Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79567 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Byla dokončena cz verze Fallout 2 Restoration projectu. viz:
    http://madbrahmin.cz/diskuse/1408
  • Zemřel Satoru Iwata :,(
    http://www.wired.co.uk/news/archive/2015-07/13/nintendo-president-satoru-iwata-dead
  • Lukyz

Zemřel prezident a CEO Nintenda Satoru Iwata.

Ve věku 55 let zemřel v sobotu po dlouhé nemoci Satoru Iwata.
    Firma v pondělí sdělila, že její prezident a generální ředitel zemřel v nemocnici v Kjótu na rakovinu žlučových cest.

http://time.com/3747342/nintendo-ceo-satoru-iwata/
    • MickeyMutant
      Jestli ti mažou něco ohledně G-Sync a FreeSync, tak se prostě zřejmě rozhodli, že budou diskuzi řídit striktně on-topic, tedy mazat všechno, co se netýká oficiálních bleskovek. V tomhle případě ti asi ani nebudou odpovídat. Hodně štěstí s dalšíma zprávama, které třeba postuješ dřív než bleskař.
      • Keyz
        To je hloupost. Je zde tuna věcí off topic.

A kdyby to bylo jak říkáš, tak to bude dost zoufalé, protože bude možné reagovat jen na to, co bude oznámeno v bleskovce a takto ani neřeší komentáře pod články.

Tedy vypadá to, že se maže podle nálady apod.
    • je sranda, ze s tvojim postom suhlasi 4ks ludi a nesuhlasi 5ks *1*
      asi maju ine infosky
  • Thorar

Alza reklama

To muselo jaydeeho stát hodně přemáhání dát na EG tu reklamu od alzy na Level ke každé hře :-)
  • Steam Controller

Už si někdo z vás předobjednal Steam Controller?
    • Vždyť je to stejné šmečko jako kterýkoliv jiný ovladač *5*
    • Dokud to nevyzkousim tak za to platit urcite nebudu.

Asi si to nejdriv jenom stahnu a pak uvidime :D
    • Vojta_Ilavsky
      Nevidím důvod proč měnit za X360 ovladač.
  • NFS most wanted 2012 minirecenze

aneb proč nehrát žádne nfs:
    *11*Vysoká obtížnost hry, souperi drží dokonalou stopu, nedelaji chyby a i když je predjedete, hra je zas hodí tesne za vás, pro hráče je težké se v 120km/h (vic supersport nevytahne) prodírat hustým provozem a policisty.
    *11*Problematické ovládáni na klávesnici, hra není vyladená na pc (napr. ani nemá podporu myši v menu).
    *11*Extrémne agresivní policisté, kterí se pokoušejí i čelne bourat. Chybejíci AI hra reší spawnem policistu za nebo pred váma.
    *11*souperum není možné ujet a ani oni nemužou ujet vam, hra je drží vždycky ve vaši blizkosti
    *11*obyčejný policejní sedan ma lepší akceleraci a rychlost než supersport
    *11*lambo ma maximalni rychlost kolem 150km/h a trvá mu asi pul minuty než se tam dostane
    *11*dizajn cest a mesta je delan schvalne tak, že v ruznych obtižnych zatačkach jsou umisteny "pasti" jako treba ruzne sloupy nebo zdi a pod.
    • jo, ovladani na klavesnici asi delal nejakej zavilej packovatel, dal jsem tomu asi 30 minut

zatacky slo projizdet jenom ve dvou polomerech, kdy pravidelne jeden byl moc malej a druhej moc velkej

navic to ovladani melo nejaky nepochopitelny spozdeni, nejspis dalsi pomsta vanouci ze zatuchlych korporatnich vod, aby si nikdo nemoh stezovat, ze jeden input lag ma a druhej nema

a co me osobne vytacelo do bela, sebemensi naraz koncil crashem, dokonce i kdyz jsem nechal auto na neutral jen tak splyvat (do 5 kmh) po silnici, během telefonovani, narazilo kolem do obrubniku a CRASH, animace nesla vypnout, asi aby si clovek neublizil nekde vprostred menu
      • nerikam že se neda na tu hru zvyknout, ted jsem i vyhral par zavodu a porazil jsem bugatti veyron s porsche panamerra.

jinak co se tyče crashu, je to asi tim že mas auto s malym toughness (ješte je tam parametr váha, to nevím jaký ma dopad). Když si vezmeš auto s vetším toughness a ješte ho vylepšíš mužeš hrát jako tank. tohle naopak je jedna z mala veci co se mi na hre líbí
        • Jack1947
          Crash je spíš dán tím že ty nevybouráš protivníky ani kdyby ses posral za to sám se vybouráš úplně jednoduše. Je to celkem prasárna ovšem v Rivals byla zábavno nudná kampan za policii kdy vlastně vracíš úder a dostáváš nové zbraně a auto jejím plnění. Agresivita je +- stejná plus navíc máš omezený čas na vybourání všech těch srááčůů.
          • ale to s tim obrubníkem bylo mimo závod, to mi hlava nebrala, kterého idiota napadlo, ze se clovek chce vybourávat i na ceste mestem, navíc nulovou rychlosti? předtím hot pursuit nebyl kdo vi co, ale tohle byla uplna cipovina
            • Jack1947
              Někdo rád třeba sado maso 50x animaci vybourání, navíc je to z Burnoutu ta animace jen se to tady moc nepovedlo noo...
    • Radkaa
      Já jsem naposledy hrála Undercover a byla to strašná blbost.
    • Vojta_Ilavsky
      S těma pastma máš pravdu, ty byly naprosto otřesný. Divím se že si nezmínil otřesnou odezvu auta, zatočíš doleva a auto zatočí až za chvilku. Jinak si zatrollil docela dobře.
      • proč by to mel byt trolling? jen jsem se chtel podelit o dojmy ze hry. jinak hru jsem nekupoval, byla zadarmo od EA
        • Vojta_Ilavsky
          Jak jsi napsal tu vysokou obtížnost tak jsem myslel že vtipkuješ. Tam totiž není nepřítelem soupeř, ale zprasený ovládání a odezva auta.
          • taky pravda, ale proste ve vysledku musím opakovat jeden zavod i 30x. možná kdybych mel gamepad tak by se to ovladalo líp. nevíš jestli jsou na tom rivals podobne?

jinak bych uvítal možnost kdyby mi navigace hlásila treba ostrou zatačku o 100 metru doleva a pod. takhle když si tu trať nepamatuju tak porad bouram a civilni provoz a čelny zražky tomu taky moc nepomahaji
            • další možnost je že lžeš, maš kratkou pamet nebo neumíš objektivne zhodnotit hru, taky si vyber. ted jsem koukal do dobove recnze tady na webu a recenzent taky psal že se to hraje težko.
            • Vojta_Ilavsky
              Rivals jsem nehrál. Tak máš minimapu tam ne?
    • Jack1947
      Jestli to je trolling tak celkem špatný to sis koupil za své těžče vydělané peníze? a věděl si do čeho jdeš! tak si neštěžuj. Brundo. *3* Každému jest co si vybral sám... já jsem na tu hru jak sem jí dohrál tak sem na ní zapoměl ještě si zkus to poslední NFS Hot pursuit? třeba ti zmrvý chut... (srandáá)..

Na mobilu mne to bavilo, i když jsem to tehdy nedohrál hlavně s tím humrem drcení těch otravných policajtů *2* *14* , ted mně napadlo že bych si v nějaké hře zas zadrtil nějaké auta carmageddon je přehnaný a next car game (wreckfest *7* ) gůůhví kde,... njn je to jak s masakry taky opo nich nikdo neprahne. Lidi jako já by byly v sedmém nebi. Kde nic tu nic... achjo nůůda. *7* *13* *9*
      • hlavne je pro mne prilis vysoko nastavena obtižnost, pamatuju si jak jsem hrál NFS Carbon tak to bylo taky o nervy. Ale premyšlím že bych si možná zahrál NFS Rivals to tady dostalo 8.
        Ale rád bych si zahrál pohodove ježdení s honičky s policisty *13*
        • Jack1947
          Maxi, na Rivals radši zapomen pro tebe by to byla hra o ničem navíc je to docela blbost a nedivím se že minulý rok nebyl NFS chceto pořádně promyslet. Naopak The run ač mi nic nepřineslo jsem si docela užil pravda že na gamepadu ale i tak.

Policie je otravná všude a hodně agresivní a třeba před cílem udělá vždy nějakou sprostárnu.Jako že do tebe najede ten Undercover systém 50 aut nalepených na tobě... ani nekomentuji...
          • the run tady dostalo jen 5... jinak ja si ten most wanted docela uživam, už jsem se do toho dostal a umím i vyhrát. jen škoda že to ma tak nudnou kampaň (tedy vlastne prakticky žádnou)
            • Jack1947
              To nemá žádné NFs lol "kampan" důležité je závodění hrálsi starej Most wanted/Carbon to bylo ještě povedené... a mělo to i nějakou tu kampan no...
      • Vojta_Ilavsky
        Hot Pursuity jsou výborný, jako malej jsem na nich ujížděl, a ten novej díl bez číslovky jsem si taky užil.
        • Jack1947
          Ty byly ještě jakž takž dobré, jsem si to spletl s Rivals. Sry.
  • MickeyMutant

Ubisoft je nadšen ze zpětné kompatibility Xbox One.

To jsou ty dilemata, jestli být nadšený ze zpětné kompatibility, protože prodáme o pár starších kousků víc, nebo být adekvátně vyděšený, že se nám možná tolik nechytnou easy money remastered verze. Na místě toho ředitele bych byl radši jen opatrně nadšený, z toho se snad na konci fiskálního roku dá ještě cuknout.
    • Chim
      Existují vždy minimálně dvě pravdy. Jedna ta skutečná, kterou lze jednoduchými pokusy doložit, a pak ta oficiální, která se smí říkat na plnou hubu.
  • Keyz

My Thoughts on Act of Aggression - Exclusive Chimera Gameplay

https://www.youtube.com/watch?v=gHwzqV6hk34
    • Radkaa
      To by mne asi nebavilo. *9*
      • Keyz
        Snad to bude několik lidí bavit. RTS zde chybí. Přitom to skvěle rozvíjí myšlení a rychlé reakce.
        • Vojta_Ilavsky
          Svatá pravda, jenomže dnes se většina lidí chce odreagovat u jednoduché hry, bohužel. Za pořádný promakaný rtsko ve stylu AoE bych dal krtečka.
  • ucho
    Stahoval jste si někdo ten Driveclub? Mně to trvalo snad dva dny :D Ale jinak jízda celkem v poho. A na to, že je to jen 30fps, to na té hře není ani znát. Vypadá to parádně.
    • Erien
      Já to stahoval taky dlouho, ale hlavně protože mam psko na wifi :D. Jinak souhlas vypadá to suprově, ovládání je taky fajn. Dost mě to baví. Už se to dá pořídit za 500, tak to pak koupím.
    • myslel jsem že je to jen na ps4? jinak to jsou okruhy nebo otevrena jizda a honičky s policií?
  • Veskoslav

30 fps vs 60 fps

http://www.30vs60.com/

Až zase někdo bude tvrdit, že není rozdíl a lidské oko to nepostřehne.
    • Poté, co jsem díky svýmu ne příliš výkonnýmu kompu odehrál Zaklínače 3 se 30FPS lockem mohu říci, že ano, 60 fps je lepší, ale 30 mi plně dostačuje, takže tak...
    • Jack1947
      60Fps je znatelně plynulejší, no a? ... ted tu bude zas nablito skvělé. *7* *3*
    • ZvacA
      Já teda nepostřehl nic, ale mluvím za sebe. Jedinej rozdíl jsem uviděl v tom, že v těch 60 fps se to hýbalo nepřirozeně zrychleně a vůbec nějak divně. Možná je to plynulejší na ovládání, ale zase nějaká bomba, jak se kolem toho plno lidí nechává slyšet a čůrat, to zase moc není. 30 fps stačí. Ale zase, mluvím za sebe.
      • residentevilfans
        Taky ten rozdil nejak extremne nevnimam. Treba u Bloodborne na PS4 (30fps) je to sakra rychly a ten timing je tam hodne dulezitej. A to jsem PC hrac ,ale tech 60fps vubec nepotrebuju. Kdyz je stabilnich 30fps ,neni co resit.(Zkousel jsem Far Cry 4 na PS4 a naprosto v pohode) *5*
      • Jak mi normalne flame 30 vs 60 fps prijde uhozenej tak tohle byla ta nejlepsi reakce co jsem zatim cetl :D Dekuju
      • nepřirozeně zrychleně *1*
    • 30 vs 60 FPS flamewar tu uz dlouho nebyl! Skvelej napad!
    • Mart9
      Já tam moc rozdíl bohužel nevidím. Asi je to něco jako Martin, který nevidí 3D.
      Nejvíc je to vidět při rychlé jízdě, jinak bych to neřešil.
      • Inquisitor
        Já tam taky vidim prd, asi nejsme obdařeni tim darem :D
      • kennyB
        To jsme na tom stejně, taky tam zásadní rozdíl nevidím. Proč to pořád řešit???
        • Keyz
          Hlavní problém je, že někdy borci kteří dělají hru to omezí na těch 30 a tím pádem vyhodí určitou skupinu lidí která si již dávno zvykla na lepší a zde to nemohou mít.

Přitom když to tam je, tak to tobě nevadí protože to stejně nepoznáš (což je divný, u 3D bych to chápal ale zde?) a ten kdo ano a chce to, tak to bude mít. Tedy je to win-win *4*
          Když to tam není, tak to je špatně a na PC to dost to degraduje hru. Protože ten rozdíl je velký a je tom několik článků a ještě lépe informačních videí na YT (kde to lze již přehrát v 60 FPS a tedy ten rozdíl tam máš možnost vidět).
          Na PC to je dávno standard který sice každý nemá, ale nedat to tam je prostě blbě. Obecně to je lepší, protože to je více plynulé a když to tam není tak, to je obecně horší. Jestli to někdo nepozná, to je věc jiná. Prostě je to standard stejně jako možnosti nastavení ve hře atd. (které také zejména japonci nedodržují). A opět to má špatný dopad na hru. Pak to hraješ nějak divně atd...Špatný.

I karetní hra hearthstone je lepší v 60fps. Bylo o tom video od totalbiscuita a pod. Nejlepší je ale si to zkusit sám u nějaké hry. Jestli je to možnost. Na videu to může vypadat opravdu jako divně rychlý film.

Prostě jestli to někdo nevidí anebo mu to je fuk a není sobecký, tak poté není důvod aby nebyl proti 30FPS locku. Protože on si to dá tak jak mu to PC utáhne anebo si to dá na 30 a další si to dá jinak. Oba budou mít radost :) Ale jestli to někdo řeší stylem "konzolovích exkluzivních her" a tedy je to sobec, tak pak to je blbě, protože bude obhajovat do krve to svoje a blokovat tak možnost volby, které by to jeho stejně nijak nenarušila :)
          Já od srdce přeji aby někdy byly třeba 2 verze konzolí a i konzolisté si mohli koupit lepší konzoli a hrát hry v lepší grafice + 60FPS. Určitě konzole nekupuji pouze lidi kteří nemají na lepší PC.
          • kennyB
            Jsem divnej, ale prostě to nepoznám. Tohle slohové cvičení je zbytečný, nikdo tu 30FPS lock neobhajuje. Jen se tu dohadujeme, zda je to běžným pohledem k rozeznání a zda má smysl sem podobné příspěvky dávat *3*
            • MrSanta
              Já to taky nerozeznám. Takže "Usually if you can't tell a difference you're either not looking close enough or your system is too slow!" jak se píše na stránce *1*.
              Destiny běhá na 30, demo Halo 5 běhá na 60, na PC hraju Borderlands 2 v 60+ a rozdíl v tom nevidím. Ale to prostě části publika nevysvětlíš. Holt jsme konzoloví retardi a vymejšlíme si *15*
        • Veskoslav
          Protože mít FPS lock v roce 2015 na 30 snímků je něco, co by se už dávno nemělo vyskytovat? A neřešit to, tak to pak dopadne, že Ubisoft řekne, že 30 fps je filmový zážitek a "konzolisti" jsou spokojení. Co na tom, že by i konzolistům "prospělo", kdyby to mělo vyšší fps. A teď se nebavíme o fps propadech, ale 1/3 her s fps lockem na 30 je stejně má, takže nejenom že má max. 30 fps, ale jde to ještě dolů. To je to oč tu běží. O to, aby v roce 2015 nebyla technologie z roku 2008 a spoustě lidí vyhovovala...Navíc FPS lock je jenom lenost vývojářů. Nic jiného. Protože pak přijde člověk, co to odemkne za 2 minuty a pak jde vidět, jak vývojáři serou na optimalizaci. Protože FPS lock není nic jiného než lenost vývojáře, který argumentuje tím, že takto je to ideální.
          • kennyB
            A myslíš, že Ubisofští vývojáři navštěvují těch pár českých stránek s herní tematikou??? Co tady tyhle příspěvky zmůžou???
            • To nevíš, že Yves Guilemot (nebo jak se píše to jméno šéfíka Ubi) tenhle web pravidelně navštivuje? Navíc je nad slunce jasné, že games.cz a hlavně jeho diskutující osazenstvo reprezentuje názory většiny hráčů (#SarcasmDetected)...
    • Keyz
      Jo, těch stránek je mnoho kde to lze srovnat. Již to umí i YT a lze to tedy vidět třeba ve FullHD 60/30 fps.

Stejně si někdo bude myslet, že je OK mít u hry FPS lock 30....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit