-
Monitor má tak úzký význam, jak mu rozumí recenzent, jen v češtině. Angl. ekvivalent pro obrazovku je display. Monitor se používá obecně pro sledovací zařízení, pro počítačové obrazovky minimálně. Jeho význam je širší, takže anglofonním lidem to nijak divné připadat nebude.
A konečně: Monitor byla třída lodí použitých ve válce Severu proti Jihu, jedny z prvních celokovových lodí poměrně unikátní konstrukce: https://en.wikipedia.org/wiki/Monitor_(warship)
-
-
Jak už jsem zmiňoval někde dole, ano, neboj, uvědomuju si, že tím ve hře reálně nikdo nemyslel monitor od počítače, ale ať mi zároveň nikdo netvrdí, že jsem jedinej podivín na světě, kterej se při replice "It's not the first time I've run into The Monitor!" neubránil úšklebku při představě frajera, co s rozběhem bourá do obrazovky.
Podobná asociace přeci musí lidem, co píšou příběh, dojít. A synonym existuje dost...
-
-
Našinci rozhodně :) Pochybuju, že i Američanovi. Ale lingvista nejsem, můžu se plést. Docela by mě zajímalo, jestli mají amíci v popkultuře vytvořený archetypální odkaz na toho monitora z 2. sv. v., mě to nějak uvízlo v mozku ještě z ABC.
Mě to v en neevokuje monitor ani v nejmenším, automaticky si to asociuju se někým, kdo sleduje (to monitor (v.)).
-
-
Monitor má v angličtině spoustu významů. ale jeden z nich je stejný, jako v čěštině.
https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/monitor
-
-
Ano, ale používá se minimálně.
-
-
-
Přitom Bioware kdysi uměli udělat skvělou střílečku. Byla to MDK 2 a dodnes je boží! A hlavně lineární, v konceptu jednoduchá, bez spousty podělanýho balastu, kterej je dnes bohužel populární...
Jedna z mých nejoblíbenějších her.
-
Hodně nízká známka, 6/10 by tomu slušelo více určitě to má daleko k odpadu. Nicméně ta hra nic nového nepřináší, spíše kopíruje lepší hry a ještě to dělá špatně.
-
Len taký proti názor pre ľudí ktorý by to náhodou chceli hrať. Príbeh vôbec nie je taký zlý ako sa ho snaží prezentovať recenzia, na pomery lootershooterov je dobrý a podľa mňa OVEĽA lepší ako v Destiny. Combat a lietanie je zábavné a funguje. Bugy existujú a zlé dizajnové rozhodnutia tiež ale nekazia hru tak ako sa to snaží prezentovať recenzia. Endgame je slabý ale nie veľmi slabší ako mala pri vydaní konkurencia(destiny). Anthem má svoje chyby a nemá endgame obsah, áno je to problém, áno nemali to tak vydať ale 4/10 je úplne mimo. Primerané hodnotenie je tak 6-7/10 z môjho pohľadu a len tak na koniec chcem pripomenúť, že destiny 2 tu dostalo 9/10(ani náhodou nebolo na 9/10). Takže ak nechcete nutne srať bioware na hlavu tak si počkajte a myslím si, že sa budete relatívne dobre baviť, ja sa bavím slušne už teraz.
-
-
4 z 10 je ešte príliš mierne hodnotenie
-
No. Ono se moc ohánět tím co měla konkurence při vydání moc nejde l. Anthem nastupuje pěkně z čerstvá proti rozjeté konkurenci. Mně nezajímá, jako hráče co hraje teď jakej měl start kupříkladu warframe(ten hraju takže vím o čem mluvim) když teď je to úplně jiná hra a proti tomu nastupuje Anthem s tolika chybami a nesmysly že se mi zpět ani do něj nechce.
-
-
To bolo len pre porovnanie ak by to niekoho zaujímalo (pretože mňa ako
hráča Destiny to zaujímalo a preto hrám Anthem) a 4/10 mi skutočne príde
neadekvátne a neodráža stav tej hry. Ale samozrejme, nedostatok obsahu a technický stav neospravedlňujem
ale jadro mi príde dobré a určite nie na 4/10. -
-
Hele, mně jádro taky přijde fajn, souhlas. Taky sem to asi dvakrát zmínil v textu. Ale nehodnotím to, co z toho jednou třeba moooožná, když se někomu bude chtít, bude. Hodnotím rozbitou, špatně nadesignovanou hru s nulovým obsahem, kulhajícím lootem a neexistující endgame, co mi přistála na disku te´ď.
Jestli s tim něco udělaj, s radostí se k tomu za rok vrátím a napíšu článek, že už to neni takovej šit ;).
-
-
V pohode, ja som mal len potrebu sa ozvať pretože mi tá recenzia neprišla dobrá, to je všetko :)
-
-
To bude tím, že není dobrá. Porovnávat hru, do které člověk musí dokoupit za 2x tolik DLC (viď, Destiny 2) a která ma za sebou velmi dlouhou dobu a stále není povedená a Anthem, který teď vyšel a má neskutečný potenciál, je scestné.
-
-
Reakce na příspěvek:
Ale jak vyjádříš potenciál v recenzi? Recenzent není jasnovidec a nikdo ti nezaručí, že z toho potenciálu někdo někdy něco vykřeše... se klidně může stát, že to EA za měsíc utne a pošlou Bioware pracovat na něčem co bude mít větší předpokládanej zisk.
A podle mě by porovnání s destiny celkem sedělo... jsou to dvě hry stejného žánru. A cenově taky nejsou od sebe daleko... Já teď nedávno koupil Destiny 2 + všechny DLC i s tím jejich posledním anual passem za cca 50€. Takže proč to neporovnat?
-
Reakce na příspěvek:
To len pre spresnenie, mne samozrejme neprišla dobrá dotyčná recenzia na Anthem, to Destiny som spomenul ako perličku, že to dostalo 9/10 čo je retrospektívne vyslovene vtipné.
-
Reakce na příspěvek:
Hry vyšla ve stavu v jakém vyšla, proti konkurenci, která tu už je. Proti čemu tenkrát stálo Destiny?
omlouvej to jak chceš, ale pokud jdeš do kategorie zahuštěném konkurencí, tak se musíš vytasit sakra s něčim pořádným, protože samozřejmě každej bude bude porovnávat aktuální stav(mam opustit Warframe/Destiny2 pro tuhle hru? ). Samozřejmě do toho je tu ještě Bioware aspekt. Pro tuhle hru se obětoval mass effect, takže se čekalo že to bude fakt nářez...
-
Reakce na příspěvek:
Poslyš, nijak se samozřejmě nezlobím za rozdílný názor, ale alespoň kritizuj, co v textu opravdu je... jedinej odkaz na Destiny v celý recenzi je, že má obdobně stupidní příběh, nic jinýho. Anthem nefunguje sám o sobě, nepotřebuje srovnávání. Potenciál uznávám už ve verdiktu a zároveň je mi v číselným hodnocení upřímně fuk, když ho kazí neskutečná smršť chyb a mizernýho designu.
Bez jakýkoliv ironie ti nicméně závidim, že tě to baví. Taky jsem doufal, že bych si z toho mohl udělat oddychovku na hoďku dvě, občas. Zkus Warframe, mimochodem, jestli tě baví Anthem, budeš z toho naprosto urvanej ;).
-
-
-
-
-
-
-
Pri vsi ucte, minimalne prvni polovina recenze pusobi jak splneni zadani "hlavne to co nejvice strhat a pouzit prehrsel jedovatych primeru" a az pote se dostava do nejake normalnejsi vecne roviny. Mimochodem, slovo "monitor" nema jen vyznam te magicke bednicky, do ktere zirame u pocitace. ;)
-
-
Jistě, že nemá, ale to je jak pojmenovat postavu "Big Black Cock" a pak se hájit, že má černý peří a zobák. Technicky vzato budeš mít pravdu, ale ta asociace bude i tak jasná.
Jinak mě samozřejmě mrzí, že ti přijde struktura textu nevyvážená, nicméně někam ta kritika otřesnýho příběhu přijít musela =).
-
-
Kritika obecne je zcela na miste, Anthem ma radu chyb a i onen pribeh, zjevne nemajici za cil vybocovat z bezne hollywoodske produkce superhrdinskych filmu je v rade mist zkratkovity a zaslouzil by i v ramci zanru vetsi peci. Jen mi velka cast recenze proste prisla v duchu: "Me ta hra hrozne stvala, smlsnu si na ni v recenzi stuj co stuj." Samozrejme, ciste subjektivni ctenarsky vjem cloveka, ktery Anthem hral a nepovazuje ho navzdory cetnym chybam za takovou katastrofu, jakou text navozuje. ;)
-
-
-
Přitom kdyby se vrátili ke konceptu Origins, tak jim utrhnou zákaznici ruce. Nároky na tyhle RPG nejsou velké a u lidí jsou oblíbené. Prodávat se to bude jako rohlíky a nebudou se řešit haty.
-
Pozrel som si viacero recenzií (hru nemám) a všetci vyčítajú hre to isté. 4 z 10 je ešte príliš mierne hodnotenie, podľa toho čo som videl. Angry Joe to veľmi podrobne rozobral, a má pravdu. Tá hra je doslova patetická. Je to pľuvanec do tváre a výsmech inteligencii hráčov. Tá herná náplň je úbohý a nemiestny vtip za 60€. Kým hráči budú tolerovať takýto hnoj a budú ho naďalej predobjednávať, tak sa v budúcnosti určite dočkáme ďalších takýchto paškviľov ako Fallout 76 a teraz Anthem...
-
V čem je to horší/lepší/jiné než Destiny? tam probíhal po vydání taky hate ale přeci jen ne v takové míře..a mě ta hra bavila
-
-
No Destiny mělo navíc PVP například?:)
-
-
jo jasně tj jednoznačný fail
-
-
I Endgame byl prostě lepší. Ne skvělý, spíše průměrný, ale přesto nebyl tak vyloženě tragický jako tady, kdy 2 ze 3 "endgame" bosů jsou jenom opakováním těch, co už ve hře byli.
-
-
1 ze 3. Brouk v mines i monitor jsou unikátní. A ta luminary v templu je taky trochu jiná díky těm štítům ale uznám, že je podobná...
-
-
Takže Monitor není nic, co by jsi nehrál v hlavní kampani a tady si to zopákl? Takže to není zrecyklovaný boss fight?
-
-
Reakce na příspěvek:
A včem jako? Podobný titanům? V něcěm ano, ale je to defacto kombinace všech titánu... cmon, bossfighty se prostě ve všech hrách opakují, už od vanilly wowka... a rozhodně to má nápaditější boss fighty, než Destiny 2 základ bez DLC... tam bylo nudné vše až na lasta.
-
-
-
-
-
-
-
Ještě štěstí že mám resty z loňska protože rok 2019 na poli AAA her působí hodně rozpačitě.
Metro a jeho kauza s Epic Storem, další prznění značky Far Cry, nezajímavé The Division 2 a do toho Anthem který by neobstál ani v době Destiny 1. Sorry ale 60€ ode mě vydavatelé zřejmě ještě nějaký čas neuvidí.
-
-
Žádné prznění se nekoná, FAR CRY není Značka.
-
-
Značka neznačka, nic to nemění na faktu že Far Cry dosud až na vyjímky viz. Primal byla sice značně repetitivní a trhlá přesto vcelku zábavná střílečka ( kladu důraz na slovo střílečka).
Když sem viděl finální boss fight v New Dawn myslel sem že koukám na FPS verzi The Division do které si odskočil nějaký démon z fantasy RPG. S nožem na lvl 1 protivníkovi na lvl 1 podříznu krk ale tomu na lvl 3 jen poškrábu límeček. Podobných s.aček teď máme mraky ale někdo se rozhodnul že to bude prima dát i do Far Cry. Jako by nestačila ta dětinská představa údolí kde došlo k odpálení jaderných hlavic. Takže si myslím že zmínka o prznění je vcelku na místě.
Vůbec bych se nedivil kdyby Far Cry nakonec dopadlo stejně jako AC nebo Ghost Recon, copak za zrůdnost provedou se Samem Fisherem?!
-
-
Nic zábavného to není vyjma primal... ten se ještě dal.
Sam Fisher možná se ani ke slovu déle nedostane a to je dobře.
-
-
-
A před tím vším 10/10 Resident Evil 2.
-
-
Trochu úlet. Rozhodně to není horší než Fallout76. Trochu cítím snahu recenzenta si nahnat bodíky u haterů. Za poslední půlrok to není první taková recenze. Hold po proudu je to jednodušší. Jindy se tu prozměnu dá 10/10 kopírce z třetího kolene. Jinak pokud se Vám stýská po starém, dobrém Bioware, může za to milovaná komunita, že doktorská dvojice utekla z herní branže s nervama v kýblu(ME3).
-
-
No ME3 byl taky nehorazny pruser. Zalouzili si kazdy kousicek toho hatu co dostali
-
3>4? Co máš z matiky?
-
Emm... a on někdo tvrdí, že to je horší než Fallout 76?
(Pokud se tedy hypoteticky přesuneme do vesmíru, kde tohle srovnání vůbec dává smysl).
-