Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zase fabulace... 

  • Bumtaratabumbumbum

    Jako vzhledem k tomu, že Númenorejci ve Středozemi založili v podstatě koloniální velmoc a byla to velmi vyspělá civilizace, dá se předpokládat, že skrze obchod hojně proudilo zboží přes významnou část jejich říše a s tím logicky muselo docházet ke vzájemnému střetávání různých kultur. Dosah jejich vlivu byl veliký, proto by mě spíš udivovalo, kdyby tam k takovému styku nedocházelo. A právě proto mě nijak nedráždí, že se v seriálu, odehrávajícím se ve druhém věku, budou nacházet i takovéto "exotičtější" postavy (samozřejmě za předpokladu, že to bude příběhově vysvětleno právě tak, že tmavý elf bude Avari, tmavý trpaslík nebude Durinovec a tmavý člověk bude jižan).

  • Sorry fabulace neberu... Přesně tam míříš.

    Šance je nenulová ale je asi 0.5 %

  • Bumtaratabumbumbum

    Jak říkám, to že ty příběhy tímto směrem dál nerozváděl neznamená, že o nich alespoň okrajově nepřemýšlel. Kdyby ten svět skutečně byl ohraničený, tak jak říkáš, tak by se ani neřešili zmínky o Haradu, Umbaru, Rhunu apod. Už jenom zmínka o tom, že modří Istari operovali na východě zakládá v tom světě mythos a to navzdory tomu, že Tolkien se mu dál nevěnoval. Jinak řečeno, vzhledem k tomu, že Tolkien ty země zmínil, je potřeba s nimi v tom světě počítat, a proto existuje nenulová šance, že odtamtud občas někdo zavítal i na západ do míst, která dobře známe.

  • Znovu bych si Tolkiena nastudoval on se věnoval severským legendám a mytologii... S jižní kulturou pracoval minimálně ehm vlastně vůbec. Jeho svět je ohraničený tím co znal tehdejší Germánský/Anglosaský svět

  • Bumtaratabumbumbum

    To bych právě neřekl. Tolkien načrtnul obrovský, rozmanitý svět. To, že se blíže věnoval vyprávění událostí jen na západním okraji Středozemě neznamená, že o tom ostatním nepřemýšlel a neměl o tom alespoň matnou představu. A vzhledem k tomu, že nezanedbatelná část Ilúvatarových druhých dětí je tmavé pleti, proč by takový nemohli být i někteří z jeho prvních dětí.

  • Ta pravděpodobnost je ale minimální v kontexu toho čemu se Tolkien věnoval? 

  • Bumtaratabumbumbum

    Vašek ale nepsal, že Temný elf = tmavý elf. Napsal jen, že o Avari se neví téměř vůbec nic a proto nic nevylučuje to, že nějaká část z nich by klidně mohla být tmavé pleti.

  • kotty

    Souhlas. I když Abraham Lincoln jako lovec upírů je v pohodě. Pokud to tedy není podané jako jeho biografie nebo historický film, ale jedná se  o pouhé zasazení historické postavy do fantasy světa.

  • Proč? Tohle je fakt kosmetický detail, důležité budou úplně jiné věci.

  • Tak se tomu nemají věnovat :-) Jak jsem psal. Možností mají spoustu jak udělat nějaká nová díla...

  • Maxianimal

    Máš pravdu, dík. Teď je tam 100k up, 137k down :D

  • Hele, rozumím tomu, že někteří lidi dělají z komára velblouda. Ale pokud mám fakt svět, ve kterém v podstatě všichi kladní hrdinové jsou běloši, a všechny postavy s jinou barvou kůže jsou do nějaké míry padouši, tak to už dneska prostě vyznívá trochu blbě.

  • Derp_1337

    Netflix jako producent má právo mluvit do tvorby (i když to údajně nedělají). Ale jednu věc nikdo nemůže popřít: oni rozhodují, komu dají prachy na tvorbu a komu ne.

    Poslední roky se nadmíru rozmohly na Netflixu tyhle filmy/seriály s ultralevicovou (woke) propagandou. Na to jak Netflix tvrdí, že je politicky neutrální, tak je tam až moc podezřele těchto témat. Kdyby to tak Netflix nechtěl, tak to nebude. Nebuď naivní.

  • Taronyu

    O tom to video nebolo. Bolo skôr o tom, že možno to takto chcú samotní tvorcovia. A nie kvóty netflixu.

  • Pokud zvládáš angličtinu je to skvělé popsané tady

    https://youtu.be/90LjRagJXs4


    Plus je v Silmarillionu že modří čarodějové odešli na východ aby pomáhali bojovat lidem proti Sauronovi 

  • U hobitu by to chtelo ještě méně "představivosti" než u elfů to je pravda 😃. 

    Myšleno tak že ne všechny klany Nočních Elfů které nebyli ve Valinoru jsou úplně popsané takže klidně můžou být černí...vlastně by to byl celkem cool příběh. Ale na ten Amazon nemá práva...ani koule

  • Carnage666

    Já bych tak nějak přežil černý trpaslíky, proč ne (ženy ale vousy). Elfové vypadají prostě blbě.

  • Carnage666

    To bude tím že to není teaser trailer ale jen title announcement. Rozdíl je že v teaseru už byli vidět ty postavy a scenérie a cgi. Koukáš na starší video než se vůbec začalo cokoliv kolem castingu řešit a jediný co v něm máš je logo seriálu.

  • Aleee takhle já to neberu... Koukáš na to A2larm trolerskou optikou... Pro mne skřet není nějaká postava s kterou se dá diskutovat v kroužku anonymních sluníčkářů o tom jestli se cítí být diskriminovaný. je to prostě pohádková postava a jakoukoliv asociaci s lidmi tmavší pleti beru jako snahu o to vyvolat pozdvižení... 

    "ale z dnešního pohledu to prostě úplně košér není." - Košer to není pro progresivity, kteří se hlavně bojí aby se nikoho nedotkli a potřebují všechno řešit do sebemenšího detailu...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit