-
Chcel by som si túto hru zahrať bez toho aby som vedel niečo o Alienovi. To by bol čistý masaker. Ale aj teraz, pri prvom stretnutí s Alienom, keď zabil toho holohlavého týpka a ja som mal odísť v tom vlaku či čo to bolo... Do toho hudba, nekonečné sekundy čakania a ja starý keket som mal nasrané v trénkach mal som chuť to vypnúť :D GOTY
-
Asirix: "v podstatě" ;)
samozřejmě že nečekám, že se v některém místě bude vetřelec chovat vždy stejně, ale z principu ty základní způsoby chování jsou předskriptované, jak sám píšeš... -
Tak panove mam odehrany skoro 4 hodiny , seknul jsem se u toho asi do tří rano :-D a,vsechno prolejzam peclive takze jsem vetrelce zatim potkal asi jenom 3x zatim furt hraju na hard a pohoda tak uvidime jak to bude dal ;-) .Jen jednou jsem se zasek na miste ale kvuli lidem :-) je to fakt perfektni hra bez zadnej blbejch pomucek pro lamky .Tohle tu fakt chybelo .Uvidime jak to bude dal ,ale az na par bugu kterych tam beni malo je hra naprosto perfektni .Cistej scifi horror .
-
Akce=>reakce není úplný skript. Skriptovaná situace je přesně naplánovaná a naprogramovaná scéna, kdy by se například v nějakém místě vetřelec choval přesně podle nalinkovaného scénáře neustále stejně. To je skript. Zde podle všeho AI vychází z toho, jak se hráč chová a na základě jeho akce, vetřelec vybírá z portofolia jeho reakcí, kterými jej obdařili tvůrci. Čili jde o skript jen v tom smyslu, že se AI rozhoduje, jakou reakci použije jako odezvu k hráčově akci. Takže určitě nelze říct, že jde o zcela skriptované situace. Pokud by se na nějakém checkpointu, či místě choval vetřelec neustále stejně, pak by šlo o plný skript, takto se o plném skriptu nedá mluvit. Skriptované bude, jak už jsem psal, jeho portfolio reakcí, ale kterou použije, si vetřelec vybírá na základě své AI.
-
ty si v tom pripade musis u hry primo rochnit *3*
-
http://avp.wikia.com/wiki/Main_Page
-
tak to sa im ťa pekne podarilo oklamať *1*
-
na oficiálním fóru padlo, že se vetřelec teleportuje s hráčem, aby bylo zajištěno, že je pořád poblíž hráče. a je to logické, protože jinak to udělat prakticky nejde. nemohli by riskovat, že se vetřelec někde sekne a hráč zbytek hry projde sám...
takže je to podařeně zvládnutý gameplay, kdy si to hráč neuvědomí...
co se týče skriptů, tak to chování AI vlastně skripty jsou. akce->reakce = v podstatě skriptovaná situace... -
Nemáte někdo odkaz na rozsáhlejší počtení o celém vetřelčím univerzu?
-
Do muzea?? Staci nova graficka karta s podporou DX 11 a na stredni detaily mu to pojede plynule. Tahle hra vypada prakticky stejne luxusne na plne i na minimalni nastaceni. Notabene engine hry je optimalizovan naprosto skvele i pro slabsi stroje, coz je u aitoru Total War serie docela vykon, jelikoz co si budeme nalhavat, ale uz od shoguna 2 maj s optimalizaci docela problemy.
-
ten tvuj pocitac patri do muzea
-
V klidu, zatím mám za sebou dvě a půl hodiny a prokousal jsem se teprve přes první dvě mise. Důvod je jednoduchý..no oni jsou vlastně tři: 1. Prolejzám všechno a všude něco hledám; 2. Kochám se designem prostoru ve kterém se pohybuju, 3. po opuštění lodi (kterou jsem prolejzal 20 minut) a kontaktu s prvním "bumbác" (plechovka) a "třísk" (utíkající človíček kdesi na druhém konci příletové haly) se plazím od úkrytu k úkrytu. Takže nejsi sám kdo by nudil své diváky :D
-
Když se tak koukám do configu obtížností, tak ta mrcha reaguje na spoustu podnětů, různě podle obtížnosti ;o) On se prostě tu a tam objeví na scéně, ale pak už řádí podle sebe ;o) I ti "blbí" a pomalí roboti člověka systematicky skřípnou, když se hráč prozradí a rychle se nezpakuje. Taky často pomáhá nohy na ramena, ale ne když už vás honí sám pán mafián, to je lepší si dřepnout a počkat na jistou smrt :)
-
Žiadne spawnovanie a žiadne skripty, až na zopár cutscén. Naopak, celkom podarená AI. Ani pred koncom hry netuším, ako sa bude chovať a kade pôjde.
-
no a jsou to skripty a spawnovani, nebo normalni AI?
-
Naopak - já myslím, že právě proto by jsi měl slušnou sledovanost *15*
-
Heh, no na hard si tak kolikrát říkám, že je pekelně rychlej, i šachtama i koridorama se pohybuje tak rychle, že máš tak tak šanci něco vymyslet a někam se pohnout dál. Někdy o tobě ví, ale prostě si tě vychutná, systematicky si to projde a jak tě zmerčí, je u tebe než bys řekl š... Nejlepší je počkat, až jde definitivně chvíli šmejdit jinam a kradmo se přibližovat k cíli ;o) Hlavně nečekat tiše někde v koutě blízko šachty v domnění, že žádný pohyb, žádné nebezpečí. I jako v přestřelce v lese, je třeba se stále přesouvat a nedat mu šanci jednoduše zaútočit ;o)
-
Spoiler Alert!! *7*
-
u mňa bol problém pri skákani s medzerníkom, vždy som mal problém ľavou rukou palcom mačkať medzerník, proste mi to pripadalo krkolomné a tak som sa radšej hral všetky pc hry, z toho väčšinou strielačky na šípkach :)
-
videl jsem nejake videa a vetrelec se pohybuje nejak pomalu ne? jak duchodkyne. treba tady
http://www.youtube.com/watch?v=CEmBADHUwnQ