Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dwarf Fortness mě napadl, ale nebyl jsem jistý :) - ještě jsem neviděl jeho zkratku.
  • Dwarf Fortress
  • maros.goc
    Dukenukem Forever *5*
  • Co je DF? Ptám se ze zvědavosti.
  • WhySoSad
    V té fázi v jaké hra nyní je, se dá brát opravdu jen jako jednohubka, když jsem si pustil poprvé, tak jsem byl nadšenej, hrál ji půl dne a těšil se až si ji budu moct zahrát znovu, druhej den to bylo taky skvělý a potom prásk... Přišel stereotip, žádný výzvy a bohužel nuda
  • Je byvaly programator 3D enginu...
  • prudislav
    Banished > SimCity
  • Mart9
    Fakt borec. A zvládl to i graficky pěkně.
  • Mě spíš příjde, že kromě Lukáše není na games člověk, který by dokázal pořádně zahrát, zhodnotit, případně představit hry, které nemají zaměřovač, xp bar nebo to nejsou sporty.
  • No, s hodnocením naprosto souhlasím. Přesně jak se v recenzi psalo..nejdříve udiví, pak nadchne a pak odradí. První hodinu bych tomu dal 9/10(1 bod za ten déšť kterej zní, jako by se někdo sprchoval xD ) ale po cca 4 hodinkách neustálého smažení počítače jsem zjistil, že zde není co již objevovat, takže tak :/
  • Však to vaše hodnocení na 10 bodů je úplně nesmyslný. Hodnotíte stylem, hry které mají 1 - 5b. není žádný rozdíl, nikdo to hrát nebude, krom pár masochistů kteří si to koupili omylem.. Úplně bohatě by stačila škála 1--5 bodů.
  • Mám pocit jakoby to autor hrál jen do nějakého roku 20 a pak jakoby nic dalšího nebylo. Docela by mě zajímalo, jak zvládal udržet, rozmnožovat a hlavně rozšiřovat město a jeho infrastrukturu dál a dál od centra. Opravdová výzva začíná někdy kolem roku 50 s +/- 400 občany.

A hodnocení: Přestože jde stále o titul, který dokáže pobavit, nelze u něj přehlédnout větší množství nedostatků, často i poměrně zásadních. Vhodná pouze pro fanoušky daného žánru, ale i těm doporučujeme ke hře v této kategorii přistupovat opatrně. --- myslím si, že ta šestka tu byla nahozená podle čísla a ne podlo textu, který tu šestku popisuje. Jelikož Banished nemá větší množství nedostatků. A je to jedna z nejlogičtějších budovatelských strategií. Samozřejmě na DF nemá, ale rozhodně je velmi povedená. Na rozdíl od recenze...
  • Mart9
    No pokud je to jen o přemýšlení a logičnosti, tak OK. Já jsem pochopil, že se budu tři odpoledne učit, jak postavit dům *1*
  • vojtaruzek
    Vývojář, dělá to sám.
  • Já mám naopak pocit, že je velice jednoduchá, snad vše, co se v ní děje, funguje podobně jako v realitě, takže si stačí domyslet takové detaily, jako že když nebude nikdo shánět jídlo, všichni umřou hlady, bez paliva do kamen umrznou a když nebudou mít nástroje, tak pro ně bude všechno o dost těžší... Ale nevím, nehrál jsem.
  • Přesně tak, módy určiitě pomohou.

Pokud můžu mluvit za sebe, je to výborná budovatelská strategie, a jelikož je jich na trhu v posledních letech málo, nebudete litovat.
    Grafika i hudba jsou skvělé. Hra má pomalejší tempo, ale na pár minut zabaví, všechno je provázané, a ačkoliv umělá inteligence občas dělá to, co nemá, není ve hře moc chyb. Interface je přehledný, tutoriál dobře napoví. Banished je hlavně o trpělivosti a vlastní fantazii. Pochvala vývojářovi.
  • Greenhorn
    Co jsem tak nějak zpozoroval z různých videí a názorů, tak to není úplně hra pro každého. Musíš docela myslet dopředu - co postavíš dříve, kam pošleš lidí pracovat, kdy a co zaseješ.... aby ti pak nakonec nepochcípala celá vesnice. *1*
  • To je nějaká protipirátská ochrana, ne? *1*
  • Greenhorn
    Myslím si, že si raději počkám, až tu hru vývojáři trochu doladí. V téhle ještě docela rané verzi by to mohlo být pro mě docela zklamání a asi bych měl blbej pocit z toho, za co jsem utratil tolik peněz (tak jako to bylo např. u Rome II) ...
  • Mart9
    Je opravdu hra tak složitá, jak recenzent popisuje v úvodních odstavcích?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit