Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Opravdu uznávám, že co se hrůzy a lekaček týče, je v tomto lepší Amnesia: The Dark Descent, ale co se týče příběhu a celkové atmosféry, je v tomto lepší Amnesia A Machine For Pigs. Příběh mě na konci dojal až k slzám a vůbec nelituju toho, že jsem tuto hru mohla hrát, Byla velmi úžasná a navíc k tomu, donutila člověka k logickému myšlení různých dopisů a slov schovaných za hádankami. Narozdíl od Amnesia Pád do temnoty, nemělo mít skoro žádnou logickou hádanku, šlo jen o to člověka vyděsit. Je to jen můj názor, nikomu nic neberu :)
  • Zdravím *3* Včera jsem dohrál amfp a musím říci, že to je opravdu umělecké dílo!...a 6/10 je plivnutí do tváře vývojářům-hru bych hodnotil silnou osmičkou(možná až slabou devítku), kterou si hra opravdu zaslouží(chinese room museli předělat engin HPL 2-pro větší kapacitu map, větší podporu NPC, větší podporu animovaných objektů, lepší grafiku a opracovanější modely)-řekl bych, že chinese room udělali vše pro největší zážitek, co bylo v jejich kompetenci-zde jen škoda, že byly z hry odstraněny scénky, co by hru oživili(mám na mysli scénu z traileru, kde prasočlověk rozbijí dveře)-mimochodem jsem se nesetkal s tím, že by mi zombie(ač má vytvořené animace ve složce s hrou) rozbijel dveře. Na hře mi chybí podpora custom story, které by udrželi komunitu hry. Hra zklame ty, kteří od ní očekávají pouze horor-ovšem milovníky příběhů s atmosférou(jako já) ji náležitě ocení a určitě se jim zaryje do paměti!
  • Oprava: Doorways :)
  • Na Steamu vysel dalsi zajimavy horor Doordays, nevypada vubec zle.
  • GlaDOS
    Doporučuji po dohrání zamířit na Frictional Games fóra. Je tam diskuze o příběhu čítající 60 stran. Zjistil jsem, že podobně jako u Bioshock Infinite mi uniklo hodně hodně drobností. Každá věta v denících má svůj význam a příběh daleko přesahuje myšlenku "lidé jsou prasata". Hodně věcí odkazuje na mayskou mytologii, sériové zabijáky (H. H. Holmes, Jack), schyzofrenii, předchozí Amnesii,... V tomto ohledu je Amnesia: A Machine For Pigs vážně geniální a jsem si jistý, že to moc lidí prahnoucí pouze po strachu neocení. Bohužel spousta lidí očekávala mechaničtější přístup založený na lekačkách a puzzlech, který je tu vážně okleštěn. Já preferuji raději tohle, protože Outlast fungující opačně mi přišel až moc strojený.
  • me docela amnesia a machine for pigs sklamala
    co seni libi na amnesia a machine for pigs: soundtrack trochu zlepsena grafika okolni prostredi.
    co me sklamalo na amnesia a machine for pigs: nemate inventar, nejsou custom storys, hra neni moc hororova :((, mate neomezeno svetla v rucerne nebo co to je:((

hroznne me to sklamalo snad vyde dalsi dil amnesia ale strasidelnejsi s custom story a s inventem atd.

todle je odeme vse
  • mohly tam být více hororový flashbacky jako byly v jedničce...jen si představte rozmluvu manduse a malého prcka když čistí turbínu a potom.... *1* nebo flashback o tom jak blinká a nachází mechanickou páteř...to by bylo velmi zajímavé..... ale máš pravdu, že ten konec byl total silnej....a ta hudba u toho..... plesalo mi srdce
  • Mimořádně silných několik posledních minut na mě opravdu zapůsobilo!
  • Hudy1141
    Asi jsem divnej, ale po dohraní musím říct, že se mi A Machine For *12* líbilo víc než The Dark Descent. Zajímavej příběh, luxusní soundtrack, paradní lokace. To že ubylo interakce mě nevadilo, jen to mohlo být více hororové.
  • Jack1947
    Zkusil jsem, kupodivu se zatim bavim vedel jsem ze po Outlast nemuzu cekat graficke orgie, tady to je o hratelnosti predevsim, (neco na te lampe/svitilne bude) kazdopadne to doparim a i kdyz vim ze to asi na tu 6-7 je, rozhodne to neni skoda, nedoparit by byl samozrejmne jeden smrtelny hrich. *4*
  • Před hoďkou dohráno...ještě teď se z toho vzpamatovávám....kdo píše, že je to sračka, zřejmě vůbec nepochopil příběh nebo jeho hloubku.... Je to dost drsoňský - příběhově...hratelně..to je druhá... ale i tak.... je to pecka.... Filosofická vsuvka do života.... Bože jsem z toho hotová... jdu si zapařit outlast *1*
  • Amylee.Anderson
    Jediné, co bych hře pochválila je soundtrack, ten je nádherný. Zbytek totální zklamání :(
  • Horst_Fuchs
    Po všech těch řečech o tom jak je tohle výrazně horší mi to nedalo a schválně jsem si znovu zahrál původní Amnesii, a tentokrát jí dohrál do konce, abych měl srovnání.

1. polovina hry dobrá, ale od potrubí dál je to slabé, ničím to nepřekvapí; překvapivě v některých pozdějších lokacích není vůbec třeba být na světle; AI potvor je úplně stejně dementní jako v MFP; puzzly tu jsou, ale dětsky snadný; hudba, atmosféra, příběh i závěr výrazně horší jak v MFP. Tohle že je ta mnohem lepší jednička? *7*

Hry hodnotím zhuba stejně, vtip je v tom, že každá si svých 7/10 zaslouží za něco jinýho. Jednička za herní mechaniky a 1. polovinu hry, MFP za výbornej příběh s přesahem, atmosféru i hudební doprovod.
  • Jack1947
    Stejne to zkusim, pac mne moc ten stroj na prasata zajima , no co ze to neni jak Outlast. (propadak to neni , tak proc nezkusit he?)
  • ucho
    nevím, ale jsi trochu zmatený. píšeš "jedním slovem" a použiješ slova dvě. a co jiného říct? třeba normální názor na hru... :)
  • jednim slovem - totalni srac.ka, co jeineho rict v porovnani s puvodni amnesii
  • Prvá Amnesia sa mi veľmi páčila, takže toto pokračovanie som očakával s veľkým nadšením. A musím povedať, že aj keď je toto trošku iná hra, páčila sa mi tiež. Je síce vidieť, že to robil niekto iný, no tam kde autori na pôvodnú Amnesiu nestačia (desivosť, logické hádanky, hrateľnosť), tak sa snažili pridať niekde inde. Napríklad príbeh sa mi tuto páčil omnoho viac, hlavne preto, že má aj silný presah. Soundtrack sa mi tak isto páčil. Niektoré skladby sa dajú počúvať aj samostatne, čo sa mi u prvej Amnesie nestalo. A atmosféra, i keď iná, ale vďaka skvelým zvukom a prostrediu, tiež dosť hutná. Takže u mňa sa sklamanie nekonalo, i keď som dostal niečo iné, ako som čakal.
  • Dohráno. S hodnocením i obsahem recenze musím bohužel souhlasit. Za mě velké zklamání. Všechny herní prvky jsou o stupeň horší jak v Dark descent - atmosféra nic moc, díky permanentní lucerně se nemusíte bát tmy a na prasátka narazíte jen v předskriptovaných scénách. Navíc vyloženě temných pasáží je jen pár, většinou se pohybujete v matně osvětlených koridorech, kde lampa ani není potřeba. Soundtrack v rámci žánru průměrný, jediná melodie která mi utkvěla v paměti je ta z trailerů. Na strašidelné chorály z jedničky zapomeňte. Příběh taky nic moc, v Dark Descent byl mnohem lépe provázán s hrou. Konec na mě bohužel působil už dost klišovitě. Jako datadisk/DLC proč ne, jako plnohodnotná hra ne. Škoda.
  • promitac
    v kazdom ohlade horsia hra ako jej predchodca... wtf
  • Horst_Fuchs
    Nejdřív dohraj, pak teprv hodnoť; první třetina je slabší, dál už je to podstatně zajímavější. Ber to tak, že tohle není Amnesie, je to hororová chodička s příběhem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit