Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Gulivera84

Všimly jste si rohoto   The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim.....

Jejakej novej animak, to by nemuselo byt spatny, a takovy fajn tema

• Inquisitor

Slet nerdů :D

• Fajn. To neznamená, že by se to mělo kazit fanouškům, pro které to relevantní je.

• Hidden

Fajn clanek.

Myslim, ze hlavni problem rvoucich fanousku nejsou nejake upravy nutne pro filmovou adaptaci, tem se clovek obvykle nevyhne, ale nedostatek respektu k predloze. Nektere veci by se v adaptacich menit nemely, pokud se dilo chce tvarit jako verne zpracovani, jako treba ze Martina Luthera Kinga by nemel hrat beloch, ze Abraham Lincoln nebyl lovec upiru a tak dale.

A zrovna v pripade pomerne bohateho Tolkienova sveta lze projevit autorskou invenci i s uctou k originalu, jako treba dokazali tvurci Lord of the Ring Online (byt to neni film, ale hra) a pritom jej jeste v leccems prekonat.

Nicmene trailer na pocin Amazonu nevypadal uplne zle, takze stoji za to mu dat sanci. Na soudy bude dost casu pote...

• ohinek

Fakt to znělo tak vážně? Já jsem to všechno četl Xkrát a vím o jeho světě dost. to byla jen narážka na černé elfy tady, nebo na tendence za černou Hermionu Granger v HP. Ať tady tihle lidé JRRT a JKR nazývají rasisty, jsem s tím celkem v pohodě když vím, že komukoli příčetnému to je jasné.

• Já se za skalního fanouška považuju (mám přečteno v podstatě všechno kromě několika dílů HOME) a barva kůže jednotlivých postav mi přijde úplně irelevantní. 

• Tolkien rasista zcela jistě nebyl (viz jeho odpověď nacistickému vydavateli), ale v něčem jeho knížky z dnešního pohledu rasistické jsou. Rasa, resp. barva kůže je v nich nerozdíleně spojená s charakterem. Dává to smysl při pohledu na dobový kontext (psal dějiny tehdy téměř 100% bílé anglie a vycházel přitom ze severských mýtů), ale z dnešního pohledu to prostě úplně košér není. Přitom duch těch knížek je protirasistický (spolupráce se týká mnoha kultur a u řady z nich musí hrdinové překonávat předsudky), takže nechat tam diverzitu i na straně barvy kůže je úplně v pohodě...

• Taronyu

https://www.youtube.com/watch?v=TrmQI5YM40E

• Carnage666

Přímo trailer od kanálu  Prime video (amazon) má 101 tisíc kladných a 130 tisíc negativních 😀 jejich další kanál pro UK má  zase  23 tisíc kladných a 52 tisíc negativních, takže nevim na který koukáš ty ale jinak se stačí podívat i na další reuploady od jiných kanálů a je to stejný, dislikes  právem převažují a je to fakt sranda.

• ohinek

Tohle je úplně krystalický pohled na věc, díky kterému se tohle děje především. Pokud mám tady tohle brát vážně, tak bych rád věděl, proč na tohle všechno John Howe a Alan Lee ve svých ilustracích nějak zapomněli. Možná ale jen rozuměli tomu, že Tolkienův svět má být smyšlená evropská mytologie, ve které černoši bývávali v Africe (Haradu). Pojďme to ale vzít jasně a upřímně: Tolkien byl rasista a homofob, který nechal nádherné bílé elfy vraždit černé zlobiváky. Kdo je amazon, aby na tom cokoli měnil?

• Žádný slitování s timhle seriálem neni na místě. Musíme jim to exemplárně dát sežrat ať prodělaj hodně peněz.  Díky tomu si oni i ostatní mainstreamový  tvůrci konečně uvědoměj, o co stojíme a o co ne. Za naše děti! Ať nemusej v budoucnosti konzumovat podřadnou tvorbu bez citu! A za Froda!

• Maxianimal

Teda ne že by se mi RoP líbilo, ale vidím 75 tisíc kladných a 15 tisíc negativních. To není taková hrůza imo.

• Nejde jen o přeobsazování a náklady na herce, ale i o to, co by viděl divák. Buď by museli z Tolkienova základu vystřihnout jednu událost a napsat kolem spoustu vlastního balastu nebo těch událostí vzít víc, každou nějak ukončit a pokračovat další sekcí, která by musela začít velkou představovačkou pravnuků postav z předchozího dílu. Komprimace času, událostí nebo postav se ve filmových adaptacích používá odjakživa

Přiznávám se, že se toho taky dost děsím, protože tady ta komprimace bude extrémní.

Jo a ten trailer mi přijde o ničem. V podstatě akorát ukázal, že je v tom utopená spousta peněz, ale jinak je to jen pseudonáhodný slet záběrů. Ty obrázky mi přišly zajímavější. U těch bylo vidět, že je komponoval někdo se smyslem pro detail (až na toho homebrew záporáka).

• Autor asi neviděl ten ,,superfan,, trailer kde skupinka ..diversnich,, mladých lidí řeší otázku jak moc ,,hot,, Sauron je a jestli je LBTQ. A jak Gandalf by si spolu s ním zašel zapařit do klubu.

A taky malá zajímavost ohledně práv: 

"We have the rights solely to The Fellowship of the Ring, The Two Towers, The Return of the King, the appendices, and The Hobbit," J.D. Payne told Vanity Fair. "And that is it. We do not have the rights to The Silmarillion, Unfinished Tales, The History of Middle-earth, or any of those other books."

A také komentář producerky Lindsey Webber:

"It felt only natural to us that an adaptation of Tolkien’s work would reflect what the world actually looks like,"

Začínamé vidět ten serial trošku bledě ne, hmmm ?

Ano serial má šanci byt ,, dobrým,, , ale z toho co vidíme to pravděpodobně nebude.

Je velice zajímavé vidět jak média drží spolu, nemůžu se dočkat až vyjde Kindom Come 2 nebo Shadows over Silesia a redakce se přidá na stránu zahraničních médií kritizujíci develepry, že hra je malo diversní XD

• V principu souhlasím, měli se na to vykašlat. Ale když už, tak si myslím, že by tomu nějaká odlišnost prospěla. Je to lesní lid, tak se pokusit třeba o něco, co vzdáleně připomíná jihoamerické indiány? Třeba Dís mi připadá na trpaslici v pohodě (i když aspoň bradku mít mohla).

Zaklínač to zkusil i v herní podobě. Hlavně v jedničce byli elfové jak z Posledního mohykána. Zprvu mě to zarazilo, ale pak jsem si řekl, že aspoň je ta kultura odlišená a zrovna k Sapkowskiho elfům se indiánský duch docela hodil.

• Maxianimal

Hezkej článek. Přesto - bude to strašnej hnoj :)

• Carnage666

Díky dislike yt extension pro prohlížeče je krásně vidět co si o tom lidé myslí. Ale bohužel jak člověk řekne že se mu to nelíbí je šovinista, rasista, hater. 

• Carnage666

S vlasama je to dneska těžký. Černošky jsou na internetu schopný tvrdit že takový ty copánky podél celé hlavy jsou jejich kulturní dědictví a bělošky a běloši by to neměli nosit na hlavě (fakt se to ani netu řešilo). Takže kdyby ten elf měl dlouhý rovný hnědý vlasy buď by dostal bídu za to že vypadá komicky stejně jako by dostal bídu kdyby měl jako správný černoch afro, dredy nebo něco, protože to by zase vypadalo na elfovi fakt divně i když Zaklínač už to zkusil ( a rozesmálo mě to) Myslím že se na ty černošský elfy měli prostě vykašlat a udělat jen trpaslíky a lidi.

• skaven

len jednu zmenu som tam akceptoval, Perrinove manzelstvo, davalo to super zmysel, postave to sedelo ale vsetko ostatne bolo strasne.

Predstavenie Aielov Thomom (ak chcu zabijat, neuvidis ich tvar) - prva Aielka  v seriali - bojuje s odhalenou tvarou.

Dvourici - zapadla dedinka niekde na konci sveta - v  seriali multikulti predmestie newyorku

Cesty - Machin Shin, neznicitelna entita - v seriali ho posle do zadku ani nie novicka

zvucka - namet tkania (pouzivanie saidaru) - v seriali, machanie rukami, saidin/saidar ani nespomenuty, tj kompletna myslienka jing/jang vyhodena, tj spolupraca medzi muzmi a zenami neexistuje.

...mi to prislo, co scena, to odpad.

Neskutocny odpad

• problem je, ze jednotlive rasy predstavuji i urcite kultury a proto si lide u cernocha predstavi uplne jinou kulturu nez u belocha a jinou u  asiata a zaroven si to priradi k dane postave v pribehu...takze nejde o to, ze ten clovek ma jinou barvu kuze, ale pro divaka je automaticky z odlisneho ,,sveta,, nez ti ostatni.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit