-
Není za co :-) Pokud bys měl zájem se něco více o hře dočíst, doporučuji dedikovaný subReddit, často tam píší zajímavé postřehy a tipy. Úplně se ale ztotožňuji s jejich první radou: nic takového nečti, dokud jsi hru ještě nezkusil, na spoustu věcí totiž bez problémů přijdeš sám a akorát Ti to zkazí radost z objevování, která je na této hře asi to nejlepší.
Firstly, and most importantly, if you're a new player - don't read tips threads like this one! The game is far more fun if you muddle through it on your own for a bit. By all means, come back to tips threads and the wiki when you've had a few attempts, but give it a go first. You'll probably have more fun if you're not min/maxing from your very first settlement... -
Je snad jedno kolik lidi hru delalo nebo kolik na to meli penez, hodnoti se hra jako takova, jestli je dobra nebo ne. Podle recenze je todle dobry sandbox se spatnou herni naplni, proste polovicata hra s polovicnim hodnocenim.
-
"Na to ti odpoví jedině čas."
Pff, příliš očividný vykroucení se.
Ale tak nebudu do toho rýpat. Číslo u recenze nakonec moc neznamená, a tím pádem nic neznamená ani jeho definice. -
Díky za zajímavou odpověď.
-
Tohle + nebo jestli omylem nevypnul obdělávání pole (tlačítko "Work" nejvíce vpravo).
-
Pokud si nejprve projedeš tutoriály (jsou celkem asi 4, krátké), tak pochopíš základy, na kterých už dále stavíš a neměl bys mít nějaký zásadní problém. Kdyby cokoliv, tak in-game nápověda je dobře a vcelku podrobně zpracována. Samozřejmě, pokud pojedeš hned na hard, tak je pravděpodobné, že se nedožiješ konce zimy; je lepší si hru nejprve osahat na nižší obtížnost.
Jinak autor článku má pravdu s těmi domy, že bez nových domů se nemnoží populace - to je zrovna jedna z věcí, které v tutoriálu být rozhodně měly a nejsou. Pozor na to. -
"Tolik peněz", čtyři stovky...
Jinak po přečtení několika autorových příspěvků na jeho blogu a fóru mám pocit, jako by už neplánoval pro Banished udělat nic víc než vydat nějaký moderský balíček; zdá se, že po těch letech vývoje už toho má plné zuby a chce se věnovat nějakému jinému projektu. Můžeme tedy doufat, že se toho chytnou nějací šikovní modeři. -
Já mám na rozdíl od většiny tu výhodu, že jsem asi poměrně blbej, protože u mě se zatím stereotyp nedostavil a pořád mám ve hře co objevovat a s čím bojovat, zkrátka se u hry zatím ani zdaleka nenudím. Jinak celkem chápu že recenze je subjektivní záležitost ale 6/10 (dobrá) mi přijde lehce přísné hodnocení. Hlavně uvážím-li, že hru dělal jeden člověk a že ta hra má prostě potenciál.
-
Na to ti odpoví jedině čas.
-
To ale není tento případ..., ale stává se běžně, že čtyřicátník vede rodinu spolu s desetiletou maminkou.
-
Ono jde také o to ,že "jak hodnotíme" vnímá každý recenzent stejně tak nějak po svém. Někomu přijde, že si např. Hotline Miami, Starseed Pilgrim, Fire Emblem apod. (všechno i dle mě dobré hry) zaslouží 10, nicméně to zase moc nekoresponduje s textem : "U takových her je velmi pravděpodobné, že se o nich bude dlouho hovořit, dostanou se do pomyslné síně slávy a budou dávány za pozitivní příklad kvality i v době, kdy už budou technologicky a ideově dávno zastaralé." Ruku na srdce, kolik z desítkových her tenhle přehnaný popis splňuje?
-
Hra je celkem dobrá, chvíli ,i trvalo, než jsem dokázal přežít delší dobu. Jen se mi zdá trochu pedofilní (2 osadníci ve věku 13 a 12 měli už jedno dítě :))
-
Jo máš pravdu, dělal to jen jeden týpek *3*. Já jsem zvědavý co té hře dají následně moderská komunita, až vyjde patch, který to bude umožňovat. *4*
-
"zkuste si počkat až vám začnou vymírat vaši první lidi"
Kvuli tomu jsem opustil svoji druhou vesnicku. Problem je, ze u treti uz jsem stavel vic domu, skolu jsem postavil jako jednu z prvnich budov a bylo po problemu.
Ale mozna to proste neni hra urcena pro me... -
Upřímně souhlasím, že člověk se dostane do bodu, kdy už má docela vyzobanou cestičku, ale občas přijde tornád, které hru stíží. Co chci říci je to, že herní mapa + mechanizmy stavění jsou pro mě větší zábáva než Simcity , což k poměru a prostředkům vynaložené na hru je smutný případ pro Simcity.
-
Hra je to skvělá, na to jak je tam toho vlastně málo, tak je toho hodně. Tady neexistuje že bych si postavil třeba lom od začátku, protože mi dochází kameny. A lidi co říkají že po 10 herních letech je to stereotyp, zkuste si počkat až vám začnou vymírat vaši první lidi, ty s kterýma každej začal :) . + když se mi podařilo postavit těsně před tím školu, málem sem si odrovnal město. Naštěstí hra vcelku dobře dokáže dát prostředky abych podobný věci mohl zpravit, když si toho všimnu včas a nejsem bez zásob ;) .
Chybu jako chybu jsem tam neviděl, nikdo se nezasekává atd. a AI toho zas tolik na práci nemá a to že nestihnou dojít na pole je hráčova chyba :) . Je to gamesa pro lidi který baví piplat si město a hrát to znovu jen kvůli tomu aby to líp vypadalo, kdyby tam žil tak by chtěl svůj dům naproti jezeru s trochou stromů a polem opodál... got my point
Těším se až uvolní modovací soft, protože jak víme pak tam bude budov, zvířat atd spousty a přidá to třeba další chalenge pro větší města, kde člověk třeba bude muset oběvovat nový zrady, ikdyž jsou vlastně logický jen ho to nenapadlo.. :) -
Prvni vesnice jsem po par letech opustil, udelal jsem par zasadnich chyb. Druhou jsem opustil po 17 letech, protoze jsem se uz 5 let snazil zastavit vymirani populace a porad nic. Treti jsem hral cca 10 let a dostal jsem se do bodu, kdy mam vseho dost a uz to je docela nuda.
Fajn hra, ale necekejte zabavu na dlouho dobu(i kdyz na dnesni pomery...).
Jinak pro me zustavaji nej stavitelske strategie simcity 4 a tropico(nevim uz jaky dil). Nejsem zadny velky fanda zanru, ale u tehle dvou jsem vydrzel dlouho. -
Autor je evidentně vytížený prací pro konkurenci :) Score, Re-play a bůh ví, co ještě...
-
Sim City 5 delal tym ''ackovych'' vyvojaru a hra bavila asi 4 hodiny,nez clovek prisel na to jak to funguje(respektive nefunguje). Takze pokud tohle vydrzi na den dva,je to vlastne zazrak:)
Az to bude stat 2-3 stovky,asi si ji koupim. -
Celkem pěkná recenze, škoda, že je její autor nepíše častěji.