Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • na hru si s chutí počkám jak bude okolo 5ti stovky jdu do ní :)
  • PreidaQ
    Pro mě při hraní kampaně ze začátku dost nudné, ale s posledním aktem se to pořádně rozjelo a nakonec se z toho vyklubala výborná hra. I když stále dost podobné předešlým dílům, tak to má velice originální a neotřelé prostředí a hraje se to parádně. *3*
  • viacej mi rezala grafika z anno 1404,bola taka farebnejsia krajsia,tu je vsetko take sede blede malo farebne a radsej mam z minulosti umenie ako budovy z buducnosti ktora sa jedna druhej podoba ako vajce vajcu :P
  • Hmm, přehrávač zase nejde posouvat, když někam kliknu je to od začátku...Nechce se mi 3 minuty koukat na video, ale chci si ho projít jen v rychlosti *9*
  • Vypadá to zajímavě... Jinak recenzi chválím, na současné poměry velmi dobrá!
    • Pokud jsi nehral tak doporucuji i Anno 1701 a Anno 1404, druhá jmenovaná stale v parádní grafice.
      • No pokud jsem to správně pochopil, tak číslo v názvu hry se vždy rovná přibližné dataci období, ve kterém se hra odehrává... Tahle konkrétní hra mě zaujala, že má prostředí v budoucnosti (historické strategie mě až tak moc neberou) a zároveň že to není intergalaktická rubačka, jak to obvykle s těmihle sci-fi strategiemi bývá.

Já bych si tu hru snad i zahrál, ale pokud je pravda ta poměrně vysoká obtížnost, kterou zmiňuje recenzent, tak to by mě asi odradilo... Já se nerad hrami frustruju. *4*
        • smejki
          mně je teda jedno, jestli to myslíš vážně, nebo se snažíš vytvořit další vlákno, kde rozporuješ vlastní slova, jen aby vznikl zbytečný balast, ale... pokud chceš jednoduché budovatelské "strategie", musíš šáhnout po budovatelských sandboxech jako je třeba Tropico. Hraje se to dlouho, s prstem v nose, dobře to vypadá a nemusíš věčně trpět dojmem, že jen snažíš doplňovat vodu do systému složité kaskády 1500 vzájemně závislých nádrží, z nichž kontinuálně odtéká voda. Naopak si můžeš většinu času hrát s tisícem pro úspěšnou hru nevýznamných konin.
          • Tropico, pokud vím, žádný díl z budoucnosti ještě nevydalo... Nebo jo?
            • smejki
              ah, tohle jsem opomněl
        • PreidaQ
          Pokud víš, že tyhle obchodně-budovatelské strategie nejsou pro tebe, tak tě s touhle hrou zřejmě bavit nezačnou. *7*
          • No počkej, to jsem přece nikde nepsal, nebo snad jo? Já si daleko radši zahraju obchodně-budovatelskou, než rubačku... Právě se mi líbí ten koncept, že to není o stavění armády a mlácení se, a zároveň je to z budoucnosti.
            • Masa-san
              Ja si naopak myslím, že jakmile se pochopí herní mechanizmy , tahle hra je celkem v pohodě. (aspon nekonečná hra)
              Hlavní rozdíl oproti jiným, je snad v tom, že nejde o to postavit největší město a honem všechny budovy , ale menší město a to rozmazlovat a postupně vylepšovat a přestavovat.
              Vydělal jsem tam přes jeden milion a pořád jsem byl ziskový pak se mi odemkla budova a prostě jsem většinu města zboural, protože budova se mi nikam nevešla a zároveň její stavba trvala neuvěřitelné dlouho a vzala ohromné množství surovin, ale díky naspořenému milionu jsem rekonstrukci přečkal v celkem bez stresu, jen abych postavil ještě promyšlenější město s výkonnější ekonomikou.
              (Stavitelskou str jsem nehrál snad od doby sim city nebo jak se to jmenovalo)
            • PreidaQ
              Ale tu obtížnost můžu potvrdit. Častokrát se stane, že člověk v téhle hře prostě "zaspí na vavřínech", říká si, že má dost peněz a že je to v pohodě, nic dál už nemusí rozšiřovat, a najednou je ve velkém mínusu, ze kterého se docela obtížně vyhrabává. *4*
            • PreidaQ
              No, ony tyhle hry se dají většinou roztřídit tak, že někoho prostě tenhle typ baví a někoho ne. Většina "obyčejných" lidí se nedokáže přenést přes to, že celé hodiny prostě jen stavíš, přesouváš zboží, plníš tužby svých obyvatel, hlídáš si finance, opět stavíš, kocháš se tím, co jsi postavil a stavíš ještě více.
              Já sám při takovéhle hře prostě nepřemýšlím nad tím, jestli mě vyloženě baví nebo ne, ale prostě se do ní dokážu natolik ponořit, řešit neustálé problémy a něco zlepšovat, a v tom tkví kouzlo takovýhlech her. *7*
            • No, v tom případě se budu muset vrátit ke Skyrimu, to nikdy neomrzí... *3*
            • Hairy_Ass
              Ale že to je poměrně obtížná hra, tak to je pravda... *3*
  • hele vavro di si kritizovat skyrim a nech nas na pokoji
  • nevite kdy vyjde command and karier?
    • A to myslíš Carrier Command, nebo Command and Conquer?
  • No. Ono je otazka. Jelikoz jsem Anno nikdy nehral, tahle hra mi pripadala pro normalniho nezasahleho hrace dost tezka a blbe nadesignovana. Popravde jsem se z prvni mise nemohl vymotat - pochopit co mam delat, kdyz mne nikdo nic v tom nerekne... Takze zatim zustavam u civilizace. Chapu, ze to muze fanouskovi neco rict, ale mne to zatim jen nastvalo... *7*
    • Jsem na tom stejně. Nikdy jsem ANNO nehrál a nemohl jsem splnit ani první úkol v kampani (požadavky na splnění ůkolu jsem splnil ale nic se nestalo a dál jsem se nedostal). Tak jsem si dal "skirmish" pro začátečníka a po asi pěti opakováních jsem se naučil základy. Pak jsem si dal pro pokročilé a už to mám docela rozjetý a baví mě to. Ale absence normálního tutoriálu mi tam chibí, nebo nějaká normální nápověda. Třeba pořád nevim, jak měnit výši daní, nevim, jak udělat obchodní cestu (nastavim zastávky a náklad, ale nemám k dispozici žádnou "trade ship" na výběr. Při tom mám asi 3 lodě, který maj v popisu napsáno "trading ship". Ale budu zkoušet dál a nakonec na to snad přijdu.
      • Zdar... hele taky nemám k dispozici žádnou trade ship... Zjistil jsi nějak kde je problém..? protože já mám volnejch asi 11lodí všeho typu ale stále mi to nejde nastavit, protože žádný lodě v tom nastavení vidět nejsou...
      • To chce patch.V základní verzy byli přesně tyhle problémy co popisuješ.S patchem už vše funguje.
        • a kdyz amte obchodni cestu vykladaj lode autoamticky naklad nebo to musite jako u 1404 delat ručne?
          • Automaticky, stejně jako v 1404....
      • Masa-san
        Tohle je první Anno co jsem kdy hrál a je pravda, že jsem zezačátku trochu tápal, ale stejně nikdy nehraji tutoriály a vše zkouším metodou pokus - omyl a citem z hraní jiných her.
        ale po par hodinách hrani jsem se dotoho bez problému dostal. Tutorial ve hře není snad ani třeba nebot 1) I-net je plný stovek videí a návodů snad na úplně cokoliv v téhle hře 2) Při hraní "nekonečné hry" mě tam pořád vyskakuje "archa AI" a sděluje co se kde děje a co mi chybí a co měl bych postavit.
        • Jenom bych uvedl na pravou miru-tutorial ve forme napovedy ve hre je i v nekonecne hre. Jenze EVE(nebo jak se to jmenuje) ti napise jen kratkou zpravu a pokud ji nerozkliknes,tak se k ni nedostanes.
          • Masa-san
            No jak říkám, něměl jsem žádné vážněnjší trable. A pokud neumím tak si to někde najdu né ?.. Samozřejmě mohli tam dát tutoriál, ale opravdu není třeba. Na netu jsou i takové detaily jako plány na co nejefektivnější půdorysy měst a průmyslových / zemědělských / energetických seskupení. Jsou k nalezení videa s městy o 1000 - 10 000 obyvatelích (já mám něco okolo 8-9 tuším ?) Videa o tom jak udělat zásobovací trasy ... atd atd atd atd je toho opravdu tak mnoho že se to snad ani nedá nenajít. *3*
      • Jak na Trade route? - http://www.youtube.com/watch?v=i7zde4Ccc3Y
        nic si ztoho nedelejte,ze hned vsechno nevite. Nejde ani tak obtiznost nebo o rozum,jako o tom,''vedet kam kliknout''. Anno 2070 je oproti minulemu dilu mene prehledne a ruznych ikonek je tam vice.
        a mimochodem-me na teto serii bavi v podstate jen nekonecne hry. Jedna obrovska mapa v nekonecne hre = cca 100 hodin zabavy.
        • stoupeek
          Díkec. Asi to budu jeste parkrát rozjíždět znova, ale nevzdám to.:)
    • Zas tak těžké to není. Jenom trochu používat rozum.
    • Předchozí díly sem nikdy nehrál a v pohodě jsem se do hry dostal.Chce to mít jen trochu trpělivosti ze začátku než se do toho člověk dostane,a pochopí co a jak.Takže bych to s tou obtížností zas tolik nehrotil.
    • Zkus predchozi dil-Anno 1404. Podle me je to vrchol cele serie a k novackum je pratelstejsi.
    • A pokud predpokladaji znalost predchozich dilu, meli to radsi prohlasit za datadisk...
  • Hra vyzera zaujimavo, ale co som pocul ze aku ochranu to ma... hry si kupujem, dokonca som zniesol aj ochranu Assassins Creed 2(kde ju potom patchom odstranili), ale co sem dali... vraj staci ked si zmenite jednu suciastku v pc a ono to berie ako keby ste mali uplne iny pc. a hru mozte instalovat max na 3 pc. toto je uz na mna silna ochrana.
    P.S.: Hry na steame maju tiez tieto ochrany ako ich krabicove verzie? Alebo len steamworks?
    • Ja mam na Crysis nejaky takyto oblb. Myslim, ze obmedzenie je na 5 strojov. (steam)
  • Lawliet
    Mm zlobí to tu někomu při pokusu hrát to online?? Připojování mi to posledních pár dní u někoho háže chybku něco jako "nebylo možné se připojit ke hráči xxxxx"

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit