Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • souhlasím....jen to doplňování jednotek....záleží na provincii (i když mohli přidat možnost, že v nově nabitých městech bude doplňování pomalejší), ale pořád to je jeden tah=jeden rok....takže když mám jednotku XX 20/160 - a doplnění do tří tahů....tak snad není takovej problém si sehnat za tři roky 140 maníků....a některé jednotky pokud jich zůstalo opravdu málo již k armádě "nevrátí" - nestává se to vždy, ale sem tam se to objeví (oproti Shogunovi kde si některé i poloviční jednotky prostě řekli, že na podobné masakry stavěné nejsou - no jo no ašigaru s kopím - potrava pro lučištníky)
  • Mně nejvíce vadí ta strašná arkádovitost a hrozné zjednodušení a asi úplně nejvíc mi vadí to umělé uzdravování vojáků po bitvě..vůbec to nenutí hráče nijak taktizovat s doplnováním stavů vojáků,jen popadnete armádu vyrazíte na nepřítele v bitvě si prostě jen dáte pozor a aby vám soupeř nevymlátil jednotku do mrtě a jste totálně za vodou..počkáte jedno kolo jednotka se sama doplní,za pár bitev mají všechny jednotky maximum zkušeností a vůbec nepotřebujete mít žádnou další armádu..další dobrej vtip je že město v daný provincii zabírá tak 2/3 místa,pak je kousíček prostoru a pak zase další město nebo vesnice..takže bitvy se odehrávají téměř ve městech..o umělé inteligenci toho tady bylo napsáno už mraky,že to nemá smysl řešit..to že je tupá,bych ještě přešel,ale nejvíc mně vadí její pasivita...nepřítel má okolo svého města dvě obrovská vojska,já hned v sousedství s ním několik nechráněných měst a on tam jen stojí kolo co kolo a nic nedělá,absolutně žádná iniciativa,prostě něco zkusit...když to srovnám s roma surrectum 2(podle mě nejlepším modem k rome 1) tak tam když jsem nepřiteli sebral jedno město a byl zhruba tak stejně silný jako já,tak vyvinul neskutečné úsilí a snahu aby ho získal zpět,kolo co kolo obléhal město s několika armádama a i přes několik mých hrdinských vítězství mě nakonec donutil i díky obrovským nepokojům město opustit...v rome 2 se ničeho takového nedočkáte ani omylem..když k tomu připočtete i tu mizernou optimalizaci a téměř nulovou výzvu vychází mi z toho absolutní propadák se vším všudy..opravdu těžko hledám co bych mohl pochválit
  • KREI
    Rozhodovat se o koupi a soudit hru jsou 2 rozdílné věci...
    Jak ti naši politici, hlavně mlít mlít mlít, i když vlastně ani neví o čem a v životě si na to nesáhl...
  • neber to zle ale to robí hra samotná, ak máš neostré a také gumené textury tak ti grafika sama downgraduje aby ti to nesekalo ... aj ked ti to mozno seka ... pozri s ofik fora je tam toho kopu, zevraj pomaha zaskrtnutie Unlimited Video Memory, ale zase vacsina tvrdi ze to len zhorsuje FPS potom ...

ja som to spravil s manualnym priradenim virtualnej pamate grafiky, o 50 % a ide to ... skus a uvidís
  • i5 3210m, gt650m, 8gb ram, win 8 64bit:

lepšie, ako v čom ale, AI v bitkách tupá ako motyka, na Campaign mape už lepšie, FPS boosty, ale ináč hru moc nehrávam pokial to nedoriešia, skor zapinam Shogun 2,

P.S: to mám v Rome 2 odohraných 35 hodín ! *1*
  • Hm to by mě asi mrdlo já jsem to raději ještě ani nezapomínal čekám na ten konečný patch :D uvidíme co přinesou další osobně jsem čekal, že ten patch bude mít víc jak 75 mb na to že toho opravuje tolik ...
  • ne fakt mi ten patch hrozne zhorsil FPS v bitvach, vylepsil campaign map ale o dost zhorsil bitvy
  • Co teda říkáte na 2. patch ? lepší, horší, stejné ?
  • Joke ? :D
  • No nevim me se tedy bitvy sekaj o dost vic s tim novym patchem.
    Predtim me to na Extreme jelo spatne, ale na ultra uplne krasne a tedka se mi to seka i na ultra po tom novym patchi.
    Ale aspon zkratili cekaci dobu mezi tahama to je fakt no.... ale bitvy s 8-10fps me nebavej, zvlast kdyz jsem mel v dobe vydani krasnych 40 fps nebo i vic
  • Skvělá ? tak nevím jestli to je tou optimalizací anebo já prostě blbě vidím ale i když to dám na extrémní detaily tak furt Shogun 2 má lépe udělanou grafiku jednotek než Rome 2. Dejte někdo screen schválně na porovnání ...
  • nějaká ta chyba ve hře je, ale grafika je naprosto skvělá.!
  • presne tak pričom hromadu penazi stoji marketingova kampan ktora vo vacsich krajinach vyzera inak ako na nasom malom cz/sr trhu.....dost doležite su aj vydania ostatnych titulov podobne ako u filmov a momentalne vladne odvetviu gta. Každopadne si museli vopred uvedomovat rozne chyby a napriek tomu to vydali, to do buducna znizuje doveru spotrebitelov a ak si spomenieme na simscity, diablo3, battlefield3 a ine problemove starty tak ma nejake debilne dlc nepresvedci o predobjednavke alebo kupe v prvy den a to nehovorim že vacsina hier hned v prvy den už taha 1gb patch
  • P3RS3CUToR
    Amen *11*
  • P3RS3CUToR
    a nejsi prosimtě barvoslepej nebo nemáš nějakou poruchu zraku? Neber to jako urážku, ale jako dotaz. Však je to graficky uplně k zblití. Máš Shoguna 2... tak snad je ten rozdíl poznat.. ?
  • P3RS3CUToR
    To by mě zajímalo jakou omluvu by si lidi ještě víc přáli... vzal sem si dead space 3... sice to nehraju ale good áčkový origo jen jako omluva za náký problémy při spuštění.. pohoda... hlavně to tehdy bylo mega přehnaný...akorát servry přervany jinak se to hrálo v pohodě... že ta hra je na prd je jiná ;)... u Rome bych chtěl asi tak celou tw serii jako kompenzaci za tendle šit.
  • Podle tvých předchozím příspěvků v této diskuzi jsem si myslel, že si někdo inteligentní. Měním názor.
  • Asi záležalo od stroja. Ja som mal vtedy AMD Celeron pretaktovaný na 1,9 GHz, GPU bola už vtedy stará GeForce 2 MX 400(bez podpory pixel shader) a asi 512 MB RAM. Šlapalo to ako hodinky, väčšina nastavení bola na úrovni vysoké, akurát tiene, anti-aliasing a tráva boli vypnuté.
  • Bohuzel presne tak, kdyz vydam neco co neni "cele", tak to nesmim maskovat za full-produkt. To zavani klamanim spotrebitele.

Ze CA vydali neco, co melo lezet u developeru, a nemeli rypat do veci, ktere predtim ukazali lidem (a ty to opevovali), to se proste nedela. Na druhou stranu musim s kloboukem dolu, bo to co predvadi s patchovanim je proste "jedinecne". Nevidel jsem nic podobneho rozsahu u jakekoliv jine hry (ahoj carrier commande, colonial marines, posledni xcome).

Sam hraji uz nejakou chvili na patch 2 (predtim beta), a uz nepatrim do skupiny lidi s GPU problemy. Zacal jsem kampan za carthage, a hra je neskutecne zabavna. Krome glitche s pasivni AI v siege (stejne mam drtivou cast bitev "v poli", nastesti pro me), je hra proste hruba. Schazi tam par veci (lepsi rodinna diplomacie, a nerf Rima, bo campan za ne je nuda), ale proste se bavim. A o to tu jde

Na zaver: "Dnes Rome 2 zatim neni 100% super zavrseni sagy, ale ma k tomu zatracene dobre nakroceno, kdyz odmyslim bugy co tam stale jsou, je hra mrte lepsi jak Shogun, co do hernich mechanizmu."
  • Mňa ako koncového zákazníka nemusia zaujímať ich obavy o akcie. Ja chcem len hotový produkt za rozumnú cenu. Potom, aspoň čo sa mňa týka, budú po finančnej stránke v poriadku.
    Ak sú neschopní, nech kľaknú. Značku prevezme niekto iný. Snáď to bude niekto, koho strach o svoje konto sa nepremietne do jeho rozhodnutí o vydaní hry.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit