Přejít na výpis diskuzí
Asus ROG Mars II: test nejvýkonnější grafické karty na světě
7.1.2012 | Redakce Games.cz
124 příspěvků
-
Je pěkné se na to podívat - Ta karta vypadá pěkně, pak kouknout na ten výkon, pak se samozřejmě zarazit na tý ceně *15* a v duchu si říct: "tak o tom se mi může jen zdát" a vrátit se ke svému zlatému Radeon HD 6870, na kterém stejně rozjedu všechny hry hry na maximum. (sice se to většinou točí kolem 30-40 FPS, ovšem nemá to žádný vliv na plynulost). Jediný co mě na ATI fakt štve je to, že nemá technologii PhysX a žere mi to výkon z nic moc procesoru...
-
-
30-40 FPS? Já mám HD 5750 1GB a všechny hry na max. s 60FPS. To bude asi procesorem, že? Já mám dvoujádro 3.2 GHz
-
-
Já mám procesor AMD 3-jádro 2.29 GHz a přestože je to tříjádro, tak bych řekl že je to možná málo. Spíše na to má vliv právě grafická karta a nastavení hry. Čím nižší, tím více FPS.
-
-
6XXX už není ATI, šmejdi z AMD tu značku zahodili.
Ale jo, 6870 taky stačí.
Edit: A ještě by mi někdo mohl napsat, proč že mám vůbec jedno mínus. Normálně mi to víceméně jedno, ale u tohohle mě to zajímá.
-
-
já mít doma takovou spotřebu, tak mě naši zabijou :D už teď mám 350 w
-
Marketing Asusu pracuje na plné obrátky. Bohužel výrobky této značky jsou jen průměrný, ale i podprůměrný šmejd, který se různým pozlátkem snaží prezentovat, jako mnohem lepší výrobek ve své třídě. Mě investice Asusu do marketingu neovlivní. Mám s jejich produkty a servisem za posledních několik let jen ty nejhorší zkušenosti.
-
Sberatelsky kousek, (snad) kvalitni soucastky, tohle neni karta pro beznyho smrtelnika aby na ni hral. Cena muze byt takova, jakou za ni sberatel nebo nadsenec zaplati, svym zpusobem nikdy nemuze byt prestrelena. Navic tyhle veci se nevyrabi aby se prodavaly, ale jak uz se tu psalo jako ukazka techniky.
-
-
Pro sběratele jistě ano.Ale není to zas tak dobrá věc u které by sis za pár let řekl,že v té době to bylo něco extra.Nemá to žádný příběh okolo jako například obrazy,známky a nevím jestli to je opravdu technicky nejlepší řešení jako u strojů.Takové karty se vydají snad pokaždé v dané sérii.
Kdyby to bylo něco extra.Jako třeba sbíraní zbraní z druhé světové války.Ty v té době byly něco extra.Byly tam vidět ty pokroky techniky a navíc to má příběh.I běžná zbraň té doby byla natolik jiná než zbraň jiné země.Tohle je normální karta z fabriky co je pouze výkonná.Navíc ten výkon je dosažen použitím kvalitních součástek které jsou běžné...Není jinak vyrobena,nemá speciální řešení má pouze výkon.Jako nic extra. -
-
jedná sa o aktuálne najvýkonnejšiu grafickú kartu do jedného pci-e slotu na svete, o 17% výkonnejšiu ako 590ka a ty napíšeš, že je nič extra ? niekedy si tu pripadám ako v ríši divov
a to, že z hľadiska pomeru cena/výkon je to nezmysel je každému jasné. Lenže na svete sú miliardy luxusných výrobkou s rovnako zlým pomerom ale ľudia ich kupujú a z hľadiska podpory ekonomiky a štátnych príjmov za to budme všetci radi. -
No ja tim myslel spis ze ta karta je pro toho kdo by ju chtel. I ten vykon by sel dosahnout levnejc, a to ze je to na jednom PCB je spis nevyhoda.
Ta karta je svym zpusobem k nicemu, ale spis me zarazi to mnozstvi flamu co se tu rozjelo *7*
-
-
-
lacnejsie bude kupit 2x 580 do sli pricom to bude to iste.
-
Super!
-
Cisty fetish! Ja mam uz vyse roka SLi GTX580 a zatial som este nenarazil na vykonnostne hranice. Ale mozno to bude aj tym, ze na hranie uz vobec nemam cas :) Naposledy som sa hral tusim v lete, a aj to bolo Red Dead Redemption na PS3. Ach, byt tak znovu mlady...
-
-
Na full hd rozlíšení ani nenarazíš - ale skús 5760x1080 a tá hranica ťa tak udrie do tváre až to zabolí.
-
-
Proč 36 000 korun, když http://www.hardwareking.net/product_info.php?currency=EUR&info=p102505_ASUS-MARS-II-2DIS-3GD5--2x-GeForce-GTX-580--2x-1-5GB-GDDR5--2x-D.html ?
-
-
Že by to někoho ještě mohlo překvapit ? :)
-
-
vy jste blázni, to jako když koukáte třeba na ňákej pořad o autech a povídaj tam o novým Lamborgini, tak taky říkáte "to je hrůza, takhle drahý a vlastně zbytečnost, dyk bych za to měl dvacet škodovek!"
to je právě to krásný, že si to člověk ani nechce kupovat, ale je dobře, že to existuje a hranice se posouvají! :)
dneska už ani ti nerdové neumějí pořádně nerdovat... -
-
Presne tak. Načo by ti bolo Lamborgini ? Však by ti na našich hrboľatých cestách odtrhlo podvozok...
-
-
a nevejde se do něj nákup z Globusu!
-
-
Jediná hranice, kterou tahle karta posunula, tak to je prosím hranice finanční za jednu kartu. Domácím taktováním by se asi dosáhlo stejných hodnot.
Podobně jako u aut. -
-
Podobně jako u aut? No, vzhledem k tomu, že většina lidí místo vylepšení svoje auta modifikací leda tak zničí, bych to zrovna jako příklad nedával. GTX 590 má standardní takt jádra 607 mhz, tenhle jejich MARS má 782 mhz. To je dost brutální rozdíl. Namísto zabržděných dvou GTX 580 v sli to jsou prakticky dvě nebržděný s už tak brutální GTX 580 v sli na jedný kartě. Uspořádání a materiály budou nejspíš top a jestli to fakt běží na vzduchu tiše, takový monstrum... Fakt bych tě chtěl vidět, jak bys s domácím taktováním podobně uspěl *2*
Jinak v tý tabulce je pravděpodobně chyba, protože jsou v ní u taktů stejný hodnoty, jako u GTX 590, ale v grafech dál už je hodnota podstatně vyšší. -
-
To s těmi auty jsem samozřejmě vztahoval na profesionálnější úpravy, ne díra ve výfuku a lepenkové pětimetrové křídlo.
A já se ani tak nedíval na technické specifikace jako na ty benchmarky. GTX 590 by určitě šla nataktovat víc s lepším chlazením a s takovým hrozným příkonem. -
-
Nie nešla.
http://www.brightsideofnews.com/news/2011/3/25/nvidia-reacts-to-gtx-590-overclocking-blowouts.aspx -
-
No tak 6990, ta by měla být povolnější. Ale dík za info :)
-
-
-
-
Tak tak, tahle karta nemá moc reálnýho praktickýho smyslu, když se dá pořídit víceméně stejnej výkon za mnohem menší vatáž.
A oslavíme to endingem k Kill Me Baby:
http://www.youtube.com/watch?v=n88HQdXEDkM
-
-
-
tak tak,taky se přidávám k názoru že Obr je jenom zainteresovanej zelenej šašek co tady nemá co dělat. Jsem na toho člověka alergickej a ted se bude s..t i sem na solidní web,no snad ne *16*