Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • erikse
    Dle me, by bylo tedy o mnoho lepsi posunout datum vydani. Nez udelat takovou kravinu, to je snad spatnej vtip. *1*
    • celoush
      A v tom třeba já nesouhlasím.... *5*
    • proč ? pokud je engine hotový, tak není důvod vydání odkládat. Přeci jen doba pokročila a single nemusí být ten největší tahák. Komunita kolem Army je obrovská, dost možná je Bohemka nechtěla zklamat. Alespoň díky tomu bude dost neoficiálních misí i kampaní dřív.
  • taky si myslim, že to je nešťastný řešení. Prostě ať chcete, nebo ne, tak je stále obrovský množství hráčů, který nezajímá nějaký tiscali.cz a na něm profanovaná teze, že ARMA se hraje hlavně, vlastně podle vás POUZE V MP. To neni pravda, znám spoustu lidí, který koupili ARMU kvůli SP ( jak byla kvalitní v porovnání s Operation Flashpoint: CWC nechme stranou ) timhle hodně lidí naserou a rozladí. Né každej je zvědavej, aby poslouchal v heat setu nějakýho 13 letýho tupýho fagana, kterej si jakože hraje na válku.....párkrát sem se takhle připojil a musel sem ty děti všechny povypínat, protože se to nedalo poslouchat. Samozřejmně je to pro ně určený a maji na to plný právo, ale pořád je dost hráčů, který si radši stáhnou modderskej obsah a jedou v off-line režimu
    • a mysli ze Vas nastvanejch je vic nez tech co nejsou? Fakt si to myslis?
      A kdyz vyvojar stoji pred rozhodnutim ze asi nastve cast hracu? Kterou variantu si vybere? Ze radsi nastve dlouholetou komunitu ktera pro MP uz pozaduje velky ostrov aby vyhovel tobe a par podobnejch?
      A dalsi dulezita otazka:
      Co vlastne ziskas tim ze se vydani full verze odlozi aby pak mohla byt vypustena s kampani? Nejaky trapny pocit zadostucineni ze kdyz ty nemas to co chces nebudou to mit ani ti ostatni?
      A nebo chces aby byla kampan vypustena predcasne i s chybama?
      Jasny ty asi proste chces aby byla hra vypustena vcas a kvalitne odladena. Tomu rozumim. Pokud te v tomto zpozdeni zklamalo tak se poohlidni po jine hre. To bude asi to nejlepsi co muzes udelat. *3*
      • Vis, tohle bylo planovany predem, proto zacli prodavat tu soucasnou alfu, BI vydava hru v beta vfazi odjakziva, bez oheldu na to co tvrdej. Spousta naivu si to uz koupila ... a ted si to muzou nalozit. Ale dobre jim tak.
      • No já se po ničem jinym ohlížet nebudu. Čas letí, škola, kolej, všechno pryč a na hraní už neni tolik nálady jako dřív. Osobně mi je uplně jeno, jestli vyjde ARMA 3 teď, nebo za rok.

Na HDD mám nainstalovanou 2, kterou si občas pustím, když neni do čeho píchnout.
        Ale tenhle trend, kdy vydávaji "neúplný" hry se mi nelíbí. Prostě ARMA byla v základu
        SP hra, s obrovskou modderskou základnou s možností kvalitního MP- když se člověk připojil k normální bandě lidí a neměl smůlu na sedmáky.

To je jako kdyby si šel do Mc´Donalda, objednal si Big Tasty a čekal, že ti přinesou Big Tasty. Místo toho by si dostal žemli s masem, ale bez zeleniny a dresingu. S oznámenim, že si zatim sežer tu žemli s masem ( ta je přece nejvydatnější ) a to HO*NO jako je zbytek obsahu, na ten si počkej. A vůbec nejlepší by bylo, kdyby se ten zbytek ještě zpětně doplácel :-DD
      • :) Čistě kvůli multiplayeru bych si dneska nekupoval žádnou hru . Na blbnutí stačí předchozí hry od Bohemky a velké ostrovy plné písku tu byly už před několika lety .....
    • raziel87,,,,,,,,,asi tak *1* *1* *1* *1* *1* *1*
    • celoush
      Tak si počkají... pro ně se prostě tohle řešení rovná odložení. Ano, je to nešťastný řešení. Ale musí si uvědomit, že tady žádné šťastné neexistuje.
      • Pockaj a koupej si gamesku ve vyprodeji za 3 kilca, to se totiz vyplati - jim urcite a Bi nejspis taky. Hlavne uz vidim ty narky, ze dostali nizky hodnoceni v recenzich, pripadne naopak nesmyslne vysoky hodnoceni, protoze "oni to prece dodelaj" ...
  • hznk89
    Abych přiznal barvu, tak už od Flashpointu mě nejvíc bavila kampaň (pak editor), mulťák a samostatné mise jsem bral spíš jako bonus. Bohužel, teď bude jako bonus kampaň, která bude vycházet po balíčcích. Jen jsem čekal, kdy se v článku dovím, že každá část kampaně bude stát 10 éček. No raději si počkám až bude vše venku v nějakém rozumném, opatchovaném bundlu.
    • Obavám se, že to bude skutečně zdarma, zkrátka formou patchů. Čeho se bojím jsou patche patchů se singl kampaní!
  • A to mě zas nějak nemrzí. Kampaň bych si stejně zahrál jen jednou a zdar (možná o pár let později z nostalgie nebo z nudy, protože by nebylo co hrát) a to že přijde kampaň později? no a co jako...tak přijde a budeme to mít jako "bonus"

přijde mi že ti jedinci, kteří nádávají že kampaň nebude, jsou právě ti co to stáhnou hned druhej den z torrentu a po netu si to nezahrajou ;)

pro mne a myslím, že i pro X tisíc hráčů je podstatný multiplayer a editor

takhle nám naservírujou...nechci říct finální verzi ale už ne betaverzi která bude mít obsah (stroje,zbraně,mapy,jednotky) a jak bylo řečeno o obsah se postará komunita, již teď je možné si postahovat tuny obsahu z armaholic.com a to nemluvím o allinarma

takže sečteno podtrženo, myslím že tento krok BIstudia není zas takové faux-pas ale krok jak tudle hru pustit hráčům co nejdříve :) podpořte čecháčky a jejich "simulaci boje" deluxe edicí...zaslouží si to :)
    • mdkGT
      hm jasne, akorat ze Arma je spatny priklad, oba dily po vydani byly takrka nehratelne, takze to melo cenu stahovat az tak po 5tem updatu.
  • Osobně sem nečekal tolik kritiky ze strany hráčů, ale dneska prostě letí nadávat na všechno.
    Pro většinu by snad bylo lepší, kdyby BIS posunuli datum vydání jen kvůli druhořadé kampani, aniž by tušily, že největší zábavu poskytuje MP a editor společně s herní komunitou tvořící různé mody/addony.
    • DeathOnVacation
      Nedávno jsem místní diskuse přirovnal k diskusím na novinkách a jen se to potvrzuje. Na novinkách letí lynč, tady letí lynč. Na novinkách lidi hned skáčou v předčasným závěrům, tady lidi skáčou k předčasným závěrům. Na novinkách vykřikujou moudra aniž by rozuměli nějaké problematice, tady taky. Ono je to možná všude stejný. Ale k věci, máš úplnou pravdu, kampaň byla vždycky u následovníků flashpointu až na druhé koleji, jakoukoliv situaci si mohl člověk vytvořit v editoru a pokud na to neměl nervy, prostě si stáhl tunu misí. A co si budeme namlouvat, nejlepší zážitky vznikali při hraní multiplayeru, kdy koncept těchto her je přímo k takovým zážitkům jako stvořenej. Nevím, proč si místní myslí, že půjde o nedodělanou hru. Kampaň je jen řada misí vytvořených v editoru a pospojovaná příběhovou linkou, u této hry musí být napřed vytvořeno všechno ostatní, než se začne pracovat na příběhu, narozdíl od jiných her. Absence kampaně dává víc prostoru na odladění hry jako takové a možná nejmenší zabugovanost v historii BIS her a tomu já tleskám.
      • Rhulad
        Tak srovnávat to s novinkami je úplně mimo. Pochybuji, že 95% čtenářů games jsou komunisti a socani jako v případě Novinek a pokud to čteš tak nevím mno. Pán s tebou hochu.
        • DeathOnVacation
          Ve svém příspěvku jsem zmínil, co mají diskutující na novinkách a games společného. Netahej si argumenty z prdele, prosím.
        • vlastik.plaminek
          Komouši a socani možná ne, ale dementů je tady požehnaně.
  • :) Ještě že jsem nekoupil Betu...... Po předchozích zkušenostech s Bohemkou to vypadalo , že se budou tímhle způsobem prodeje snažit předejít betatestům v plné verzi , ale podle videí si celou dobu hrají s enginem a vidět to na první druhý i třetí pohled není . Animace nastupujících a plavajících vojáků zůstávají zoufalé nebo za těch víc než deset let vývoje stále ještě chybí .
    A teď se vytasí s tím , že jediné co vám po vydání dáme je sandbox s několika novými modely :((( . Vážně by mne zajímalo v jaké reálné fázi jsou s editiováním kampaně , protože tahle hra je ve vývoji už docela dlouho . Možná bychom se mohli odvolávat na perfekcionismus , ovšem to by beta musela už nyní vypadat k světu .
    Ono dotování vývojářů komunitou v průběhu vývoje obecně nic pozitivního kromě zdržení a předhození polotovaru zatím nikdy nepřineslo .
    Další X aniversary, nebo výprodej to u mne jistí *5*
    • smejki
      Nějak nechápu, proč mluvíš o betatestování a v souvislosti s tím o nedokonalých/chybějících animacích.
      • *1* Možná proto , že betatesting u Bohemky probíhá z větší části právě až v plných verzích a rozhodně tím nechci vývojářům házet blatíčko do ksichtu , když oni mají stále tu betu - nevěřím že se do vydání plné verze něco změní ;)
        • pre teba vytvoríme špecialny simulator nastupovania do vozidla
          • Mozna ani netreba simulator nastupovani ... uz projede tank drevenym plotem nebo se o nej porad zasekne jak o zelezobetonovej zataras? Uz demnti AI pouziva RPG proti technice nebo vystrili munici na pechotu a kdyz prijedou tanky nema cim je picnout?
        • smejki
          ?
          Co s tím mají společného animace? Považuješ to za bug, nebo co?
          • :) U Bohemky ? - Vlastnost
            • smejki
              Bug je neočekávané chování existujícího, ne absence žádaného.
    • Zrovna co se animaci tyce tak Arma 3 je nejvetsim krokem kupredu vubec. Nejsem si sice jistej jak je na tom animce pro plavani i kdyz bych tipoval ze kdyz pridali moznost potapeni tak i urcitejma zmenama k lepsimu probehla i animace pro potapeni ale to s tim nastupovanim do vozidel nechapu. Je tam s tou animaci nejakej problem?
      Myslim ze chtit po BI dokonalou animaci jak vojaci lezou na tank, oteviraji poklop a soukaj se dovnitr je trochu utopie a i kdyby tak udelali a pro kazdy tank a vozidlo bys mel zvlastni animaci tak by to bylo pro modery fakt slusny peklo a pocitam ze tebe samotnyho by asi po nejaky dobe prestalo bavit
      Navic nerad bych se mylil ale nevim o jediny hre podobneho rozsahu ktera by mela animace pro nastupovani a vystupovani.
      Mozna by neuskodilo byt v te kritice trochu konkretnejsi protoze jestli jedinej argument kterej dokazes pouzit je animace pro vystupovani a nastupovani do vozidel a animace plavani tak to je teda docela slabota.
      • Jistě dokonalá animace je výzva s kterou si po těch letech Bohemka poradí tímhle způsobem : http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=HEhvN2JNKwM&t=492

Po těch slovech o simulaci a perfekcionismu , ve srovnání s ostatními i když méně komplexními hrami co jsou na trhu , by si hráč přece jen zasloužil něco lepšího ( i ta postupná sublimace vojáka před transportérem by byla lepší než tohle )
        Něco mi říká že tohle rozhodně nebude problém motion capturingu , ale letitého šlendriánu na kterém z neznámého důvodu v Bohemce stále lpí ...
        • Tys necet to na co odpovidas? *1*
          Podivej ve hrach jako GTA kde se pouziva omezeny pocet typu vozidel to jde. Ale vojenska technika je velice specificka. Co kus to jine typy animaci pro nastupovani i vystupovani. I kdyby si BI dali tu praci a pro vsechna vozidla by udelali zvlast animaci pro kazdou pozici coz by byla neuveritelna pakarna a zahul na data pak si predstav v jake pozici by se octli modari ktery budou vytvaret dalsi techniku? Myslis ze maji doma Mocap a nebo nejakyho animatora po ruce.
          Vzpomen na Codies a jejich Flashpoint2. Jak se hypovalo ze tam budou nastupni animace a jak hraci naivne rvali nadsenim. A jak to dopadlo? A pritom se tady modarina vubec neresila.
          • *7* A četl jsi vůbec ty na co odpovídáš ? *7* ... O komplexnosti a modařině toho padlo v diskuzích už tuny ale vážně nic vývojáře neospravedlňuje před tím že na tuhle stránku hry hází permanentní bobek .
            • Pokud ted mluvis o animaci pro nastup a vystup z vozidel tak jsi si to jeste porad neprecetl cele ale stejne ti muzu napsa ze alespon v mych ocich to vyvojare ospravedlnuje.

Pokud mluvis o animaci plavani tak je mi to v podstate fuk protoze jsem v arme az na potapecskou misy nikdy neplaval a pri potapeni vypada plavani docela hezky a nemam s nim nejmensi problem.
    • Souhlasim s tebou. *3*
    • Na to, že jsi to nehrál, tak máš hubu plnou keců a nevidiíš pokrok ve hře s každým vydaným patchem. Vývojáři se dost snaží. Ty internetovej hrdino, jen abys měl o čem plácat (psát). Prej "podle videí". Hádám, že ti je tak 14 let nebo méně. Já to hraju od prvního dne od Alphy, tak vím o em mluvím.
      • Jedinej kdo tu place ses ty, staci se podivat co vydali v minulosti a je to jeden bug za druhym.
      • Laskavě se zklidni . Já obdivoval BVP a plátěný stan na Invexu v 99 a pak kupoval dřevěnou speciálku Flashpointa v roce 2001 ..... a tenkrát to byla "Hra"
        Nikdo ti nebere že jsi naskočil do alfy hned jak jsi ji viděl , já jsem totiž taky koupil původní ARMu jen co to šlo ... a pak litoval . Armu 3 tak budu sledovat jen z poměrně dost prozrazujících videí dokud nebude skutečně ve stavu kdy se s klidným srdcem přidám i já .
        Určitě musí být vidět mírný progres mezi buildy , aby je komunita neukamenovala , ale pro mne je důležitá hra jako celek a vidět nedodělky , které jsou pro tuhle séerii už typické i v posledních verzích to už není k smíchu ale k pláči . Mimochodem začti se do druhého odstavce a pak se podívej na datum kdy článek vyšel - je to stále stejný přístup [url]http://bonusweb.idnes.cz/operation-flashpoint-8211-valceni-po-cesku-ff9-/Recenze.aspx?c=A010616_operationflashpoint_bw[/url]
      • Rhulad
        Tak podle slohu bych to viděl spíše obráceně s tím věkem .)
  • Rhulad
    Tahle hra bude lámat prodejní rekordy *2*
    • Pokud se snazis o ironii pak vez ze alfa na Steamu pokorila Laru Croft a v prvni desitce se drzela hoodne dlouho. Jasny je to Steam only takze to neni objektivni srovnani. Jenomze na tak specifickou hru ktera neni vybec cilena na mainstream je to uspech obrovsky.
    • mdkGT
      v horni nebo dolni casti zebricku? *15*
      • ono ARMA2 se na steamu skutečně držela na první desítce hodně dlouho a jelikož komunita má přístup k nástrojům, mody na sebe nenechají dlouho čekat... (A.C.E3 snad...)
  • Ale hezky to ukazuje, jak jsou hráči nezkušení spotřebitelé. Jak jim chybí ta sebedůvěra. Když mi někdo dodá vadné hodinky, tak mu je otluču o hlavu stereo s občanským zákoníkem. Když mi někdo dodá vadnou hru, tak jako ovečka čekám na patch a pak ještě děkuju vývojářům, že mi spravili hru, která měla ku*va fungovat už v době, kdy jsem si ji koupil! Tady se nám oznamuje, že budeme muset zaplatit plnou cenu za hru, která nebude v době vydání hotová, a už se tu objevujou názory, že je to vlastně v pohodě, protože jiní, zlí vydavatelé by za ten zbytek hry určitě chtěli další peníze. Ještě tu někdo napíše, jak si strašně váží toho, že jsme dostali otevřené přiznání vlastní chyby a že upřímnost je nade vše... a fakt to můžem zabalit, zavřít oči a začít házet peníze z okna.
    • Přesně tak souhlasím, je ale zajimavé sledovat nerozhodnost čtenářů tiscali, kteří dvoum stejným názorům dají jiné hodnocení.. *7*
    • celoush
      Nepotěší to, ale svět se fakt neboří. Tohle je nic. V červnu jsme dostali pár pušek, teď pár vozidel, v září ostrov a mise a v říjnu první část kampaně.... BI dělá konečně co měla dávno a vydává hru postupně odladěnou, s čímž ji za slevu ochotně pomáhá komunita. Konečně to snad vypadá, že nedojde na jednobalíkový bugfest ala Armed Assault, který by při jejich rozpočtu a počtu lidí velice pravděpodobně zase znovu nastal.

Už několikrát se mi stalo, že jsem si něco koupil a patřičná součást nebyla okamžitě dostupná a prodávající mi ji dodal zdarma později... nic nového ani tady.

Chápu vás, ale tuhle hysterii nesdílím.
      • celoush je tady snad jedinej rozumnej člověk, když si to tady tak pročítám, ostatní tu kydaj akorát hnůj na hlavnu Bohemce nesmyslama. Jako co, nestíhaj to vydat. Tak logicky buď to můžou jen kvůli kampani odložit o další tři měsíce, nebo to vydat rovnou se vším ostatním. Co od nich jako doprdele chcete? Kdyby ohlásili, že to odložili kvůli nedodělaný kampani tak na ně stejně budete kydat hnůj. Přijde vám že od začátku Alphy se o hráče starali málo? Že na hru srali? Víte že na tý hře dělá jen kolem 20-30 lidí? Co od nich sakra ještě chcete. Oni šlapou od vydání Alphy jak hodiny, opravujou támhleto přidávaj tohleto a ve výsledku od března do září zvládli docela neuvěřitelnej kus práce, viděli jste někdy ty changelogy třeba? Ne? Tak držte hubu. Bohemka se jako jediná firma o komunitu pořád stará a nesere na ni. A vy na ně budete nadávat, že vám serou na hlavu? Co od nich sakra chcete? Až to v září vyjde s Altisem a se vším co hra měla mít, tak je to pro začátek víc než dost, jasně je to škoda, že se kampaň hold nestihla, ale tak mohli to buď odložit celý, nebo nám dát celou hru bez kampaně. Co je lepší? Já si myslim, že dostat plnou Sandboxovou MP hru s haldou vozidel a s terénem dohromady přes 290 km2, se spoustu SP misí do začátku je víc než dost, kampaň pak už bude jen třešnička na dortu. Všechno bude vyladěný a fungční, když se člověk podívá zpátky tak Arma 3 je na tom s vývojem nejprofesionálnějš a nejlíp od dob Flashpointa.

Přeji dobrou noc,
        EvroMalarkey, majitel ARMAseries.cz
    • presne tak sou to ku.vy který si zvykli na to ze když není nic jiného na trhu tak muzou vse!!!!VYDAVAT NEHOTOVOU HRU JE ZLOCIN,,,,,,,,STEAM JE ZLO,,,,,se probudte!!!este s tim souhlasite jak debilo.e a omlouvate je a pak se lidi divej ze vyhazej hry který sou nedodelany a clovek musí cekat na přídavky,,,,,,,
      • celoush
        chce to pít míň kafe
    • A nejhorší na tom je, že pokud se ARMA 3 bude přesto dobře prodávat, tak to bude znamenat signál ze strany hráčů, že je ok vydávat nehotové hry, že to zkrátka prochází. A to fakt nechci. Protože není ok vydávat nehotové hry. Ani trochu to není ok.

Já tý hře fakt přeju úspěch. Vypadá výborně. Ale za tuhle cenu?
      • Rhulad
        Jako pravdu máš, ale jsme v době, kdy je Skyrim vyhlášen hrou generace, nejlepší příběhová hra je Mass Effect, která vykradla celou sci-fi literaturu za poslední léta a průměrné hry jsou označovány za klenoty. Ano lidem serou na hlavu a oni to ještě s láskou papají.
        • Kr.Pa
          Pravda
  • smejki
    maj kliku, že jim prodej alfy tak sviští, protože si neumím představit, že by tohle přežil normální prodej bez obří smrště na supportu a masivní negativní šuškandy.
    • celoush
      u hráčů Arma série? Tam projde hodně věcí *1*
      • smejki
        No já bych byl docela rád, kdyby Bohemka expandovala za hranice svých pár věrných fandů. S tímhle PR failem jim to půjde o kus hůř IMHO. Mě fakt nebaví sledovat, jak je Arma neustále svazována malým rozpočtem plynoucího z relativně malých prodejů (za finanční kopanec díky DayZ jsem jedině rád). Buď větší prodeje nebo kvalitnější konkurence, nic jiného téhle mnou milované sérii nepomůže.
  • celoush
    Takže shrnuto a podrtrženo....

Nestíhají a mají dvě možnosti. Obě jsou špatné. Teď jen vybrat menší zlo. Podle mne ho zvolili. Odložením by nasrali všechny, kteří si hru již koupili a primárně jim nejde o kampaň. Ti, jsou rádi že dostanou altis, scénáře, další jednotky, zbraně a vozidla a budou již moci hrát. Proto také předplatili. Ti, co chtějí hru i s kampaní a dosud nekoupili k tomu můžou přistoupit jakože to odložili jako celek a počkat až na vydání poslední části kampaně. Dostanou to, co chtějí. Vše naráz.
    Zkuste ale pochopit nás, co jsme platili a o kampaň nám zase tak moc nejde. My na vás a vaše představy o plné hře čekat prostě nechceme :) Jediný, kdo si tedy může stěžovat jsou ti, co koupili a chtěli celek i s kampaní. Tam reakce chápu. Z mého pohledu bylo rozhodnutí správné a zatím mne nikdo nepřesvědčil, že odložení by bylo pro mne dobře.

A prosím... žádné narážky na to, že to teda neměli vůbec dělat, když to nezvládají či neumí nebo že tohle jim nesmí projít, protože je to vyjebávání se zákazníkem. Pro mne to není argument do diskuze o současném rozhodnutí, které bylo potřeba udělat. Pokud si myslíte, že je v tom nějaký kalkul a nejde jen o hašení požáru, tak jsou naše pohledy na dění rozdílné.
    • Ty byt Buh o nejvyssi ??? Ze mluvis za vsechny? Rek bych ze zancna cast hracu co si uz koupili si koupili kvuli kampani a ti jsou defakto okradeni. Neco zaplatili a nedostanou nic.
    • A proč to teda nepřidali do bety ten plný obsah?
      Jsou indie studio - nikdo na ně netlačí, aby to vydali co nejdřív.
      Když koupíš plnou hru, tak čekáš, že tam je všechno.
      Takhle to je jenom gamma verze hry *16*
      Prostě potřebujou další prachy na vývoj, protože to přehnaly.
    • Prostě bez kampaně budou mít menší prodeje, než kdyby to odložili. Menší zlo jak pro koho, fanoušky MP nebo SP, pro obě strany je to zlo odlišné *3*
      • celoush
        Ale tohle je snad problém BI! Od kdy nějaký čísla prodejů hráče trápí? *3* Chceš i kampaň, tak si počkej až vyjde = z tvého pohledu odklad.
        • Hra ktera se neprodava se nepatchuje. Co myslis, kdy bude natocen dalsi dil Eragona? Nejspis nikdy, film moc nevydelal. Co myslis, bude BI vyrabet kampan kdyz bude v minusu? Aby ten minus byl jeste vetsi?
        • nas hrace to trapi proto protože když je malej prodej nakeho projektu tak ten projekt konci,,,,nechci aby se něco takového stalo s armou,,,,,,,, *16* *16* *16* *16* *16*muzes me teda vysvětlit co ste to za lidi vy co kupujete ty pristupy do alfy???neprijde vam to jako ze z vas někdo chce zdimat prachy este před tim nez to pude na pulty???aby mely na další vyvoj!!!!tobe to prijde v poradku když pak vydaj oznameni ze to nestihaj??,,,TAK CO TAK DO KU.DY DELAJ??? *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16*
          • celoush
            Kolik ti je proboha let, že si nedokázal přijmout fakt, že existují i lidé, kteří mají odlišené názory či potřeby?
          • Jsme lidi co maj radi Armu a radi podporime vyvoj takoveho projektu a tak si Armu predobjedname za velmi vyhodnou cenu a jeste jako bonus muzeme hrat vydane buildy. To ze se vyvoj hry nestiha se proste obcas stava... je to situace ktera zadnyho hrace nepotesi ale stava se to. Jestli se ale zpozdeni tyka jenom kampane tak problem nemam.
            • 2Drasťa: Lidi kteri to maji v mozku vporadku dostavaji za testing zapalceno, a daj se tak vydelat velmi slusne $$$. Testeri jsou totiz pomerne dobre placenym dzobem.
            • Normalne kdyz si predobjednam hry tak zaplatim 50 euro a nemam z toho vubec nic. Tady muzu hrat Armu uz od aplha verze SP i MP a jeste jsem si ji mohl koupit za vyhodnou cenu a usetrit asi 15 euro nebo tak nejak na plne verzi - ja teda neudelal protoze jsem si koupil supporters edition (nebo jak se to jmenuje). Treba se mi to vrati v DLCeckach...
              Dneska uz to prodavaji skoro za plnou cenu.

Ja si po sobe ty prispevky snad zacnu pred odeslanim cist... tohle je proste tragedie.
            • You are welcome .... Když ti nevadí že si platíš za betatesting ;)
      • Presne tak. Jak pro koho.
    • Skoda, chtel jsem ti dat plus za rozumny nazor, ale tim druhym odstavcem sis to pohnojil. Kdybys koupil auto a kus ti nedodali, s tim ze mozna nekdy tak bys kricel nejvic. By me zajimalo jak by ses pak tvaril na vetu "tohle neni argument". *15* Proste je mi na bliti z chobotu co plati, nechaj se odrbat a jeste fanbojujou na forech. *11*
      • Je ti jasny ze to neni tak ze sis koupil auto a kus nedodali ... ale ze to predem rekli, tzn je na tobe jestli si koupis auto bez nejake jeho casti s tim ze ti ji potom dodaji, rozhodnuti je na tobe pred tim nez si to auto koupis. Komentare ohledne early accessu sou neopodstatnene protoze si kupujes pristup do nedodelane hry u ktere si nemuzes byt 100% jisty co vsechno hra bude nakonec obsahovat.
        • Nevsim sem si ze by predplatny bylo prezentovano jako pristup k nedodelany hre a nevsim sem si, ze by BI pred rokem prohlasila, ze vyda hru bez kampane.
        • Ano i nie. Jednak ten pristup do Alphy/Bety podmienovali tym ze clovek automaticky dostane aj full verziu. Ano mozu sa ohanat tym ze ale nikde pri Alphe a Bete rovno nebolo aj slubovane co bude obsahovat plna verzia, len to uz sa dostavame pomali na pravne vyratuvanie co,kedy, ako a to vecsinou nastava vtedy ked normalne rozumne a ferove argumenty padaju (inak povedane dostavame sa do roviny odrbavania a vydierania). A co sa tyka aut tak je to asi ako keby ste si kupili auto ale nedali Vam tam rezervu,klimu, tempomat,zadne sedadla s tym ze o pol roka sa zastavte a mozno vam to tam namontuju. Ano mozeme argumentovat tym ze BI vydava updaty a opravy ale napriklad co ked Arma3 nesplni predajne ocakavania a rozhodnu sa tie DLCka s SP spoplatnit ? Alebo bude ta SP kampan zabugovana a budu sa klasicky obhajovat - co chcete zakaznici ved to mate zdarma. Proste tych negativnych moznostii je vela a celkovo je to dost nefer spravanie voci zakaznikom. Ja osobne by som radsej prijal odklad celej hry.
          • Blbost. Kdo si zakoupil alfu a nebo betu samozrejme dostane full i kampan. Jenom bude kampan mirne zpozdena. Reknu ti jedno. Zkus napsat do nejakeho fora komunitam at udelaji petici ze chteji full verzi pozdrzet protoze ji chteji i s kampani. Poslou te vis kam?
            A nebo zkus udelat petici single hracu. Kolik vas bude? *1*
            • to X: Proč pořád meleš o Armě jako by byla jediná hra s problémama ? zaprvé BIS sou studiem i vydavatelem (takže "nepohod se s vydavatelem" tady neplatí), zadruhé BIS je celkem malá firma takže je u ní krach pravděpodobnější (malá firma dělá HC hru pro malou komunitu, holt dneska to táhnou konzole), jenže v dnešní době může krach potkat i velké firmy (Anlytici spočítají že bude výdělek takový, on je pak makový (menší) a Akcionáři se pak zbavují akcií -> firma krachne = i když firma vydělává, přesto může krachnout).
              Když neznáš situaci a neorientuješ se je to tvoje mínus, neznalost neomlouvá :) a ty se očividně neorientuješ, jinak bys tu neplácal takové blbosti :D (nesnáším analogie: když ti firma staví barák, taky může krachnout a barák nedostavět, rozdíl je v tom je že u soudu je to vymahatelné a barák by ti měla dostavět jiná firma, u her tomu tak není)
            • Blbosti pises leda ty, koupil sem si orig Gothic 3 a dodnes nevysel (a samo nikdy nevyjde) patch, kterej by resil ty miriady bugu ktery tam sou ... a duvod? Vydavatel se nepohod s vyvojari. Klido se muze za mesic ci dva stat, ze BI A3 z ekonomickych ci jakyhkoli jinych duvodu pohrbi. Takze zcela samozrejme se muze stat, ze ti co si zaplatili NIKDY kompletni hru neuvidi.
            • Povedal kto ze tu kampan dostaneme ? Dostanes nejaky certifikat,zmluvu, pri nakupe plnej verzie s tym ze ked nevydaju SP tak vratia cast penazi alebo co ? Jedine co povedali ze slubia vydat SP v nasleujucich free DLCckach. To je sice pekne, a mozem im to zozrat aj z navyjakom ale pri dnesnej situacii je to ako prd v tunely. Kludne za rok mozu byt na tom financne tak ze si nebudu moct dovolit pracovat a vydat SP kampan zdarma a spoplatnia ju alebo sa na to komplet vykaslu a budu pracovat na dalsom komercnom titule. Prost jedine co zatial mame je len nejaky prislub ktory stoji a pada na povesti BI ze vydavaju patche a ako tak sa staraju o komunitu. Druha vec je uz aka je ta kvalita ich produktov....
        • A kdyz tak koukam, celou dobu se tu vyrvava jak alpha verzi nekupujes ale kupujes finalni se slevou. Najednou si kupujes nedodelanou verzi. *15* Si to nekdo upravuje jak se hodi. *7*
        • 0/10, ucelove upraveny argument *3*
      • celoush
        ***smazat***
        • Jestli ano, tak jsi vyjimka. Kazdopadne jsou i lidi co chteli Armu kvuli singlu a rict ze ja to chtel kvuli editoru atd. takze mi absence singlu nevadi a ostatni nemaji argument je proste lejno. Kdybych mel hru predobjednanou tak bych znacne nas... byl. Nastesti me z tohohle par vyjeb.vek uz vylecilo. *5*
          • Jaka absence singlu? To neni zadna absence singlu ale absence kampane a to je u Army sakra velkej rozdil.
            • Jo, pouzij tvrzeni ktery jde stejne dobre pouzit obracene. *15*
            • celoush
              To už je pomalu náš národní zvyk, kteří někteří přijali za své tak moc, že za vším hledají představu, že se je někdo snaží furt a znova ojebat či okrást.
            • Podstatny je ze singl chybet nebude. Misi do singlu je vzdycky dost at uz od komunity nebo co si clovek sam vytvori. Pokud jsi ale u Army hral jenom kampan a to je to jediny co chces hrat (coz teda nechapu protoze kampan v Arme 1 byla strasna a i kdyz na tom Arma 2 byla o dost lip tak to porad zadnej zazrak nebyl) tak si armu vzdycky muses koupit az po tom co bude cela kampan hotova. Ja fakt nechapu v cem je takovej problem?
            • Ah, tohle slovickareni meni celou situaci. *15* Oh wait.
          • (na úvod sem hnidopich) Proč si vůbec napsal "blablabla lejno", když si to chtěl kvůli kampani ? Když si ten jeho původní koment přečteš pořádně, zjistíš že tam je o tobě taky zmínka s tím, že by on byl taky na*ranej, kdyby si to koupil kvůli SP. Co tím chci říct je, že tvůj post nemá žádný význam :D
            • Tak to je mi lito, asi jsem psal o necem jinym. (Když si ten jeho původní koment přečteš pořádně)
          • celoush
            Takže chápeš, že vlastně zase tak o moc nejde. Vybrali to menší zlo. *1*
      • tyhle přirovnání k automobilům mě opravdu lezou na nervy. Bez kusu auta (pokud za chybějící kus nepovažuješ nějaké plechy), auto nepojede, hra bez kampaně pojede. ARMA 3 je sandbox hra, kde je důležité, aby jel pořádně editor a multiplayer. Kampaň zde je druhořadá.
        • Jakto ze ne ... stejne jako si v arme muzes vyrobit vlastni kampan, tak si na auto muzes namontovat vlastni kola nebo volant, ze ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit