Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nevíte o nějaký stránce kde mi řeknou jakou mám hodnotu inventáře na steamu?
    • https://steamdb.info/calculator/
      • SalemCZ
        tam nezjistim cenu v inventáři, ale v knihovně, já chtěl vědět jenom jestli v těch věcech mám prachy na Steam Conteroler, jelikož mi odešel normální gamepad
    • máš 0....
  • Prosím tipy na notebook do 13 000 Kč

Jasně za tu cenu to nebude žádné dělo, ale to nejlepší co ze za to dostane? Je to pro 16 letého kluka - takže i hráče. Prostě co se za tu cenu nejvíce vytáhne. Díky moc za tipy.
    • K čemu 16ti letý potřebuje ntb ? Pokud chce rád, za ty prachy složit PC a výkon bude jinde.
      • Jinak ideálně samozřejmě aspoň několik tisíc přidat, protože tohle je takové polovičaté řešení a defakto vyhozené peníze, rozuměj jo, dáš třeba 20, ale už to bude jakžtak použitelný stroj, přičemž dáš 13 a bude to krám k ničemu. Pokud vyloženě z nějakého důvodu potřebuje ntb, který bude přenášet (a nosit na místa, kde není el. zásuvka), tak holt ber to s nejsilnější gpu, co jde - viz n.
        • JASNĚ že známe stolní PC a konzole... Tak pro notebook jsou asi důvody. Do školy věci, ale chce i na něm hrát. Jasně je to slabý peníz. Vždy bude notebook (kvůli miniaturizaci) slabší jak stolní PC ve stejné cenové relaci... Já už to říkal jeho mamce co mě tím pověřila, že žádný zázrak to nebude když za 13 000 je do stolního PC jen grafárna kvalitní, že nemůže očekávat celý notebook nějak extra silný.
          DÍKY všem moc za tipy. Ono to není tak složité jasně, prostě platí čím dražší tím lepší, a když dá sekci "herní notebooky" třeba na Alze a srovná podle ceny tak se dopracuje rychle k výsledkům... Zase nejsem PC analfabet, takže projdu u výsledků procesory, paměť grafárny apod.
          Tak ještě jednou moc díky, projdu i vaše tipy... Česílko
          • Potrebuje ho do skoly... to je nejvetsi lez, co v tom veku rodicum nakecaji, jen aby je vic presvedcili ze ho maji koupit *1* *1* pak ho do skoly prinese jednou za mesic a jeste bude delat kraviny v hodine... zname *15*
          • ringmancz
            do školy ho potřebuje proto, aby zapadl mezi ostatní? já si nedokážu představit, na co v 16 potřebuješ mít ve škole počítač
            • Právě, na střední ntb? To by mě fakt ty důvody zajímaly, ale tak každého věc ... něco mi ale říká, že ten noťas potřebuje asi jako pětileté dítě mobil.
            • na zabiti volnyho casu v hodinach *1*
    • to jsem nasel akorat i3 dvoujadro s 940m a acer...

http://www.czc.cz/acer-extensa-15-ex2511g-398l-cerna/175608/produkt

o tisic vic stoji s 8gb ram, tak mozna pohledat na heurece, jestli nekde neni za 13
      • Draken69CZ
        To už bych se raději smířil s integrovanou grafikou a vzal nějakou značku která to přenášení vydrží když už to musí být mobilní počítač.
        • Tilwaen
          Zas jestli si chce zahrát něco jiného než přes deset let staré hry, tak bych do integrované grafiky nešla a radši vzala dedikovanou grafickou kartu i za cenu toho, že budu na notebook muset dávat větší pozor. Stejně to obvykle není něco, s čím bys třískal, pokud zrovna nepatříš mezi lidi, co mají týden po zakoupení mobilu rozflákaný displej. A hard disk, který obvykle nepěkné zacházení odnáší nejhůře, stejně bytelné tělo neochrání.

Notebook, co kolega n našel, je za tu cenu celkem rozumný, i když pro hráče 940M žádná hitparáda nebude. Kdyby se Česílko plácl přes kapsu a připlatil si tak aspoň pět tisíc, už najde celkem slušné kousky, ale to je taková rada-nerada. To, co našel n, je v pohodě.
          • Draken69CZ
            Neříkám eNko našel asi to nejlepší na hraní co za ty peníze lze koupit pokud vynecháme konzole, jen jsem chtěl podotknout že ta kvalita té ceně bude odpovídat (ne vybavením, ale zpracováním a použitými materiály) a je už na rozmyslu Česílka jestli se to vyplatí (za rok dva to vysypat do koše), jinak nenapsal primární účel NB ani hry (žánr) co by se na tom měly provozovat, jinak ano připlatit si to je rada nad zlato to by si člověk furt připlácel a na konec by bral mašinu za 150 :)
            • Drakene máš naprostou pravdu. Prostě za 13 000 nemůže čekat nikdo notebook na nové/novější hry... Já to mamce toho kluka řeknu. Že to opravdu bude slabý notebook... Já ji už říkal, že za tu cenu je jen grafárna (která navíc není limitována velikostí jako do ntb) do stolního PC, takže ntb jen v té ceně bude hodně slabej...
            • Tilwaen
              To máš samozřejmě pravdu, proto taky píšu, že je to taková rada-nerada *4*
        • chce hrat, coz s integrovanou bude na masli, uz jenom to, ze to ma vlastni pamet je jasny plus pro dedikovanou
          • a do 13000 jsem jinak zahlid jen amd zverstva a 920, coz je taky krap
    • Draken69CZ
      Co konzole?
      • asi to chce nekam tahat a nechce nosit s sebou televizi? *5*
        • Tak notebooky uz davno nejsou urceny primarne na praci a prenaseni. Ja sice svuj notas mam porad v obyvaku takze bych klidne mohl mit klasicke pc, ale to jenom zabira misto a na hrani mam radsi konzoli :-)
  • Vogon

Videem a anglicky: Přehled možností grafického nastavení a gameplay PC verze Dragon’s Dogma: Dark Arisen. 1080p 60fps

https://www.youtube.com/watch?v=5TWDfltu6_w
    • mě by teda spíše zajímala online verze pro Evropu
      • Vogon
        Pokud se dokážeš poprat se špatným pingem, tak si můžeš stáhnout anglický patch.
        https://www.reddit.com/r/dragonsdogmaonline/comments/3jidpd/translation_pack_test_7_for_patch_version_01000006/
        https://www.youtube.com/watch?v=6aRBcDX4K5c
        • o tom jsem neměl ani páru, asi to vyzkouším, díky
    • Kozy
      Na konzole se to asi nechystá, co?
      • Vogon
        Nevím, původní DD překonalo předpokládané prodeje a prodalo 1.3 milionů kusů a možná počítají s tíím, že ti co mají konzole to hráli už minulou generaci a nekoupili by to znova. Capcom je japonský publisher, takže můžeš očekávat jakékoliv stupidní a zastaralé nápady, jako třeba to že se open world rpg nebude dobře prodávat na PC. Jinak Deep Down, jedna z her která byla oznámen zároveň s PS4(a od té doby jsme o ní neslyšeli), vypadala hodně jako DD.
        • Kozy
          Díky za odpověď, no nic, tak nezbývá než to vzít na pc. Jojo, po Deep Down se slehla zem, velká škoda.
          • Draken69CZ
            Feministky to zadupaly pod zem.
    • zrovna to hraju na ps3 je to dobry rpg ikdyž toho běhání sem a tam je někdy moc
      • Vogon
        Můžeš se teleportovat k portcrystalům pomocí ferrystonů. Čím více hraješ tím více portcrystalů získáváš. Můžeš je umístit kam chceš.
        A toho pobíhání je tam hodně z toho důvodu, že ve hře je na ten svět, který je slušně velký a rozličný, až moc. A to chození vyvolává slušnou atmošku bandy dobrodruhů co zažívá dobrodružství. Navíc si myslím, že se chtěli vrátit některými věcmi ke kořenm open world rpgéček, málo rychlého cestování je jedna z nich.
    • ze ja na to koukal, az doted jsem se celkem tesil... koseni mobu vrchol sterility a pobihani okolo bosse jak na vesnicky tancovacce...
      • Vogon

DD tě pravděpodobně NEuspokojí, pokud chceš jednu z těchto věcí:

1) Hru s dobrým předpřipraveným příběhem.
        2) Hru s velkým množstvím rychlého cestování.
        3) Hru, která ti vše ukáže a odhalí každé tajemství.
        4) Hru, ve které tě příšery které jsou nad tvojí ligu nerozdrtí.
        5) Hru s malým využití inventáře.
        6) Hru, kde tví společníci nemají osobnost devítiletého dítěte.
        7) Hru, ve které ti tví společníci neustále neradí co používat.
        8) Hru s dobrým voice-actingem(až na dvě vyjímky). (Přepnutí na Japonskou verzi může pomoct)
        9) Hru, která si ukousla sousto, které zvládne.
        10) Hru bez vedlejších úkolů typu "Zabij 10 jelenů".
        • kdyz tak sectu plusy a minusy z tvych pro a proti, tak jsem asi doma, dalsi pseudorpg, akce s vyvojem postavy bez pribehu
          • nejsi náhodou fanda Divinity? Tam je taky příběh na úrovni čtyřlístku? Tak co tady trollíš?
            • tak ve snu *15*
            • porad lepsi jak ten na zhusta popsanych prstenech
      • Vogon

DD tě uspokojí, pokud chceš jednu z těchto věcí:

1) Smíšení otevřeného světa, soubojového systému podobného Dark Souls a Monster Huntera.
        2) Hru, ve které si můžeš hrát na bandu dobrodruhů a vytvořit si svůj příběh. Či hru ve které můžeš dlouho pěšky cestovat a objevovat nové věci.
        3) Hru s dobrou AI.
        4) Akční RPG s nekonečnými random generated dungeony.
        5) Hru s propracovaným systémem výbavy.(Více vrstev brnění, propracovaný systém hmotnosti, apod.)
        6) Hru s výborným nepřímým multiplayerem.
        7) Hru s bombastickými boss fighty.
        8) Hru na motivy výborného seriál/mangy/filmů Berserka, které hodně ovlivnily hodně her.
        9) Hru ve které je extrémní modifikace postavy, a kde každá classa je hodně rozdílná.
        10) Bojový systém, který hodně spoléhá na předběžné přípravě.
        • ringmancz
          super je i to, že ti hra spoustu věcí neříká a musíš na ně přijít sám (nebo přes wiki)
  • Vogon

Jimquisition o Multiplayer only hrách

https://www.youtube.com/watch?v=JuN78zNufSI

Když Jim nemluví o stupidních sjw problémech, tak září.
    Mluvení o tématu začíná okolo 1:34.
  • Zaklínač 2 se skrze funkci zpětné kompatibility podívá i na Xbox One.

A taky to pojede jenom na 900p? *1*
    • No, jelikož se jedná o emulaci X360, předpokládám, že to pojede v 720p, což je rozlišení, ve kterém jely hry u předchozí generace.
    • Ne pouze v 548p
  • Tohle vypada docela vtipne

https://www.youtube.com/watch?v=RlLw9LEmEfw
    • Draken69CZ
      Když už tady mluví Osviceny za svou komunitu tak já za nás nadprůměrně inteligentní říkám, ano je to vtipné a má to určitý přesah do intra animam humanam.
  • Helldivers na PC

Helldivers na PC jsou venku a je to docela sranda.
  • nejvetší zklamani 2015 - anketa

za mne Cities skylines, i když težko rict zklamani protože jsem od toho ani nic nečekal
    • Draken69CZ
      Já si myslím že z hráčů se stávají malé holčička a pořád jen brečej.
    • Batman za optimalizaci na PC
    • Tech je docela hodně, všichni tvrdí jaký není skvělý rok, ale mně to spíše připadá rok promarněných příležitostí.

Začnu se hrou SOMA, měl to být horor a já se vůbec nebál, nepřátelé byli otravní a trapní a ne hrůzu nahánějící, u hororu čekám, že se budu bát, proto to nezachrání ano dobrý příběh a atmosféra. První Zklamaní.

Metal Gear Solid V - moje srdcová série je rozporuplná, má v mnoha směrech přesah, příběh je vyprávěn netradičně a nepřipadá mi hloupý, ale nemá tempo. Herně je to fajn, jenže druhá kapitola je takový částečný nedodělek, kde už jsou vidět rozpory. Ta hra mohla být o dost lepší, proto zklamání.

Fallout 4 - Tady to bude jednoduché, tohle jsem nedohrál, nebavilo mě to, zklamání. A pak je tu Witcher 3, kde opravdu začali cílit na největší masy, nemá to pro mě atmosféru, nemá to zábavný gameplay, takže ze hry jsou nejlepší dialogy a custcény, což je málo, příběh ze začátku táhne, postupem času ztratí absolutně tempo a hráči chybí motivace hru dohrát, zklamaní.
    • Witcher 3. Hromada stereotypni nudy.
    • homeles8
      fallout 4 *16* hrál jsem ho 12 hodin, pak jsem si raději znova rozehráol Skyrim.

Fallout 4 dohraju, až budu mít náladu na nějakou střílečku, prostě tím stylem, že jenom budu dělat questy. Nezklamala mě tak ta hra, jako ta mapa.
    • Johnny
      Za mě to samé witcher 3. Nic sem nečekal a přesně to splnilo. Hral sem to tři nebo 4 hodiny a snažil se k tomu nějak přilnout. Ale nikdy sem neměl potřebu ani touhu si to zas zapnout...
    • pravda, to by byla asi nejhorší hra 2015, na druhem miste witcher 3 a fallout 4
      • njn tento rok byl na hry velice slaby, prakticky neni co hrat
        • Tak uz sis napsal sam se sebou a muzes jit spat.
        • Ve stojatých páchnoucích vodách mainstreamu toho vyšlo dost. *3*
  • Kluci, poradte nakou hru, nemusi byt dobra.. staci gdys mi tam zustanou kulky ve zdi!
    • kennyB
      Rambo: The Video Game
    • Draken69CZ
      hlavně aby ti nezůstaly kulky v zipu až půjdeš na záchod *15*
  • Raibow Six zničitelnost prostředí

http://www.youtube.com/watch?v=7vtCjy8MR2Y&feature=youtu.be

Ta hra překvapuje čím dál víc, naprostá paráda, je vidět, že Gameworks má reálný přísun.. tohle by v dnešní době měl být standart a ne jak ty trapácké hry, kde nejde prostřelit ani sklo a díra po kulce za dvě vteřiny zmizí.
    • Ronox
      Mě ta hra baví víc a víc. Lidi už se pomalu rozehrávaj a přemýšlejí. Taky mě překvapila ta rychlost sbíraní kreditů. Bál jsem se, že to bude uměle zpomalený, aby lidi byli nucený cálovat a ono ne. Za mě tedy zatím stále spokojenost.
    • Co teprve BF BC1 na X360 tam bylo panečku zničitelnosti, jinak LV426 se nám zabouchl do další ubisoftové hry.
    • ringmancz
      proč tady linkuješ na video z kanálu, kam nahrává svoje věci LV426?
      • Tvoje starosti bych chtěl mít. LV426 ban na dva dny, netuším za co, to tady na těchto stránkách netuší ale asi nikdo za co dostal ban :)

Draken: proč aby se grafika prodávala, na AMD tu zeď neustřelíš nebo co. Buď rád, že to ta nVidia dělá, protože nebýt jí, tak ti tam nezůstane ani kulka, jak v některých jiných hrách, což je prostě ubohost na dnešní dobu. Jen víc takových ...
        • Draken69CZ
          Marketing prostě aby tam mohli napsat "Gameworks" a výčet co to "dělá" jen jsem chtěl poukázat že nic z toho není potřeba jde to udělat i bez toho a nedělal bych z toho vědu jako objev století díky nVidii nic víc.
          • Nedělám z toho objev století, ale spíš poukazuju, že to tam je a jak je ironické, že to v dnešní době není v každé hře, když jsme byli puberťáci a objevily se hry jako Red Faction, mysleli jsme, že v roce 2015 tohle bude naprostý standart a budou se dávno řešit zajímavější věci. Bohužel, nějak to nevyšlo a dnešní hry některé co vychází jsou fyzikou a AI za opicema, což je smutné.
            • LV: ze v r.2015 tohle bude naprosty prapor? Nvidia ti uz zblbla mozek, ze neumis spravne napsat slovo standard?
            • Draken69CZ
              A v jaké střílečce v poslední době ti mizejí kulky a nejde vůbec nic zničit?
      • To nevíš, že LV426 je jeho kolega z práce a dali si společný YT účet?
        • ringmancz
          jo vlastně, já zapomněl
    • Draken69CZ
      NO musím se jen pousmát koukni se např. co zvládne stařičký X360 v Battlefield 3 (2011) bez nějaké násilím naroubované fitčurky jen aby se grafika prodávala, jinak "přísun" ? snad přínos ne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit