Přejít na výpis diskuzí
Assetto Corsa - recenze skvostné závodní simulace
11.2.2015 | Ondřej Švára
123 příspěvků
-
Asseto corsa,nastupce Netcar,vznik rok.2005.Zeme puvodu,Italie.Indie hra,porad v early access.Dela na tom nezavisle herni studio Kunos simulazioni,rok dokonceni 2018!
-
-
musis pochopit ale ze narozdiel od inych hier je AC hra cisto o fyzike a s tym malym timom co maju to aj zabere nejaku dobu, oni sa nehraju na nejaku super grafiku, to ani nepotrebuju, ved ktory zavodnik pocas zavodu ma cas pozerat po okoli, snazia sa prepracovat fyziku a to nieje lahke a este v takom pocte, co im nahrava do karat je ze sidlia priamo na zavodnej trati Vallelunga, co je velke plus, odtial zbieraju pri kazdom zavode tisicky informacii, maju dohody s roznymi timami aby im posielalui udaje, vyvijali simulatory pre ferrari aj pre jazdcov, proste ked chces nieco spravit kvalitne a mas na to maly tim trva to, take pCars ma parandu grafiku, ale nemaju ani oficialne licencie na polovicu veci, a to nehovorim o fyzike niektorych veci
-
-
Ja mam vyhradu k jedne veci,a to ze tato hra je pekne stara,akorad ji dali zas novy kabatek.Co spis neco novejsiho!Zvodni hra s nejdelsim vyvojem na svete.Ta je tak stara jak prvni forza na stary xbox,tak 2004.To se kouknu na youtube,jak to vypadalo pred lety.A nemazte prispeky!Narozdil od forzi a gt,se vteto hre nemuseji platit licencni poplatky,proto se nemusi omezovat,tak jako gt,nebo forza.A nikdy se tato hra nemuze brat jako plnohodnotne dilo,porad je v early access a jinak tomu nebude.
-
-
Tak neurazejte gt!Tohle je ve vyvoji 9let,a stale to neni dokonceno.
-
-
jen dvě slova: Rfactor 2
-
-
chyba. Jedno slovo a jedna číslovka.
-
-
Nikoliv chyba. "Slovo" je slovo nadřazené slovu "číslovka" takže výraz "jen dvě slova" je správně.
-
-
-
No me u hry vadi naprosto nerealny pocit z rychlosti vozu. Na tachalu napr 150 a mam pocit ze jedu krokem. Zbytek dobry
-
skvělá recenze.....plně souhlasím.
-
-
Scim souhlasis?Z 9?Mit tolik casu na vyvoj gt5,tak tohle nikdo nehraje,a to ma byt dokonceno az v roce 2018!
-
-
je to open world nebo lol okruhy?
-
-
Pár A-B tratí je, nicméně počkej na Targa Florio, to ti pak na pár měsíců vystačí *4*
-
-
On si dělá legraci, já třeba taky nemusím moc okruhové závody ale u simulátoru to je něco jiného... to je trochu jako v reálu.
-
-
Není to lol open world.
-
-
Přiznám se, že jsem v půlce diskuze přestal číst. To fakt někteří neumíte diskutovat jinak než útočně, hádavě, nebo obojí?
No k recenzi, líbí se mi, že je napsaná hlavně pro simulátorové začátečníky. Myslím si, že Assetto Corsa je v podstatě první ryzí sim, který otevírá brány i těm ostatním. Nějak se přeci jen začít musí a ne každý simulátor je přívětivý a zábavný. pCars si myslím bude bavit všechny. I nadšence do ryzích simulací jako iRacing, RF2, RBR, LFS a Assetto Corsa. Nicméně právě AC se mi jeví jako ryzí simulátor, jež se dá uzpůsobit dobře i začátečníkům. Jejich přítomnost je v public MP docela zřetelná ;o)
No pokud bychom chtěli polemizovat o tom slovíčku "simulátor". Zlí jazykové by mohli hned vytáhnout, že to nemá počasí, noční dobu, promakanou kariéru... Myslím si, že nejdůležitější je vždy to, jak je např. simulované chování pneumatik (a samozřejmě chování vozítka celkově) a hlavně jak je celý proces včetně přenášení váhy interpretován virtuálnímu závodníkovi prostřednictvím ForceFeedbacku a vizualizace chování auta z kokpitu. Prostě celkový feeling, když při blížení se k apexu pouštíte pomalu brzdu a cítíte, jak se váha přenáší a auto lépe zatáčí, čímž samozřejmě vystřelí na rovinku rychleji a nasbírá drahocené sekundy. Jinak volant se nevypíná proto, že by vadil ve výhledu, ale proto že většina volantistů nerado kouká na dva volanty a dva páry rukou, neb mají nalepený monitor a palubovku hned za volantem svým ;o)
Nutno podotknout, že fáze "1.0" pro AC znamená začátek. Základ se povedl podle mně na výbornou a už v příštím updatu (Q1) bude např. možnost měnit počasí, zatím jen "overcast", mlha, což bude mít teplotami také trochu vliv na přilnavost. Z dalších featur, optimalizace grafiky i AI (CPU occupancy), Flag and Rules, zvuky, poškození... No a takový déšť v noci je jen otázkou času, teď už budou featurky a obsah jen přibývat. Také komunita už ukázala, že je schopna víc než je pomalu potřeba :) (Shelby Cobra, Mazda 787b, Miura...) a spolu s ofiko obsahem to bude během následujících 2-5 let ještě myslím hodně zajímavé, nemluvě o nějaké té pozdější verzi Oculusu.
PS: I jako sim-blázen maniac bych dal AC v současné fázi 8/10 - 8.5/10, neb už tak v létě to bude z mého úhlu pohledu 11/10 jak vyšitá :) -
-
Jak muzes simulovat pneu,kdyz jak rikas,tam neni to pocasi.Ja myslim,ze to ma k simulatoru taky pekne daleko.Musim si to zkusit!Snad nekdo z mich znamich ,bude mit pc nadstroj,ktery to utahne v plne krase.
-
-
Mozna prvni hra ,kvuli ktery bych si i to herni pc koupil.
-
-
Těším se na naskenovanou Nordschleife od Kunosu v DLC. Né že by módová ve verzi 1.1 byla špatná, ale tohle bude bomba. Jinak třeba závod na monze 1966 s Lotusem 49 a jak si zmiňoval s vyrovnanými soupeři, no prostě paráda!
-
-
Já na tu laserově naskenovanou trať čekám v podstatě už od doby, kdy jsem ji jel poprvé v GT Legends, ještě úplně prvně s gamepadem a další týden na to s MOMO volantem :) Tenkrát to byl tak trochu vlhký sen, mít tu trať přesně i s hrbolkama a nerovnostma, pak to byl dlouho ještě sen, pár komerčích verzí se docela dost přiblížilo alespoň co se elevace týče, ale laserscan je prostě laserscan. No a nyní se sen stává skutečností :) Nejlepší na tom také je, že pak ta laserscan verze bude i v dalších simech (možná odkoupili scan od Kunos). Tak jako tak ten Dream pack mi roztrhá pracky a v současném období i peněženku :)
Inu nedá se nic dělat, jak jednou člověku volantoidně jeb*ne, není návratu ;o) -
-
IRacing uz ma Ring oskenovany (lepsim HW),
Simbin dela trate z MOTECu skutecnych aut,
Reiza na to nema penize
-
-
-
Ten edit jste docela zdrbali :)
Chtěl jsem jen dopsat, že právě někteří ti začátečníci mohou objevit kouzlo této úchylky a začít se časem třeba náramně bavit. Takový závod na 10 kol, v předposledním kole na druhém místě, oblepen závodníky na prvním a třetím místě, to dokáže vykouzlit adrenalinu, že se člověk zapotí a srdce se rozbuší "jako o závod". Někdy člověku lepí i před startem, pokud není neohleduplné pako. A pokud narazíte na dva, tři stejně rychlé a ohleduplné týpky a během dvou kol si vyměníte 8x pozice, aniž by jste do sebe ťukli, to už je pak pocitově ještě lepší level! -
-
drobná rada:
kup si korejce za par tisíc a budeš mít lepší zážitek z ježdení než ti muže nabidnout jakakoliv zavodni hra -
-
Já se v reálu najezdil docela dost. Dokonce jsem si vyzkoušel i silnější auta.
Tohle celé je ale úplně o něčem jiném. Přinejmenším se co možná nejpřesněji přiblížit zážitku z opravdového závodu s auty, které neuvidíš pomalu ani na výstavě, na tratích, kam se v životě nepodíváš.
Pokud si pak pořídíš ještě Accutatory (motion) a Oculus, troufám si říci, že jízda korejcem v reálu bude proti tomu nuda. Nehledě na to, že na trati by tě jen ty poplatky a gumy stály za rok 3x tolik, co celé to PC s vybavením. Tak asi tak ;o)
-
-
-
-
U simulací člověk může ihned může otestovat a uvědomit si, jak je závislý na asistentech ve vozidlech :)
Je to neskutečný rozdíl. Bez toho by lidé řídil tak, že by se klepal sledoval přesně co se děje a kolik % přidává plynu atd. (jestliže by je jezdili stejně rychle jako dnes) O to větší čest patří borcům, kteří jezdili rally s brutálními speciály bez těchto vymožeností a předváděli svůj um a diváci otrlost když stáli na místech, kde ty auta někdo doslova létala
Rally Group B *14*
https://www.youtube.com/watch?v=INwqyPct8qY
- Škoda, že není podobná nová hra pro rally. :( -
-
Group B byla mega extremni. aby to bylo pro bezne ridice (ne hrace), muselo by to byt na hydraulicke autosesli a v arkadovejsim rezimu i tak. videa znas, takze si dokazes predstavit jak by bylo slozite to prevest do realisticke a pritom zabavne hry...
-
-
Právě. Snad se někdy dočkáme.
To byly šílený auta. Ale zvuk těch "bestií" si člověk zapamatuje napořád. -
-
Ničego se noboj, Minimálne (má vůbec nejoblíbenější) Audi S1 (GroupB) se někde rýsuje, dokonce někdo dělá na packu historických rally cars, nebo třeba Group5 70' a 80'... Pár Rally tratí se taky rýsuje, doufejme že v nějaké pozdější fázi Kunos přijdou i se simulací rally gum a podporou modelování gravel a snow tratí ;o) To bych ale vybuchl nirvánou asi, neb by RBR konečně dostalo nástupce.
-
-
Dík za info.
Tak snad se bude dařit aby mohli zkusit i to co jsi napsal. Mody do hry již nějaké jsou a jestli s tím pak budou nějak pracovat, aby byl třeba přehled pro nováčky co který mod dělá a jak je hodnocen atd... Tak by to bylo skvělé.
Nexus třeba dobře pracuje s modama a lehce si tam každý najde co chce. I řazení podle počtu stažení mi dost u Skyrmu pomohlo a vyhodilo to dobré věci. -
Bomba
-
Richard burns rally bylo parádní + ten cz dabing neměl chybu lol.
-
-
-
-
-
Klikací agentura Hnisavec a spol dorazila. lidi držte si kloubouky lítá to fakt pěkně.