Amazon nezrazuje Tolkiena. Zatracovat seriál Pán prstenů je předčasné
-
Ne, díky. Mám nasledováno už tolik děl, že jsem schopen obecně zanalyzovat kvalitu už z traileru. A dále k tomu nasvědčuje asi dalších 1000 indicií. Jako bránit mimo jiné seriál kvůli možnému neustálému přeobsazování z důvodu stárnutí postav u NEJDRAŽŠÍHO seriálu všech dob, je už totální bizár.
-
-
Nejde jen o přeobsazování a náklady na herce, ale i o to, co by viděl divák. Buď by museli z Tolkienova základu vystřihnout jednu událost a napsat kolem spoustu vlastního balastu nebo těch událostí vzít víc, každou nějak ukončit a pokračovat další sekcí, která by musela začít velkou představovačkou pravnuků postav z předchozího dílu. Komprimace času, událostí nebo postav se ve filmových adaptacích používá odjakživa
Přiznávám se, že se toho taky dost děsím, protože tady ta komprimace bude extrémní.
Jo a ten trailer mi přijde o ničem. V podstatě akorát ukázal, že je v tom utopená spousta peněz, ale jinak je to jen pseudonáhodný slet záběrů. Ty obrázky mi přišly zajímavější. U těch bylo vidět, že je komponoval někdo se smyslem pro detail (až na toho homebrew záporáka).
-
-
Jenomže takhle bude LOTR vypadat vlastně jako takový slabý čajíček a i ten btw prošel kompresí.
-
-
Souhlas, měli vybrat nějaké rozumné časové období (to zkomprimovat, bez toho by to nešlo), v něm odjet pár sérií a pak skočit zase jinam.
Jacksonovu LOTRovi podle mě škodí ani ne tak komprese, ale spíš natahování a přidávání (zvlášť druhý díl). Pak i ten pohled na kompresi vypadá blbě, když je to jinde roztahané až hrůza, aby mohli vyhodit vymetení Kraje (podle mého dost důležitá část příběhu) a nechyběla jim stopáž.
-
-
-
-
Slet nerdů :D
-
Já bych tomu hrozně rád dal šanci, bohužel ale poslední dobou vychází tolik seriálových bazmeků, že tohle prostě smrdí dalším průserem.
-
Článek má pouze jednu chybu. Není vůči nám, čtenářům, kteří na tuto stránku ještě chodí, dostatečně bohorovný.
-
Jenom se autora zeptám...nepřijde vám trosku na palici že se tvoří seriál z druhého věku, tedy knih Silmarillionu, Historie Středozemě a doplněno o kousky z Tolkienových dopisů a přitom Amazon nemá práva ani na jednu z těch knížek?
Ano, černý elf teoreticky fungovat může, ale hobiti fakt ne, stejně jako "kouzelník".
-
-
Já bych tak nějak přežil černý trpaslíky, proč ne (ženy ale vousy). Elfové vypadají prostě blbě.
-
Proč ne černí hobiti? I jeden z rodů v Kraji byl snědší, ne? :)
-
-
U hobitu by to chtelo ještě méně "představivosti" než u elfů to je pravda 😃.
Myšleno tak že ne všechny klany Nočních Elfů které nebyli ve Valinoru jsou úplně popsané takže klidně můžou být černí...vlastně by to byl celkem cool příběh. Ale na ten Amazon nemá práva...ani koule
-
-
-
Hezkej článek. Přesto - bude to strašnej hnoj :)
-
-
Amazon adaptuje jednu z najpopularnejsich kniznych trilogii. Mnohopocetne nazory ludi sa dali cakat. Adaptovat knihu je vzdy peklo.
Amazon kupil prava od New Line Cinema prave preto aby mohol pouzit Jacksonov svet, jeho vizual, jeho predmety a hudbu. Howard Shore sa veru v trailery nepredviedol (ak teda bola naozaj pouzita jeho hudba).
Amazon mohol ist cestou GoT kde sa tvorcovia vyjadrili, ze sa knihou inspiruju a nie kopiruju, takze viacere odlisnosti boli v poriadku. Od zaciatku bolo jasne, ze koniec serialu bude iny nez ten knizny (nehovoriac, ze ten knizny neexistuje a podla mna existovat ani nebude, Martin pise priliz pomaly).
Ludom skor prekaza nezrovnalost, ze vo veku trilogie LOTR nemame miesancov, no v druhom veku ich bude pozehnane. Elfovia v Duncanovom Warcrafte boli tiez aziati a nikomu to nevadilo. (osobne sa mi to tam dokonca hodilo).
Ono by bolo mozno len predsa lepsie keby sa Amazon dal na Eragona.
P.S. Triss Merigold bola tie bruneta v prvej serii Witchera a hla, v druhej uz bola rysava. Takze nikdy nieje neskoro na zmenu.
-
-
Ehm.
Amazon neadaptuje žádnou trilogii, ale část Tolkienovy mytologie, která je bezkonkurenčně nejhůře zdokumentovaná. V podstatě existují letopisy s dírami přes sto let dlouhými a pár rozpracovaných příběhů.
Amazon sice koupil práva od NLC, ale to neznamená, že musí využít všechno do detailů. Navíc tam ta práva byla a i když možná byly jiné možnosti, jak je sehnat, využil prostě tuhle. Třeba jen proto, aby mohl využít design Prstenů a neriskoval žalobu, kdyby je navrhl podobně.
Amazon nemá co kopírovat, protože toho je málo. Pokud tedy chce natočit víc než jen hodinovou přednášku, opravdu se může jen inspirovat. To neznamená, že to nemůže zeslonit, jak ostatně píše i autor článku.
Ano, bude. Lidi jsou bohužel hrozně fixovaní na něco, co se jim kdysi líbilo a nedokážou překousnout, že by to mohlo být jinak. Ani když jde o adaptaci jiné části díla jinými autory.
P. S.: Jo, ženy a barvy na vlasy. Nebo to byla magie?
P. P. S.:: V čem s autorem článku nesouhlasím, jsou ty vlasy. Nejde ani tak o to, že jsou krátké, ale spíš o to, že jsou moc obyčejné a takový elf pak vypadá příliš lidsky a tedy málo elfsky. Vliv na to má i to, že pro nás bílé jsou si černoši dost podobní a tak v té postavě prostě vidíme černošského člověka a ne elfa. Kdyby měl nějakou nepřirozenou barvu vlasů nebo třeba rovné vlasy, byla by ta iluze určitě zdařilejší.
-
-
problem je, ze jednotlive rasy predstavuji i urcite kultury a proto si lide u cernocha predstavi uplne jinou kulturu nez u belocha a jinou u asiata a zaroven si to priradi k dane postave v pribehu...takze nejde o to, ze ten clovek ma jinou barvu kuze, ale pro divaka je automaticky z odlisneho ,,sveta,, nez ti ostatni.
-
-
S vlasama je to dneska těžký. Černošky jsou na internetu schopný tvrdit že takový ty copánky podél celé hlavy jsou jejich kulturní dědictví a bělošky a běloši by to neměli nosit na hlavě (fakt se to ani netu řešilo). Takže kdyby ten elf měl dlouhý rovný hnědý vlasy buď by dostal bídu za to že vypadá komicky stejně jako by dostal bídu kdyby měl jako správný černoch afro, dredy nebo něco, protože to by zase vypadalo na elfovi fakt divně i když Zaklínač už to zkusil ( a rozesmálo mě to) Myslím že se na ty černošský elfy měli prostě vykašlat a udělat jen trpaslíky a lidi.
-
-
V principu souhlasím, měli se na to vykašlat. Ale když už, tak si myslím, že by tomu nějaká odlišnost prospěla. Je to lesní lid, tak se pokusit třeba o něco, co vzdáleně připomíná jihoamerické indiány? Třeba Dís mi připadá na trpaslici v pohodě (i když aspoň bradku mít mohla).
Zaklínač to zkusil i v herní podobě. Hlavně v jedničce byli elfové jak z Posledního mohykána. Zprvu mě to zarazilo, ale pak jsem si řekl, že aspoň je ta kultura odlišená a zrovna k Sapkowskiho elfům se indiánský duch docela hodil.
-
-
-
-
-
Všimly jste si rohoto The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim.....
Jejakej novej animak, to by nemuselo byt spatny, a takovy fajn tema