Přejít na výpis diskuzí
Age of Empires II: HD Edition - recenze
22.4.2013 | Ondřej Švára
143 příspěvků
-
Nechápu tu část, kde autor hře vytýká, že se hraje stejně, jako kdysi originál.
-
Já na to mám super vzpomínky a to stačí
-
Ktera nula tu tvrdi, ze puvodni AoE 2 ma nulovou hodnotu?
-
-
Ta, která se ti dekádu válí v šuplíku má a za kterou už jsi jednou zaplatil, opravdu žándou peněžní hodnotu nemá...
-
-
No já nevím, ale s recenzí docela nesouhlasím. Přijde mi, že autor nehrál ani původní hru. Skutečně při hraní AoE II si nebudu vsimat kostrbatějších animací atd......To nevím, co pak autor říká při Starcraftu I například:) Navíc za chvíli jsou letní akce na Steamu a cena může být více než zajímavá. Doma sice mám původní AoE, ale HD jsem si i tak pořídil.
-
-
Problém je v tom, že celá ta hra působí dost odfláknutě. Někteří lidé si ještě teď stěžují na bezdůvodný propad framerate, sekání na strojích které by se hrou neměly mít problémy, desinchronizace v multiplayeru a navíc hra první týden nešla na win XP ani zapnout. Takhle podle mě poctivě udělaná hra nevypadá.
-
-
To se přiznám, že jsem nevěděl, já jsem to dostal jako dárek předevčírem a všechno v pořádku. Osobně mám ještě původní hru na CD, ale to se bojím dát do mechaniky, ať se nerozpadne *1*
-
-
Buď rád že problémy nemáš. Ti lidi co je měli byli dost naštvaní. Osobně jsem to chtěl taky koupit, pak jsem se dozvěděl o těch problémech a řekl jsem si, že asi počkám a koupím to ve slevě až bude všechno opravené. Ale v den vydání to byla celkem katastrofa. Navíc hra kromě podpory většího rozlišení, zvýšení limitu jednotek (což je podle mě celkem zbytečné) a "lepší" grafiky nic nového nepřináší. A pokud má člověk originál, tak mu nic nebrání nainstalovat mod na více rozlišení a různé komunity patche, které opraví multiplayer a má to stejné. A pokud původní hru nemá, tak ať si to klidně koupí, ale 18e bych za to asi nedal. Navíc když je celkem vysoká šance že třeba ani nespustí.
-
-
Jak píšu, ideální koupit v letní akci na Steamu, si myslím, že tam hodí 50-75% a to je pak už o něčem jiném:)
-
-
Přesně. Toto dělám u většiny her a nestěžuju si. Opravené chyby, popřípadě již pár vydaných modifikací a přitom si stačí jen pár měsíců počkat. Prostě jsem rád, když vím že se mi hra za ty peníze vyplatí. Nikdy jsem nic nepředobjednal a ani nekoupil hned první den a jak se tak dívám, tak se to vyplácí. Začínají vycházet hry, které podle trailerů a videí vypadají dobře, ale nakonec je to paskvil (Colonial marines). To pak ti, co si takovou hru předobjednali mohou být tak akorát naštvaní.
-
-
-
-
-
Nesouhlasíš protože si nepochopil ;) Je rok 2013, studio vydalo za tuhle cenu Remaster AoE2 a čekalo se od toho mnohem víc, za tu cenu se to prostě neobhájí ;)
-
-
co ste od toho čekali?
-
-
I kdyby nic jen, to co nabizi ruzne patch od komunity, tak alespon mnohem nizsi cenu. Za to jak to vypada resp. za stejnou hru jen s vyssim rozlisenim a par drobnosti je 500 vazne hodne, obvzlast kdyz tu hru mate jiz jednou doma. Nereknu kdyz se delalo baldurs gate, taky to nebylo nic extra, ale tam aspon pridavali obsah, hromady textu. Ale tohle..
-
-
-
-
K nasr*ní je omezený počet ovládaných jednotek, k čemu je mi jízda o 120 koních když je nemůžu požít všechny zaráz, resp. vetšinu z nich *12* *16*
-
-
To by pak bylo podle mě moc arkádový na úkor taktizování. Víš jak to bys jen naklikal jednotky, všechny označil, jeden útok a konec hry.
-
-
tak to je i normálně :D nějaký Rusher nebere 50 jednotek a de proti tobě a tvojim pěti :D
-
-
-
Zrovan to hraju (vedle The Legend of Kyrandia 1) a maximální spokojenost! Očekával jsem hratelnost jako když jsem AoE II hrál v době vydání a přesně to jsem dostal. Jsem spokojen a s každým podrobeným národem si mlaskám! :-)
-
Když pominu, že celá recenze je naprosto zbytečná, tak ten verdikt - to je vážně klenot.
-
Nahodou, AoE II original v puvodni papirove krabici ma slusnou sberatelskou hodnotu :)
-
Už jsem chtěl napsat kritiku na recenzi, ale jen tak navýšení populačního limitu je teda nehorázná hovadina bortící jakoukoli balanci kterou hra měla! Pokud tedy balance nezaznamenala změny kterou autor dozajista nepostřehl, ale nemyslím si.
-
-
Populaci si můžeš nastavit stejně jako v originále ty hňupe. V HD remaku je navíc možnost navýšení, ale hrát to tak nemusíš.
-
-
Tome, co se stane když navýšíš max. populační limit se kterým autoři původní hry nepočítali asi nechápeš. Jestli je tam pouze možnost nastavení tak to vůbec neospravedlňuje nabízený výběr.
-
-
-
Díky za intro v recenzi.. ani nepamatuju kdy jsem to viděl naposled.. taková nostalgie :,)