Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • misho8723
    Tak videl som niekde tie jeho knižky, ktoré majú obaly s motívom niektorej z postáv, ktoré sa objavili v Zaklínačovi 2 a vyzerajú otrasne - fakt nechápem, kto dostal taký skvelý nápad.. inak tiež som sa dostal k neho spisovateľskej práci vďaka Zaklínačovi 1 a doma mám všetky časti, ktoré sa týkajú Geralta a jeho príbehu.. inak Sapkowski je osobou, ktorú človek buď miluje (má rád) alebo nie.. hovorí, presne to čo si myslí a nedá si diktovať nikým čo má hovoriť alebo písať.. a keby sa príbeh Zaklínača 2 (+ niečo z jednotky) preniesol do knižnej podoby, myslím si, že by veľmi dobre obstál vedľa pôvodnej Sapkowského tvorbe.. niektoré názory v spomínanom interview sú typické pohľady ľudí, ktorí sa o herný priemysel príliš nezaujímajú, iné názory zase sú veľmi presné - škoda, že z hier od CD Projektu RED skoro nič nevidel - možno by daktorý názor zmenil vzhľadom na ich kvalitu práce

P.S. jeho vyjadrenie, že správny príbeh jedine funguje v knižkách je dosť mimo.. filmy, komixy, hry (aj keď sú dosť pozadu, ale ale vždy sú výnimky) - napríklad či už rovno Zaklínač hry, alebo skvelé príbehy hodné knižiek majú podľa mňa hry Cryostasis (aj keď v tomto prípade ide o príbeh z knižky, stále ale platí, že sa dá preniesť príbeh z knižky do hry), Call of Cthulhu, BioShock, veľa starších adventúr, Game of Thrones RPG, Alan Wake, Vampire : Bloodlines, Planetscape : Torment, Grim Fandango, Baldur's Gate II, Psychonauts, atď.. nechápem prečo vyjadruje taký názor, pritom ako sám hovorí, nehráva hry ani nikdy nehrával, tak prečo sa vyjadruje tak o hrách a ich spojeniu s príbehmi.. ale inak fajn rozhovor, konečne žiadne PR kecy
    • Tikov
      Příběhy hodné knížek, ale ne v knižní kvalitě. Stačí si knihu přečíst a poslechnout si ji v audio podobě- pocit z příběhu je hned jiný než při samotném čtení. Knihu si čtenář imaginuje sám a uzpůsobuje si ji svému naturelu- to u zbylých forem vyprávění nefunguje a divákovi je tlačena představa tvůrce.
      • misho8723
        Však jednoznačne.. ale dajme tomu, že by vyšla knižka, ktorá by prepísala príbeh Zaklínača 2 do knižnej podoby, a kúpil by si ju človek, ktorý o hry nestojí, nezaujíma sa o ne a ani nikdy nepočul o Zaklínač hrách.. podľa mňa by si tú knižku istotne vychutnal, ak ho baví fantasy alebo Sapkowského tvorba.. príbehy v hrách majú na druhú stranu tú výhodu, že človek si ich môže tvoriť sám, a pretvarovať ako chce (alebo ako to je u hier len možné), tak ako práve v Zaklínač hrách (hlavne v dvojke)
  • rhaegar
    Már rád knižního zaklínače,ale poslední dobou mám rád ještě o něco víc Malaz--- Malaz je nekompromisní dark fantasy s neskutečnou hustutou atmosféry ,smrti, a prostě vše co patří k dark fantasy..
    • Kr.Pa
      Tak to si ještě přečti Kulhánka a Žambocha.
      • Radši toho Žambocha. I když vlastně Vyhlídka na věčnost nebyla vůbec špatná
        • Tak za mě musím říct u Kulhánka Noční hlídka a to zejména druhý díl.Vyhlídka ma naprosto šílenou hlavní myšlenku, ale pobavila taky dobře. *1*
          • To jo, spíš jak skončili hrdinové z těch dvou předchozích knih ve Vyhlídce :D. Pravda ten příběh je šílenej, zábavnej, už jenom ta představa jak skáčou do Vesuvu
    • Felczar
      Malaz, Zaklínač či Píseň ledu a ohně jsou parádní série, člověka vždy potěší, když hlavní hrdinové nemají na hlavách svatozář a nezachraňují svět svou láskou a porozuměním. *4*
    • Magister_Peditum
      No jo, Chromý bůh se s prosincem už blíží...
  • Podle meho nazoru je Zaklinac daleko lidstejsi nez "pohadkovy" Pan prstenu (to neni mineno jako urazka pro fandy) jen mi tady proste vic sedi ten drsny slovansky svet s krasami vseho druhu ale take soc. problemy drogami rasismem atd. BRAVO tohle me fakt zasahlo
    • To se přece nedá srovnávat.
    • To je jako říct, že Věc je mnohem horrorovější než Gumídci méďové. Jo, je, protože je tak zkrátka napsaná, kdežto gumídci nejsou.
    • Magister_Peditum
      Zaklínač je taky postmodernistická literatura, zatímco Pán prstenů vznikl v jiné době.
    • rhaegar
      Pán prstenů je klasika bez Tolkiena by to nešlo ,proto taky mám tengwar vytetovanej na ruce .)
  • Na takovou upřímnost jsem si díky vlivu západu jaksi odvyknul, hezké vědět, že ještě existují lidé, co říkají, co si myslí a ne to, co chcou slyšet lidi, že si myslí.
    • Upřímnost a chvástavost se navzájem nevylučují. Oceňujeme prvé, pokud nesklouzává do druhého. Já myslím, že je to tak v pořádku.
  • No tak by o tom Zaklinacovi uz zase mohol nieco napisat...cakam uz roky, ze si to rozmysli
  • Starý pán, konzervativní zájmy, co už. (To není míněno jako urážka.)
  • walltar
    Já sem o zaklínači poprvé slyšel ve hře a sem hrozně rád, že se tak stalo ... ty knihy byli vážně dobré.
  • calwin
    každý má svojho oblúbeného autora... a je pravdou že svet zaklínača bol velmi pekne otlačený v hre. Vďaka tomu som sa dostal ku knihám ktoré by som možno nikdy nečítal a prepásol by som tak životnú šancu. Sapkowski je pre mňa inšpiráciou a môže byť rád že sa toho chopili práve ludia z CDprojektu... mohlo to dopadnúť podstatne horšie.
  • Polskemu Eurogameru, ktory prevzal britsky eurogamer... ;)
  • Voláme korektora, akutní případ, projet článek a opravit překlepy, dnes se urodilo *2*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit