-
To kluci docela podělali. *15*
-
No vzhledem k tomu, že hra vychází až zejtra večer nemůžu hodnotit, ale 6/10 mě dost překvapuje. *8* Pár komentářů od lidí co hráli review verzi už jsem viděl a všichni si to naopak pochvalovali. Nechápu. *12*
-
Uvidíme až si to zahrajem, můj názor znáte a stojím si za ním a jsem spokojen jak tu hru uchopili a těm kterým se to nelíbí bohužel si asi hru nekoupíte nebo neužijete, ale vše nemůže být podle vás
-
Zdravím *3* Včera jsem dohrál amfp a musím říci, že to je opravdu umělecké dílo!...a 6/10 je plivnutí do tváře vývojářům-hru bych hodnotil silnou osmičkou(možná až slabou devítku), kterou si hra opravdu zaslouží(chinese room museli předělat engin HPL 2-pro větší kapacitu map, větší podporu NPC, větší podporu animovaných objektů, lepší grafiku a opracovanější modely)-řekl bych, že chinese room udělali vše pro největší zážitek, co bylo v jejich kompetenci-zde jen škoda, že byly z hry odstraněny scénky, co by hru oživili(mám na mysli scénu z traileru, kde prasočlověk rozbijí dveře)-mimochodem jsem se nesetkal s tím, že by mi zombie(ač má vytvořené animace ve složce s hrou) rozbijel dveře. Na hře mi chybí podpora custom story, které by udrželi komunitu hry. Hra zklame ty, kteří od ní očekávají pouze horor-ovšem milovníky příběhů s atmosférou(jako já) ji náležitě ocení a určitě se jim zaryje do paměti!
-
Dohráno. S hodnocením i obsahem recenze musím bohužel souhlasit. Za mě velké zklamání. Všechny herní prvky jsou o stupeň horší jak v Dark descent - atmosféra nic moc, díky permanentní lucerně se nemusíte bát tmy a na prasátka narazíte jen v předskriptovaných scénách. Navíc vyloženě temných pasáží je jen pár, většinou se pohybujete v matně osvětlených koridorech, kde lampa ani není potřeba. Soundtrack v rámci žánru průměrný, jediná melodie která mi utkvěla v paměti je ta z trailerů. Na strašidelné chorály z jedničky zapomeňte. Příběh taky nic moc, v Dark Descent byl mnohem lépe provázán s hrou. Konec na mě bohužel působil už dost klišovitě. Jako datadisk/DLC proč ne, jako plnohodnotná hra ne. Škoda.
-
Mimořádně silných několik posledních minut na mě opravdu zapůsobilo!
-
Doporučuji po dohrání zamířit na Frictional Games fóra. Je tam diskuze o příběhu čítající 60 stran. Zjistil jsem, že podobně jako u Bioshock Infinite mi uniklo hodně hodně drobností. Každá věta v denících má svůj význam a příběh daleko přesahuje myšlenku "lidé jsou prasata". Hodně věcí odkazuje na mayskou mytologii, sériové zabijáky (H. H. Holmes, Jack), schyzofrenii, předchozí Amnesii,... V tomto ohledu je Amnesia: A Machine For Pigs vážně geniální a jsem si jistý, že to moc lidí prahnoucí pouze po strachu neocení. Bohužel spousta lidí očekávala mechaničtější přístup založený na lekačkách a puzzlech, který je tu vážně okleštěn. Já preferuji raději tohle, protože Outlast fungující opačně mi přišel až moc strojený.
-
Prvá Amnesia sa mi veľmi páčila, takže toto pokračovanie som očakával s veľkým nadšením. A musím povedať, že aj keď je toto trošku iná hra, páčila sa mi tiež. Je síce vidieť, že to robil niekto iný, no tam kde autori na pôvodnú Amnesiu nestačia (desivosť, logické hádanky, hrateľnosť), tak sa snažili pridať niekde inde. Napríklad príbeh sa mi tuto páčil omnoho viac, hlavne preto, že má aj silný presah. Soundtrack sa mi tak isto páčil. Niektoré skladby sa dajú počúvať aj samostatne, čo sa mi u prvej Amnesie nestalo. A atmosféra, i keď iná, ale vďaka skvelým zvukom a prostrediu, tiež dosť hutná. Takže u mňa sa sklamanie nekonalo, i keď som dostal niečo iné, ako som čakal.
-
Zrovna jsem dohrál, není to sice to co jsem očekával, ale peněz nakonec nelituju. Dal bych 7/10!
Kdo čekal něco jako původní Amnesii bude nejspíš podobně jako tenhle recenzent zklamanej. Tohle je spíš taková zážitková 1st person chodička s dost ponurým hororovým příběhem, ale zato velmi povedeným. Musím pochválit pěkný ozvučení i hudební doprovod.
Bohužel negativ to má celkem dost:
- Po technický stránce dost slabá záležitost, ani v době vydání první Amnesie ten engine nebyl nic extra a dnes působí vysloveně zastarale.
- Žádný puzzly ve hře nejsou, jen úkoly typu zandej baterii, vyndej baterii, nasuň kolečko apod. což mě dost zklamalo i když pro někoho to může být plus.
- Hra je opravdu osekaná téměř o všechno co zavání nějakou interakcí, s drtivou většinou předmětů ve hře už nelze nijak manipulovat.
- Systém skrývání se ve tmě i ztráta příčetnosti při pobytu ve tmě jsou pryč; k tomu všemu teď máte neustále k dispozici nevyčerpatelnou lucernu což strašidelnosti moc nepřidává.
- Nepotěší ani extra nízká obtížnost hry, za celou hru se mi podařilo umřít jen dvakrát a to jsem se nijak nesnažil. -
Před hoďkou dohráno...ještě teď se z toho vzpamatovávám....kdo píše, že je to sračka, zřejmě vůbec nepochopil příběh nebo jeho hloubku.... Je to dost drsoňský - příběhově...hratelně..to je druhá... ale i tak.... je to pecka.... Filosofická vsuvka do života.... Bože jsem z toho hotová... jdu si zapařit outlast *1*