Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Magister_Peditum

Já bych tomu hrozně rád dal šanci, bohužel ale poslední dobou vychází tolik seriálových bazmeků, že tohle prostě smrdí dalším průserem. 

• skaven

k tomu clanku len tolko...

Myslim, ze potrebujeme viac Rickov Gervaisov medzi redaktormi, a dostavame len...tych ostatnych, ktori z celebrit hykaju.

• Ehm.

Amazon neadaptuje žádnou trilogii, ale část Tolkienovy mytologie, která je bezkonkurenčně nejhůře zdokumentovaná. V podstatě existují letopisy s dírami přes sto let dlouhými a pár rozpracovaných příběhů.

Amazon sice koupil práva od NLC, ale to neznamená, že musí využít všechno do detailů. Navíc tam ta práva byla a i když možná byly jiné možnosti, jak je sehnat, využil prostě tuhle. Třeba jen proto, aby mohl využít design Prstenů a neriskoval žalobu, kdyby je navrhl podobně.

Amazon nemá co kopírovat, protože toho je málo. Pokud tedy chce natočit víc než jen hodinovou přednášku, opravdu se může jen inspirovat. To neznamená, že to nemůže zeslonit, jak ostatně píše i autor článku.

Ano, bude. Lidi jsou bohužel hrozně fixovaní na něco, co se jim kdysi líbilo a nedokážou překousnout, že by to mohlo být jinak. Ani když jde o adaptaci jiné části díla jinými autory.

P. S.: Jo, ženy a barvy na vlasy. Nebo to byla magie?

P. P. S.:: V čem s autorem článku nesouhlasím, jsou ty vlasy. Nejde ani tak o to, že jsou krátké, ale spíš o to, že jsou moc obyčejné a takový elf pak vypadá příliš lidsky a tedy málo elfsky. Vliv na to má i to, že pro nás bílé jsou si černoši dost podobní a tak v té postavě prostě vidíme černošského člověka a ne elfa. Kdyby měl nějakou nepřirozenou barvu vlasů nebo třeba rovné vlasy, byla by ta iluze určitě zdařilejší.

• Ne, díky. Mám nasledováno už tolik děl, že jsem schopen obecně zanalyzovat kvalitu už z traileru. A dále k tomu nasvědčuje asi dalších 1000 indicií. Jako bránit mimo jiné seriál kvůli možnému neustálému přeobsazování z důvodu stárnutí postav u NEJDRAŽŠÍHO seriálu všech dob, je už totální bizár.

• Amazon adaptuje jednu z najpopularnejsich kniznych trilogii. Mnohopocetne nazory ludi sa dali cakat. Adaptovat knihu je vzdy peklo.

Amazon kupil prava od New Line Cinema prave preto aby mohol pouzit Jacksonov svet, jeho vizual, jeho predmety a hudbu. Howard Shore sa veru v trailery nepredviedol (ak teda bola naozaj pouzita jeho hudba).

Amazon mohol ist cestou GoT kde sa tvorcovia vyjadrili, ze sa knihou inspiruju a nie kopiruju, takze viacere odlisnosti boli v poriadku. Od zaciatku bolo jasne, ze koniec serialu bude iny nez ten knizny (nehovoriac, ze ten knizny neexistuje a podla mna existovat ani nebude, Martin pise priliz pomaly).

Ludom skor prekaza nezrovnalost, ze vo veku trilogie LOTR nemame miesancov, no v druhom veku ich bude pozehnane. Elfovia v Duncanovom Warcrafte boli tiez aziati a nikomu to nevadilo. (osobne sa mi to tam dokonca hodilo).

Ono by bolo mozno len predsa lepsie keby sa Amazon dal na Eragona.

P.S. Triss Merigold bola tie bruneta v prvej serii Witchera a hla, v druhej uz bola rysava. Takze nikdy nieje neskoro na zmenu.

• Článek má pouze jednu chybu. Není vůči nám, čtenářům, kteří na tuto stránku ještě chodí, dostatečně bohorovný. 

• Článek zajímavý. Dík za názor...

Z životopisu Tolkiena co si pamatuji, tak se Tolkien věnuje a především inspiruje Seveřanskými legendami (Germánské kmeny především) a vše se točí více méně kolem nich. Asi tak největší výlet někam na jih jsou Haradští tuším? Pokud by se Tolkien chtěl věnovat Africkým reáliím tak zkušeností z Afriky na to měl asi dost (z dětství), ale nechtěl a věnoval se neglobalizovanému severu, který moc daleko nedohlédl v té době. Proto Tmavý elf mi přijde jako nesmysl... Prostě tak daleko Tolkien nepřemýšlel aby zahrnul do svého světa všechny klimatické pásma (ale můžu se plést, úplně si to už nepamatuji). Navíc teda temný elf a tmavý elf je docela dost rozdílný pojem. :-)

Znovu, sem proto aby se dělali nové projekty, kde ať se klidně naplní všechny ideály woke culture a progresivismu, ale ať zbytečné neničí ten starý svět. U mne je to na úrovni obrazoborectví... 

Ale tak Kamila Filu tenhle článek určitě potěší :D

• Derp_1337

Tak nějak by mi nevadilo, kdyby Draka hrál třeba asiat (nemusí to nutně být běloch, lol).

Ale to, že kompletně zpřehází děj a místo znovuzrozeného Draka zachraňuje svět jakási babská internacionála??!

Chápu, že v současné společnosti je moderní předhazovat témata o silných emancipovaných ženách, které svým výkonem ponechávají může v pozadí. Ale aby se kvůli tomu zásadně měnila skvělá díla jenom aby se splnila tahle politická agitka?? To je fakt moc.

• Derp_1337

Já osobně podporuji pohoršení fanoušků knižní a filmové předlohy LotR. Jen ať řvou a nadávají. Pokud seriál bude jenom takový průměrný vývar, tak doufám, že se na to lidi nebudou dívat, aby velké korporace prostě pochopili, že takhle to prostě nepůjde. Diváci nemají rádi, když jim někdo zprzní jejich oblíbenou předlohu.

Ačkoliv Netflixu prošla jejich politika "především SJW propaganda na úkor všeho ostatního", kdy je pro ně důležitější naplnění nějakých politických agitek než samotná kvalita adaptace zdrojových materiálů. Netflixu to prošlo jenom díky tomu, že skalních fanoušků Zaklínače není zas až tolik. Jenže tohle nebude platit pro LotR. Amazon si musí uvědomit, že těch skalních fanoušků je fakt hodně a snadno se naštvou.

• iSpirit

Pan autor ale absolutně nechápe hlavní výtky, které směrují ke Kolu času. Levný vizuál čert vem, mizerně zahrané postavy taktéž(Rosamund je výjimka samozřejmě), nefunkční HDR na Amazon Prime u tohoto seriálu se dá vyřešit přepnutím do SDR, co fanoušci samozřejmě ale neodpustí je změna příběhu.

Hlavní výtky směřují k ohýbání děje k poplatnosti této doby a scenáristická mizérie. Příklad za vše:

Na konci série místo Draka(bilý můž) zachraňuje svět pětice žen, z toho hlavní jsou černoška, indka a asiatka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit