Přejít na výpis diskuzí
30fps je pro akční adventuru lepší než 60fps, tvrdí tvůrci Assassin's Creed: Unity
10.10.2014 | Adam Homola
288 příspěvků
-
Och bože zase toto obhajovanie toho, že prečo konzoly nestíhajú na väčšinu hier a preto musia bežať v 30 fps a treba to obhajovať.. keby v pohode stíhali 60 fps, tak by zase vývojári vychvaľovali do nebies aké je to skvelé hrať v plynulých 60 fps... škoda, že vďaka tomuto trpia aj PC verzie hier, napríklad ako The Evil Within
Takisto toto obhajovanie nemá zmysel ani pri "filmových" hrách.. hry sú hry, filmy sú filmy... pre filmy je úplne v pohode 24 fps, 30 fps pre hry je prinajlepšom ok, ale istotne nie ideálne a je jedno o aký žáner hier ide -
jonatan.hanzlik
Takové lži a blbosti do nás sypou a my že nemáme spřádat konspirační teorie? To je logické vyústění takovéhle oblbovací PR kampaně.
Chtějí vytvořit nebezpečný precedens. Nepochybuju, že optimalizace na 60 FPS je obtížnější než na 30, ale pohodlnost vývojářů nebo nechuť platit vývoj takové záležitosti, která (alespoň na PC ) je samozřejmostí je zarážející. Nechce se jim a schovávaj to za "přednosti" nižšího FPS, které jsou přinejmenším diskutabilní, ne-li rovnou naprosto směšné. Tak si to sakra srovnejte. Stojí vývoj vaší hry (kterou už jste udělali snad 10x a jenom faceliftujete a trochu upravujete s každým dílem - tady generalizuju, lodě jsou asi velký skok, ale pořád to není dost) tolik, že nechcete investovat do optimalizace na 60 FPS? Konzole to nezvládaj (to je můj názor)? Tak to řekněte a nevymýšlejte takovéhle blbé řeči, protože my si potom konspirační teorie vymyslíme, když vidíme tyhle lži. (sorry, takovej angry rant, jistě se to dá podat v uhlazenější a výstižnější podobě, důvody můžou být také jiné) -
nojasne a proto se prodavaji speciali herni monitory bezici na 120Hz a neni to rozhodne jen na hry ve 3D
-
rovnou mohli rict ze 25fps konzolakum staci! Hry pak budou mit filmovou kvalitu *3* *1*
-
-
no pokud jim nebude vadit, že z toho bude MATRIX ... *11*
-
Když už tak 24,5 nebo 23,9 25 je zase trochu moc.
-
tedy jen co se framerate tyce *2*
-
-
Dotaz na Games.cz: Kdo je autorem článku? PR Ubisoftu nebo opravdu pan Adam Homola? Není mi to z toho článku jasné. Nedá se jasně rozlišit názor autora a Ubisoftí reklamy. (nebo možná jen nechci věřit, že můj oblíbený český web o hrách tady má takový blábol)
-
-
games.cz jdou celkove celkem do riti, od mazani prispevku, priserne reklamy az po tyhle "clanky"
-
-
30fps je pro akční adventuru lepší ako 15 FPS zabudli dodat
inak 30 je u mna malo aj na filmy nie to este u akcnej hry -
Jo 30 fps je urcite lepsi nez 60 fps.. Je videt ze Ubisaft LoL
-
-
tak je to prostě takové filmovější
-
-
"Platit si za 180 "řádků", které řeší jen několik hardcore fanoušků na fórech a běžný hráč rozdíl vůbec nepozná, se nezdá jako nejsmysluplnější způsob jak utrácet peníze." - nikdo neplati za 180 radku. Ale platit za to, aby se opet ve vsech mediich nepsalo, ze PS4 ma lepsi grafiku (at uz to rozezna jakekoli procento hracu) a budovani obrazu, kde PS4 je vykonnejsi nez XBOX, to uz si velmi dobre predstavit umim..
I kamarad, ktery je MS fanatik (nic moc herne, ale obecne) by nyni koupil radeji PS4 (neni to zadny hrac), ale proste tech zprav, ze PS4 je vykonejsi a hry tam jsou ve vyssim rozliseni bylo dost. MS to muze velmi ohrozit, pokud by takove povedomi o jejich konzoly narustalo misto toho aby zustalo u toho, ze to byla vyjimka u 2-3 her a zbytek uz je stejna na PS i XBOX.
Sorry, ale zde mi prijde vic naivni redakce nez konspiracni teoretici.. -
prečo 30 ? práve filmové fps je predsa 24, nie ? *7*
samozrejme oni vedia, že je to bullsh*t ale takisto vedia, že majorita im to zožerie. A buďte si istý, že o výkon konzol tu nejde, aj keby boli 2x výkonnejšie tak by výkon vrazili do lepšieho vizuálu a furt by sme boli na 30. Vizuál predáva, fps nie ... a dokým si konzolisti nevydupú vyššie framerate tak to aj zostane. -
-
Furt lepší než bejt natvrdo locklej v pc portech, *3* , njn no co se dá dělat nemůžeme mít všechno že. *4*
-
-
Pokud PC ty porty zvládne ve víc, jak 30 fps (což většinou zvládne i v lepší grafice a nemusí to být ani high-end), tak není problém. *5*
-
-
Tak to si asi oni nemyslej, jinak by to přece nelockovali né? *3* dá rozum.
-
-
To dává smysl.
-
-
-
-
-
Nejsem žádnej HC gamer ale sakra poznám kdyz mi nahodou hra klesne pod 60fps (pro ty co začnout tvrdit že víc jak 60 stejne neuvidim tak jedu na 120Hz) a 30fps je proste nehratelný! 30FPS na film pohodička staci protože se jen dívám ale když mám na něco reagovat myší tak tam se projevý ta "divná, nepřirozená" pomalost. A tvrdit že mín fps je lepší je ta největší blbost co jsem kdy kde viděl.
-
-
Hlavně ve hrách nemáš motion blur.
-
-
ve hrach ale funguje motion blur uplne jinak,kdyz si pauznes hru,je to vzdycky dokonale ostrej obrazek,kdyz si pauznes film,je to rozmazany
-
-
kto raz vyskúša plných 100+ fps už sa mu ťažko zvyká na 30. A nie je to len o lagu, čím vyššie fps tým sa človek ľahšie vžije do hry, pretože obraz začína byť rovnako plynulý ako v realite.
Sekanie obrazu nie je pre mozog prirodzené, človek ho má iba zafixované z filmov ktoré takto vnímal od malička. V budúcnosti budú hry i filmy bez sekania, ľudia už nebudú vedieť čo je to trhanie obrazu a keď im niekto ukáže 24-30 fps film tak im bude pripadať neprirodzene a nezvyknú si na to. Tak ako nám je nepohodlné pozerať sa na prvé nemé filmy s 12-16 fps.
-