Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Slendrian
    Zlaty prvy Gothic, s bezmennym hrdinom, paradnou obtiaznostou, na tu dobu krasnym svetom, a hlavne na paradnu atmosferu s vynikajucou hudbou, ktory fanusik serie by si so slzickou v oku nespomenul na vase pokrstenie ala na kmotra, alebo vyhraty suboj v arene na xy-ty pokus po ktorom prisla velka davka zadostucinenia a mnoho mnoho dalsieho, to boli casy. R.I.P Gothic nech zije novy kral - Risen...
    • Přesně tak. Ale ona i dvojka byla skvělá a nabízela stejně krásný svět a atmosféru, což mě donutilo hru snad 7x dohrát. Trojka ještě taky šla, ale k opětovnému hraní mě to tolik netáhne a nejlepší věc tam byla asi jen grafika. Každopádně Risen jsem dohrál, královsky jsem se u něj bavil a Pyraním rozhodně nedělá ostudu, jen to má jeden háček - není tam ten samý hrdina, se kterým jsem se tak zžil, se kterým jsem si v bariéře vybudoval respekt, zničil spáče a všechny osvobodil, se kterým jsem osvobodil Khorinis z dračích spárů.....Jowood všecko posral, takže teď nezbývá doufat, že si i na hrdinu z Risenu stejně zvyknu, což bude problém, ale tohle je asi jediná pořádná kvalitní značka, která mezi podobnými hrami vychází.
      • Jo, jo... kéž by "Piraně" koupily značku Gothic a tvořily. Gothic 1 a 2 pro mě byly ikony single-player RPG. Jedničku jsem dohrál snad 4x... dvojku tedy pouze jednou, ale to proto, že na mě už to bylo moc roztahané. Trojku jsem hrál, ale nedohrál, protože mi co deset minut padala (CP 1.74 mi je holt na nic). Risen si chci co nejdříve koupit (škoda... teď byla na Steamu 50% sleva *4*), ale i podle dema to vypadá na slušný gameplay z trojky. Arcanii jsem hrál pouze demo a to mě utvrdilo v tom, že je tu něco špatně *3*. Kde jsou ty staré dobré časy *5*...
  • RavenHolm
    Jowoodu opravdu přeji krach, za to jak naložil se značkou Gothic. Piranha Bytes má zpět práva na Gothic a tak doufám, že nás po Risen 2, mile překvapí.
    • NO já bych nechal jít Gothic k ledu... Piranha bytes jednou prohlásili že by si rádi střihli jinou hru než fantasy. Snad nějakou Verneovku a já jim to docela přeji :-)
      • RavenHolm
        Jop, to jsem taky někde četl. Steampunk od Piranha Bytes? Mňam.
        • tak to ovšem vůbec nezní špatně :)
    • Asharak
      a taky za to, jak tlačili na Gothic 3,protože kdyby nechali vývojářům čas, byl by opravdů úspěšný. Na druhou stranu, když by jste dělali v Pirahně game designéra, a všimli jste si jak JooDřevo ***** v hráčema určitě by jste dostali chuť nudělat něco velkolepého. Teď když se JooDřevo pohřbil snad budou mít ještě větší úspěchy *4*
      • RavenHolm
        Souhlasím. Stačí se podívat jak vypadá Gothic 3 dnes. Gothic 3 s 1.74 Community patchem, 4.2 Quest packem a 2.3 Content modem je neuvěřitelná hra a nějak takto mohl býval vypadat v den vydání, kdyby Jowood tolik nespěchal.
        • Vidis ... kvuli vsem tem problemum jsem na Gothic 3 zanevrel. Ty patche ktere vyjmenovavas zni dbre. Docela mne to lakalo hru zkusit, ale bohuzel jsem s hruzou zjistil ze na svem starem PC to asi bez cukani nerozjedu ... Sigh.
          • Asharak
            Jo taky teď na ty patche čumím *8* já věděl jen o Community patchi (ale ne že bych si s ním už zahrál ale jak slyším o těch dvou, tak vím že je čas opustit Skyrim a projít Gothic 3, třeba konečně celý! díky :)
            • RavenHolm
              Určitě zkus. Krapánek odladěnejší engine (ale úplně zachránit nešel), vylepšená grafika, questy, které zaplňují prázdá místa (většina z nich lepší než v originále), spousty nových armorů, štítu, zbraní, vybalanovaný skilltree, reskinované potvory aby vypadali jako v G1 a 2, drobnosti jako, že když naběhnu v brnění rebelů mezi orky, tak dostanu po tlamě a spousty dalších věcí. Dokonce je tam možnost zapnout "Následky", které se starají o to, že když někomu pomůžu, tak se to někomu jinému nemusí líbit a je naštvaný.

A zde a zde je malý teaser, jak to vypadalo na mém PC:)
            • Jak rikam, taky bych do toho sel, ale moje nejsilnejsi herni sestava je 5 let stary notas s dvoujadrovym turionem 1.9GHZ, nejakymi tusim 2GB ram a 256MB dedikovanou grafickou kartou. A to bohuzel nic nevytrhne, a mam obavu ze ten Gothich 3 uz tuplem ne. Navic to je notas s Vistou, takze nez se stvat s tim, ze budu 2 dny optimalizovat abych to vubec spustil diky OS, to opravdu ne. Hmm ... ze bych zkusil na pracovni MacBook nahrat bootcamp Win7?
    • Jowood uz krachl, proto ten Fail of Shitarif trval tak dlouho, alespon tak jsem cetl.
      • RavenHolm
        Však ano, zkrachoval a já jim to přeji:) Ale je pravda, že moje formulace té věty je na hraně.
  • No, smůla jak to dopadlo s Gothicem... naštěstí se blíží Risen 2 a na celou Arcanii můžeme zapomenout.
  • rodneymckay
    Špatný konec dobré serie, zejmena Gothic a Gothic 2. Toto už s původními díly nemá společného nic.
    • U mě je zábavnost Gothicu odstupňována přesně pořadím vydání. Jedničku si rád zahraju ještě dnes, dvojka byla také velmi dobrá, trojka po x opravách ušla....no a dál už je to jenom horší a horší...
  • Odulin
    A taková to byla skvělá série....na druhej díl se k nám chodili koukat i kámoši z širokýho okolí...no aspoň že jen ten Risen.
    • No nemyslím si že zrovna Risen 2 bude nějak vynikající v období pirátů brrrr.Mohly zůstat ve světě podobnému Gothicum.
      • Odulin
        Njn. musíme brát to co je. *3*
  • Hmm, tak to me mrzi...kde jsou ty casy co jsem musel expit jako blazen a hodiny shanet vyzbroj abych v Gothicovi I (potazmo 2) sel zabit prvniho vlka, nedejboze skretiho psa...
    • Jojo, taky si pamatuju jak sem se musel v Gothicu II ( s datadiskem) poradne ohanet abych vubec prezil (hlavne zacatek a 1.prichod do kolonie) ale stalo to za to a byla to vyzva + propracovany zijici svet se skvelymi questy... ted uz jenom drzite sipku dopredu, co se vam priplete do cesty to rozsekate pomoci par kliknuti a za jedno odpoledne mate hotovo... Je to smutny kam to dospelo...
  • Inquisitor
    Já to říkám pořád že tenhle paskvil je ostudou celé série Gothic. Hrůza.
  • Leonidasss
    Tohle bych po Arcanii nechtěl ani zadarmo.
  • Adam_M
    Taková skvělá hra to bývala…achh jo kde jsou ty doby kdy hry za něco stáli.
    • zipp
      No kvalitných her je dost, ale hledám je ted spis než mezi AAA tituly na steamu v kategorii nezávyslé.
      • I v AAA najdeš kvalitku... ale musíš se pořádně prohrabat.

Letos mě napadá:
        Batman: Akrham City
        Dark Souls
        Infamous 2
        The Legend of Zelda: Skyward Sword
        Catherine

A určitě spousta dalších... ale ani já nemám dokonalou pamět...
        • No vidis ... Katusku jsem jeste nevyzkousel. Musim ji pridat na uz ted neuveritelne dlouhy seznam her ktere bych si rad zahral.
          • Takový seznam tu má určitě každý...

A ony ty hry pořád jen přibývají.
            • Zvlast kdyz ja na nej pridavam vetsinou hry s herni dobou 40 hodin+ a tech bohuzel ve svych dnech volna moc nedohraju.
      • zipp
        *nezávislé...
  • Bych chtěl poopravit název této recenzi,ta hra již (bohudík) slovo gothic v názvu neobsahuje,je to prostě jen Arcania:fall of setarrif.Značka gothic se před nedávnem vrátila zpět do vlastnictví svým původním vývojářům Phirana bites...
    • Eště štěstí, že tak. Už bych se nedokázal dívat, jak Jowood znásilňuje značku Gothic do zadku. *10*
      • Kr.Pa
        Stačí už jen to že EA znásilnuje CaC a Codemasters Operaci Flashpoint
      • To by ma celkom zaujímalo, či si bude teraz Piranha snažiť značky Gothic a Risen prepojiť do jedného sveta alebo ich nechá oddelené, prípadne Risen v prospech Gothicu zareže *7*
    • sleepless
      Máte samozřejmě pravdu, je to upraveno. A díky!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit