Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Srabáci z Primy tam raděj ani nemají komentáře k možnosti diskuze... To by jim tam létalo otazníků i vykřičníků, možná víc než na novinkách :D
  • Kein
    Mám problém. Hry hraji aktivně téměř denně dvacet let, čili podle některých se mohu jevit jako závislý a doposud jsem nikoho nezabil ani nepřizabil. Mohu vědět kde je chyba?
    • Nebereš drogy.
      • Jíš čokoládu? Bereš drogy. Piješ kávu? Bereš drogy. Piješ čaj? Bereš drogy.
  • Vždy když vidím takovou stupidní reportáž, mám chuť vzít motorovku a brokovnici a jít si s tím dotyčným popovídat.
    • "Behead those who say Islam is violent" : D
  • eeeee
    Prestoze ta reportaz je nesmysl, neznamena to, ze nasilne hry jsou bezproblemove. Kdo se tohle snazi popritje stejnej hlupak jako autori te reportaze, akorat s opacnym znamenkem.
    • Kein
      Hele, asi jsem hlupák, ale jako malé cca osmiroční děcko jsem vyrůstal na filmech jako Rambo, Terminátor, Predátor, apod. A pokud můžeme srovnávat vliv těchto filmů na psychiku malého caparta s vlivem her, což si myslím, že můžem, tak mi nepříjde, že bych měl násilnické sklony a odřená kolena z pískoviště bych si vypaloval střelným prachem.
      • Odřená kolena ne, ale kulku by sis přece vydloubl nožem, nebo ne? *1*
    • Taky zalezi na tom co si predstavujes pod tim co je nasilna hra, ja si myslim ze pure nasilnejch her je docela malo neco jako postal, carmagedon nabo manhunt. A naopak bych nerekl ze treba sceny z CoD a podobne sou o tolik horsi nez to co dnes vidis v TV.
      • Rozhodně horší nejsou, jak už podotkl zZz, v televizi se souloží, vraždí a pitvá den co den a to klidně už v deset hodin dopoledne, ale to je samozřejmě v pořádku, asi i podle Primy, to by přece takové ošklivé pořady nevysílala, když tam pracují tak inteligentní lidé, kteří rozeznají dobré od špatného.
    • MrSanta
      Násilné hry mají danou přístupnost. Takže když je hraje osoba tomu určená, tak jsou bezproblémové. V případě, že rodiče kašlou na to, co dělá jejich 11leté bambino a to každý den valí několik hodin zwarezované codko, tak jo. Tam to už nějaké problémy může přinést.
      Ale snaha dávat hry do stejné úrovně s alkoholem nebo drogama - to je vrcholem deb*ility.
      • nemusí být zwarezovaný, u nás na prodejně to těm malým děckám rodiče většinou stejně kupujou i když je upozorníme proč ja na obalu ta 18ka
  • Vitekb
    Fíha, ta reportáž ale byla pěkná, tendenční chujovina.
    Už od začátku. "Tohle jsme prostě museli natočit. Třeste se! Muhaha!" *8*
  • Gonzi
    Bohužel tohle vyjádření už neuvidí v TV milióny lidí.
    • asi tak, pochybuju, že prima family má koule na to, aby se to pokusila uvést na pravou míru... radši budou místo sypání popela na hlavu mlčet a čekat, až to vyšumí... opět se mi potvrdilo, že dívat se na televizi nemá smysl
      • zdeeneek
        Cekat az to vysumi bohuzel ani nebudou muset. Lidi, kteri se u te "reportaze" v TV pohorsili nad hranim her a jejich skodlivym vlivem na decka, se o tom prohlaseni AHP nikdy nedozvi ...
  • talibanci uz musej mit nahraano mraky hodin :)
  • neverim ze to bola jeho chyba urcite mu len niekolko krat uklzla ruka.
  • Jo a btw. už na základce v devátý třídě vyhrožoval učitelkám, že je zavraždí ..
  • Aha, hraju hry už skoro patnáct let, to znamená že jsem závislí, asi bych se měl jít léčit než zabiju někoho jen tak, protože jsem to viděl ve hře kterou teď hraju.

Nesmysl, pokuď chtějí hraní prohlásit za závislost, je do toho, jsem zvědavej jak to budou léčit, asi nám budou dávat ty samý tabletky co dávaj na detoxu feťákům. To že ve filmu vydíš jak někoho rozkuchaj jen tak pro zábavu a vypadá to reálně, to je v pořádku, ale když krouháš postavu z polygonů tak si zvrácený, vrach a závislí. Nemyslím si že bychom to měli nechat jen tak, měly bychom se ozvat, a upozornit na jistou diskriminaci a házení do stejného pytle s féťáky, a podobným odpadem.
    • eeeee
      Hrani neni zavislost, ale muzes se na nem stat zavislym. Jak muze byt nekdo tak blbej a nechapat mezi tim rozdil?
      • Viš, teda asi nevíš, jak jsem psal hraju už skoro patnáct let, a zavislí nejsem, jasně že když hraju novou hru tak se nemůžu dočkat až si ji zahraju zase, když jsem v praci, nebo někde jinde. A pokuď mě chceš označovat za blba, jeden čas jsem pomáhal v komunitním centru pro drogově zavislé, viděl jsem tu beznaděj v očich feťáka. To co jsem napsal by bylo pouze v připadě pokuď by uznaly hraní pc her za závislost jako u drog a alkoholu, jak by nás asi léčily. Neber všechno doslova a čti mezi řadky. :)
      • Stejně jako se můžeš stát závislá na poslechu hudby, četbě knih, sledování filmů, vaření, vyšívání, sportování..prostě na ČEMKOLIV co způsobuje člověku POTĚŠENÍ. To neznamená, že je to špatné.
        Je VELKÝ rozdíl mezi závislosti na oblíbené (jinak neškodné) aktivitě a závislosti na vyloženě návykové látce (a je jedno jestli se bavíme o konkrétní droze, alkoholu, nikotinu..).

Ano, můžeš namítnout, že hraní her MŮŽE mít negativní vliv na člověka..samozřejmě že může. Pokud u PC/konzole někdo prosedí 10 hodin denně 7 dní v týdnu, tak se to projeví na fyzičce - pokud to nedoplňuje nějakým sportem. Pokud je člověk labilní, tak může (a nemusí) fungovat jako "katalyzátor", ale to není problémem her..ty nemůžou za labilitu daného člověka. Má ale samozřejmě i pozitivní vliv..pokud opomenu to, že se člověk baví (což už samo o sobě je dostatečná odměna), tak v závilosti na žánru hry hraní zlepšuje reflexy, vidění, logické uvažování atd.

Úplně stejně to máš třeba s běháním..stejně jako u her se na běhání můžeš stát závislá (v tom smyslu, že se na něj budeš těšit, aktivně jej vyhledávat a když nebudeš moct zrovna běhat, tak ti to bude chybět) a stejně jako hraní her má běh své pozitivní (všeobecné zlepšení fyzičky, posílení svalů na nohou) a negativní (v dlouhodobém horizontu oslabení kloubů apod.) vlivy s kterými člověk prostě musí počítat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit