Souls 3 hrát zadarmo, i když si to nepředobjednáte.

Jinak už si lze na Steamu předobjednat Dark Souls 3, a pokud máte ve své steam knihovně jeden z předešlých dílů, dostanete 8% slevu na standartní veri hry a 6% na deluxe verzi, která obsahuje všechny DLC, které v budoucnu vyjdou.

Season Pass - Bude obsahovat 2 DLC, cena okolo 20 dolarů.

Screeny z Hong Kongského Xbox storu(anglicky) :
    http://i.imgur.com/umMttAV.png?1 , http://i.imgur.com/bigGRRw.png?1 , http://i.imgur.com/5k64F7T.png?1
    • Co to jsou za ceny ? To nebudou asi USD ?
      • Vogon
        Hongkongské dolary.
    • no, daleko více se mí líbil přístup u první Dark Souls či Bloodborne, kde nebyly žádné season passy a nakonec to jsou dvě nejlepší DLC, co jsem kdy hrál. Tenhle díl mi zatím smrdí dvojkou, snad se pletu. Namco prostě dojí no...
  • Lukyz

KOTOR na Unreal 4

Skupina nadšenců pracuje na remaku prvního dílu Star Wars: Knights of the Old Republic, který poběží pod Unreal 4 enginem.

Screeny z pre-Alphy vypadají krásně, přál bych si aby to dopadlo, ale většinou tyhle fanouškovský projekty vyšumí do ztracena, navíc nevím jak se bude EA potažmo Disney líbit, že jim někdo fušuje do IP.

Kéž by se v EA chytli za nos a udělali reamaky Dark Force / Kotor na Forstbite 3 jako třetí Battlefront.
    • kotor nepotrebuje remaster natoz remake, nenech se zbytecne zlakat timto packovacim morem *6*

kdyz uz tak jedine novej dil
      • proč jsi tak pořád negativně naladěn? *4*
        • Tak sice to napsal dost blbe, ale ma pravdu. Vydzt to vypada porad docela dobre a funguje to i na poslednich windowsech celkem bez problemu, tak proc to predelavat ? Taky bych radsi novy dil, ale vzhledem k tomu, ze EA udelali MMO, tak dost pochybuju ze vydaj neco noveho.
          • ne, nevypadá to dobře a ne, ani se to dobře už nehraje. Hra dosti zastarala. Jinak nechápu, proč předělávají jedničku, to je jenom pohádka, dvojka je daleko lepší...
            • Tak jedine co predelaji jsou textury a meshe, tak bych se na nejaky zmeny gameplaye nespolehal. Jinak samotny souboje (a vzasade vsechny schopnosti) jsou postaveny na pravidlech deskovek, kde na vsechno se hazi kostkou a souboje jsou na tahy. Mozna to neni nejaky uber cool "zmackni X pro pentakill" ale takova jsou proste pravidla hry a byla zabavna pred 10 lety uplne stejne jako jsou dnes.

Jinak souhlasim s dvojkou, taky me bavila vice.
            • Jack1947
              Není to jako u RE? prostě hezky od píky at si dnešní hráči vychutnají stejnou atmosf=ru ale v lepší grafice? (tedy stravitelnější na dnešní dobu) nechápu proč zrovna ten zabugfovanej neoptimilizovanej UE4 ale budiž.
          • Zdá se, že ta skupina nadšenců není pro některý ještě dost nadšená.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit