Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • francouzsky profesionalni management se zrejme inspiroval cervenym trpaslikem:

"Hledá se výkonný ředitel nadějné firmy - skvělé vyhlídky na sestup. Nejlepší uchazeč to může dotáhnout až na dno!"

RIP illusion softworks
    • Br, když se řekne francouzské vedení, vzpomenu si hned na ten prokletý Titus.
      • Ja zase na TDU2. *1*
        I kdyz tam to bylo multikulti vedeni. *1*
  • oni v 2K Czech jeste neco delaj? me prislo ze je to jiz nekolik let jen par "manazeru" co si navzajem sefujou :))
  • MickeyMutant
    Nechápu, proč by se chtěl někdo přesunovat do USA, když může jet do Brna.
    • hehe chtel jsem vyjmenovat hafo veci co ma usa a co neni v brne, ale mozna to bude jednodussi obracene: co ma brno a co nema usa? Petrov a to je tak vsechno ;P
      • Tilwaen
        Naprosto specifický... orloj.
        • A v tom právě USA paradoxně prohrávají na plné čáře. Největší černý č.... je v Brně!
    • Tak trefny sarkasmus sem již dlouho neviděl.. :) tos zabil...
    • tak tys mě zabil :D
    • a já zas nechápu, kdo by se chtěl přesunovat do brna?? fuj!
      • pepici naplaveni do pragru
    • Protoze v US dostane vic penez a protoze je pravdepodobne, ze cele ceske 2K pujde driv nebo pozdeji do kytek?
      • V US vic penez nedostanete, oni to totiz sezerou dane a naklady na bydleni. Mluvim z vlastni zkusenosti. Otazka je jestli jim dali na vyber.
        • Samozrejme, ze v US dostanete vic penez i po zdaneni. Jestli delat level designera tady, nebo tam, tak to je naprosto diametralni rozdil. Studio vam vetsinou zaridi bydleni (i v 2k to tak treba bylo), ktere vam plati, plus prijemny realokacni balicek do zacatku a nekolikanasobne vyssi prijem. Benzin je tam za polovinu, sluzby a jidlo v restauraci drazsi. Ale s tim prijmen nic nervy drasajici.
          • pokud ti jde jen o sebe tak asi no... ale počítám, že s vlastní rodinou se ty náklady pěkně změní.
            • A u nas se nezmeni? :)
        • Ano, z vlastni zkusenosti. Jini by tvrdili neco jineho:) Ono dost zalezi na tom, jakou praci delate. Obecne se ale urcite da rici, ze v USA je lepe a po zaplaceni vsech nutnych vydaju zbyde vic chechtaku na zabavu:)
          Samozrejme pokud jste v CR programator a v USA prodavate hamburgery, bude vam v CR lepe:).
          • Predpokladam, ze je presunujou stejne jako prvni varku do Californie. To je v USA jedno z tech drazsich mist na zivot (pravdepodobne hned druhe nejdrazsi po NY). Vlastni bydleni si neporidej, protoze jim nikdo nepujci prachy, jsou pristehovalci (tedy pokud nemaji par mega na uctech). Najem zacina od tech 1k za mrnavej byt nekde v prdeli az po 4k-5k v SF.
            Co se tyce dani, tak v Californii dane serezou klidne >35% (v zavislosti na prijmech). Internet, mobilni sluzby atp. je v ameru vse xkrat drazsi. To same auto, ruzna pojisteni etc.
            Videl bych to tak, ze vyhoda pracovat pro programatora v ameru, zacina nekde na tech 95k rocne. Otazka je kolik z nich to dostalo.
          • Souhlasím. V americe sem si za pozici plavčíka u bazénu vydělal 50 tisíc měsíčně v přepočtu na naše. A ne, nesežralo mi to nic jiného, jídlo tam neni o moc dražší, veškeré oblečení, elektronika a ostatní blbosti jsou levnější, bydlení může být dražší, daně nebyli vyšší. Odvezl sem si odtamtud ranec peněz a věcí a kdybych měl možnost tam jakkoliv pracovat tak tam kdykoliv jedu a Oranžovo-Rudá CR mi muže polibit.. I kdybych si tam nevydělal víc jak tady tak bych tam jel. V USA je spousta věcí k vidění a znam spoustu lidí co tam žijou na pár let či se tam permanentně přesídlili.
          • asi tak nejak, ameriku nejak rad nemam ale to spis kuli pro me podivnejm nazorum a nahledu na svet zdejších obyvatel ale co se tyce vydaju a moznosti v americe tak je to tam uplne jinak. a jak pise mira nademnou tak podavac hamburgru v mekaci se asi nikde nemá dobře.
      • MickeyMutant
        Stejně nechápu, Brno je zlatá loď.
        • V Brně jsem byl na montáži v létě 78. Tu loď jsem ale bohužel neviděl, nejspíš byla zrovna někde na cestách.
  • Já myslím že Drobek a Hřebíček z toho ještě nakonec udělají tu next-gen hru pro další generaci konzolí za 10 let, tak jak o tom přece celou dobu snili, když byly zaražení v prdeli tomu francouzskému lulínovi.

Haha teďka máte panáčci co jste chtěli ... doufám že máte pěkně sevřené prcky *14*
  • On ten upadek 2KCzech zacal tim, ze do Mafie 2 nedali moznost delat taxikare.
    • Jack1947
      Brecel bych co ty netvorove s tou Mafii 2 provedli... Hamba jim, jen se jim zachtelo cizich penez. Parchantum.
    • Pro mě jedna z nejlepších her. Je ořezaná a tak podobně, ale nikdo nemůže říct, že je to špatná hra. Abych pravdu řekl, tak mě vlastně ta vaše milovaná Mafie 1 nebavila dost, abych se stal jedním z bláznů, kteří to řvou ve všech diskuzích. Mafie 2 byla pro mě mnohem víc než Mafie 1. Miluji padesátá léta, soundtrack, auta, přestřelky, Joeovi vtípky a celkově mám rád celou hru. Hru jsem hrál 2 roky asi každý den včetně všech možných dlc. Tímhle komentářem nechci naštvat a vyvolat hádku o porovnávání, ale chci říct, že jsou i hráči, které hra opravdu velmi velmi bavila a já jsem jeden z nich. :) Ale stojím si za tím, že Mafie 2 byla sice opravdu ořezaná hra a měla své chyby, ale říkat, že je to špatná hra, to je podle mě špatně. Pro někoho může být Mafie a Mafie 2 něco jako Smrtonosná past 1 a Smrtonosná past 2, ale já jsem si jí užil nepatřičně. *5*
      • Pod tohle se podepíšu, mám to přesně stejně. Jednička mafie byla ok ale nikdy mě nijak extra nebavila, zato dvojku miluju. Starý krásný auta, úžasná hudba, dobře udělané město.. baví mě jen tak si jezdit po měste, akorát škoda že tam nejde dělat ten taxikář. Příběh se mi taky moc líbí, pro mě je to prostě jedna z nejlepších her kterou jsem kdy hrál. Určitě na tom má taky velký podíl to že miluju ameriku okolo padesátých let a vše co k tomu patří tj oblečení, hudbu, auta.
      • Naprostej souhlas, taky me druhej díl bavil a byt první považuzu sice za lepsi, tak nechapu ten strasnej hate na mafii II
        • kubi-wan
          To je zas móda na to nadávat, špatná hra to rozhodně neni. I já se u ní bavil královsky. Jen škoda tý krátkosti (oproti jedničce) a všudypřítomnýho pocitu, že tam má bejt další obsah (telefonní budky), ale neni *9*
    • spis zacal tim jak hotovou hru rozrezaly na zaklad+placena DLC a rok po vydani zadna nova DLC nevysli
      • O tom rozřezání máš pravdu. Třeba tato mise byla ve hře a pak ji dali do DLC Joes adventures.
        http://www.youtube.com/watch?v=omY93dIH8pc
        V DLC byla skoro každá mise bez cutscén jen napsaný text (který skoro nikdo nečetl) co se bude dít.
        • XorxoxTalarius
          Tahle mise nikdy ve hre nebyla, jen se pouzili asety aby se prace na demo nevyhodila, tak se to dalo do Joe's Adventures ;)
          • Já se chci zeptat...
            1) Proč nejsou v DLC k Mafii 2 cutscény? A je všechno vysvětleno textem?
            2) Všechny mise z DLC-ček mě příjdou jako vedlejší mise (postraní mise jak říkal Jarek Kolář) které měla obsahovat Mafie 2.
            3) V *SDS souborech byla nalezana mapa: http://mafia.gamecentral.cz/clanky/aktuality/m2_sds_soubory/sicilie_mapa_bg.jpg nemělo být více misí na Sicílii? Trochu tomu naznačuje
            DLC War Hero Pack.
            4) Proč nejsou zbraně na blízko?

Jarek Kolář o Mafii II pro Level/hrej.cz:
            http://www.youtube.com/watch?v=Khk6nn_Fdy4
        • Jé tam jsou i zbraně na blízko! *8* A v plné hře to není, FŮŮŮŮŮJ! *16*
          • V plné verzi hry jsou assety pro zbraně na blízko. S trochou moderské fušeřiny se dají zprovoznit. Je ale vidět, že jejich vývoj byl zastaven.

http://www.youtube.com/watch?v=P2xSxYSNfLs

Dokonce je možné s další trochou modování (a s nějakými těmi LUA skripty) docílit vcelku věrné emulace zbraní na blízko, včetně možnosti zbraň protivníkovi vykopnout a sebrat ji.

http://www.youtube.com/watch?v=KPUOU-V1MRQ
            • Paráda! *8*
      • XorxoxTalarius
        No tak to te musim zklamat, ale k zadnemu rezani hry nedoslo. To si jenom hodne lidi mysli a hlavy (vy)mazane v 2K Czech se k tomu nikdy nevyjadrili (cimz si dle meho taky hodne uskodili).
        • Pokud nikdy k žádnému řezání nedošlo, tak proč všude v souborech a dokonce v enumerátorech pro distrikty vidím "RagsToRiches" a "JoesAdventures"?

Kde je buď "Betrayal of Jimmy" nebo "Jimmy's Vendetta"?
          Jedno z Jimmy DLC bude pravděpodobně přejmenované RagsToRiches.

A co to druhé?
          • XorxoxTalarius
            Joes Adventures vysel samostatne tak jak byl planovan a "Rags to Richies" Je Jimmuv pribeh. Ovsem i ten byl planovan jako DLC, a ten jediny se rozpulil, avsak tim i jeho cena.
            • Jednoduchý pohled na STEAM mi říká:
              Joe's Adventures 7,99 €
              Betrayal of Jimmy 7,99 €
              Jimmy's Vendetta 7,99 €

Takže kde je to "půl ceny"? Obě půlky jednoho "mission pack" DLC se prodávají za plnou cenu pro "mission pack" DLC.
              Nebo snad mělo RagsToRiches jako celek stát ještě víc než Joe's Adventures?
        • No jo, rozhodne to tak vypadalo ale diky tem DLC vypadalo. Nehlede na to par mesicu pred releasem opravdu dost veci naslibovali, ktery tam nakonec nebyly. Uz si nepamatuju, kdo pres z 2K to kde prezentoval. Mozna mi nekdo osvezi pamet.
    • mafia 2 byla za par mesicu mrtva zatimco u jednicky se oni mluvilo byli pak ruzne mody nove mise. a veci ktere tam meli bejt tak nebyli nebo je dali do dlc. si pamatuju jak vyvojari rikali ze to bude realne ze ze pujdete po ulici a lidi budou delat nejakou cinnost nebo ze se po zemi budou valet odpadky, davat do kufru auta mrtvoly nebo zbrane
    • nebo ze udelali mafii 2
  • zdeeneek
    Brno ruluje, Praha krachuje *1*
  • Celý to zku*vil už Vochozka když prodal Illusion. Kde teď mohlo tohle studio bejt...
    • Phillios191
      nebo taky nebejt... kdyby se z IS nestalo 2K Czech tak ty lidi mohli dostat padáka, pač na to nebyly peníze aby to táhli dál.
    • Vážně? Přijdou k tobě amíci s hodně kufříky peněz. Mají zkušenosti, finance na marketing, za sebou portfolio s nejlepšíma hrami včetně GTA a chtějí ti pomoc dělat nejlepší hry. To, co se stalo po prodeji se stane hodně firmám, 2K to chtělo jinak než bylo původní plán.
    • Hlavně už mohl bejt H&D 3 :D
      • Přesně tak.
  • XorxoxTalarius
    Tak pevne nervy preji vsem byvalim kolegum, zvlaste tem co stehovali z Brna do Prahy a ted se budou muset stehovat zpatky *1*
    • To ses za ty roky porad nenaucil tu cestinu? :)
      • Asy grafyk ne? *5*
        • skor tester ...
      • XorxoxTalarius
        Nebudes tomu verit ale ne :D Spis cim dyl delam jen v anglictine tak je to horsi a horsi :D
  • Velice dobře rozjety vlak pomalu a jiste dlouhodobe zpomaluje a miri na konecnou ... Bohuzel. Kdo za to muze? Predevsim ti, co tento vlak ridi ... Je to banda neschopnych gamesaku, kopirujici existujici projekty bez tvurcich schopnosti a fantazie. Naopak kontraproduktivne ovlivnuji tvurci osobnosti v tymech a jejich manazerske schopnosti jsou mizive. Tym takových rozmeru a s takovými schopnostmi za 3 roky nevyprodukuje nic, jen se prizivuje...smutne. V ramci treninku mohli vyprodukovat alespoň něco malého pro androida apod., aby se alespoň castecne zaplatili i motivovali... Vyhazel bych nemilosrdne vyssi management vcetne "kamaradsoftu"...
  • Tady jsou moje moudra a ty si zapamatujte! Hlavně moje ovečky ve 2K.

"Češi mají excelentní rozhled, ale - aniž bych se jich chtěl dotknout - ne vždy rozumí chuti a přáním zákazníků ve Francii, Německu či Velké Británii, kde se nachází největší herní trh. Díky zaměstnancům ze západní Evropy, kteří se na projektech podílejí a českým vývojářům eventuálně vysvětlují, že hry by měly být snadné a překrásné, se v naší firmě vytváří dynamika, kterou považuji za pozitivum."

Může být jen jeden král a ten jsem já.
    • "Jak sám uvedl, cílem bylo obohatit brněnské studio o jeho 15 let zkušeností v herní branži a metody v organizaci práce"

takle zpetne to je odvaz :D :D :D

a ten jejich topspini engine? to se clovek popada az za hlavu (ve smyslu face palm) kdyz si na to vzpomene
    • Tady je celý článek, kde byl rozhovor s polobohem, který měl velké sny, ale nulové zkušenosti .......

http://www.eurogamer.cz/articles/tvurci-mafia-ii-se-jeste-vice-rozrostou

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit