Přejít na výpis diskuzí
AHP reaguje na tendenční reportáž o hrách z pořadu Krimi Plus
4.12.2012 | Petr Poláček
90 příspěvků
-
Jako proklínejte pitomost primy, ale upřímně... 90% her opravdu není výkvětem lidské geniality.
Jinak vyvolat touhu vraždit může cokoliv, hra, film nebo zahýbající manžel. -
-
Chceš říct že vyrobit hru zvládne každý slabomyslný jedinec?
-
Copak musi byt vse vykvetem lidske geniality s presahem resicim podstatu nasi existence? To co si napsal by se dalo aplikovat temer na vse.
Herni prumysl se stal konzumni zalezitosti stejne jako filmy, hudba a podobne. A z toho duvodu bude vetsina her proste jen dobra zabava pro odreagovani. -
-
Jasně, osobně hry taky používám výhradně na výplach mozku. Jenže když takhle člověk sleví z požadavků, tak si nemůže stěžovat, že stejnou cestou se odebralo i tzv. zpravodajství. Takže to pohoršení nad umělým skandálem fakt nechápu.
-
-
Jenze mezi zpravodajstvim a hrami je jeden pomerne dulezity rozdil.
Hlavnim ucelem her je POBAVIT, zatimco ucelem zpravodajstvi by melo byt prinaset pokud mozno co nejobjektivnejsi informace z domava a ze sveta, bez podsouvani vlastnich nazoru a postoju nebo postoju tech, kteri je pod rouskou tmy sponzoruji.
A hry svuj ucel plni, at uz se jedna o sofistikovane hry, nebo pouhe odreagovacky. Zpravodajstvi, na druhou stranu, v takovychto pripadech zrovna dvakrat svuj ucel nesplnuje. -
-
HaHaHa, to je fakt legracni, takova naivita. Smyslem zpravodajstvi na komercni televizi je vydelat prachy, to jest mit vysokiu sledovanost to jest podbizet se zpravami vetsinovemu vkusu, to jest pobavit. A kdo komercni zpravodajstvi vnima jinak je naivka s vyplachlym mozkem.
-
-
Naopak, ja psal, jaky smysl v idealnim pripade zpravodajstvi ma mit. To ze realita je trochu nekde jinde je vec druha.
Podobne argumentovat, ze jde o to "vydelat prachy" by se dalo u spousty veci , i kdyz by to tak byt nemelo.
Takze si laskave nech toho naivku s vyplachlym mozkem od cesty.
-
-
Asi máš pravdu, s tou podstatou. Ale oba víme, že dneska má za účel "pobavit" i to zpravodajství: svět nepřetržité zábavy. Jenže je skutečným a jediným účelem her jenom "bavit"? hry zároveň i učí: zručnosti, sociální komunikaci nebo budují kondičku. Takže herní kumunita, jejíž výkvět se nakrásně projevuje v chatu BF3 nebo skoro každé další onlinovky v tom rozhodně není nevinně. Krom toho tak masivní estetizace násilí se nevidí ani v Rambovi 4. Což je možná důvod, proč se do filmů už několik desetiletí neryje.
-
-
Kowalski: dobre napsano, luza te za to odsoudi :-).
-
A mam si teda vybrat kterou verzi? "Krom toho tak masivní umelecke zpracovani násilí se nevidí ani v Rambovi 4." a nebo "Krom toho tak masivní vnimani urcitych forem nasili jako umeni se nevidí ani v Rambovi 4." Oboji je podle me nesmysl a navic sem presvedcen, ze slovo estetizace neexistuje.
-
estetizace nasili. tedy umelecke zpracovani nasili nebo vnimani urcitych forem nasili jako umeni... jen je otazka jak s nim nalozim. ja jako jediny problem vidim vazne nasili predstavovane jako spravedlive, na zaklade velmi pofiderniho zduvodneni. tedy "on je rus, on je spatny, jeho mam zastrelit". dale pak mohu mit neco na urovni jackieho chena, bruce leeho ci arnolda schwarzeneggera kde nasili je zpracovane s nadsazskou a narovinu prezentovane jako prehnane a v normalnim zivote neobhajitelne. ve hrach napr. bulletstorm, gta 1-2, saints row, chivalry (cili kill the filthy peasants!) atp. a pak je tu treti kategorie do ktere spadaji treba filmy jako pulp fiction nebo heat a hry jako hotline miami, spec ops: the line, bastion ke konci atd. tedy kvalitni vytvory, kde nasili ma misto, a je nutne pro vyjadreni.
-
Člověče, na jeden Saw ti vyjmenuju deset vážných filmů. Na jeden God of war ti vyjmenuju.... hm, možná něco najdu. Ten poměr je těžce v neprospěch her. Se pak člověk nesmí divit, že do něčeho tak vychýleného se lehce strefuje. To je vlastně všechno, co jsem chtěl říct.
Btw. Markýz má jen drsnou pověst, zas tak drsný taky není (tu knížku mám doma), krom toho dodnes nebyl zařazen do oficiálního literárního oběhu, přestože byla řada významých umělců / filozofů, kteří jej analyzovali, byli jím ovlivněni. Něco mi ale říká, že takovým Black Ops nikdo nikdy ovlivněný nebude. Ale dost, to už zas odbíhám. -
Sorry, Kowalski, ale ty seš mimo...micháš jablka s hruškama (zpravodajství x hry), mluvíš tu o násilí ve hrách, které je mimochodem pořád méně explicitní než to ve filmech...za všechny jmenuji např. sérii SAW atd. No, zkrátka by se to chtělo nejdříve zamyslet než tu začneš psát uvahy.
Jinak samozřejmě nejzvrácenější a nejhrozivější formy násilí najde člověk jednoznačně v literatuře (Markýz de Sade - 120 dnů Sodomy apod.) Lidská představivost je totiž mnohem nebezpečnější než nějaký vizuální materiál. -
Prosimte, co znamena estetizace nasili?
-
-
-
-
-
-
Si delaj srandu ne!!
Svadej to na neco jinyho!!!!! *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* -
Ja byl taky zavisly na hrach dvou a jediny,co jsem komu,co udelal,bylo,ze jsem nechodil do skoly ..
Nebo,kdyz jsem prisel spitej z hospody usedl jsem hral jsem bf3 a behal tam ,potom jsem to vypnul pac jsem spatne videl a ty odlesky me stvali a sel jsem spat :D jidiny,kdo umrel jsem byl ja a to ve hre cislo netusim
Jediny,teda co me dostava do agresivniho modu je,kdyz hraju HoN kopie doty a providerovi se to nekde vyse** a kdyz mu volam,co je tvrdi mi,ze mam zavirovanej pc a kdyz pochopi,ze tohle na me neplati tak mi nebere telefony a cas od casu mi jen tak z hecu odstrihne .. Potom bych mu v pritomnosti ustedril ranu ,ale to je tak vse ..
A to,ze media prevraci to uz se vi nejakej patek .. clovek se pak docita ruzny nesmysly a pak treba na fanouskovsky strance herce si oddichnu,ze to byl zas jen vykrik do tmy.. -
Se mi vybavilo jak někdo před týdnem psal do Fight Clubu, že Prima má hry ráda, protože vysílá Re-play *15*
-
Media demonizujou hry a přehlížej fakta(vrah je smažka,týranej ve škole atd.), nic novýho pod sluncem.
-
1. Funguje este v nejakom mediu, ze by sa za nespravne/nepresne informacie neskor ospravedlnovali? Pamatam sa, ze sa to niekedy dialo (v spravach, novinach, ...).
2. Komu taketo spravy prospievaju? Ide len o pozornost? -
Tohle je vesměs všechno břečka televizní žurnalistiky. Realita je naprosto někde jinde. On je v zásadě velký problém pro televize a média všeobecně takový že mladá generace hraje raději hry lítá po facebooku než aby se dívala na seriály v telce a právě proto tyto média brojí proti hrám všeobecně, protože díky tomu mají rok od roku menší sledovanost.
Samozřejmě na hry si můžete vytvořit návyk on to nikdo netvrdí ale zase buďme objektivní. V dnešní době si vytvoříte návyk na počítačové hry nebo na televizi a nebo na blbý facebook. Prostě nelze říci že hry jsou škodlivější než televize. Lidský mozek se víceméně vyvíjí celý život a tak každý tento vývoj využívá po svém.
Když je někdo magor tak je prostě magor a spouštěčem u takového magora může být cokoliv dokonce to může mít i opačné účinky například že se podívá na nějaký krvák nebo zahraje akční hru to ho může natolik uspokojit že to v realu neudělá sám. Samozřejmě i tohle uspokojování z dlouhodobého hlediska nestačí jednou prostě ten magor půjde a vyzkouší si to na živo ale za to přece nemůže počítačová hra, film nebo něco jiného.
Pokud jde o ten případ na krimi tak tam se prostě musí vzít fakt že když dlouhodobě někdo do sebe cpe chemickou žumpu musí prostě počítat s tím že se mu to v té kebuli přehází natolik že je schopen provést něco takového notabene už jen podle vzhledu bych mu soudil max IQ 80 a to s kombinací drog a všeho kolem muselo prostě chtě nechtě přijít -
-
A beztak si člověk navykne díky uplně něčemu jinýmu než sou hry,facebook apod. tj neuspěch,nízký sebevědomí,potřeba pozornosti,problémy v rodině atd. ale holt je jednoduší ukázat si prstem na hru místo řešení opravdový příčiny a navíc to je dobrej byznys pro některý populisty.
-
Tohle skatulkovani me zacina pomalu stvat - to je jako rict ze kazdy Nemec muze za Druhou svetovou kazdy mlady posloucha Hip Hop kazdy podnikatel je krivak ktery vykoristuje jine a sam nehne prstem a ze vischni sportovci berou miliony mohl bych pokracovat jeste dlouho - ceska spolecnost je na tohle celkove velmi choulostiva (volim radsi mirnejsi slova)
-
-
Mate pravdu oba, jen to chození pro příklady až do Německa mi přijde zbytečný. Stačí zůstat na Games a pronýst magickou formuli CoD... *3*
Ono to je vcelku logický. Video hry přetahují televizím čím dál víc diváků, tak co by si nerejply, že jo :)
-
-
-
zprávy šité na míru
-
-
Spíš bych řekl: zprávy šité na Míru (po šestém pivku) http://www.plakatovna.cz/images/partners/miruh_logo.gif
-
-
Naše média jsou tupý akorát tak, jak je tupej náš národ. Primitivů jsou mraky a budou přibývat. Ostatně k tomuhle není moc co psát, snad jen
odkaz...
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/media-it/175746-blesk-zustava-nejctenejsi-nejposlouchanejsi-je-radio-impuls/ -
Již klasický scénář - nějaký chuj, jenž má v palici nakydáno a různým svinstvem provětráno, a který bohužel pro komunitu, uměl mačkat na klávesnici, se stává středem pozornosti médií kvůli vraždě a už v tom lítáme všichni. " Počítačové násilné hry z nás dělají časované bomby " tvrdí jeden diplomovanej pantáta za druhým jen proto, že jeho dogmatická studie je tisíc let za opicema. Další připomádovanej frajer to zase pečetí výstražními výroky o riziku pro každýho, kdo si jen vůbec zapnul nějakou tu FPSku a pro jeho okolí vůbec. Co je nejhorší je fakt, že lidi neumí a ani nechtějí myslet pragmaticky při podobných reportážích a nechávají si dále sr*t na hlavu podobný infa, ke kterým se staví jako k něčemu prioritnímu, aneb kdyby bylo řečeno, že lze děcka naočkovat antivideohernínásilí sérem, stála by druhý den fronta ve všech ordinacích. Argumentujte ročníkům 40+ , že se jedná o individuální případ a že podobný teze o "protonásilných předurčeních hráčů videoher" se musí brát racionálně - to je téměř nemožné, kvůli podobně stavěným masážním reportážím i kvůli té senilní zatvrzelosti dotyčných. Celé je to směšné, včetně celé justice, kdy samotná vražda jde do pozadí, ale nebezpečí videoher a "pod vlivem" okecávačky a dle toho měření trestu, jsou v čele.
Nezbývá, než držet AHP palce, ať může podobných případů řešit co nejmíň, a pokud, tak aby mohli ukázat, že celá tahle problematika je hodně neadekvátně zneužívána. Spojovat totiž celou videoherní obec s každým mladým uchem, který má hlavu jen na plyny a je schopný udělat nějakou fatální věc, zachází až moc daleko. -
-
Asi tak. Já jsem na násilných hrách a filmech vlastně vyrůstal ( i takový Tom & Jerry je vlastně o násilí), a nějak mě to sociálně nepoškodilo, psychopat ani sociopat nejsem... ačkoliv občas mám chuť někoho "zabít", ale to asi každý že *1* . Tyhle studie a dávání do souvislostí je v podstatě naprosto mimo mísu, naopak mnoho dalších studií dokazují, že násilí ve hrách odbourává stres a lidi uklidní (můj případ). Pokud už se stane nějaký trestní čin související s hrami, jedná se většinou o psychicky nevyrovnané jedince, stejně jako kdyby čin souvisel s čímkoliv jiným. Vše je jen o daných jedinckých, a nelze tato tvrzení generalizovat. *7*
-