Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jenom by me zajimala optimalizace ovladani na pc. Podle toho videa to vypada ze je to delany na X360 ovladac :) ...
    • Je to nechany jak to je na konzolich ... ovladat se to da celkem slusne, ale konzolovitost z toho smrdi na sto honu. Navic vsemozny helpery fungujou dycky presne opacne, nez potrebujes => pokud potrebujes probehnout bezi stromama, tak ti na ne zacne lizt, pokud potrebujes manika sejmout, tak do nej strcis ... dycky kdyz ses v situaci, ze potrebujes svuj dalsi krok dobre nacasovat, tak pocitaj stim, ze to nevyjde ... protoze hra udela neco jinyho, nez ty chces.

Pokud trebas potrebujes sejmout straz a odklidit telo nez se druhej otoci, tak na to rovnou zapomen ... protoze telo se 3s hrouti k zemi a po tu dobu snim nemuzes nic delat + jako bonus ti postava sebere misto tela jeji zbran ... (90% pripadu) ...
    • Všechno je v naprostém pořádku. Vůbec nejde poznat, že by šlo o nějaký port z konzolí :) Vše je naprosto uzpůsobneé pro PC
  • Já byl vždy veliký fanoušek série AC...AC III mi úplně nesedlo, neboť jsem byl vždy fanda právě historických období z prvních dvou AC (včetně Brotherhood atd.). Ale AC IV, přestože jsem ji nehrál má už podle mě s Assassins Creed pramálo společného. AC byla vždy víceméně stealth akce a pokud jste ze stealth vypadli, měli jste co dělat aby jste přežili. Teď se mi zdá, že Ubisoft měl nepochybně radost z ohlasů na námořní bitvy v AC III a tak se rozhodli udělat hru, která bude hlavně o námořních soubojích, ale myslím si, že už nebylo potřeba do toho zakomponovat spor Assassinů a Templářů. Bohatě by stačilo nazvat hru pouze Black Flag a nechat hru tak jak je. Lidé jako já by nebyli zklamáni a ostatním by se hra líbíla stejně jako teď.
    • Jeste dodam, hral sem spoustu vsemoznych namornich/piratskych her, a dycky neco naprosto spatne ... trebas ja nechci ovladat 20 lodi, ale jednu, tu svoji, nechci zadavat 150tihlavymu lodstvu obchodni trasy, ale chci dostavat odpovidajici $$$ za akce s tou svoji jedinou lodickou. Nechci poradat nejakej klikfest v podobe nutnosti mackat klavesy v presnym poradi pri tanci s guvernerovo dcerou ... stejne tak nechci resit, jestli si mam vybrat lod, ktera ma +1 pancir nebo +1 plachty ...

Pochopitelne, pokud budu mit na palube 80 del, asi toho moc nedozenu, protoze budu pomalej ... vyber zkratka musi byt primerenej - ani ne dve lode, ale ani ne tisic.

BTW: Realita piratstvi byla takova, ze dela se pouzivala spis vyjimecne, vetsina obchodnich lodi bez doprovodu se vzdala defakto bez boje, a pokud k boji doslo, probihal prevazne az po zahakovani, protoze pirati si samo svoji korist nechteli potopit a kdyz uz, tak slo predevsim o zpomaleni/zastaveni lode (=strelba na stezne/plachty) ... v tyhle souvislosti je AC4 naprosta hovadina.
    • Zklamani by bylo tak jako tak ... predne bych ze hry vyhodil ty vopruzy po mestech (a objizdeni ostruvku s bezcenejma bednama). Co bych tam zakomponoval by bylo hledani ruznych pokladu - skladani map, reseni nejakych hadanek ...

Namorni bitky by mely vypadat ponekud organizovaneji a ulovky by mely odpovidat, cekal bych, ze posadku si budu najimat trebas per jednotlivej chlap - jeden je dobrej strelec, jinej dobrej se savli ... a poskladam si ji nejak + ztrata namornika = umrel "john kriva ruka" ... a ne ze ubude teplomer, kterej za minutu doplnim z desitek trosecniku co sou vsude ...

Cekal bych, ze lod muzu realne zajmout, poslat na ni par chlapu, a nechat ji dopravit nekam ... cekal bych, ze munice bude mit odpovidajici nasledky (= retezova predevsim proti plachtam), ze lod se nebude "samolecit" na mori (lol), ze bude realne videt poskozeni (potrhany plachty, polamany stezne, poskozenej trup ...).

Na velkych lodich kuprikladu velel prevazne nejakej slechtic (pripadne se jima dopravoval) = vykupne, pripadne prodej posadky do otroctvi ...

Stejne tak bych cekal, ze pokud me trebas nekde enemaci zajmou, tak z toho neni trapnej reload, ale proste sem nekde v base ...=> utyct, zachranit posadku, ukrast lod ...
  • dethro
    Tak rád bych si to zahrál, ale má i5-3210m to bohužel neutáhne :(
    • No na notebooku ti to asi moc dobře nepojede. :/ Navíc i kdyby jsi tam měl dobrou grafiku, tak ti procesor začne nejspíš po chvíly throttlovat a pojede na 2x2,5GHz a to už je na dnešní hry vážně málo.
    • Ja mam stary zelezo IntelCore Duo 8400 3GHz, 4Gb ram (3.25Gb...32bit system) GeForce 9800GTX+ 512mb a AC4 mi jede krasne bez sekani, kde fps klesnou je jen ta zacatecni dzungle a kdyz hodne huste prsi ve meste a vsechno chytle lesk.
      • A rozlišení monitoru?
        • 1680x1050.
    • Uz davno se v sestavach nevyznam, starnu:-) Mam dual 3GHz ,4GB ram a gigovou grafarnu, znamena to ze mam taky smulu?
      • a hlavne udaj "gigovou grafarnu" je tak nejak nic nehovoriaci o vykone, ale je pravda,ze na vacsine dnesnych novych hier uz 1GB pomaly prestava stacit
      • zahrajes si ale sveze se to nebude hybat
  • tak de to na 16:10 monitorech v 1920*1200 ve fullscreenu nebo ne?!!!! tendle koment ste mi tu smazali pred vydáním hry což chápu, asi ste si mysleli že sem to zpirátil, ale pravda je, že to udělali i jiní a bylo k tomu oficialni vyjadreni od vyvojaru, ze to de proste jen 16:9 jako TV a nazdar, je to tak naprogramovany a 16:10 maj smulu, resp dva černý pruhy nahoře a dole...

esi to nedava 16:10 tak je to total... ale je to zřejmě jen detail, nepodstatný...
    • no ok, tak sem si tu recenzi pustil celou a:

1.) okamžitě vidím, že i recenzentovi to nešlo ve fullscreenu, bo ty va pruhy sou ntočený i ve videu

2.) nedokážu pochopit, proč to v "recenzi" vubec nezmini???

Je to shiiit, nebo Vám to lidi nevadí, že si to koupite a pak to nejde ani v 1920*1200 ve fullscreenu a pro fullscreen musite dat rozliseni 1920*1080 a rozmazat si tim obraz + změnit proporce (z kruhu se stane elipsa atd)??

Super featurka
      + btw s optimalizaci pro pc HW si hlavu nelamali
      • Ovšem že si s optimalizací hlavu nelámali, protože není co optimalizovat. Nečekej že v roce 2013 budou vývojáři optimalizovat hru na Win XP nebo dual-core. Kup si lepší PC. Enough said...
        • kapitán emo, enough said...
          • Aha, ty jsi jeden z těch retardovaných... Příliš malé IQ argumentovat na můj komentář ? No ono se toho moc ani čekat nedalo od někoho s přezdívkou hahaha.

PS : Rozlišení 1920x1080 ( 16:9 ) je celosvětově nejrozšířenější na PC scéně, kdyby si měl full HD TV, tak rozmazanej obraz nemáš, ale to by si nesměl mít šiťáckej monitor. Na rozlišení 1920x1200 hrajou jenom faggoti jako jsi ty.
      • samo žádný "demo" se nekoná, kup a plakej
  • Tesim se.
  • Tak nevím.První dva díly Assassinu bylo o vízvě.Když jsem vyděl protivníky více jak dva.Tak to už byl oříšek.Jak postupoval čas, tak se z této serie stáva hra pro děti.30 nepřátel nepředstavuje skoro žádnou vízvu a to je nějaká hra.Úkoly se pořád opakují a jak jsem už psal, když úkol postrádá určité napětí, nepřátelé, které Vás můžou!dokonce"zabít.Nejde nastavit obtížnost taky docela problém hlavně v této hře.Tak proč to pořád hrát dokola ? Dále vliv konzolí je strašný, někomu stačí třikrát po sobě zmáčknou A,A,A, a pak E a boss je mrvej, to je úplná ubohost v žánru akčních her.Assassin má parádní grafiku, ale chybí mě tam výzva a strach z toho co mě čeká dál a tím pro mě hra strácí kouzlo a význam ji hrát.
    • poslední hra kterou jsem hrál a byla fakt o výzvě byli Dark Souls, a to už je fakt dlouho :)...
    • Jack1947
      Mozna ten 1dil byl troch o te "vyzve" jestli se tedy tomu tak rikat da, jinak samozrejmne naprosty nesouhlas a tady to je uplne mimo misu Ac nastesti nezacal trpet neduhy dnesnich her QTE, ci jinymi umelymi blbostmi a naopak se to celkem vse ztizilo a bez potrebneho vylepseni (ktere jsem zduvody k nelibosti chxtani zvirat) ani nepouzil a presto bavil. Pokud sae jedna o trolling tak prosim do priste, nastudovat a napravit toto je velmi velmi slabe. Dekuji. *4* Drzim palce.
      • Trolujes tu leda ty, v AC4 jsem doslova vyhladil cely mesta, uplne bez problemu ... vpohode vyvolam doslova valku, vojacci se pekne jeden potruhym napichujou na moje savle ... staci zmacknout E + klik ... a je na svete dalsi mrtvola. Pekne poslusne utoci jeden podruhym, a jeste pred utokem je hra pekne oznaci, aby hrac vedel, ze ted je ten spravny okamzik mackat to E ...

To v drivejsich verzich neslo, vyvolat souboj s 2+ vojaky === umrit. Dtto namorni bitky ... po cca 50% vylepseni mam vubec problem udrzet enemaka "pri zivote", abych moh lod obsadit. Mensi lode jdou na jedinou salvu ke dnu.

Taky nechapu, proc se pristavy loadujou a nejsou soucasti otevrenyho sveta ... nemam sice zakladnu vylepsenou na "max" ... ale misto fasady domecku bych spis cekal stavbu delostreleckyho postaveni u vjezdu ... roztrilet pevnos ... to uz je uplnej vysmech, kdyz ji jedina lod rozjebne na hadry par vystrely ... cekal bych nutnost utocit v aspon desitce lodi...
        • No trosku bych poopravil to ze v drivejsich dilech se rovnal boj s vic nez dvema vojaky smrti. Zezacatku dokud clovek nedostal do ruky naky dve finticky (uskok, kryti) tak sem strach mel ale kdyz uz se clovek nauci uskakovat tak vyvrazdi treba stoclenou armadu nejsilnejsich protivniku jenom dykou. Na konci hry byla moje nejvetsi zabava jit v Benatkach kolem ty obrovsky budovy a vyprovokovat tam fight s dvema hlidkama obrnencu plus jedny s kopinikem a clovek by je vymlatil i nasadou na koste jak utoci po jednom a vsemu se da uskocit. Fakt doufam ze jednou nastane AC kde budou hlidky utocit v kooperaci a clovek pred nima bude muset utikat.
        • Jack1947
          Chces toho moc a prichazis o to jedine dulezite o zabavu a tu si ja uzil. *4*
    • A teď mi tu prosím někdo vysvětlete, jestli je někdo skutečně tak hloupí a myslí to vážně, nechápe nejzákladnější pravidla českého jazyka (sloh i pravopis) .... či schválně provokuje, protože se v neděli nudí? Plodí dnešní doba taková nešťastná individua? Ani nevím, která z těch dvou variant je horší.
      • Ethy
        Když už jsi u toho, tak tam máš taky chybu - HloupÝ je správně. Hloupý = mladý. Takže asi tak.
        • děkuji za opravu
    • Jazz
      První dva díly o výzvě?
      Cože? *1*
  • Chvalit AC je asi jako chvalit CoD. Proste nemyslitelne. Jedna ze nejhorsich znacek na trhu.
    • Zrovna AC se řadí mezi dost kvalitní značky, akorát AC III se jim moc nepovedl a srovnání s výkal of duty je docela vedle
  • Strašná recenze! Pc verze, ale máte tam záběry z Xbox. Střih je otřesný a nedává smysl, to vážně nejste schopní nahrát nějaký dechberoucí momenty ze hry místo rozhovorů? Komentář je skoro k ničemu, když ho neumíte podložit odpovídajícím obrazem. Toto je problém spousty českách recenzí. Chce to nějaký režijní dohled!
    • michaliuz18
      ti nedoplo ze to hraje na ovladaci?
    • Cosi
      Je to z PC verze, ale hráno na Xboxovém ovladači. To je na genia tvého kalibru moc složitá úvaha, co? Pane začínající rádoby režisére.
    • michaliuz18
      ta hra moc dechberoucich momentov nema, lebo je stereotypna hlavne misie su stale rovnako nasleduj nasleduj nasleduj a zabi zabi alebo eskortuj a zas nasleduj, co je obrovska skoda, ale aspon bavi ten pohlad na vodu a zbieranie bonusov klucov atd:)
  • spook.y
    Já tedy nevím, ale systém námořních bitev mi přijde dost stereotypní a časem asi začne nudit. Tak to zatím vidím já(podle různých gameplay videjek). Hra určitě nebude špatná a rád bych si jí zahrál, ale nejsem veliký fanda a za tu cenu si to určitě kupovat nebudu. S politikou UBI si ji zahraji tak za 20 let, protože za tu dobu snad padne cena pod 800 Kč :D
    • Na aukru prodávají týpci kupony AC IV + Splinter Cell Blacklist kolem 500 Kč za oboje. Btw jsem to dneska "vyzkoušel" a hra se zdá bejt omezená na 30 fps, vůbec se to nehne, tak maxminálně na vteřinu na 29 fps a pak zas 30 fps. Zkoušel jsem to s Fraps. Tak nevim jestli to mám koupit nebo ne.
      • Jack1947
        Celkem naprd to omezeni to by mi lezlo na nervy.
        • PS : Jedu to na plný detaily akorát vyhlazování mám nastavený na SMAA, ale při rozlišení 1920x1080 na full HD TV to moc poznat není. :P
          • Jack1947
            Hmm, Vsync ze by takhle omezoval ? Vidim prvne, dobre ze uz to slape jak ma. *4*
        • Tak to byl vsync, měl jsem to zapnutý a omezovalo mi to na 30 fps. Vypnul jsem to a jede to pěkně 50-65 fps na moři, teď jsem v prvním městě a spadne to sem tam na 45 fps. Jinak grafika se nic moc nezměnila, nedávno jsem zapařil AC Revelations a vypadá to dost podobně. A to mám docela průměrnej komp : AMD Vishera 6300 6x4,2 Ghz, 8 GB Ram a GTX 660.
    • to si tu politiku asi mylis s Activison, ktory chces stale za prvy Call of Duty 20eur *12*
      • spook.y
        No ty od Activisonu jsou ještě horší :D Je to mazec.
  • MidnighT91
    Poradí někdo? Už jsem našel 2 truhly které nemůžu vzít protože jsou těsně u té vysoké trávy a on místo aby je otevřel tak se schová. Jedna je na ostrůvku na severu mapy a druhá na západě v pevnosti na moři...
    • myslis hned na zaciatku hry v tej dzungli?
      • MidnighT91
        Kdepak na volné mapě, ta na západě je v pevnosti hned vedle dodatečné lokace Sacrifice Island...
        • aha, tak to neviem, ja som sa dostal len do Havany na odskusanie hry, ale pametam si, ze v uvode v dzungli som tiez chcel najst poklad a tiez to bolo akoby vo vysokej trave a postava sa tam automaticky schovala, ale v skutocnosti bola ta truhla nizsie, musel som skocit dolu do vody a prejst za vodopad a nasiel som ju *5*
          Mimochodom som rad, ze sa zbavili toho neuveritelne otravneho pacenia zamkov, tuto drsnak Edward ju proste vykopne a je pokoj *2*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit