Přejít na výpis diskuzí
Baldur’s Gate II: Enhanced Edition - recenze
28.11.2013 | Michal Nemec
229 příspěvků
-
Jaký je vlastně důvod zaplatit 23 eur za tuhle vylepšenou verzi oproti verzi na GOGu? Obsahuje to ještě něco navíc oproti věcem zmíněných v recenzi (a které teda jako důvod ke koupi nevidím)?
-
-
Je tam víc DLC, nový questy, nový lokace na mapě, nový postavy mají dlouhý quest chainy v Shadows of Amn i Throne of Bhaal všechno namluvený a zatím 2-3 velký patche (budou vycházet další), který opravujou bugy v GOG verzi a přidávají nový funkce.
-
GOG je supr *14* zrovna vazne uvazuju o Might and Magic 8...
-
Není, navíc je tu ještě ta komplikace že na EE nefungují mody.
-
-
Lidem, kteří dokážou vyblejt takovejhle blábol a ani si ho během 3 sekund nedokážou ověřit na Googlu bych sbíral občanky. Mody na EE samozřejmě fungují, tady máš seznam http://forum.baldursgate.com/discussion/23726/bgii-ee-compatible-mod-list. Hraju s banter packama, novejma npc, unfinished business, kterej přidává questy, tweak packem na level cap a pravidla z papírový verze a světe div se, všechno bez problémů funguje.
-
-
Proč tak útočně? *7*
Samozřejmě jsem myslel PUVODNI mody na PUVODNI hru. To že se předělávají na EE je hezký (a jasný), ale těch modu jsou tisíce a všechny určitě převedeny nebudou. Navíc některé komplexnější jsou na předělání velmi náročné, kupříkladu NPC Project mod který zmiňuju výš, není do teď a to se na něm začalo pracovat hned po vydání první EE.
-
-
dík. Mám teda ještě jednu otázku. Jak je to s přenesením charakterů z jedničky do dvojky? Budou mít stejné vlastnosti jako na konci jedničky i ve dvojce (například když jsem Imoen vylepšil inteligenci nebo ji dual-classnul na jiné úrovni) - bude druhý díl tohle respektovat nebo si pamatuje staty pouze hlavního hrdiny?
-
-
Pro tuhle funkci doporucuji... Baldur's Gate Trilogy mod, tusim se to jmenuje? Z obou her to prakticky udela jednu v kuse!
-
Já sem tedy první EE nehrál, protože si nedokážu představit že bych hrál BG bez NPC Projet modu, takže postavu sem do dvojky nepřenášel, ale počítám že to funguje stejně jako v originále, kdy přenášíš jen svojí postavu (Stejná úroveň, atributy a schopnosti) nic jiného.
-
-
-
-
Zdravim, neviete ci na tuto verziu bude cestina? Pripadne ci sa da pouzit este ta povodna ... dik
-
-
Přímo tady se řeší aktuální čeština: http://forum.baldursgate.com/discussion/23506/bg2-ee-aktualni-cestina
-
-
diki moc .. tak to vypada ze do toho po tych rokoch zase pojdem ....
-
-
-
„Korgane! Edwine!! Viconie!!!“
-
Ešte keby spravili Planescape Tormen EE a Icewind Dale EE.
-
-
Torment se vyrabi dalsi. https://torment.inxile-entertainment.com/
-
a proč? obě dvě hry jedou na nových systémech bez problémů.
-
-
Tak to se nabízí otázka, proč dělali BG II, který na nových systémech taky jel.
-
-
Aby za to par mamlasu vysolilo $$$??? Jednicku totalne zmrvili, dvojku ani nebudu zkouset ...
-
-
Nevim, ale ja jsem v jednicce ani ve dvojce zadny problem nemel, alespon jsem si toho nevsim. Spise je to asi dost individualni, navic pribeh novych postav byl zajimavy *5*
Proto me trocha zarazi jak na to kazdy tak nadava.. *13* -
-
To jsme dva, já sice měl po launchi nějaký problémy, kvůli kterým jsem cítil nějaký zklamání. Ale musím říct, že se to pánům z Overhaulu dost povedlo vytáhnout patchama. S tou hrou není rozhodně nic co by ji ničilo. Navíc se mi zdá, že i kdyby udělali těch změn daleko víc, tak by se nadávalo stejně.
-
-
-
na to se ptám taky
-
-
Ne kazdej se chce potykat s upravami, aby to rozchodili. Nehlede na faktu, ze je navic lepsi rozliseni a trochu toho obsahu. Ano ma to i negativa, ale dost lidi to oceni.
Osobne bych s tim tez nemel problem, hral jsem BG nekolikrat a to i na novejsich strojich. Ale prijde mi to jako prijemne, mit to kompletne funkcni bez nejakych uprav a starosti.
Co se tyce IWD, tak to rozhodne by potrebovalo nejakou tu upravu,.. :) bylo to delano s malym rozlisenim a dalo by se z toho lecos vytahnout a i pridat nejaky ten postrani pribeh.
Planescape Torment by nebyl spatnej, osobne tam bych se bal i pridavani jakehokoliv obsahu, protoze to byla naprosto suprova hra obvzlast s Mortem:). Proto s napeti cekam na dalsi torment (torment tides of numenera).
-
-
-
-
-
Je to přesně tak jak píše autor v recenzi. Bioware si s BG 2 sáhli na svůj vrchol kam se už později nedokázali vrátit.
Je to jako když malíř nakreslí naprosto dokonalí obraz, všichni jsou z něj unesení a všichni ho oslavují a milují. On se pak snaží ve svých dalších dílech tuhle dokonalost napodobit, ale nedaří se mu to, vždy mu nějaký ten detail uteče. Čím víc se snaží svůj opus magnum napodobit tím jsou jeho díla mdlejší a obyčejnější. Když si pak nakonec uvědomí, že už podobné dokonalosti nikdy nedosáhne, přestane ho jeho práce naplňovat a začne se živit malováním na zakázku.
*9* -
nehrál jsem to ale na prvni pohled to vypada moc složite, spousta možnosti, bežny hrac nebude vedet co ma delat a bude ztracen takže za mne palec dolu.
P.S. taky negativum bude patrne dlouha herni doba -
-
Pochopim ze "slozita" hra nesedne kazdemu, ale jak nekdo muze povazovat za negativum dlouhou herni dobu?
-
Wow odchovanec dnesni doby? :D Bohuzel je to jen vase skoda, ze to nechcete hrat. Naprosto dokonala hra, ktera vas odradi svoji "slozitosti", pritom je to tak lehky :D ale asi to je tim, ze znam DnD pravidla, plus samotnou hru, na ktere jsem vyrustal.
Ano, na zacatku je dobre si o tom neco precist a zahrat si to klidne nekolikrat, aby se clovek otrkal a nebat se load/save. Pak uz to jde samo. Je logicke, ze jsou mista kam se muzes dostat a proste tam umrit, protoze tohle neni jako Skyrim, kde s tebou leveluji moby. *14* -
Jo... taky nadávám na to, že musím žvýkat jídlo a následně ho srá**. No nic s tím nenadělám.
-
-
Baldur's Gate II je jedna z nejlepsich her na svete. Toto je znicujici pravda, kterou si musite pripustit.
-
-
troll :) staci jeho prispevek u Fallout ...ale klidne mu solte pluska :)
-
-
Trol netrol, má pravdu
-
-
Už přes 10 let jde o mou nejoblíbenější hru, takže rozhodně souhlasím! :) (dohráno už 20-25x, přestal jsem počítat někde u čísla 15 :D )
-
Souhlasim a je to jeden z prikladu, kdy dalsi dil trumfnul sveho predchudce a to vcetne datadisku.. *5* Je to i dobra ukazka toho, jak se hezky delali hry a ne viz dnesni DLC.
Jen si najit jeste chut a cas si to zahrat :D. Nevim nejak se ted k tomu nemuzu prinutit, protoze i z casti vim, ze bych u toho zustal a lecos by slo stranou :D -
To je naprostá pravda, nevím jestli zničující ale budiž. Vzhledem k tomu že jsem "obyčejnou" verzi BG2 s datadiskem naposledy dohrál před měsícem po zhruba sedumdesáté tak si tuhle verzi pořizovat nebudu, jediné, co by pro mě byla přidaná hodnota je rozlišení, ale mám originálku 2x tak si to přece sakra nebudu kupovat po třetí
-
-
Parada! BG2 jedna z best of hier pre mna. Skoda ze to uz clovek ma obohrate viackrat a takto potom prichadza o caro objavovania a kopec prekvapeni.
Pre novacika nehladiac len na grafiku to bude paradny zazitok. Ako komplet to je skvele a zimne vecery vam sprijemni do takej miery, ze sa od toho nebudete moct odtrhnut.
Dufam, ze tieto EE edicie budu uspesne natolko, ze studio vlastniace prava(bioware?) zhodnoti moznost vytvorit sequel. Kludne hoc aj v starej grafike ;) -
-
Kouzlo objevování a překvapení už mám taky pryč, ale ten pocit domáckýho prostředí taky není úplně k zahození. Bohužel jsem zjistil, že s tím jak mám k některým původním postavám vytvořenej snad až osobní vztah, tak nemám moc chuť zkoušet ty nový. Prostě vím, že když vemu do party novej char, tak prostě musím někde nechat stát toho starýho známýho... Snad to chápou...
-
-
zahraj si solo. Mám dohraný za mnicha, clerik/ranger a swashbuckler, jenže pro mě to není výzva ani solo a to tam jsou takový věci že Maze tě místo na chvíli odkouzlení rovnou zabije a jiné nepříjemnosti, ale už tu hru bohužel znám totálně nazpaměť včetně pozice všech pastí *13*
-
-
Kamos tyto hry rad hraje solo postavu, me osobne to moc nelaka, a to z toho duvodu, jelikoz si rad rozestavuju partu, rozdavm ukoly a posloucham jejich kecy :).
Kazdopadne jako solo postavu me to spis bavi v multiplayeru, kdy si tu postavu ovladam sam, a jakoby hraju za ni a chovam se i podle toho, jak by mela :D Udelat si takovej roleplaying. -
-
Jejda, ja som ta uplne zle pochopil. Takze tvoj kamarat to hrava solo ako s jednou postavou a nepribera ziadneho ineho?
Tak to by ma nebavilo a tiez sa potom clovek pripravi a hromadu skvelych veci vratane dialogov medzi postavami, potyckami a dalsich skvelych momentov.
Podla mna je to na skodu hrat to iba s jednou postavou. -
-
Jak jinak, takhle jsem to přesně myslel, když už to hraješ cca po 70té tak už musíš dělat něco aby to byla výzva, z všema postavama co jsou ve hře jsem porazil Irenica, ale Melissan sejmul sám jen můj cleric/ranger, pak jsem to dorhál se swashbucklerem - může používat svitky a hole v datáči a naposled s mnichem - odolnost na magii 103% akorát ještě musíš mít amulet proti odsávání zkušeností a plášť strachu kvůli drakům a je to totální zívačka Mellisan lehla jak prvnička, využitím zkoušek v pekle a v kombinaci s páskem a Lum machine se dá bez cheatu síla 24 odolnost 20
-
-
-
Ja som to hral solo furt :)
Btw uz to mam rozohrate znova za pol-orka, wizard-slayera :) Prdlajs, zajtra budem v praci opat mimo kvoli nedostatku spanku :\ Damn you BG! :D
Mimochodom prve dojmy su pozitivne. UI vyzera skvele, nove fonty potesia, mensie upravy vzhladu tiez dobre.
Uff, ked si tak predstavim, ze spolu s Throne of Bhaal to bude na peknych par hodin :) Good bye real life :D
Btw nema niekto nastroj na mazanie pamati? Lebo ked stretnem Yoshima tak ho asi hned popravim :) -
-
No, já bych zase nerad spoiloval,
ale je to dost rozporuplná postava. Ale spíš smutná, než k nenávidění.
-
-
-
-
-
Je to hanba, že jsem ji zatím nehrál. V každém případě až bude android verze jdu do toho!
-
-
Obrovska! :)
Hoc neholdujem hraniu na tablete, pri tejto hre mi tato moznost pripada asi najidealnejsia. Sediac niekde vo vlaku/buse a ovladat vsetko len dotykom by tejto hre slusilo asi najviac. Snad sa tej verzie aj dockame. -
-
tak to abych si koupil permanentku na jezdeni vlakem a budu jezdit sem a tam, abych si opodstatnil jak je ten tablet dobrej na hrani
-
-
Každej nemá čas na hraní doma.. :) A pokud žiješ v nějakém větším městě jako je třeba Praha, tak můžeš denně strávit na cestách mezi domovem, prací a školou třeba několik hodin. Jak již zmínil kolega. Tato hra je vynikající volbou pro trochu taktizování na cestách. *15*
-
-
-
-
Výborně. Teď už zbývá remasterovat jen Torment. *14*
-
-
Co na nem chces remasterovat?
-
-
Třeba ten bug, kvůli kterému na určitých systémech hra náhodně padá při vstupu do malých lokací (při použití HD patche).
-
Tak třeba grafiku, aby se na to dalo koukat i na větších monitorech.
-
-
Stahni si HD patch.
-
-
-