Přejít na výpis diskuzí
2. patch pro Rome II zrychluje tahy a zpomaluje vojáky v bitvě
17.9.2013 | Petr Poláček
127 příspěvků
-
CO ty jsi za pako že si necháš s*át na hlavu ?
-
Samozřejmě, že prodávají. Ale když si mražený polotovar v obchodě kupuji, tak o tom vím.
A nejde o rozmazlenost a ani o to, jestli je doba instantní a plytká.
Přece není normální, aby se člověk smířil se špatně odvedenou prací, kterou navíc recenze bezostyšně zakrývají. Protože ruku na srdce, devítku Řím II prostě dostat nemůže (maximálně po 666 patchích a i o tom silně pochybuji). Jde sice o subjektivní pohled recenzenta, ale opravdu tohle někdo považuje za "vynikající a zábavné završení ságy"? -
Někdo je rozmazlené pako, někdo zase negramotné. *15*
-
jasně ... stáhnout ocas... parádní řešení všeho *16*
-
Ale oni prodávají mražené polotovary v obchodě, takže bych pomlčel o přirovnáních, protože hold doba už je taková přestaňte být rozmazlený paka...
-
Pardon, reakce na Kreie na 1. stránce, nějak to tam nešlo přidat.
-
Koupil a předobjednal je rozdíl. Navíc i kdybych tu hru neměl, tak jsem viděl dost videí a četl dost recenzí na to abych věděl v jakém stavu ta hra je.
-
co jsem koukal youtube tak rome 1 s nejakymi grafickymi mody vypada porad dobre, da se hrát i medieval 2 s rimskymi mody. vypada to tak syrove realisticky. Jen je škoda že nikdo neudelal pro tyhle hry mod pro strategickou mapu, ktera vypada již hodne zastarale a travite tam 50% času hry *13*
škoda že tam není malovana mapa, ta by časem nestarla; neco takoveho:
http://www.chamber-of-records.com/blog/wp-content/2009/04/the-third-age-total-war-map-of-middle-earth.jpg -
najlepsie na tom ale je ze ked im to niekto pripomenie tak to ignoruju a melu si dalej svoje veci :D
-
Tak nevím. Je sice pěkné, že se CA snaží a záplatují, ale jak už tady zaznělo, tak řada věcí z patchů měla být dávno ve hře. Je to asi jak kdybych v obchodě místo housky dostal mražený polotovar s tím, že za týden mi dodají troubu, abych si ji mohl dopéct. Kde to jsme?
Navíc hra jako taková nenabízí kromě atraktivního starověkého prostřední vůbec nic zajímavého. Jediné co AI umí, je napadnout nechráněné město, jinak se chová jak naprostý zoufalec. Ve většině případů s jednou jednotkou zaútočí na opevněné město a co je nejhorší, tak například 35 mužů při střetu s třítisícovou armádou ztratí třeba jen šest vojáků. Ale asi můžeme být rádi, že alespoň nevyhraje...
Samotné bitvy, které by měly být hlavní náplní hry, jsou při přimhouření jednoho a vypíchnutí druhého oka minimálně diskutabilní kvality. Například se mi povedlo, že i když měl AI dvojnásobnou převahu v počtu vojáků, tak jsem ho prostě ustřílel. Když na mě vyrazil, stáhnul jsem se, on udělal to samé a takhle se to opakovalo až do chvíle, než mu zbyla čtvrtina jednotek, se kterou si už moje pěchota hravě poradila. To je prostě k smíchu. Pardon, vlastně ne, to je na devítkové hodnocení...
Nakonec jsem se dostal do fáze, že jsem bitvy začal jen simulovat. Takže ze hry, do které jsem zejména po Napoleonovi, Šogunovi II a jeho datadisku vkládal velké naděje, se stalo čtení knížek při tahu AI následované nezáživným stavěním budov a spravováním rozrůstajícího se impéria.
Něco takového je prostě na titul velikosti Říma II dost málo. Kdyby něoc takového nevyšlo pod značkou Total War, ale například vzešlo z dílny nezávislého estonského studia a pod jménem Great Battles of Ancient Times, tak se tady tomu všichni zasmějeme a řekneme si, že to byl sympatický pokus.
Ale takhle? Kdybych měl Řím srovnat třeba s nejnovějšími díly Call of Duty, které jsou dávány za příklad zoufalého natahování série s hratelností pro tupé ovce chodící koridorem k předskriptovaným scenám, tak prostě vyhraje Call of Duty. Protože sice je bezduché a pro bezruké hráče, ale na ty dvě tři hodiny alespoň zábavné.
Což je opravdu škoda, protože Řím promrhal obrovský potenciál. A i když CA vydají milion tři patche, tak se nic nezmění na tom, že prostě napoprvé vydali dílko dost pochybné kvality. Ale jak tady někdo trefně napsal: Testováno na zákaznících... -
Doufejme, že se poučili, splní to co slíbili na fóru a příští Total War bude mít otevřenou betu už před vydáním, ne až po něm *1*
-
Souhlas. Lidi radi zapominaj, jako napr. vynasej do nebe Diablo 2 a pritom mysli Diablo 2:LoD po nekolika letech patchu :)
-
Total lag: 2 vodka
-
Prozatím jsem Rome 2 odložil a vrátil se zpět k TATW 3.2 + MOS. A obávám se, že dokud nevyjdou mody typu RTR tak to ani nebude mít cenu hrát.
-
Neobhajuji jejich kroky. Empire na tom byl hodně podobně. Ukrojili si velký krajíc...
-
Strašné, to tu hru nemohli vydat o měsíc dva později, až je hotová? To je jako koupit auto a během následujících měsíců by vám k němu prodejce poslal kola místo "rezerv", dolil by vám kapaliny do nádobek apod. ...
Koupit takový nedodělaný bullshit, tak to reklamuju a vracím. -
Pro tohle fakt pochopení nemám.
-
Proč nemakali na 100% už před vydáním? *15*
-
Balanc jednotek, AI a jejiích (ne)schopností být vůbec nějakým protivníkem, padání hry během všeho, k tomu patřilo i vcelku častá loterie při nahrávání uložené pozice, obecně ta stabilita nebyla růžová, rovněž došlo na úpravu rychlosti hry, zpočátku ne příliš funkční multiplayer. To vše třeba osobní zkušenosti a věci, za který jsem hru téměř posílal obdobně do kytek a co dokázaly naštěstí opravit patche. Takže, ať mi nikdo nevykládá, že první Rome byla od začátku herní katarze - jistě, koncepčně, tématikou a základní, přesto nevypočitatelnou funkčností možná, jenže k dokonalosti se jí podařilo dostat až za čas.
-
Tak počkat, máš hru vůbec? Nebo jen meleš z toho cos tu načet od haterů a viděl v pár videích na youtube? :D