Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prvni ingame zabery - http://www.youtube.com/watch?v=vraxhux3tlQ

1:38 je dobre videt kill skrytou cepeli kterou mu osobne Optimus prime. Historickymi detaily se nesetri.
  • Skvěle, už zase mohu psát legálně! *1* Nu, co dodat, prostě další hra ze série těch velkolepých, které se vyznačují tím, že kvalita marketingu převyšuje kvalitu faktickou...
    • Amylee.Anderson
      Mě by zajímalo, jestlis jí vůbec hrál, trolle. Ano, marketingová masáž se velká, ale to nic neměni na tom, že ta hra má skvělý příběh.
      • Trol.diskuzni
        Jedničku jsem hrál - sice nedohrál, ale bylo to docela dobrý, v té době neotřelý... Dnes už je to jen repetitivní cash-hunting série.

No ale říkat o jakékoliv hře, že má skvělý příběh, je fakt OTT... Jak to chceš srovnávat s knížkama, kde je každá druhá o několik světelných let jinde co do příběhu i kvality jeho podání?
        • Amylee.Anderson
          Jak mužeš srovnávat knihu a hru? Kniha musí mít dobrý příběh narozdíl od hry. A jestliže má hra dobrý příběh, tak je to jedině velké plus, mě nejvíc na hře záleží na příběhu. Nehledě na to, když už to chceš srovnávat - v knihovně mam obě AC knížky, co zatím vyšly a rozhodně si plánuju koupit a zbylé dvě, co vyjdou protože je to skvělý čtení. Tudíž AC příběh je na urovni velmi dobré knihy.
          • Amylee.Anderson
            Tak samozřejmě to není žádné epické dechberoucí čtení, ale pokud je člověk fanouškem AC a neni mu čtení cizí, tak si mylsim, že to je přijemné čtení a rozhodně se těšim na Secret crusade, co bude o Altairovi :) Pak vyjde ještě Revelations
          • Hairy_Ass
            Až budou AC knihy na úrovni těch od Simmonse (Hyperion) nebo Eca (Jméno růže), dej vědět, možná že bych na ně i podíval. *15*
            • Souhlasím AC mám doma na poličce, ale že by to byla nějaká perla se říct nedá. Ostatně je opravdu strašně málo knih na hery, které by stáli zato. Jediná která mne zaujala tak byla trilogie Warcraft od R.A. Knaak. Teda jenom v žánru fantasy.
            • Amylee.Anderson
              Neznam, ale AC se mi četlo dobře, tak co.
            • Je to dobře naroubovaný na dobový reálie, tak jak to Eco umí. Má to docela slušný a netradiční styl narace... O příběhu toho bohužel říct mnoho nemůžu, jsem v jedné čtvrtině a rozjíždí se to pomalu. Ale spíše to vypadá, že to bude čistě životopisná knížka bez jakýkoliv větších zápletek, byť samotnému požitku ze čtení to nijak neubírá...
            • Hairy_Ass
              Bohužel ne, protože v městské knihovně ho mají neustále rozpůjčovaný (a než se rozhodnu si ho koupit, tak si ho chci přečíst). Chvilku jsem si jím listoval v NeoLuxoru. Tys ho četl? Je dobrý?
            • Už jsi četl Pražský Hřbitov? :-)
        • Má omluva už si to napsal. :)
        • Jak můžes srovnávat Hru a knihu ? Pokud de někomu o přiběh tak si myslím že má na poličce ne jednu knihu ale to neznamená že si nemůže zahrát i hru s dobrým příběhem biť jen zdaleka podobnému knize.

Jen tak mimochodem, kterým vývojářum v dnešní době nejde o prachy ?
          PS: čekám na tvé hry které sou podle tveho GUSTA :-D
          • Jo není dobré být bezhlavě zahleděný do své hry a nevidět její zápory. Ale ty si bezhlavě zahleděný do záporů hry tak že nechceš přijmout že by to mohlo být i jinak a hru odsoudíš hned teď jen o ní vyšla první zmínka.... to mi přijde poněkud, jak to říct slušně, HLOUPÉ. :)
          • Trol.diskuzni
            Tak ať neříká, že to má SKVĚLÝ příběh, když prostě a jednoduše nemá... Já teda rozhodně hry neomlouvám - pokud má horší příběh než kniha, má prostě horší příběh. Pokud má slabší hudbu než mají hudební alba, tak prostě má slabší hudbu. A pokud mi poskytne časově kratší zážitek než jiná forma zábavy, tak je prostě méně zábavná. Tečka.
            • Je rozdíl na hry nahlížet střízlivě a nesežrat publisherům a vývojářům první poslední od situace vlastní většině zdejších plejerů, kteří by nekriticky chválili a kupovali cokoliv, a nesnesou pomyšlení na to, že by jejich milované herní série mohl někdo kritizovat... Já mám nějaké hry rád, to ale neznamená, že budu o nich říkat, že jsou dokonalé a rvát se za jejich svatost až do omdlení. *7*
            • Od toho sou komentáře aby se dejme tomu reagovalo na daný článek nebo video, ale ty si ten inteligentnější člověk kterej si na každý ten komentář s radostí rejpne :-). Činí tě to snad něčím odlyšným od nich ? :-D
            • Já neříkám, že to jsou ultrakvalitní hry, které si do jedné zaslouží vstoupit do síně slávy... Ten seznam je prostě jen mým seznamem her, které jsem hrál nebo hraju a s časovým odstupem u mě uspěly. Že bych ale potřeboval vykřikovat u každého videa, že je to nejepičtější zážitek mého života, jak to tady provozují fanatičtí biodroni u ME či bethesdroni u Skyrimu, tak to fakt ne. *3*
            • PS: No máš mezi těma hrama celkem dobre hry ktere sem taky hral, ale promiň jestli považuješ hry jako Guitar hero, Mortal kombat, fifu, nhl za kvalitnější jak AC tak si mne pobavil :) a některé dle mého názoru srovnávat nejdou třeba Q3 kde jde o multiplayer :).
            • Má slabší příběh než kniha né hra. Mezi hrama si myslím že je to jeden z nejlepších, protože když vidím dnešní bezhlave hry (COD - omlouvám se fandům) a jiné tak se mi chce brečet. Podle mne není vubec ostuda pro hru, že nedokáže obsáhnout to co obsáhne kniha. Film je taky odvar od knih a nikdo je za to neodsuzuje. :)
      • Tak treba me se prehypovanou hru fakt hrat nechce, i kdyz je dobra sebevic.
    • terz
      Marketing je součást obchodu a hry jsou zboží. Snad si tady lidi vážně nemyslí, že se najde na světě vývojář, který udělá hru (naprosto perfektní aby se líbila úplně všem diskusním hnidopichům) následně ji vezme, nikomu o ni nic neřekne (absence marketingu) a kdo se o ní náhodou dozví a zeptá se, tomu jí dá zadarmo (protože hry jsou moc drahé přeci).
      • Trol.diskuzni
        Jak jsem již ptal na předchozí stránce: "Zajímalo by mě, kolik by se těch "zázraků dnešních videoher" prodalo, kdyby to nemělo reklamu za stamilióny - pak by se totiž teprve ukázalo, jak DOBRÉ hry to doopravdy jsou."

Taková FIFA (například) tady má narozdíl od AC, Skyrimu, ME, SW:TOR a jiných "herních kratochvilek" článků velmi pomálu, a přesto patří mezi nejprodávanější hry ve světě i u nás. Byl bych VELMI zvědavý na to, jak by dopadl všemi milovaný Skyrim, kdyby neměl všude zaplacené desítkové hodnocení a 5-článků-denně-like masáž. *5*
        • terz
          A já opakuji, že marketing je hlavní součást obchodu. Hry jsou zboží jako každé jiné a zboží se musí prodávat. Jako příklad jsi si vybral sérii Fifa. Hra, která každým rokem přináší aktualizované tabulky a jedno vylepšení enginu. Gratuluji.
          Mimochodem obecně vzato, vráží EA do marketingu víc peněz než kdokoli jiný.

Nicméně už v podcastu to pánové říkali. Hádky s tebou vrhají špatné světlo na mě, tudíž na to rezignuji. Přijď s funkčními argumenty, které nebudou založeny čistě na tvé zdejší image a pak o tom můžeme pokecat.
          • Série FIFA toho každoročně mění daleko více, a narozdíl od jiných her to jde doopravdy poznat a nepotřebuje na to 5+ let, aby se to projevilo... Prodeje má navíc daleko lepší a nepotřebuje k tomu mediální masáž na Games.cz či jinde.
        • Mohl by si nás Trole poučit o dobrých hrách tak rád bych si nějakou ja neznalec zahrál ? :-D
          • Hairy_Ass
            Podle všeho to bude asi FIFA.... *3*
            • "Já neříkám, že to jsou ultrakvalitní hry, které si do jedné zaslouží vstoupit do síně slávy... Ten seznam je prostě jen mým seznamem her, které jsem hrál nebo hraju a s časovým odstupem u mě uspěly. Že bych ale potřeboval vykřikovat u každého videa, že je to nejepičtější zážitek mého života, jak to tady provozují fanatičtí biodroni u ME či bethesdroni u Skyrimu, tak to fakt ne. *3* "
            • Pethulla
              to Troll:
              Tak souhlasit se dá s Gothicem,TW, Far Cry a adventurama všeobecně. JA snad ani reklamu nepotřebuje - dejte před něco zančku SW a prodej je zajištěn, podobně s HOMaM - MaM je hodně silná značka, ale dát mezi ten seznam AoE 2, Risen, Q3, sportovní série či D2 (tos fakt myslel Diablo? Nechtěl jsi napsat Deus Ex?) je dobrý úlet. A i to třetí X-ko mělo slušnou reklamu, na to že šlo o vesmírný simulátor.
            • Hairy_Ass
              AoE2, SW JA a Q3:Arena si dodnes rádi zahrajeme na lankách (kterých je už ale žalostně málo). *3* Teď jsem po létech znovu rozehrál Operaci Flashpoint 1. *5*
            • Trol.diskuzni
              AOE2, Gothic (Risen), Far Cry 1, BFME, SW JA, HOMAM, Guitar Hero, Footbal/fifa manager, D2, Syberia, Two Worlds 1, Q3:Arena, X3, Civilizace (původní především), NHL/FIFA, Mafia 1 atd.

(pokud neberu úplně staré hry typu Doom, Golden Axe, Mortal Kombat apod., a hry spíše casual rázu pro ne-hardcore plejery, což tady samozřejmě všichni jste *5* )
        • Hairy_Ass
          Sims taky nemají žádnou über reklamu, a taky se prodávají slušně, tady ale nejde o to, že by Fifa, NHL nebo Simsy nějak překypovali kvalitou, ale prostě proto, že to hráči kupují už ze setrvačnosti.
          • Trol.diskuzni
            Jo aha, takže über gameři to nazývají setrvačností... No, jestli sleduješ boj PES a FIFA, tak bys tak nějak věděl, že přetahovaná o fanoušky probíhá poslední roky docela zuživě a to, že FIFA zdá se na nějakou dobu zvítězila (a tedy ji lidé kupují), je vlivem faktických vylepšení v hratelnosti a ne v nějaké setrvačnosti. *3*

V každém případě pokud existují hry, které se prodávají dokonce lépe než AC bez nutnosti kontinuální masáže půl roku před vydáním, tak TO jsou podle mě právě ty, které jsou kvalitní a lidé to dokážou ocenit. Že AC prodá mega poté, co tady výjde mega článků, to fakt není žádné umění... Sorry. *3*
            • Trol.diskuzni
              To chápu, každý má své hry, které ho zajímají... V každém případě považovat stabilně velmi vysoké prodeje některých her bez nutnosti zaplaceného proma jen za nějakou setrvačnost oproti donebevychvalování jiných "marketingem udělaných" počinů, které se zmůžou sotva na mega-dvě jednou za tři roky, to fakt může jen fanoušek hry x, kde za x lze dosadit libovolně SW:TOR/Skyrim/DE/AC/ME. *5*
            • Hairy_Ass
              Ne, souboj PES vs FIFA opravdu nesleduji... *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit