Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • lito

hele, tak jsem to nainstalovat a musím uznat, že grafika real působí mnohem lépe než v tom traileru  a oproti Divinity opravdu skok a dobře na mě působí i atmosféra, řekl bych že atmosfericky je na tom hra opravdu o dost lépe než Divinity. Zatím mě neruší ten otravný humor Divinity 2, takže bychom se mohli začít bavit o kandidátovi na TGA.

Jsem zvědav, jestli to překoná  P:WotR, což považuji za nejlepší CRPG poslední doby

• Jevo83

Dal som tomu zatial nejakych 25 hodin, myslim, ze prve dohratie pre mna nebude 100 ale skor 300 hod😂 a cim viac to hram, tym viac ma vtahuje pribeh aj mechaniky. Postavy su zaujimave, hram to za custom character a uz teraz sa tesim na dalsie hry s predvolenymi.... zaroven, ta hra je extremne komplexna a naozaj citit, ako sa bude vzdy lisit v zavislosti od postavy.

Jedine co zatial mam tak na 50% je BG feeling, ale vsimol som si, ze percenta narastaju s poctom odohratych hodin, tak uvidime.

V kazdom pripade je to majstrovske dielo.

• honcka

Za mě super, jediný co mi vadí, že hráčova postava není v dialozích dabovaná

• radim.zaty

Vypadá to hezky.

Já si teda počkám, až to mistrovský závod otestuje a pak si to odladěné zahraju na PS5, ale po dlouhé době hra, u které mě trošku mrzí, že jsem se před pár lety PC zbavil :)

• KronosDeret

Splitscreen coop přes steam link na televizi je naprostá pecka. Jen jsem chtěl zkusit jestli to funguje (btw pouze dx11, vulcan okamžitě crashuje), vytvořili jsme si s manželkou ze srandy naše postavy z DnD a vypnuli jsme to o tři hodiny později. Bomba. Ani jeden normálně nehrajeme hry na ovladačích, ale na tohle i na UI jsme si zvykli rychle.

• https://www.youtube.com/watch?v=2SrDXjsol2U

The hype is real!

• lito

proč to graficky vypadá tak zastarale?

"Nad problémy technického rázu rád mávnu rukou, ty se prostě vyladí a upřímně, ani současný stav není v žádném případě katastrofální. Naopak je vidět, jak obrovský kus cesty hra ušla od dob předběžného přístupu. "

Jinak jsem rád, že se tady na objektivitu už ani nehraje. Za to palec nahoru. 

• Jevo83

Ja teda neviem ake mas graficke nastavenia, ale u mna to teda zastaralo nevyzera, praveze to vyzera vyborne

• medveddd

Mně to teda připadá ok.

Možná je to tím, že to porovnávám s předchozími hrami od Larianu, které taky nebyly žádná pastva pro oči - od nich je to k BG 3 opravdu velký skok.

Srovnání s AAA blockbustery to možná nesnese, ale na pohled se mi to teda moc líbí a zrovna u takovéto hry je pro mě grafika to poslední, co mě zajímá.

(Odpovídal jsem na tvůj koment před editem, objektivitu jsem po recenzentech nikdy nechtěl, to neřeším a snaha o ni mi připadá naopak nežádoucí.)

• lito

jj, promiň, v ten moment jsem dočetl tu recenzi, tak jsem nechtěl psát znova přísvěvek.  Tak alespoň částečná objektivita by byla žadoucí pro mě a ne že se bude mávat nad základními věcmi. 

• vonTossis

Tak na tobě jde vidět, že tu hru prostě nechceš mít rad. To je taky nadmíru objektivní. 

• lito

já si počkám až na finální titulky, abych dokázal říci, jestli mám hru rád či nikoliv. Doporučuji vyzkoušet, fanboyství co předvádí tady dlouhodobě Pecháček je poněkud trapné.

• twicer

Kdo chce psa bít..

• Derp_1337

Každý má nárok na nějaký názor. To, že s nějakým názorem  nesouhlasíš, ještě nutně neznamená, že je to trapné. Jestli se ti nějaký názor nelíbí, tak vždycky máš možnost ho nečíst a vyhnout se mu.

Osobně ještě hru nebudu hodnotit, já standartně čekám nějakou dobu než se opraví první chyby z Day1.

• Reakce na příspěvek:

lito prvne v zivote vidi rpg namisto akcnich her a je z toho evidentne zmaten

• lito

Reakce na příspěvek:

no, zrovna já hraji jen ARPG, CRPG, JRPG a kvůli ničemu jinému herní zařízení nezapinám, takže dobrý pokud. 

• Jasuja

Reakce na příspěvek:

Jojo. JRPG? Hrál jsi Final Fantasy? Jsi fanoušek?

• lito

Reakce na příspěvek:

jasně že hrál a jsem velký fanda. hraji mmorpg XIV a samozřejmě jsem hrál i XVI. XVI má nádherný visual art, perfektní hudbu, zabavný combat, jen mi tam chybí RPG elementy. 

• Jasuja

Reakce na příspěvek:

A ty starší, třeba sedmičku a osmičku?

• Stephano

Moc díky za recenzi. Těším se. Hru mám od předběžného přístupu. A recenze bez číselného hodnocení mám moc rád. :)

Hratelnost, dialogy, grafika, ovladatelnost, všechno spolu ladí. Díky ještě jednou a těším se na nějaké zápisky od ostatních a pokec.

• Realtoltek

Tato hra má hodně dobrou propagaci a hype a taky dobré jméno "Baldur". Bohužel je to jen lepší Divinity a s původním Baldurem nemá nic společného. Jinak ve hře je naprosto tragický inventář, souboje jsou taky tragické a nezábavné a působí nemotorně. Kdyby se hra jmenovala Divinity III tak ji dám 8-9/10, Ale jako pokracovani Balduru je to zoufalstvi a tragedie.

• Derp_1337

Hele, nemyslíš, že je potřeba se přenést přes to, že to není úplně ten stejný gameplay jako před 20 lety? Některé herní mechaniky jsou prostě fakt zastaralé a bylo je potřeba změnit. Za mě velké plus.

Jinak ten inventář samozřejmě ještě potřebuje vylepšit, o tom žádná. Ale ty souboje jsou fajn.

• Taronyu

Nemá to nič spoločné so staršími dielmi, iba svet, príbeh a postavy, tak si to nejak myslel, či?

Inak hral som veľa ťahoviek a súbojový systém mi príde fakt premakaný a zábavný. Jedine ten inventár je slabší no. Chce to pár patchov.

• LessPh

Já to včera refundnul, abych to dneska koupil znovu a znovu stahoval, aktuálně 48%.

Vrátil jsem to kvůli lajdáctví, stejně jako u DOS jsou malý detaily nedodělaný.. u obou DOS to bylo rozpixelovaný UI.. u BG3 otřesný poloviční a nedodělaný skyboxy.. lenost vývojářů. Navíc s tím jak se snaží o filmové dialogy, mám ty skyboxy pořád před sebou, protože tvoří pozadí těch dialogů... radši nevypínejte DOF, protože pak je to opravdu na zvracení.

Před 14 dny jsem dohrál Expedition Rome, ač byl titul celkově průměrný, tak graficky se jednalo o naprosto precizní práci a to jsem se koukal do všech zákoutí, abych něco našel.. no a nenašel..

Takže za mě BG3 zatím -2 body za odfláknutou grafiku.. prostě tohle nechápu, proč když něco dělají, proč to nemůžou dělat pořádně.

• medveddd

Co tě tedy přimělo se k tomu vrátit?

• LessPh

Mám 2 důvody:

- skyboxy

- koupil jsem teď taky nové DLC k CK III, tak jsem se chtěl věnovat tomu, ale včera mě vyklepnuli během 30 minut, tak to musím nechat trochu odležet :D

Znovu jsem to koupil, protože si myslím, že to nebude špatný.. jen škoda těch drobností, který mi kazí zážitek..

• lito

tak oni jsou pořád AA tvůrci, takže asi tohle musíme respektovat, netuším budget, ale asi to nebude mít rozpočet Hogwarts Legacy. Za mě je spíše na facku ten inventář, že se nepoučili z Divinity 2 a neudělali něco s lootem a inventářem.

• Larian má přes 400 lidí, šest studií a BG3 stál přes 100 mega. Je to AAA jak řemen. A jsou tam naprosto bizardní nedodělky, jakkoliv je to jako celek impresivní hra.

• lito

to už opravdu zní jako AAA tvorba s takovým budgetem, se divím, že Lariani operují s takovým budgetem. Otázka je,  jestli je to i s marketingem, hype byl hodně silný,  pokud by to bylo 100 mega i s marketingem, tak by to byl pořád AAA titul, ale pořád by se  budget nemohl rovnat těm větším hrám. Takové FF XVI mělo 150 mega na vývoj a 100 mega na marketing. Horizon přes 200 milion na vývoj, na marketing se neví. 

• DOS hry byly strašně úspěšný a Larian si je publishoval sám, takže všechny zisky šly přímo jim, díky tomu si mohli dovolit takovou expanzi. DOS2 dělalo 120 lidí, pro BG3 jich dalších 300 najali, aby to mohli udělat cinematicky, s milionem cutscén a dialogů. Ale do marketingu určitě 100 mega nenasypali, tam bych odhadoval tak 20-30 max.

• Taky vybrali obrovské množství peněz za early access, takže si mohli dovolit investovat víc a přitom nežebrat u distributora ani o obří úvěr v bance. Kdyby původní zájem o EA nebyl tak velký, bude výsledná hra mnohem ořezanější. Ohledně marketingu se jim povedlo udržovat celou dobu rozjetý hype train (a podle mého celkem levně), takže bych taky nehádal víc jak třetinu ceny vývoje.

• vonTossis

Bizarní je tvoje čeština. 

• lito

ty tak uboze diskutuješ 🤮

• Já vim že bizarní je od slova bizzare, ale v češtině prostě zní líp bizardní, sorryjako.

• LessPh

Počkej, jestli je Larian AA, tak proč vývojáři Expedition Rome jsou jen jedno A -> a když to šlo tam, tak proč to nejde v BG3? Je to lenost, navíc by to nedalo tolik práce udělat to pořádně..

• lenosi, co udelali hru jenom se 17000 konci

to ja radsi ty konce nez skyboxy

• lito

a ja sí říkal, že na tohle nikdo neskoči a ejhle hejl se našel.

• Derp_1337

A to si vážně myslíš, že je tam 17000 úplně různých konců?

To jen spíš zapčítali každou drobnou odlišnost (např. postava XYZ přežila/umřela) a vynásobili si to různým počtem variací.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit