Přejít na výpis diskuzí
8-bit Armies - recenze RTS ve stylu Command & Conquer
2.6.2016 | Ladislav Loukota
95 příspěvků
-
Proc bych mel dat prednost teto hre, nez vic jak 10 let starym Generals, Company of Heroses a dalsim peckam, ktere mnohdy i na dnesni dobu vypadaji nadherne, skvele se hraji, maji vse lepe propracovane a vubec jsou lepsi prakticky ve vsech aspektech, ktere clovek od hry ocekava? Tedy kdyz pomineme ten priserny graficky kabat 8-bit. Je tam jeste nejaka jina "pridana" hodnota? Protoze jinak mi ta "recenze" prijde jako placeny PR clanek o nejake hre. *9*
-
zrovna na tuto recenzi jsem cekal od doby, co to vyslo, protoze jsem tem hodnocenim neveril. Dik, dik, diky!
Jediny co si obcas nainstaluji, je C&C 3 nebo C&C: RA2. Sance, ze to bude dobra noc se zvysuji :-P -
pořád lepší nějaká RTS než žádná RTS..ikdyž za poslední dobu jich vyšlo docela dost. Navíc ty rumours o novym AoE na E3.. *8*
-
-
Hm, to by to AoE muselo navazovat na 2 díl, 3 byl bohužel propadák a navíc Essemble Studios snad už ani neexistují. Koupil je Microsoft a pak i zrušil.
-
-
3 propadák jo? nepleteš si to s AoE:Online - ten online paskvil na entou?? Trojka byla náhodou vynikající..
-
-
Trojka sice není špatná hra, ale nás hráče, kteří vyrostli na AoEII a díky ní se poprvé dozvěděli o Čingischánovi a Saladinovi, prostě ten její novověce-fantastický patos nemohl uspokojit. Jako hra to byl sice dobrý pokus posunout sérii někam dál, ale už to jako celek tak perfektně nefungovalo (např. farmy na zlato - wtf).
-
-
Ve stredoveku se bohatsvi ziskavalo tezkou, v novoveku obchodem, takze ty tvoje farmy na zlato jsou vlastne tabakove plantaze, co je na tom nelogicke? Vsichni vojaci nebo strazni brali plat/zold, tak mi prijde logicke, aby vsechny jednotky za stavbu pozadovali zlato.
-
-
Nevím no, po trojce dneska neštěkne ani pes, zatímco dvojka se stále hraje. Osobně mě to nebavilo. Ve srovnání s dvojkou, která měla skvělé pracování a skvělou hratelnost nemá trojka téměř nic. Malé mapy, málo jednotek, malý výhled, nezajímavé prostřední a bez atmosféry. Opačnou zkušenost nikomu neberu :)
-
-
Tak 2 se hraje skrze Steam a HD verzi, coz 3 nepodporuje. 3 ma jakysi svuj online klient pres ESO (http://www.agecommunity.com/) a ve spice se najde online i 10000 hracu. Jen skoda ze to ESO ma casto problemy. Hra je pritom skvela a i kampan je super. Mapy jsou mensi to ano, ale jednotek je tedy vice, vyhled se da upravit modem a co je prosimte nezajimave prostredi a bez atmosfery?
-
-
-
-
-
Tato hra dostavala dost malo na zahranicnych weboch, mna ale hodne pritahovala svojou grafikou a stylom. Presiel som Planetary Annihilation:Titans ktora bola skvela hra a som rad ze tato recenzia potvrdila moj instinct i o tejto hre.
-
Nová frakce + nové budovy a jednotky
https://www.youtube.com/watch?v=IAGe8RlHGhA -
Je to super moc dobře se u toho bavím.
-
No ty vado, to vypadá jako těžká s****a. To musí mít asi jo mechaniky, když to dostalo takové hodnocení. Hlavně nezapomeňte zase v nějakém podcastu říct, že Franta Fuka je mimo realitu...
-
-
Na strategie byl u nás nejlepší Rybka.Dneska tu už nikdo fundovanej není, teda kromě lidí, kteří vědí co hrají a ty do herních magazínů nepíšou..
-
-
jak který strategie.. třeba na válečný simulátory je tady pořád Tomáš Jung, kterej sem i píše a nedávno psal recenzi na Pacific Orders.. ale jo, celkem bych i souhlasil.. když tady dokážou napsat, že Vallhala Hills je klonem Settlerů jen proto, že to dělá BlueByte, jinak je ta hra totální paskvil .. jinak z recenze na Act of Aggresion se mi chtělo zvracet. Ta hra neni dokonalá, ale konečně to po dlouhý době byla "klasická" RTS a dostalo to malý hodnocení částečně proto, že hra je moc složitá ...
-
-
-
mno, na jednu stranu je to svizne, rychle, klasicke kamen nuzky papir jednotky, tezba surovin, no nejvic mi to asi pripomenlo stare dobre world war III: black gold, pripadne pocatky serie CC. grafika svoji minimalnosti neurazi, naopak ladi prijemne retro aniz by to pusobilo krecovite. co prispiva k delce hry je fakt pro kazdou s misi v kampani mate 3 stupne dokonceni: a) klasicky, b) se specialnim ukolem (kupr. nestav urcity typ jednotek) a c) splnit A a B to casoveho limitu. za kazdy uspech jste odmeneni jednotkama navrch pri startu hry, nebo predpripravenou zakladnou. casto jsem se zpetne vracel abych si dosplnil ukoly s jiz lepsi zakladnou/armadou a tim vytriskal dalsi bonusy do pokrocilejsich levelu.
ovsem nekdy v pulce kampane zacne stereotyp. hra se sice snazi tlacit na pilu vetsim mnozstvim protivniku, ale AI v podstate akorat posila davy na vase nejblizsi jednotky nebo budovy. ano, sice neposila frontu tak jak leze z vyroby, kterou po jednom hubite jak to k vam leze, posila skupiny jednotek ale to je tak vse. defakto je tak vase strategie pro vsechny prilezitosti takovato: opevnit, branit, tezit, vyrobit mrak kombinovanych jednotek, a hura na ne, nas mnogo.
hodne by hre pomohlo pridani alespon par "modernich" prvku, ocenil bych minimalne nejakou moznost vyzkumu upgradu primo v bitve, nic svetoborneho, zlepsovani brneni dostrelu, hp, rychosti tezby a podobne. druha vec ktera mi po 2/3 kampane zacala chybet je nejaka forma levelovani jednotek. se slzou v oku jsem vzpomenul cc generals, a upgrady tanku gla, kdy kazdy level byl na jednotce fyzicky videt, a v bitve i zatracene znat.
v pozdejsich fazich kampane vas zacne neskutecne tocit jaderny arzenal nepritele. paklize ma vic jak dve raketova sila, nema skoro cenu stavet pozemni jednotky, varovaci cas mezi vystrelem a dopadem je tak kratky ze i kdyz se na ne prepnete, stejne uz vetsinou nestihate jednotky presunout. kdyz potreti prijdete o svaz ktery by jste ubranili i kursky vybezek, zlomite nad tim hul a omezite se a) rychle letectvo a nahraditelnou pechotu b) jeden obrovsky houf jednotek neustale v pohybu, cimz jakakoliv strategicka napln pada....
jako jo, je to herni retro, ale trocha tunningu by urcite neskodila. a ferove musim rict ze uz jsem utratil penize za mnohem vetsi kraviny a tohle do refundu urcite nepujde :) -
no fuj! To je tak strašně ošklivá hra.... Kdo chce pořádnou strategii ať šáhne po Generals: Zero Hour - i dnes perfektní grafika, hratelnost, hudba, dobrá AI a hlavně generálové.
-
jak to že tohle ma 8 a act of aggression jen 6
-
-
Protoze recenzent AoA neocenil AoA jako tak dobrou hru, za jakou ocenil 8bA recenzent 8bA.
-