Přejít na výpis diskuzí
Arma 3 vyjde bez kampaně, tu dodají tři dodatečné updaty
6.8.2013 | Aleš Smutný
402 příspěvků
-
tak sem zvedavej jak moc kvalitni a odbugovanej mp zazitek teda dostaneme za odmenu. alfa je ok, ale nepresvedcila na 100%.. na zavery je jeste nastesti cas- stejne jako na kampan :)
-
Pro mě za mě.. Já jsem Armu 3 koupil už jako alfu. Několikrát jsem si ji zahrál a vrátím se k ní, až bude kompletní a zároveň taky opatchovaná. Nevidím v tom problém. :) Už alfa byla překvapivě dobře hratelná.
-
Koupil jsem si ARMA 3 už v alpha verzi těšil jsem se že to bude vylepšená ARMA 2 s nezabugovanou kampaní a ted ohlásí, že kampaň nebude mít ze začátku vůbec. Kdybych mohl tak bych chtěl peníze zpět, protože to je podvod.
-
-
Tak to že se rozmohla taková móda kupovat ještě nedokončené hry, s čímž je spojené jisté riziko nespokojenosti, je dílem samotných hráčů, tak si nestěžuj.
-
-
a to je to co nedokazu pochopit,,,,všichni tady uznavate ze to není fer ale pak je obhajujete jak svin ,,,,,,,,todle je pristup kterym se vyznacuje dnesni doba a my si nechavame kalet na hlavu a pak nadáváme ze to h.vno co nam na tu hlavu spadlo divne smrdi,,,,,,,,ste slepy a podvod nepoznate i kyby vam místo rohliku na krame cpali bombony tak si je vezmete a budete cekat na ty rohliky,,,,,,,,,,,,,,, *1* *1* *1* *1* *1*
-
-
Je škoda, že v podobných případech to někdo opravdu neřeší pořádně.
Ne že bych to BIS přál a her kde něco naslibovali anebo si to hráč koupil v nějaké víře, které navíc byli napsané u produktu a nakonec to tak nedostal, tak stížnost by měla uspět. To, že si do podmínek dávají všechno možné by mělo být jedno, to by si takto mohli dávat jako prodejci statků a služeb a nikdo by jsi nic nemohl koupit tak jak to je, protože by se to mohlo vesele měnit. A namísto bot by jsi dostal body bez podrážky s tím, že podrážku pak pošlou. Anebo si objednáš účetní software a týden před vydání řeknou, že 30% funkcí to nebude ihned umět. -
-
Rozdíl je reálně mezi tím, že kampaň vyjde později v patchi nebo že se na kampaň úplně vybodnou. To první je rovnocenné odložení hry (a nejde o podvod, pokud se nezaručili, že bude kampaň k dispozici v září), to druhé by mohlo být jako podvod bráno.
Tím nijak neříkám, že bych z toho byl nadšený.
-
-
Poprvé tady někdo "nadává" z pozice, kterou dokážu pochopit...
-
ano presne tak podvod,,,,,,,,, *16* *16* *16* *16* *16* *16*
-
-
Podvod protože se zaručili, že hra bude mít v září kampaň?
-
-
-
Přítomnost takovýchto ignorantů v Československé komunitě mně donutila přihlásit se o členství u ShackTac-u, což je Americká skupina hráčů. Teď když však vím, že jsem nebyl úspěšný, mi zůstala maximálně tahle napůl nefunkční komunita, a pocit na zblití. Český hráč již neumí poznat kvalitní titul, ani když mu ho narvete do chřtánu. Těch několik lidí, co sérii má ještě pořád rádo (a nejsou to žádní, jak by dnešní mládež řekla, "gai fanboi") jsou bohužel v nepředstavitelné menšině, zatímco většina se tváří jako "Hardcore fanouškové", kteří však sérii opustili dva díly dozadu - And I ask myself, where the fuck do I live?! Vzpamatujte se, lidi. Já rozhodně nedělám redaktora na fanstránce jen abych věčně poslouchal jak je všechno špatné. Takže ano, je mi NA BLITÍ z místní komunity - jdu dál, nebudu se zastavovat nad nějakým stmelováním této hromady hnoje, jdu dál a pokusím se jít ZA HRANICE.
Keelah se'lai,
Serza
ArmAseries.cz -
-
Myslíš k tý skupině, o který si před dvěma lety řikal, že jsou to noobové když hrajou s crosshairs a SThudem apod? Sám jsi jedním z těch co lítaj z jedný strany komunity na druhou jak ping-pongovej míček a ti co byli před rokem podle tebe dobří, jsou najednou nejhorší a další rok je to naopak. Sotva ti utřeli mlíko z brady a sám nevíš co chceš, tak tady prosimtě nevykládej pohádky šmudlo.
-
hahahahahah
-
Tady nejde jen o Armu. kdyby to byl ojedinelej pripad tak asi nikdo nerekne ani slovo, ale takových her jsou dnes desitky..nedodelane/zabugovane...takze se nediv ze to Arma schyta když se vytasi s podobnym pristupem.
-
-
jasne a strucne nedodelana hra by jit ven nemela,,,,,,jestli ty to neobhajujes prave proto ze si do toho uz nacpal prachy *1* ja osobne cekam dal co s toho vypadne *1* klidne se vam vsem pak tady omluvim za ty výlevy jestli ta hra bude stat za to,,,,ja sem uz o tom zacal pochybovat,,,,,,,a ty celoush,,,sam přiznáváš ze na dobrou kampan nedas dopustit,,,,todle co udelali zvedne velkou nevoli a nakonec to budete hrat jen vy co ste si to koupily uz v alfe bo bete *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
-
-
oni uz musí prave proto ze ste jim ty prachy nacpali,,,,,jinak by to byl nehoraznej podvod a prus.r a tomu se chtej samozrejme vyhnout *1*
-
Tak hru mám, občas hraji a i mě baví... pokud si mám ale vybrat, zda chci dostat podstatnou část obsahu v září a na kampaň si počkat, či jako druhou možnost si počkat až na celek někdy snad v příštím roce, tak jako teď mě zkuste někdo přesvědčit, proč nemám chtít to první, co sami zvolili? Zvlášť když takto postupně obsah dostávám celou dobu (osm updatů od alfy).
Není fajn, že BI nejde jen o nové lidi, které může vyždímat, ale myslí už i na ty, kteří ji prachy dali? Není to něco, co očekáváme a chceme?
Nebo prostě nejste ochotni vystoupit ze své komfortní zóny a tohle jednání (nevydání monolitického celku) je pro vás nepřijatelné a tak ho chcete za každou cenu odsoudit?
-
-
Přijde mi, že nejvíc tu hatují lidé, kteří tu hru ani nemají. Ale celkem vzato neměli by být nasraní spíše ti, kteří si tu hru koupili v alfě či betě, protože ti na výběr již nemají? Kdo dosud nezaplatil si ji prostě může koupit později až vyjde kampaň nebo vůbec. Proč nadávají hlavně oni a ne ti, co mají dnes betu? Je to tím, že oni prostě již dnes dostávají svůj obsah distribuovaně, takže jim to nepřijde tak divné?
-
-
Ja k tem tvym otazkam taky jednu pridam, ty jsi nejaky svaty valecnik ve sluzbach Army, ze ji v tolika postech tak horlive branis? Osobne mam trochu problemy uverit typu cloveka, co tvrdi, ze je vlastne dobre, ze SP nevydaji v den vydani, ale pravdepodobne (pokud se jim bude chtit a nezmeneji plany) nekdy v budoucnu.
-
-
Ale jisteze to dobre neni a samozrejme ze by bylo lepsi, kdyby to stihli do oficialniho data vydani, ale bohuzel to nestihnou. Takze se nabizeji dve moznosti. Bud datum vydani odlozit nebo nabidnout lidem (=tem co uz maji koupenou alfu/betu) alespon kompletni sandbox + scenaria a kampan vydat dodatecne formou zminovanych free dlc balicku. Osobne jsem pro druhou moznost, protoze je pro me kampan druhorada. Pokud je pro Tebe kampan na prvnim miste tak zkratka pockej az vyjde a kup hru pak. Snadne. Nechapu proc je tu kolem toho takovy sh*tstorm.
-
-
Ty se snazis vyvolat dojem, ze existujou pouze 2 moznosti: vydat, nevydat. Tahle hra prodavala pristup do alfy i bety (a stale se da koupit), takze je hratelna pomerne dlouho, proto me napada, proc proste neodlozi oficialni datum vydani do doby, nez bude hotovy SP a vsem ostatnim, co jiz maji pristup, neodemkne veci, ktere se stejne odemknout (stejne si tu hru jiz zaplatili, takze jim o nic nejde).
Bedivere: Nemam potrebu nadavat, coz by si urcite poznal z toho, ze jsem v mych postech na nikoho neutocil. -
-
A jaky je v tom rozdil ? Tak jak rikas se to i stane. Dojde ke zpristupneni finalniho obsahu krome kampane, ktera vyjde pozdeji.
-
-
Občas jsou holt chvíle, kdy nevolíš mezi dobrem a zlem, ale mezi tím menším a větším zlem.
-
abc, celoush: Ja tady nechci zabihat do detailu, ktere se tykaji ciste Army (ja tu hru hrat ani nebudu), mne slo jen o diskuzi k jejich zvolenemu modelu a stale si myslim, ze termin "oficialni datum vydani" ma vyjadrovat takovy stav hry, o kterem vyvojar muze rict "Ano, ta hra je v takovem stavu, v jakem jsme ji chteli vydat."
Pokud mi reknou: "Ted ti to chceme prodat, ale dodelame to az pozdeji" ... tohle mi jako dobra vec nepripadala driv, nepripada mi to ani ted a nebude mi to pripadat ani v budoucnu.
-
-
Protože třeba modeři, tvůrci či hráči, kteří již zaplatili, by třeba chtěli aspoň Altis či další slibovaný obsah a nejde jim jen o kampaň? Protože bacha, SP mise tam budou.
-
-
ještě tu je treti moznost, nedělat hru na kterou nemaji a nedokazou ji dodat v takovem stavu aby za ni mohli bez obav chtit peníze. Když si někdo vezme velke sousto, utopi v tom plno penez a pak se chyta berličky internetu a komunity tak to je spravne? To mas jako kdyby někdo vedl autoservis, neumel spravovat auta a lezl za zakaznikama aby mu s tim pomohli. A vůbec nejde jen o Armu, tohle je globalni problém, v dnesni době vychazi sposuta her který nejsou dokonceny, nebo jsou nehratelne zabugovany a kazdej dela ze to je pohodička.
-
-
aspoň někdo tu chape o co tu de *1*
-
No jiste, muzeme tu polemizovat o tom, ze na to melo byt mysleno drive uz ve fazi planovani atd. ale zkratka pri vyvoji takto komplexniho softwaru se obcas stane, ze narazis na problemy, ktere jsi nepredvidal. Cimz je neobhajuju. Myslim, ze toto je tema, ktere presahuje mistni diskuzi. Osobne si ovsem myslim, ze Bohemkou zvoleny zpusob reseni je prijatelny kompromis. Lidi jako ja, kteri uz maji A3 koupenou dostanou ve smluvene datum sandbox + scenaria (o coz mi jde predevsim) a lide, kterym jde o kampan si na ni muzou pockat.
-
-
Prostě někdo zahlédl příležitost si zanadávat. Nic víc, nic míň.
-
-
"svaty valecnik ve sluzbach Army" ... to si dám někam do podpisu... *4* Ne, jen se prostě kolem OFP/Arma točím už dlouho, prošel jsem si za tu dobu mnoha stavy - od nadšení po frustraci, takže si myslím, že dokážu některé věci ohodnotit trochu více s odstupem a nadhledem. Ale připouštím, že se furt mohu mýlit a že nejsme úplně nezaujatý.
Jinak jen pro přesnost, já netvrdím, že je to dobře, že kampaň nevyjde hned. Taky mě to nepotěšilo, jen jsem se snažil poukázat na to, že z mého pohledu zase tak o moc nejde a že mi přijde, že se tu jen vyvolává falešný dojem nějakého obrovského problému či podrazu.
Jo, když si vzpomenu na Armed Assault a Starforce *5* -
-
"Obrovksky problem ci podraz" to v TOMTO pripade neni, ale clovek co trochu sleduje herni trendy musi uznat, ze vyvojari a distributori vyuzivaji non-stop benevolenci hracu a stale pritvrzuji. Osobne mam v planu hrat hry i za 10 let a nechtel bych se dostat do stavu, kdy bude hra v den vydani nehratelna.
-
-
Takových bylo a ještě bude *5*
-
-
S takovymhle pristupem 100%.
-
-
-
-
Kdyby jsi alespoň trochu znal moderskou společnost, tak víš, že celoush opravdu je svatý válečník ve službách Army (popř. Flashpointu) :) :)
-
Zadej si ho do Google a budes mit jasno.
-
-
Delas jako kdyby Arma byla jedinej pripad, na to aby clovek poznal ze není něco v poradku globalne nemusi kupovat armu.
-
-
Dá se říci, že patřím mezi skalní fanoušky. V současné době spíše již přes sentimentální úroveň, nicméně i tak - tahle hra mě chytla za srdce Flashpointem a doposud mě nepustila, třebaže již 12 let od vydání žiju poněkud jiný život a na hraní nemám takový čas jako kdysi . . . Armu 3 si koupím, protože i tak to bude výborný zážitek.
-
-
tak aby ten zážitek nebyl poněkud flustrujici *1* *1* *1* *1* *1* *1*
-
-
Píše se frustrující ty chytráku. A jestli tady narážíš na bugy z předchozích dílů, tak jsi zjevně zaspal.
-
-
mam pocit ze tady zaspalo BIstudio *1* *1* *1* *1* *1*
-
-
Co zaspalo? Hrál jsi vůbec betu nebo alfu? Protože tam byl o dost méně bugů než v předchozích dílech. To, že se snaží vyvarovat zabugovanosti, která byla v CC:GM už neúnosná není nic špatného, i když absence kampaně v době vydání mi je docela líto.
-
-
samozrejme to je v poradku,,,,ale aby jim to nezlomilo vaz,,,,,,,me se proste nelibi ten pristup,,,,co ti co nemaj net a chtej hrat prve tu kampan a pracovat s editorem,,,pro ne je ta kampan dulezita *9* a když uz ted odradej od toho timhle hrace tak to prece zamrzi *9* *9*
-
-
-
-
-
-
Koho ta hra bavi tak si ju kupi ci tam ta kampan bude alebo nie.
Normalny clovek v tej hre vidi ovela vacsi potencial ako prejdenie jednej kampane a suplik.
Je srandovne citat tie pohorsene vylevy.
Vetsina co tu na vsetko nadavate a vsetko pochovavate ste v zivote nic neurobili ale vzdy presne viete co by mali robit ti druhi. -
-
mno další,,,,,a koho bavi komunitu,,,,,,,,jestli si ji ma koupit někdo jinej je pro nej ta kampan dulezita,,,,,,,,okej tak ji za chvilku vydaj ale de o ten princip,,,,,,je to nehorazna drzost a jen to ukazuje na vasi a i tvoji debilitu *16* *16* *16* *16* *16*
-
-
Hlavně, že ty nejsi debilní. Jen tu nadáváš, provokuješ a oxiduješ vzduch tak mlč.
-
-
hmmmm,,,,,,,tak to je slovo do pranice *1* *1* *1* *1* *1* *16*
-
-
-
tak to v diskuzích chodi, jsi tu prvne?
-
-
Jediné co čekám je tradičně zabugovaná, rozšířená a přebalovaná Arma 1, kdy každý další díl je rovnou na nakupování PC, které není ještě ani na trhu. Když si vzpomenu na totálně zabugovanou(nedohratelnou) kampaň z Armi 1 tak je vlastně jedno, že tam nebude. Dodnes Armu 1 považuju za peníze vyhozené oknem. Tohle je opravdu jen komunitní záležitost, kde jim fandové odpustí ty kopance. Pro běžného hráče má smysl kupovat za dva roky až komunita dotvoří teprve hry a budou patche.
-
-
A není právě změna v postupném vydávání (alfa, beta) a ladění obsahu za pomoci komunity, pro Bohemku cestou, jak z toho ven?
-
-
Neříkejte mi, že neviděli v těch předešlích dílech ty bugy. To by jim popsal i ten největší testerjouda(na to není potřeba komunita). Já jsem měl zkušenost s jednotkou Army, nebylo to dobré. Demo z dvojky se trhalo na docela slušné mašině, to už jsem ani nekupoval. A teď u třetího dílu už není ani kampaň. Kdyby ohlásili - jsme jen multiplayer - budiž ale slibovat "Časem kampaň dodáme". Z mého pohledu běžného hráče to už je nezajímavé s ohledem na předešlé zkušenosti a vypuštění singlu(si říkám jaký asi bude? Když to působí jako dodělávanej produkt). První Flashpoint jsem si projel několikrát a samozřejmě koupil ale od té doby se to převrátilo jen na komunitu(multiplayer), spousty chyb, krvavé nároky a mne to míjí. A to je škoda i pro Bohemku.
-
Jo to je taky super, používat platici zakazniky jako betatestery..ona většina lidi nemá nic jiného lepšího na praci nez nekomu zadara testovat hru:)
-
-
Zadara to není... dostáváš slevu, že? Nicméně evidentně s tímto modelem hodně lidí problém nemá. Alespoň dle žebříčku prodejů od dubna. A kdo jo, tak si holt počká a připlatí? Win-win?
-
-
Jo diky internetu se zavedlo plno modelu který lidem nevadi, co jim taky zbejva zejo. neboj oni to casem zavedou i na realny věci jako auta a jidlo, koupis auto bez kol a počkáš si mesic az ti kola daji, a pak si taky koupis zivou kravu dostanes kudlu a porazis si ji sam:)
Az se to tak zavede, tak to taky nikomu neprijde divny ze dřív byly auta s kolama a maso v krame v mrazaku. Lidi budou vlastne spokojeny jak se muzou účastnit procesu kterého předtím byli usetreny:) -
-
Mě napadají další profese...
-
to chápu, ale obecne jsou dve největší skupiny lidi kteří lidem bez ostychu prodavaj smejd, vyvojari softwaru a vietnamci a oboum to z nejakyho me neznamyho duvodu prochazi.
-
Ok, přiznávám, že mě globální pohled v tomto případě nezajímá a neberu na něj ohled.
-
přiznávám ze me o Armu ani tak moc nejde, spis o celkovy stav a o to ze takových pripadu jsou desitky a vždycky se najde par lidi co to ohajujou protože vidi jen tu jednu konkretni hru a neumej se na problém podivat globalne.
-
Prostě vidím rozdíl a lehkou demagogii v terminologii "nehotová hra" a hra, která obsahuje všechny zbraně, vozidla, ostrovy, editor, sp mise, mp mise a ke které dostanete později ve třech částech kampaň zdarma.
-
Muj pohled je ten ze kdybych lidem prodal hru a oni by doma zjistily ze není hotova, ale ze se muzou účastnit betatestu na odladeni hry a ze pak nekdy dostanou ten zbytek, tak hru prijdou reklamovat a budu rad ze od nich nedostanu po hube:)
-
Neznáme, otázku beru zpět... jen z vlastní zkušenosti mám odlišný pohled na chování zákazníků.
-
My se zname ze mate takovyhle dotazy? *3*
-
A proč už je neprodáváte? *5*
-
Vim celkem presne jak lidi reaguji na takovyhle věci, hry jsem prodaval přes deset let, takze muj pohled na chovani zakazniku je myslim dostacujici, a muzu zarucit ze tohle by se nelíbilo skoro nikomu.
-
Váš pohled na chování zákazníků je vtipný *5*
-
-
-
-
-
-
Máte asi pravdu... tohle jim nesmí projít... co kdyby je ještě napadlo vydávat a prodávat jednotlivé části kampaně postupně? Jako epizody? Takovou hru by si přece nikdy nikdo nekoupil a nikdy nikdo by ji nemohl hodnotit dobře!!! Porušuje to všechna pravidla hry ze "starých dobrých časů"TM. Hra prostě musí vyjít naráz se vším všudy na 20 CD (DVD jsou mor), hlavně musí mít pořádnou dlouhou nelineární kampaň a vše musí být bez bugů (staré dobré hry je nikdy neměly, to je mor, co nastal až teď). *5*
-
-
ty ses debil,,,,,dřív si to nikdo nedovolil protože jak je napsano nize net nebyl tak rozsirenej takze nikdo nevydaval hru s tim ze az ji prodaj tak ji dodelaj,,,,,,,,,ty to fakt nevis ten vyjeb s nama s hracema,,,,,,, *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* tydle novoty se me teda fakt nelibej *16* *16* *16* *16*
-
-
Prosím, ušetři svět svého písemného projevu, bude mu lépe (světu, ne projevu)
-
My hráči? S vámi rozhodně v jednom pytli nejsem a nechci být *5*
-
-
pokud nejses hrac a nechces bejt hracem army tak co tu ku.va obhajujes????ses nakej jejich agent abys tady spehoval a hajil je na forech??? *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* doufam ze si to ho.no který vam spadlo od nich na hlavu poradne rozmazete po ksifte *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
-
-
Když dva dělají totéž, není to totéž
-
-
-
-
Ále, nikdo nic nemusí, ale taky ať se nikdo nediví, že ho zákazníci těžce fáknou.
Budu jedině rád, pokud se budu mýlit, nicméně už tahle vlna nevole naznačuje, že košér to hlediska zájmů vývojáře ani zákazníka není, a to přestože se nikdo nikomu nesnaží vytrhnout židli zpod <>prdele. -
-
vlna nevole? Pár haterů nic nemění. Možná se po vydání první části objeví pozitivní hodnocení hodnocení kampaně a na tohle vše se rychle zapomene. Kdo ví? Věšteckou kouli mám v opravně.
-
-
to bych byl jedině rád!
-
-
-
Kámo ty jseš úplně mimo *7* mícháš jablka s hruškamy
-
-
Jo i ty jablka a hrušky nejsou dnes, co byly dříve *5*
-
-
hmmm nejsou stojí to za hovnoo jablka jsou šlechtěním čím dál tím víc sladší a sladší už teď kazí zuby..
-
-
-