Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jindra.veliky

Tahle série už je zajímavá jen kvůli originálnímu zasazení. Jinak je už člověk ze všeho unavený. Technologická stránka je fakt děsná. Pro spousty činností tam ani nejsou animace a celý to vypadá zastarale. I ten obyčejnej rychlej útok malou sekyrkou vypadá kostrbatě.

• LiarForHire1

Naštěstí jim Ghost of Tsushima ukázal, jak se to má dělat. Bohužel se to asi neprojeví na prodejích a tohle si koupí mraky lidí a Ubi se nikdy nepoučí.

• Thanquol

Bohužel do toho co lidi dělají se svyma penezma je ti velký h***o. 

• BlackenedHalo

Nejako az moc nadsena recenzia. Co je to uz za rpg ked sa nemusim bat ani o 40 levelov vyssieho nepriatela? 

• nightborne

No právě že to je daleko podobnější původním Creedům a nebál bych se říct spíš akční adventura s (poměrně výraznou) příchutí RPG, což mi k AC sedne daleko víc. 

Pokud ti naopak víc sedl ten styl Odyssey, kdy úplně všechno stálo na gearu a levelu, pak z Valhally až tak nadšenej samozřejmě nebudeš =).

Jo a pro kontext, na konci Valhally sem měl level asi 320. Dostáváš je totiž po dvou a prakticky za každej příběhovej quest, takže 40 není zas až TAK kolosální číslo ;).

• maros.goc

To dáva zmysel, len potom tie RPG prvky zmysel už nedávajú. Inak za veľké mínus tejto recenzie považujem nespomenutie MIKROTRANSAKCII v SINGLEPLAYEROVEJ hre.... Za toto mali byť ešte 1 až 2 body dole, ak nie rovno 3.

• Ristoro

Nebo rovnou 8...

• Nejdřív vidím 8/10...ok...pak čtu nejlepší díl série.... Méně questu než Odyssey a lepší si tah na bránu.... No sakra super! Na tohle se těším! Teď jen doufám, že bude tento díl pribalen k 6800XT :-). K cpu je far cry 6 a už mi přišel i mail, že nejlépe se valhalla hraje na ryzen 5000.

• bodmrazu

Dekuji ze v recenzi nebyly zadne spoilery. Hodnoceni me naplnuje ocekavanim ;-)

Xbox i AC predobjednano, tak pokud to zijtra dopadne podle planu, tak se budu tesit na jedinou next gen hru na platforme od ms ;-)

• Jack1947

Mě stačí těch 70 hodin, jo někdy zahraju ale moc se tam nehrnu, navíc mám rozehrané Odyssey... to mi nějakou dobu zabere ještě! navíc ta optimalizace tradičně vytížené cpu na 100%. Není moc o co stát spíše naopak😉

• Epic_Official

No tak souhlas že hra nestojí za moc, ale jestli ti valí cpu na 100%, je něco hodně špatně. Já jedu na ryzen 9 3900x a 1080ti FE, mám ju trošku nataktovanou (130 clock, 500 mem), jedu ve 4k, ultra detaily, akorát aa na medium a volumetric clouds na medium, zní to zajímavě, ale zkuste to, naky fps vám to hodí, a bez rozdílu vizuálně, cpu i přes to že chrome, a ostatní softy které běží na druhém monitoru, nepřekročí 10% zátěže, a hra jede v průměru 40-45, v některých lokacích to de přes 50, někde to spadne na 35. Sou tam chvilky že to spadne úplně bez důvodu, ale nic co by ti rozpalilo cpu na max.

• Jack1947

Hmm zajímavé že by poladili tohle mi dělá víceméně jen Odyssey.

• Jarisko84

Aj som si myslel ze to takto dopadne... ubi sa proste nevie vyhrat s detajlami vypilovat hru... robia ich ako na pase bez stipky zaujmu ale iba ako kusy .... 

https://youtu.be/NKDvp2BQvj0

• Lateralus

Jdu to přečíst, ale mám strach, že to bude (v mém případě) zbytečné :-/ 

• malachi

.tak po tom vašom redakčnom pokeci by som  tomu nedával viac ako 7/10...vymenovali ste viac záporov ako kladov..:) ..podla mna už 8ková hra by mala zaujať a zabaviť aspon  od začiatku a udržať záujem do konca...:)-nie je nutná znovuhratelnosť..:)...9-10/10 sú  pre mna hry ku ktorým sa rád vraciam opakovane.:)

• Tak pokud to bereš jako recenzi redakce a sečteš ty výtky dohromady , tak i 7/10 by bylo moc . Ale 8/10 tomu dal Honza Slavík a ten to viděl dokonce i jako slabších 9 . Nebo myslíš , že pokud se podle mne ten díl fakt povedl , tak musí být záruka , že na tom budeš stejně ? 

• malachi

..no mne osobne sa tá séria nepáči..nedohral som jednotku ...mne najviac vadila tá moderná doba...a zbytočne dlhé pasáže  do ktorých nemôžeš zasiahnuť.a ak, tak maximálne len stláčaním nejakej klávesy... -a nemennosť-resp, minimálna zmena výbavy-vizuálnej myslím...takže ja to nehodnotím ..len  podla toho čo vraveli mi to nepríde ako 8ková hra....pre mna ani 7ková ale čistý priemer...ale toť len môj názor...

• nightborne

Zaplaťpánbůh nemáme přikázáno se sebou vzájemně s kolegy souhlasit =)). 

Jinak, kdybych měl technický problémy, který řadu hráčů potkaly, ale mně se díkybohu vyhnuly, taky bych dával sedm. To jen tak mezi řečí =).

• Taková trochu nemastná, neslaná recenze....mám z toho akorát pocit, že autor se nám snaží ukázat, kolik toho ví o vikinzích :) 

• Zypoman

Já tohle právě na Honzovi obdivuju! Ty jeho recenze, které mají nějaký historický základ jsou úplně bezkonkurenční a čtou se jedna radost.

• To je pitomost.

• Na jakou obtížnost Honza Slavík hrál? Zajímá mě to kvůli tomu že považuje souboje za jednoduché. Případné navýšení obtížnosti souboje nezlepší?

• nightborne

Na berserkera (druhá nejvyšší). Ta úplně nejvyšší sice zvyšuje damage, ale jenom nepřátelům, tvoje rány je naopak bolej míň. Jinak řečeno, neni to pak vyloženě těžší, protože jsou nepřátelé pořád pomalí a předvídatelní, jenom je to prostě zdlouhavější.

• Tak to je škoda, právě ty nekonečné souboje z Odyssey mě neskutečně štvaly, to tedy není řešení. 

• nightborne

Mno, takhle, ve Valhalle to není TAK hrozný jako v Odyssey. Běžnýho panáka, co není sto levelů nad tebou, dáš třeba na tři rány a s rozběhem občas i na jednu, což vzhledem k tomu, že většinou má nějaký brnění, nepůsobí až tak neuvěřitelně. Elitní nepřátele kácíš trochu dýl, ale neni to takový opižlávání jako v Odyssey.

Ten problém se snadnejma soubojema je spíš v tom, že nepřátelé sou poměrně málo agresivní. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se snažili fakt útočit všichni naráz, například. Nebo měli víc druhů neblokovatelných útoků, na který bys musel reagovat jinak jako v Sekirovi, třeba.

Ono jak sem psal, podle mýho názoru má Valhalla nejlepší a nejzábavnější souboják v rámci Creedů, ale třeba na Tsushimu nebo cokoliv od Fromsoftu to bohužel pořád nemá.

• Ristoro

Myslím si, že to ani není tak jednoduché udělat tak výborný combat, jako má třeba Sekiro, protože AC má spoustu věcí kolem, které Sekiro nemá. Sekiro se soustředilo 100% čistě na souboje, je to vlastně to jediné, co v té hře jde dělat a proto tak exceluje. AC dělá dalších x věcí, takže je to za mě pochopitelné. 

Samozřejmě bych tam uvítal souboják ze Sekira, protože momentálně nemá obdoby a asi ani dlouho mít nebude, ale chápu, že to není na té úrovni ve Valhalle. Nejlepší v rámci série mi stačí :).

• nightborne

Jo, on v jádru vážně neni špatnej, a kdo ví, třeba nějaká ostřejší obtížnost přibude v patchi, nebo tak =).

A jistá inspirace Sekirem tu mimochodem je, protože si mimo jiné můžeš odemknout mikiri counter. Jenom se jmenuje jinak, samozřejmě, a jeho používání není až takový drama, protože v úhybu je iframe, takže když to poděláš, neskočíš úsměvem napřed do rány jak v Sekirovi =D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit